Ja, ik kon er bijna niet tussen komen joh, dat mens kletst aan één stuk doorquote:Op donderdag 13 maart 2008 19:00 schreef Toad het volgende:
Tof! Elsbeth Etty is wel een goed spreker, toch? Is het nog ergens terug te zien of doen jullie het puur voor school?
Toad kan je meer over M&J vertellen, die is 2e jaarsquote:Op vrijdag 14 maart 2008 21:44 schreef DDDD91 het volgende:
Beste mensen,
Ik wil volgend jaar journalistiek gaan volgen in Utrecht. Maar omdat er een decentrale selectie is en een loting is de mogelijkheid om toegelaten te worden erg klein. Nu las ik allerlei berichten over Media, informatie en communicatie, waarbij ik dan het uitstroomprofiel Media en journalistiek zou kunnen kiezen. Is dit een goede tweede keuze en hoe is de opleiding?
Alvast bedankt!
Ja, omdat het een andere opleiding is. Het is geen vervanger, of iets wat je maar uit nood gaat doen (zoals biomedische wetenschappen de noodoplossing is voor studenten die eigenlijk geneeskunde willen gaan doen)quote:
Nahh, met het juiste afstudeerprofiel en minor bereik je hetzelfde. De journalistiek is sowieso een werkveld waar je terecht kan komen als je maar wil en kán.quote:Op zondag 16 maart 2008 15:41 schreef jakkop het volgende:
Omdat ik zeker weet dat ik iets met journalistiek wil gaan doen, en mim is natuurlijk wel ietsje breder.
Dat vind ik inderdaad het grote voordeel van de SvJ. Bij het solliciteren naar een stage kreeg ik vaak te horen dat ze niet precies wisten wat ik nu helemaal leer, en wat het curriculum is ed..quote:En SvJ staat goed bekend in de journalistiek.
Oh, ethiek is een nieuw vak, dat had ik nog niet. Oja, alleen het Volkskrantproject keert ieder jaar terug, Anne Frank en Voedingscentrum wisselenquote:Op zondag 16 maart 2008 18:12 schreef Toad het volgende:
Alleen maar.
In het afstudeerprofiel hebben we tot nu toe een nieuwswebsite moeten maken over sport. En in het tweede project hebben we een nieuwswebsite gemaakt (met radiorepo's) over een stadsdeel in Amsterdam. In het 4e project gaan we een tv uitzending maken (met een reportage en een studiogesprek).
In het propedeusejaar krijg je natuurlijk wat andere (algemenere) projecten die ook aansluiten op de andere profielen. Je maakt dan voornamelijk adviesrapporten voor je 'opdrachtgevers'. Dat zijn: De Volkskrant, Het Voedingscentrum en het Anne Frank Huis. Je krijgt al wel een aantal vakken die handig zijn bij Nieuws & Media waaronder ethiek en spelling.
quote:Op zondag 16 maart 2008 18:50 schreef Toad het volgende:
Trouwens, als er nog iemand uit het I Bet Indie Sounds Good on the Dancefloor # 28 topic op het MIM blijkt te zitten of serieus interesse heeft in het MIM eet ik een sok op.
En ik maar denken dat het MIM alleen maar blonde meisjes aantrekt met een spaflesje.
Heb je mediaethiek niet gekregen nee? Dat kregen wij van Hester!quote:Op zondag 16 maart 2008 18:57 schreef lienelien het volgende:
[..]
Oh, ethiek is een nieuw vak, dat had ik nog niet. Oja, alleen het Volkskrantproject keert ieder jaar terug, Anne Frank en Voedingscentrum wisselenIk had bv het AUB (Amsterdams Uitbureau) en Uitgeverij Biblion
edit: Anne Frank Stichting bedoel je, da's wat anders dan enkel het huis
Ah, ja, Hester geeft nu college aan de UvA, bij Media en Cultuur. Dus die zie ik over een jaartje wel weerquote:Op zondag 16 maart 2008 19:39 schreef Toad het volgende:
[..]
Heb je mediaethiek niet gekregen nee? Dat kregen wij van Hester!En ik bedoelde idd. de stichting.
Ze hadden inderdaad een onderzoekje geaan ja, wel grappigquote:@blondemeisjespaopmerking: sorry, ik was de knipoog vergeten.Nav. het vooroordeel wat er over het MIM bestond op de Leeuwenburg. Stond toch ook nog een keer een stukje in op MIMpress? De site is alleen nu min of meer offline. Ik dacht eigenlijk dat die module niet meer werd aangeboden.
