FOK!forum / Culinesse à gogo / [CUL-TV] Herman den Blijker komt met kerstmenu's.
BliksemSchigtwoensdag 25 oktober 2006 @ 10:45
quote:
Snelle kerstmenu's met Herman den Blijker

Herman den Blijker gaat voor RTL 5 een kerst-kookprogramma maken. Echt als een verrassing komt dat niet, aangezien de topkok overuren draait bij de zender en een kerstmenu behoorlijk voor de hand ligt. Hiervoor zal Den Blijker niet uren in de keuken staan. In Kerst Zonder Herrie wil hij juist menu's samenstellen waarmee je wel indruk maakt, maar niet dagenlang voor de in de keuken hoeft te staan. Ook handig: hij begint al op 5 december, zodat je ruim de tijd hebt om je te laten inspireren en niet alles op het laatste moment hoeft te regelen.
Ben benieuwd wat hij in petto zal hebben
Martijn_77woensdag 25 oktober 2006 @ 21:03
Ben wel benieuwd wat ie gaat maken
golferdinsdag 5 december 2006 @ 17:52
Vanavond dus.
21:30 RTL5
quote:
Herman reist af naar Lapland. In het land van de Kerstman maakt de topkok een driegangen-menu met als hoofdingrediënten vis, rendiervlees en cranberries.
BliksemSchigtdinsdag 5 december 2006 @ 18:59
Vis

Rendiervlees lijkt me ook wel lekker!
Brentmeisterdinsdag 5 december 2006 @ 19:02
Oh goeie tip, wist ik niet. Maar even kijken
Thoricaldinsdag 5 december 2006 @ 19:15
Ik heb een paar keer een de achterste helft van rendieren en elanden op mijn balkon gehad.
Ik vond het toen droog vlees. Niet te vergelijken met een biefstukje.En qua smaak alles was extreem.
Maar dit vlees niet.
Lief-visjedinsdag 5 december 2006 @ 19:45
Vanavond maar eens kijken inspiratie op doen
reclamedoosdinsdag 5 december 2006 @ 20:57
Ik heb in Zweden eens een lapje (20 bij 30 cm) rendier vlees op de BBQ (met hout van dennenbomen) mogen leggen. Dat was om en nabij goddelijk. Maar er zaten wel redelijk wat kruiden op, dus ik kan niet oordelen over de basissmaak van het vlees.
golferwoensdag 6 december 2006 @ 01:01
Video bekeken.
Best wel grappig programma.
Zonder IJsbrand zou ie natuurlijk niets zijn, want die maakt het natuurlijk allemaal klaar.
De continuiteit klopt zo af-en-toe ook niet: gaat ie buiten 3 afgekoelde pannetjes uit de sneeuw ophalen, komt ie bij het volgende shot binnen met 1 pan in zijn handen.

