abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46873918
Marcel, ik heb nog een vraagje over het deeg. Altijd als ik het deeg maak, het laat rijzen en het na een uur of 2 gebruik is het deeg boven erg droog en gebarsten. Dat maakt het vormen van een pizza niet gemakkelijker en ik heb ook niet de indruk dat dat de bedoeling is. Nu zie ik in pizzeria's regelmatig dat ze het deeg bewaren onder plasticfolie op een plaat... Is dit dan beter om te laten rijzen of hoe laat jij rijzen Marcel?
  zaterdag 3 maart 2007 @ 12:43:44 #62
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_46874164
dikke tvp...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zaterdag 3 maart 2007 @ 13:31:37 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46875254
Pizza´s uit houtovens rouleren,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46878728
Hey Timpie, wat de deeg aangaat het volgende:

Gebruik altijd! italianse meel type Farina OO, als je gewone tarwebloem gebruikt krijg je heel slechte resultaten. Je koopt dit bij de betere supermarkt od delicatessenzaak. De hanos, sligro en makro verkopen het ook.

Dan is het zo dat je het deeg na het rijzen (ik gebruik een broodbakmachine en haal het deeg er uit na het rijzen) in bolletjes van het juiste formaat (ongeveer zo groot als een bapao broodje) moet vormen. Deze bolletjes leg je op een ovenplaat oid en dek je af met een vochtige teedoek (belangrijk anders droogt het uit), deze mag de bolletjes niet raken. Nu zet je deze plaat koud weg (belangrijk anders rijst het verder) in de koelkast en pakt dan steeds een bolletje als je die nodig hebt. Je kunt ze zelfs invriezen maar laat ze dan wel ruim voor het gebruik ontdooien.



Hier een goed recept voor de deeg:

PIZZADEEG (voor 2 pizza’s)

Ingrediënten:

- 450 gram 00-bloem (tipo grano tenero)
- 225-250 ml water
- 1 ½ theelepel instant gist
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:

Doe eerst het water en daarna de bloem in de broodmachine bakvorm.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daar de gist in. Plaats vervolgens het zout in een hoek van de bakvorm en de suiker in de tegenoverliggende hoek. Zet de machine op stand ‘deeg’ en laat het deeg kneden en rijzen (meestal 1 ½ uur). Neem het deeg uit de broodmachine en verdeel het in 2 gelijke bollen (elk voor 1 pizza).

Druk het deeg met beide handpalmen uit tot een ronde vorm. Neem een deegroller en rol het deeg verder uit tot een ronde pizzavorm. Vorm een opstaande rand (cornicione) met behulp van je vingerknokkels van de ene hand(binnenzijde pizza)en je handpalm van de andere hand (buitenzijde pizza).

Leg de pizzabodem op een met meel bestoven werkblad en verdeel de pizzasaus erover (laat de randen vrij). Beleg de pizza met je favoriete ingrediënten en bak deze gedurende 1 a 2 minuten in een volledig op temperatuur voorverwarmde houtoven

Deegtabel:

2 pizza's - 450 gram bloem - Pizza deeg basic 225 ml water - Pizza deeg supreme 250 ml water
3 pizza's - 600 gram bloem - Pizza deeg basic 300 ml water - Pizza deeg supreme 350 ml water
4 pizza's - 800 gram bloem - Pizza deeg basic 400 ml water - Pizza deeg supreme 475 ml water

P.S. Door toevoeging van meer water t.o.v. het standaard deeg (basic) krijg je een deeg (supreme) dat in de oven luchtiger en krokanter wordt maar dat tijdens het bereiden van de pizza wel moeilijker te hanteren is.
pi_46879769
Bedankt Marcel, dit helpt me enorm vooruit! Ik zit kort bij de bron wat betreft Farina 00 en gebruik nu het meel dat ook door een aantal pizzeria's gebruikt wordt. Ik ben echter op zoek naar Farina00 van het merk Caputo, bijna niet vindbaar hier maar kwalitatief (volgens wat ik lees) het best denkbare pizzameel... Ik vrees dat het mij een trip naar Italië zal kosten om hieraan te raken...
  zondag 4 maart 2007 @ 04:32:43 #66
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_46897907
De echte italiaanse pizza is natuurlijk met de hand gegooid en niet uitgerold met een deegroller.
Blijft de pizza ook veel luchtiger, het kost alleen wat oefening (ga eens naar een echt italiaans restaurant en observeer de pizzabakker goed).

Maar goed, hoe vaak gebruik je zo'n oven eigenlijk per jaar?
Een elektrische is makkelijk opgestart en vrijwel meteen gebruiksklaar maar een houtgestookte kost toch iets meer moeite, en aangezien zo'n ding vaak buiten staat, heb je 's winters dan ook nog zin in een huisgemaakte pizza?

En om nog maar meer met negatieve opmerkingen te komen (begrijp me vooral niet verkeerd, 't is dat ik op een flat woon, anders zou ik ook wel een houtgestookte pizzaoven willen) ¤700,-, is dat niet een hele hoop geld voor iets wat je niet echt heel vaak gebruikt?
Op dinsdag en woensdag (bij 2 pizzaria's) is het hier pizzadag, kan je voor 5 euro een pizza kopen, voor die ¤700 kan ik dus 140 pizza's kopen. (op dinsdag van een turk en op woensdag de echt goede van een echte italiaan)
pi_46897957
quote:
Op donderdag 2 november 2006 12:18 schreef SHE het volgende:
zonde!
ga dan voor een houtgestookte oven:

http://www.fornino.nl/
Leuk als het regent. Sta je daar je pizzatje te bakken.
pi_46913235
Tja, het gaat om de gezelligheid. Er is niets leuker dan samen met vrienden of met je kids lekkere pizza's te bakken in je eigen oven. En de smaak van een pizza uit een houtoven is absoluut niet te vergelijken met die van een pizzeria. Het is als het vergelijken van een bakje oploskoffie bij een tankstation en een kopje espresso drinken van versgemalen bonen in een cafe in Italie.

