henkSX | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:39 |
He! Hoe bak je witlof? (ja, in een pan ![]() | |
skiczukie | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:40 |
Ik zie niet in waarom je witlof wil bakken. | |
henkSX | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:48 |
Heb het lang geleden ergens gezien en ben eigenlijk best benieuwd | |
pussydeluxe | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:51 |
Er staan veel recepten voor gebakken witlof op internet. Hier eentje: quote: | |
henkSX | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:55 |
quote:Thanks ![]() Dat dacht ik al hoor, maar ik hoop eigenlijk op recepten die mensen hier zelf al een keer hebben gemaakt. | |
LaZZ | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:55 |
Ik zag het gister nog bij "Herman Helpt". Hij deed er ook honing bij dacht ik. En voor de rest gewoon kapot bakken. | |
skiczukie | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:56 |
Witlof moet niet zoet zijn. ![]() | |
Pamuk | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:57 |
quote:http://www.rtl.nl/huistui(...)t_uitzending_1_3.xml ![]() | |
henkSX | donderdag 19 oktober 2006 @ 17:58 |
Ok! zal eens gaan kijken, thanks! | |
Martijn_77 | donderdag 19 oktober 2006 @ 19:17 |
quote:Maar erg bitter is hij vaak ook niet echt lekker | |
Blues | donderdag 19 oktober 2006 @ 20:02 |
quote:Jaaaaaaaa, lijkt me heerlijk ![]() Als je witlof op de juiste manier schoonmaakt, dan is het absoluut niet bitter trouwens. | |
Haaibaaike | donderdag 19 oktober 2006 @ 21:05 |
Witlof bakken heb ik nooit van gehoord. | |
V.en.A | donderdag 19 oktober 2006 @ 23:42 |
quote:Echt bittere witlof bestaat dan ook niet meer. | |
Isabeau | vrijdag 20 oktober 2006 @ 11:34 |
Ik roerbak de witlof regelmatig en doe er dan blokjes ham en wat creme fraîche bij door ![]() | |
Haaibaaike | vrijdag 20 oktober 2006 @ 13:20 |
quote:Klinkt wel lekker ![]() | |
teigan | vrijdag 20 oktober 2006 @ 13:25 |
Ik heb het wel eens gedaan met stukjes appel erbij, en dan een paar eetlepels appelstroop erdoorheen..... | |
Mirage | vrijdag 20 oktober 2006 @ 13:34 |
quote:jaaaaa of wat je dan ook in huis hebt... champignonnetjes, spekkies..... paprika... spercieboontjes, knoflooke etc etc... (ja ik gooi vaak verschillende groenten bij elkaar) | |
nokwanda | vrijdag 20 oktober 2006 @ 13:36 |
Roerbakken. Gehakt rullen. Witlof in stukjes snijden. Halve appel in stukjes snijden. De boel wat roerbakken en afblussen met wat water. Daaraan een handvol tauge toevoegen en honing naar smaak. | |
crohntje | zondag 22 oktober 2006 @ 14:37 |
Roerbakken met balsamicoazijn... | |
Zij-en-Hij | zondag 22 oktober 2006 @ 20:34 |
quote:Idd! Mijn broer is kok en hij heeft het eens voor me gemaakt: witlof in grove repen, beetje olijfolie, witlof op hoog vuur roerbakken met een schepje bruine basterdsuiker en afblussen met aceto balsamico. Op smaak maken met zout en peper.. Zelf vind ik het ook lekker als ik de witlof in grove repen roerbak in wat margarine. Schep crème fraîche erdoor, wat zout en lekker wat (grof) gemalen zwarte peper.. ![]() ![]() | |
uniekhoorn | zondag 22 oktober 2006 @ 23:20 |
Ongeveer als Nokwanda. Gehakt rul bakken, gesneden witlof erbij bakken, zout, peper erbij en dat gewoon over gekookte aardappels gooien. Te simpel en lekker. | |
Matness | zondag 22 oktober 2006 @ 23:21 |
quote:ik ben echt anti witlof, maar dit klinkt toch wel lekker.. | |
Sorella | zondag 22 oktober 2006 @ 23:27 |
Vanavond dat recept van hermanhelpt geprobeerd en ik moet zeggen het viel me niet tegen, bitter en zoet tegelijk en je proefde de tijm of rozemarijn ook ( even teveel ![]() Nu ben ik geen fan van olijfolie dus ik heb arachide olie gebruikt, volgende keer met boter proberen. | |
henkSX | woensdag 25 oktober 2006 @ 13:09 |
Ok, ik zal het vanavond ook eens gaan proberen dan! | |
Fawn | woensdag 25 oktober 2006 @ 13:14 |
Wirlof kan je prima bakken met kaas en ham erbij, net zoiets als uit de oven, maar het is wat sneller en makkelijker. | |
GrotePier | vrijdag 27 oktober 2006 @ 00:59 |
effe roerbakken daarna bruine basterd suiker erover effe laten carameliseren...en daarna afblussen met aceto balsamico azijn...... en klaar is het....echt heerlijk.... | |
Blues | vrijdag 27 oktober 2006 @ 01:02 |
quote:Wij gaan het dus zéker proberen dit weekend ![]() Net bij die topkoks zag ik witlof in piccalily, brrrrr, lijkt me niks. | |
Safari | vrijdag 27 oktober 2006 @ 07:18 |
Witlof in de lengte in vieren snijden. Uiteinde laten zitten, zodat het niet uit elkaar valt. In wat boter een paar minuten op middelhoog vuur bakken, tot de witlof wat kleur krijgt. Intussen een sinaaasappel/grapefruit persen en de boel daarmee afblussen. Alles in een ovenschaal doen en nog een kwartiertje in de oven laten nagaren op 180 graden. Geen geklooi met suiker alsjeblieft, dat is voor desserts. Typisch zo'n Allerhande-trend om alles "eetbaar" en "lekker" mee te maken. | |
Serendips | zaterdag 4 november 2006 @ 17:15 |
quote:Dat is juist erg lekker. Witlof aanbakken op hoog vuur, goed gaar stoven en daarna een beetje suiker erover strooien en laten karameliseren. Gisteren nog gehad, heerlijk! Eerst proberen voordat je kotsicoontjes gebruikt. Eten is weten! | |
Serendips | zaterdag 4 november 2006 @ 17:17 |
quote:Is geen Allerhande-trend, dat deed mijn oma veertig jaren geleden al en die kan een aardig potje koken. | |
Blues | zaterdag 4 november 2006 @ 17:31 |
Het is heerlijk, bruine basterd-suiker erover met roerbakken, en afblussen met balsamico-azijn, als tegenhanger van de zoete suiker. | |
kabouter.muts | maandag 6 november 2006 @ 09:39 |
Ja wij aten het ook vorige week. Ik deed het met honing. Erg lekker maar het was nog een beetje te rauw. Volgende keer iets langer laten smoren voordat ik ga caramelliseren. Zeker voor herhaling vatbaar en erg lekker bij wild denk ik. | |
Martijn_77 | maandag 6 november 2006 @ 19:38 |
Heb het gisteren geprobeerd. Had hem alleen net iets te lang laten smoren. |