Oh, en zijn: makkelijk in Nederland te maken Lapse maaltijd is natuurlijk ook bull-shit, want waar vind je versgevangen ijsvis en vers rendiervlees hier?
golferwoensdag 6 december 2006 @ 01:13
Overigens staan de recepten straks in de loop van de dag online.
kabouter.mutswoensdag 6 december 2006 @ 11:13
die terrine leek me wel wat.
Ja ik vond het ook vrij leuk programma om naar te kijken.
Brentmeisterwoensdag 6 december 2006 @ 12:25
Bout, alsnog gemist Vandaag maar de herhaling kijken
miss_dynastiewoensdag 6 december 2006 @ 14:46
Ik viel zo'n beetje binnen bij de soufflé, zag er wel lekker uit. Viel me wel op dat den Blijker echt ongelooflijk zat te hijgen, de hele tijd...
golferwoensdag 6 december 2006 @ 14:46
quote:
Op woensdag 6 december 2006 14:46 schreef miss_dynastie het volgende:
Viel me wel op dat den Blijker echt ongelooflijk zat te hijgen, de hele tijd...
We waren dus niet de enige die dat opviel.
Blueswoensdag 6 december 2006 @ 14:51
Hij hijgt als een hijgend hert rendier
Pileswoensdag 6 december 2006 @ 20:27
Nog 3 minuten, dan begint het
dubidubwoensdag 6 december 2006 @ 20:40
Die sigaar Geweldig. Ook toen hij dat huisje van die Samii binnenliep, leek hij net Hagrid uit de Harry Potter-films. Klein deurtje, grote man. Wel mooie gerechten die hij maakte
golferwoensdag 6 december 2006 @ 20:57
De recepten staan nu online:
http://www.rtl.nl/huistui(...)recepten_lapland.xml
pmponerdonderdag 7 december 2006 @ 10:02
volgens mij vond hij het ook wel koud
golferdinsdag 12 december 2006 @ 17:02
Vanavond weer. Als ik het mij goed herinner vanuit Schotland.
Lief-visjedinsdag 12 december 2006 @ 17:31
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 17:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer. Als ik het mij goed herinner vanuit Schotland.
Dan is de laatste aflevering in New York
FloggingMollydinsdag 12 december 2006 @ 18:10
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 17:02 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer. Als ik het mij goed herinner vanuit Schotland.
Kersthaggis
FloggingMollydinsdag 12 december 2006 @ 21:04
Over een half uurtje begint het he, niet vergeten!
MissHobjedinsdag 12 december 2006 @ 21:10
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 21:04 schreef FloggingMolly het volgende:
Over een half uurtje begint het he, niet vergeten!
oe goed dat je het even aangeeft.
Was het al zowat vergeten..
Ik hoop dat hij een leuke uitzending heeft.
Badmintonnerdinsdag 12 december 2006 @ 22:43
Dr zit wel een zootje wijn in zijn gerechten zeg..pfff. Wel leuk stukje met de zalm en de soep..dat was wel gaaf om te zien. In de outback ...
Brentmeisterdinsdag 12 december 2006 @ 22:49
Erg leuke aflevering en mooie gerechten
golferwoensdag 13 december 2006 @ 14:42
Ik ben niet zo gek op hazenpeper, maar verder wel leuk om hem eindelijk eens zelf te zien koken zonder hulp van IJsbrand.
En Schotland blijft natuurlijk prachtig.
Stansfieldwoensdag 13 december 2006 @ 19:02
Hij doet idd erg veel wijn in zijn gerechten maar wel leuk om te zien hoe hij dat allemaal maakt. En lekker ook volgens mij.
Martijn_77woensdag 13 december 2006 @ 22:16
quote:
Op dinsdag 12 december 2006 22:49 schreef Brentmeister het volgende:
Erg leuke aflevering en mooie gerechten
Idd, hij had trouwens wel een beetje moeite die jagers bij te houden volgens mij
BliksemSchigtzondag 17 december 2006 @ 19:04
Gisteren gekeken, maar de hoeveelheid wijn hij gebruikt

Het was me wel eens eerder opgevallen, maar gisteren gewoon drie hele flessen rode wijn in een gerecht
golferwoensdag 20 december 2006 @ 00:35
Video van vanavond bekeken.
New York.
Big City, big portions, big people, big cooks.
Behalve de voorgerechten vond ik de rest er niet echt lekker uit zien.
Maar gelukkig had ie IJsbrand weer bij zich om alles voor hem te koken en kon hij weer de grote: "Ik,Ik,Ik"-show opvoeren.
Het blijft een showmannetje en helaas geen beste kok.
MissHobjewoensdag 20 december 2006 @ 01:18
Ik heb hem half gezien... op zich wel leuk vond ik hem deze keer.
Geen idee hoe het afgelopen was.. de stroom viel uit
Morgen herhaling toch?
golferwoensdag 20 december 2006 @ 01:22
quote:
Op woensdag 20 december 2006 01:18 schreef MissHobje het volgende:
Ik heb hem half gezien... op zich wel leuk vond ik hem deze keer.
Geen idee hoe het afgelopen was.. de stroom viel uit
Morgen herhaling toch?