![]()
Nee, (nog) niet hoeven doen. Vind het maar vreemd, de docenten moeten toch juist dat programma gebruiken? Raar dat er niet even een mail over wordt rondgestuurd oid, hoe het werkt en voor wie het is ed.quote:Heb jij al trouwens iets moeten inleveren met Ephorus (zie intranet)? Onze vorige tutor vertelde dat ze dan automatisch na kunnen gaan of je geen plagiaat pleegt van het internet of andere groepen.
quote:Op woensdag 19 maart 2008 20:19 schreef El_Liberaliste het volgende:
Tvt. Wil volgend jaar ook deze opleiding aan de HvA gaan volgen.
Excuses als ik er overheen gelezen heb in dit topic, maar kan iemand me wat over het rooster vertellen? Hoeveel dagen per week heb je doorgaans les?
hm ok. Wat was er zo'n ramp dan daar?quote:Op woensdag 19 maart 2008 22:26 schreef El_Liberaliste het volgende:
Ik deed SvJ en vond de opleiding leuk, maar de school wel een ramp idd
Je wordt sowieso aangenomen hoor! Er is geen loting of numerus fixus oid.quote:Op donderdag 20 maart 2008 19:03 schreef BehindYou het volgende:
Ik hoop wel dat ik dan word aangenomen op het HvA als ik het niet haal bij SvJ! Ik heb mij namelijk laten vertellen dat je er wel snel bij moet wezen, bij het MIM, omdat het steeds populairder wordt. Zou ik nog worden aangenomen als ik ergens in mei/juni mij nog aanmeld? Ik bezit verder alles, een Havo-papiertje met profiel e&m.
Ah oke gelukkig!:) Heb ik iniedergeval een zekerheid om een jaar op het HBO door te brengen. ThanQs voor de info.quote:Op donderdag 20 maart 2008 19:12 schreef lienelien het volgende:
[..]
Je wordt sowieso aangenomen hoor! Er is geen loting of numerus fixus oid.
Ze willen alleen dat je je op tijd aanmeldt, ivm het papierwerk enzo. In principe kan je zelfs nog aanmelden op 31 augutus
Dat is ook helemaal waar. Heb je een interessant verhaal klaar staan, pakkende motivatie en heb je al wat ervaring kom je vast wel aan een leuke stageplek. Dat komt over het algemeen altijd wel goed neem ik aan. Maar ik ga vooral eerst voor de SvJ, omdat je daar meteen met alleen maar journalistiek bezig bent. En op het HvA ben je toch al snel bezig met de commerciele kant, zoals marketing etc. Niet dat dat mij niet leuk lijkt, maar als ik zou moeten kiezen, ligt mijn diepe interesse toch meer bij veel schrijven en het vak journalistiek goed leren kennen. Maar dat neemt absoluut niet weg dat ik het een ramp zou vinden om naar HvA te gaan. Daar word je juist breder opgeleid en dat heeft ook zijn flinke voordelen. Oftewel ik ben blij met mijn twee keuzes. Je weet van te voren nooit helemaal precies, welke school het dichts bij je ligt, daar moet je dan toch een klein gokje in durven nemen. Als ik iets wil worden, kom ik er toch wel, welke opleiding ik nou gedaan heb. Mijn motivatie is er iniedergeval.quote:Op donderdag 20 maart 2008 19:25 schreef Toad het volgende:
Het is makkelijker om een stage te vinden via Zwolle, Utrecht en Tilburg, dat klopt. Die hebben een speciaal stagebureau die contracten heeft met verschillende media. Dat betekent niet dat het onmogelijk is om bij een leuk bedrijf te komen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op de beschikbare stageplekken @ www.mediastages.nl. Als je een enthousiast verhaal hebt en ook naast je studie iets met journalistiek doet heb je grote kans op een leuke en leerzame plek. En daarnaast leer je alvast het sollicitatieproces voor later, want op het MIM moet je zelf een stage regelen.
Zo, ik begin al op mijn docenten te lijken.
Dat zie je verkeerdquote:Op donderdag 20 maart 2008 19:49 schreef BehindYou het volgende:
[..]