Enne, ja regenen doet het hier vaak. Daarom hebben we hem onder de veranda staan en gebruiken we hem 's winters als terrashaard voor de verwarming.



[ Bericht 4% gewijzigd door macnl op 05-03-2007 23:09:34 ]
  dinsdag 6 maart 2007 @ 07:20:48 #69
117776 OFfSprngr
Meest boze Punker van Fok!
pi_46965033
Te Volgen Pizza!

Oh, hoe ik van dit topic hou en het tegenlijkertijd haat,.. want het maakt me zo hongerig.
You must learn to live with your own conscience, your own morality, your own decision, your own self. You alone can do it. There is no authority but yourself!
http://www.last.fm/user/OFfSprngr
.
.
pi_47177380
Hey Timpie, hoezo zit je aan de bron van het juiste meel?
pi_47177400
BTW: Ik kan naw wel aan Farina Molino Caputo komen via een vriend in Italie. Zal ik eens wat bestellen?
pi_47201590
Marcel, Heston Blumenthal heeft in zijn laatste boek verschillende soorten meel getest en kwam uit bij Caputo als beste meel... In een straal van 20 km heb ik een tiental echte Italiaanse winkels liggen die mij van de juiste ingrediënten voorzien. Toch hebben ze geen Caputo meel...
  maandag 12 maart 2007 @ 22:24:47 #73
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_47209496
Zeg, kan je zo'n oven eigenlijk ook als BBQ gebruiken?
Zou wel een hoop schelen als ie multifunctioneel is..
pi_47213800
Hey SigNe,

Mijn oven heeft in de ingang sleuven waarin je een BBQ rooster kunt plaatsen. Als je dan wat houtskool onder het rooster plaatst kun je hem als BBQ gebruiken. We gebruiken hem overigens nog het meeste als terrashaard, gewoon een blokje hout er op en genieten maar!

Grtz,
MAC

pi_47213876
Hey Timpie, heb je toevallig een scan van het stuk over het Caputo meel uit het boek van Heston Blumenthal?
  maandag 19 maart 2007 @ 15:34:51 #76
3869 David
Drum the drums
pi_47437213
Ik neem aan dat je maar één pizza tegelijkertijd kunt bakken in een dergelijke oven? Of ben ik verkeerd?
  maandag 19 maart 2007 @ 15:52:39 #77
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_47437957
quote:
Op zaterdag 3 maart 2007 13:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Pizza´s uit houtovens rouleren,
[taalpolitie]
Ze roeleren, danwel ze rulen.

Roulerende pizza's schuiven van bord naar bord zonder dat iemand de kans krijgt het ding op te eten!
[/taalpolitie]

Een TVP dus... Ik heb de tuin, ik heb de ruimte, maar ik mis het geld...
  maandag 19 maart 2007 @ 15:54:33 #78
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_47438037
quote:
Op maandag 19 maart 2007 15:34 schreef David het volgende:
Ik neem aan dat je maar één pizza tegelijkertijd kunt bakken in een dergelijke oven? Of ben ik verkeerd?
Gezien de baktijd van ongeveer 5 minuten is dit niet écht een bezwaar lijkt me?
pi_47441727
Haha, er kunnen 3 pizza's tegelijk in mijn Fornino 90cm oven en ze doe er 1 minuut over voordat ze klaar zijn. Dus ROELEREN doen ze wel degelijk
  maandag 19 maart 2007 @ 18:26:33 #80
3869 David
Drum the drums
pi_47443856
quote:
Op maandag 19 maart 2007 15:54 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

Gezien de baktijd van ongeveer 5 minuten is dit niet écht een bezwaar lijkt me?
Ik heb niet gezegd dat het een bezwaar is. Ik wou gewoon weten hoeveel pizza's je er tegelijk in kunt bakken. Met dank aan macnl voor de reactie!
pi_47457321
:-) Graag gedaan David!
  vrijdag 30 maart 2007 @ 16:23:02 #82
3869 David
Drum the drums
pi_47834598
ik ga vanavond pizza maken. Spijtig genoeg zonder houtoven
pi_47840499
@macnl: heb je al geïnformeerd naar Caputo meel? Ik krijg de bladzijde niet ingescand uit het boek van Heston
pi_47874452
Hey Timpie,

Ik heb een mailtje gestuurd naar de fabriek in Italie en ze geven aan dat ze wel wat kunnen opsturen maar dan wel minimaal verpakkingen van 40 kg (40x1kg)

Wellicht dat we wat samen kunnen doen?

Mvg,
Marcel
pi_47884342
Waar woon je ergens macnl? Ik ben nog niet op de homepage geweest van het bedrijf, misschien ook eens kijken dan
pi_47918786
Hey Timpie,

Het adres van Caputo is www.molinocaputo.it, wellicht kunnen we samen wat bestellen. Ik woon in Hengelo (OV).

Mvg,
MAC
pi_48127058
hey timpie, heb je nog gekeken bij caputo?
pi_48167881
Het lijkt me erg leuk zo'n houtoven. Maar rookt zo'n ding niet vreselijk?
  dinsdag 10 april 2007 @ 09:53:39 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_48168145
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 09:41 schreef r2d22 het volgende:
Het lijkt me erg leuk zo'n houtoven. Maar rookt zo'n ding niet vreselijk?
Niet als het hout goed droog is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 10 april 2007 @ 10:03:41 #90
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_48168385
Ik doe even een tvp, wij willen bij ons nieuwe huis ook een houtoven bouwen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')