Peder | donderdag 16 november 2006 @ 22:11 |
Wie weet er een lekker recept voor snoek filet??? ![]() | |
IBAZ | donderdag 16 november 2006 @ 22:46 |
pureren en aan de kat geven? | |
Tique3 | donderdag 16 november 2006 @ 23:13 |
snoek schijnt niet lekker te zijn, snoekbaars daarentegen wel... | |
Peder | donderdag 16 november 2006 @ 23:15 |
ik heb anders vernomen van schoonpa... schijnt juist lekkerder te zijn dan snoekbaars...! ![]() | |
Tique3 | donderdag 16 november 2006 @ 23:17 |
wil je een recept, vraag het aan schoonpa! En veel succes met de graten ![]() | |
Nachtdier | donderdag 16 november 2006 @ 23:26 |
Snoek en snoekbaars zijn beide niet lekker! Om op te vissen daarentegen... | |
Pilootje | vrijdag 17 november 2006 @ 02:27 |
Snoekbaars is juist heerlijk. Waarschijnlijk heeft 99 % van de zogenaamde culi's nog nooit snoek of snoekbaars gegeten. En graten ? Sorry maar dan kan je gewoon geen vis schoonmaken. Netjes strippen, schubben, fileren, 2 min roken, en dan op de huid bakken. Perfect. | |
bofneger | vrijdag 17 november 2006 @ 02:56 |
Klopt het dat je een snoek of een snoekbaars eerst even een nachtje in een emmer met schoon water moet leggen om de moddersmaak weg te nemen? Ik heb voor zover ik weet nooit snoekbaars gegeten overigens. | |
kabouter.muts | vrijdag 17 november 2006 @ 09:38 |
quote:Dat doe je volgens mij met palingen. Snoek is zeker lekker, heb het een keer gegeten toen iemand een hele flinke had gevangen. We deden er kruiden op en in de folie op de bbq. Mijn oudste zoon is into het vissen (en mama moet mee om te onthaken) maar ik hoop dat hij toch eens een flinke snoekbaars vangt. (20-25 cm tot nu toe) Ze zitten hier wel veel. ![]() | |
Pilootje | vrijdag 17 november 2006 @ 11:59 |
Die moddersmaak komt bij alle zoetwatervissen die we hier hebben voor. Voorn, brasem, baars zijn allemaal vissen die we vroeger met grote regelmaat eten. Nu worden ze gekweekt omdat die stiekem wat lekkerder zijn ( minder modder smaak ) Snoek bevit zich ook graag in de modder. Snoekbaars daarintegen niet zo zeer. Ja spoelen kan, maar het is niet nodig. | |
SHE | vrijdag 17 november 2006 @ 12:11 |
Mijn broertje neemt regelmatig zo'n klerelijer mee uit de sloot en wij vinden 'm prima te eten, gewoon op de BBQ of in een pakketje groen en zout in de oven. | |
Peder | vrijdag 17 november 2006 @ 13:27 |
BBQ is dus blijkbaar de favoriet hier... Nou gaan we die maar een keer opfikken dan!! ![]() Tenks allemaal!! ![]() | |
Thorical | vrijdag 17 november 2006 @ 18:59 |
Ik vind snoek heerlijk maar die graatjes. Ik haal de grote graten eruit en maak er viskoekjes van. | |
Peder | vrijdag 17 november 2006 @ 21:16 |
viskoekjes...??? ![]() ![]() | |
SHE | vrijdag 17 november 2006 @ 23:20 |
Nou, niet je neus voor ophalen hoor, maar wie ze goed kan maken kan mij ervoor wakker maken! Snoek is er idd ideaal voor..(al heb ik zelf nooit zo'n last van de graatjes ) | |
edje34 | zaterdag 18 november 2006 @ 17:40 |
quote:Wel Snoekbaars Ingredienten 2 snoekbaars filets van ongeveer 150 gr pp. 25 gram pannekoek stroop 1 dl balsamico azijn 25 gram suiker 1/2 dl visbouillon zout en peper iets boter Bereiding Doe de balsamico en suiker in een pan en kook deze in totdat deze stroperig is. voeg daarna de visbbouillon toe en laat deze in koken tott de helft van de hoeveelheid.Breng op smaak met zout en peper. Verwijder graten van filet en leg deze op een beboterde bord. Schenk stroop hierover en verdeel met een kwastje. gaar deze 5 min. in een oven van 160C. leg de snoekbaars op een bord met evt. wat gestoofde groentes. Doe de saus er druppelsgewijs er om heen. garneer af met evt. wat gefrituurde prie | |
Tique3 | zondag 19 november 2006 @ 23:21 |
quote:de minimum maat voor snoekbaars is 42 cm en voor snoek 45 cm | |
sjimz | zondag 19 november 2006 @ 23:22 |
Snoekfilet met Slagroom en caramelsaus ![]() |