FOK!forum / Culinesse à gogo / Buiklappen.
zovtydinsdag 17 oktober 2006 @ 17:18
Hoe maak je buiklappen nou zo klaar dat ze lekker krokant en niet vet meer zijn?
Matnessdinsdag 17 oktober 2006 @ 17:20
in de anti aanbak koekenpan mikken zonder boter of vet, en net zolang blijven aanbraden tot ze mooi bruin en krokant zijn. tussendoor af en toe het vrijgekomen vet afgieten.
het vuur niet te hoog, anders verbranden ze.
deedukdinsdag 17 oktober 2006 @ 17:41
buiklappen?
klinkt meer als zwembandjes
SHEdinsdag 17 oktober 2006 @ 17:51
op de grill flikkeren..maar buiklappen ga je never ever vetarm maken.
Daar zijn het buiklappen voor...geniet ervan!
Thoricaldinsdag 17 oktober 2006 @ 18:09
Buikspek moet je eerst insnijden op de swoerdkant in een ruitpatroon daarna marineren een nacht.
Daarna in de oven met de swoerdzijde boven in de oven en het laatste halfuur de oven hoger zetten.
Ik maak het niet meer omdat de laatse keer dat ik het deed 3 kg buikspek er binnen 1 dag doorheen was en dat met z'n 2en. Das niet gezond. Maar wel heel erg lekker wordt me door een gluurster ingefluisterd.
SHEdinsdag 17 oktober 2006 @ 18:29
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 18:09 schreef Thorical het volgende:
Buikspek moet je eerst insnijden op de swoerdkant in een ruitpatroon daarna marineren een nacht.
Daarna in de oven met de swoerdzijde boven in de oven en het laatste halfuur de oven hoger zetten.
Ik maak het niet meer omdat de laatse keer dat ik het deed 3 kg buikspek er binnen 1 dag doorheen was en dat met z'n 2en. Das niet gezond. Maar wel heel erg lekker wordt me door een gluurster ingefluisterd.
Het is maar hoe je het bekijkt. Atkins zou je bejubeld hebben
Maar ik maak het ook niet hoor; ik heb absoluut een probleem met maat houden en dat probleem is ongeneeselijk.
zovtydinsdag 17 oktober 2006 @ 19:24
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 18:09 schreef Thorical het volgende:
Buikspek
Da's dus lappen aan een stuk?
Klinkt overigens goed. Volgende keer vraag ik zo'n stuk aan de slager.
zovtydinsdag 17 oktober 2006 @ 19:25
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 17:20 schreef Matness het volgende:
in de anti aanbak koekenpan mikken zonder boter of vet, en net zolang blijven aanbraden tot ze mooi bruin en krokant zijn. tussendoor af en toe het vrijgekomen vet afgieten.
het vuur niet te hoog, anders verbranden ze.
Thanks. Was goed!