Veel succes met het fietsen om de generator aan te houden.
dubidubwoensdag 20 december 2006 @ 22:40
'Goffedomme Héét!!' !!
_Henry_donderdag 21 december 2006 @ 00:09
quote:
Op woensdag 20 december 2006 00:35 schreef golfer het volgende:
Video van vanavond bekeken.
New York.
Big City, big portions, big people, big cooks.
Behalve de voorgerechten vond ik de rest er niet echt lekker uit zien.
Maar gelukkig had ie IJsbrand weer bij zich om alles voor hem te koken en kon hij weer de grote: "Ik,Ik,Ik"-show opvoeren.
Het blijft een showmannetje en helaas geen beste kok.
Wat is dat nou weer voor onzin? Hij presenteert het programma toch en niet die andere gozer! Logisch dat hij de hele tijd aan het woord is.
Brentmeisterdonderdag 21 december 2006 @ 11:42
Ik vond dat vegetarische gerect wel een beetje jammer trouwens: "Blabla is vegetariër. Zij krijgt avocado met wat tuinkruiden"

Ik vond de rest van de gerechten wel weer leuk om te zien trouwens, hoewel ik de aflevering in Schotland toch het mooiste vond. Ik vind eigenlijk dat Herman juist in deze kerstafleveringen veel meer (zichtbaar) zelf aan het koken is. Dat zag ik voorheen eigenlijk heel weinig, dan liet ie idd meestal IJsbrand optrommelen.

[ Bericht 12% gewijzigd door Brentmeister op 21-12-2006 15:01:04 ]
Martijn_77donderdag 21 december 2006 @ 18:41
quote:
Op donderdag 21 december 2006 11:42 schreef Brentmeister het volgende:
Ik vond dat vegetarische gerect wel een beetje jammer trouwens: "Blabla is vegetariër. Zij krijgt avocado met wat tuinkruiden"
Maar ze at wel oester
_Henry_vrijdag 22 december 2006 @ 14:57
In New York maakte hij een "garnalencocktail" alleen gaat daar kreeft in en geen garnaal
Zou het met gamba's ook lekker zijn, want ik het lijkt me wel een leuk gerechtje maar ik heb geen zin om een kreeft te koken.

Recept van de website:
quote:
Garnalencocktail
Makkelijk, snel en fris tussendoorgerecht. In 4 minuten klaar voor 4 personen.

Ingrediënten
• 1 Komkommer
• Kreeft
• Wodka
• Suikerwater
• Limoensap
• Ijsblokjes
Andere benodigdheden
• Cocktailshaker
• Rasp
• Cocktailglazen
• Cocktailprikkers
• Snij eerst de limoen door midden, pers het sap langs het mes uit in een glas
• Rasp 1 komkommer en gebruik daar alleen het sap van
• Bij een cocktailshaker zit een dopje, dit is je maatbeker. Alles mag nu in de shaker, 1 dopje limoensap, ijsklontjes, 1 dopje suikerwater, 2 à 3 dopjes wodka (naar smaak), 1 dopje komkommersap.
• Shake dit geheel gedurende 2 minuten
• Snij de gepelde kreeft in kleine stukjes en neem voor elke cocktailprikker 1 stukje kreeft. Er gaan drie cocktailprikkers met kreeft in 1 cocktail.
• Schenk de cocktail in (zonder ijsklontjes) en zet 3 cocktailprikkers met kreeft erin. Zorg dat de kreeft wel onder staat.
• Om het geheel af te maken, snij je een sprietje van de kreeft af en zet het in het glas. Dit is enkel decoratief.
Eet/drink smakelijk!!
glremmevrijdag 22 december 2006 @ 22:46
Dit is zeker niet online terug te kijken?
_Henry_zaterdag 23 december 2006 @ 15:41
quote:
Op vrijdag 22 december 2006 22:46 schreef glremme het volgende:
Dit is zeker niet online terug te kijken?
Alleen de eerste aflevering:

http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/kerstzonderherrie/
glremmezondag 24 december 2006 @ 01:57
Thanks