Dat is ook helemaal waar. Heb je een interessant verhaal klaar staan, pakkende motivatie en heb je al wat ervaring kom je vast wel aan een leuke stageplek. Dat komt over het algemeen altijd wel goed neem ik aan. Maar ik ga vooral eerst voor de SvJ, omdat je daar meteen met alleen maar journalistiek bezig bent. En op het HvA ben je toch al snel bezig met de commerciele kant, zoals marketing etc. Niet dat dat mij niet leuk lijkt, maar als ik zou moeten kiezen, ligt mijn diepe interesse toch meer bij veel schrijven en het vak journalistiek goed leren kennen. Maar dat neemt absoluut niet weg dat ik het een ramp zou vinden om naar HvA te gaan. Daar word je juist breder opgeleid en dat heeft ook zijn flinke voordelen. Oftewel ik ben blij met mijn twee keuzes. Je weet van te voren nooit helemaal precies, welke school het dichts bij je ligt, daar moet je dan toch een klein gokje in durven nemen. Als ik iets wil worden, kom ik er toch wel, welke opleiding ik nou gedaan heb. Mijn motivatie is er iniedergeval.
En als je al op je docenten begint te lijken, blijkt het wel dat je het een goede opleiding vindt en er reclame voor maken doe je evenzo!
Dan heb ik het ook vooral over het eerste jaar, je bent veel algemener bezig dan op het SvJ, maar dat is ook niet meer dan logisch want de ene opleiding heet: media, informatie en communicatie en de andere journalistiek. Op het HvA ben je met meer dingen bezig dan alleen journalistiek zichzelf, wat zijn voordelen heeft, je wordt veel breder opgeleid. En dan komen daarna pas de afstuudeerprofielen die het dan echt gericht maken. Het heeft alletwee zijn voordelenquote:Op donderdag 20 maart 2008 23:54 schreef lienelien het volgende:
[..]
Dat zie je verkeerd
Er zijn niet voor niets 5 afstudeerprofielen.
Ach, gewoon slecht geregeld alles. Daar schijnen alle hogescholen mee te kampen trouwens, maar toch. Slechte administratie, onduidelijke informatie mbt. roosters, resultaten, docenten, etc etc. Overal moest je zelf achteraan maar je werd van het kastje naar de muur gestuurd omdat op de HU een soort anarchie heerste zonder aanspreekpunt (alleen het FBO maar die waren 90% van de tijd toch pauze aan het houden)quote:Op woensdag 19 maart 2008 22:35 schreef lienelien het volgende:
[..]
hm ok. Wat was er zo'n ramp dan daar?
Wel apart dat, dat je enige minpunt is van de SvJ, want de opleiding zelf vond je wel leuk en dat je dan zegt dat daar alle hogescholen mee schijnen te kampen en dan ook nog eens voor een andere opleiding gaat kiezen? Terwijl alle hogescholen daar mee zitten..waarom zou je dan niet lekker blijven waar je nu zit als de opleiding voldoet aan je interesses? Kijk als je nou iets breder wilt dan journalisteik dan zou ik ook naar HvA gaan, want dan sluit die opleidng beter aan je wensen.quote:Op vrijdag 21 maart 2008 18:42 schreef El_Liberaliste het volgende:
[..]
Ach, gewoon slecht geregeld alles. Daar schijnen alle hogescholen mee te kampen trouwens, maar toch. Slechte administratie, onduidelijke informatie mbt. roosters, resultaten, docenten, etc etc. Overal moest je zelf achteraan maar je werd van het kastje naar de muur gestuurd omdat op de HU een soort anarchie heerste zonder aanspreekpunt (alleen het FBO maar die waren 90% van de tijd toch pauze aan het houden)
Daarom. En heel stiekem droom ik eigenlijk van een eigen bedrijf(je), daar komt communicatie natuurlijk ook veel beter van pas. Maar goed, ik ga proberen niet té ambitieus te zijn want anders kan het nog wel eens vies gaan tegenvallenquote:Op woensdag 26 maart 2008 10:57 schreef BehindYou het volgende:
Voor El_
Ahaaa. nu begrijp ik meer wat je bedoelt.Je wilt later wel wat geld in het laatje brengen. Ik denk inderdaad dat je dan beter zit bij het MIM op HvA. Het is ook wel een nadeel hoor, je bent elke dag hard aan het werk, maar echt veel krijg je er niet voor terug. En als je iets van communicatiemanagement gaat studeren kom je al snel terecht in het bedrijfsleven, waar je natuurlijk sneller de centjes binnen haalt.Als dat ook iets is wat je graag wilt, zou ik inderdaad een nieuwe frisse start gaan maken, anders doe je later iets wat je toch tegenvalt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |