#ANONIEM | dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:46 |
Ik open er maar een topic over, omdat ik geheel inspiratieloos ben ![]() Op het aanrecht heb ik liggen: 1 pot met 750 gram rode bietjes, 500 gram gemengd gehakt. Verder heb ik in huis: aardappels, rijst, pasta, the works. Uien/appels ook aanwezig. Ik zat zelf aan iets als stamppot of ovenschotel te denken, maar ik weet eigenlijk niet welke hoeveelheden enzo ik daarvoor nodig heb en wat voor kruiden o.i.d. er lekker bij zijn. Daarbij komt: m'n vriend en ik zijn beide geen fan van rode bietjes, alleen is dit de enige groente die ik nog in huis heb, dus wie o wie helpt mij met een leuk recept waardoor de smaak van de rode bietjes òf ongelofelijk heerlijk wordt, òf een beetje wegvalt, òf zo wordt opgeleukt dat we het wèl lekker gaan vinden ( ![]() Alvast bedankt ![]() | |
Matness | dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:48 |
aardappelen koken, en dan met wat zou, peper, en boter of melk puree van maken. in een ovenschaal. gehakt rul bakken in de koekenpan, op de aardappelen gooien. bietjes daarbovenop. wat paneermeel en klontjes boter erop, en in de ovens chuiven. | |
#ANONIEM | dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:50 |
quote:Is het dan het idee dat de aardappelen + gehakt de smaak van de bietjes wat verbloemen? Of zou ik er nog wat extra kruiden doorheen kunnen gooien dat het helemaal een andere ervaring wordt dan het aloude: "Bleh.. alweer bietjes.. nou,dan maar weer extra ketchup eroverheen"-liedje ![]() | |
Matness | dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:52 |
nouja, je hebt de hele handel bij elkaar. kan best lekker zijn. gooi er dan appelmoes overheen ofzo ![]() | |
Matness | dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:52 |
maak knoflookaardappelpuree, gooi er ui bij, appel, doe er kaas overheen, doe leuk | |
#ANONIEM | dinsdag 10 oktober 2006 @ 16:53 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() Maar in ieder geval bedankt voor je suggestie ![]() | |
jpg97 | dinsdag 10 oktober 2006 @ 17:12 |
Ik las " Biertjes! " valt dat ff vies tegen ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 10 oktober 2006 @ 17:16 |
quote:Maar...misschien is er wel een leuk recept met bietjes en bier! Dan valt het weer mee ![]() | |
yvonne | dinsdag 10 oktober 2006 @ 17:17 |
quote:Ik zou het andersopm doen, beginnen met gehakt, dan bietjes dan puree, als je de bietjes eerst eens in een pannetje opwarmt, en flink wat suiker toevoegt en dan wat gesnipperd ui, en dan proeven, ben je meteen de toch ietwat overheersende smaak van de bietjes kwijt. Oh, en giet het af, erg veel vocht anders in je ovenschotel, succes! | |
Curiosity | dinsdag 10 oktober 2006 @ 18:14 |
quote:Misschien een rare vraag, waarom heb je bietjes in huis als je ze niet lust?. Tip voor de volgende keer, haal verse bietjes, die zijn heerlijk zoet, die potten zijn toch meestal iets zurig. | |
#ANONIEM | dinsdag 10 oktober 2006 @ 18:26 |
quote:Ze kwamen uit een voedsel-overleefpakket die ik heb gekregen toen ik op mezelf ging wonen ![]() Alleen heb ik net van m'n vriend te horen gekregen dat hij pertinent weigert bietjes te eten ![]() Ik ga het topic echter zeker in de gaten blijven houden, omdat die pot toch een keer op moet! | |
Martijn_77 | dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:36 |
Ken je niet iemand met wie je de pot kunt ruilen ![]() | |
wudstik | dinsdag 10 oktober 2006 @ 19:40 |
Er is toch ook zo'n schotel die je kant en klaar waar je rode bieten in kan doen, dat was wel lekker | |
61neorej | dinsdag 10 oktober 2006 @ 20:03 |
Heel geschikt om 'per ongeluk' te laten verbranden ![]() | |
yodax | dinsdag 17 oktober 2006 @ 12:41 |
Ik heb laatst bietjes gemaakt met risotto, je krijgt dan een mooie roze kleur. Eerst uitje fruiten. Risotto droog in de pan, glazig maken. Dan glas witte wijn er bij, laten verdampen. Dan langzaam boulion blijfen toevoegen, steeds compleet laten opnemen. Dan als de risotto bijna klaar is de verse (reeds gekookte bietjes) toevoegen. Als de risotto dan gaar is, 200g parmesaanse kaas en een klont boter er bij. Even laten staan (2min) en dan opeten. Oh ja, uiteraard zout, peper en citroen toevoegen naar smaak! | |
Mwanatabu | dinsdag 17 oktober 2006 @ 12:50 |
![]() | |
klaarover | dinsdag 17 oktober 2006 @ 13:58 |
Bekende en eetbare bereidingen/combinaties van bietjes zijn bijvoorbeeld: -salade met bietenblokjes, appelblokjes, augurkblokjes en zoute haring -borsjt, dat is erg uit de mode, maar wel een super idee! -huishoudschool: gekookte bietjes met gesnipperde ui, speklapjes, puree. -(carpaccio van) rosbief, mierikswortelprut, bietjes Van Jamie, maar oneetbaar: -in aluminiumfolie gepofte bietjes met balsamico-azijn en oregano (hoe haalt ie het in zn harses) | |
#ANONIEM | dinsdag 17 oktober 2006 @ 14:10 |
quote:Oh! ![]() Ik denk dat dat hem deze week wordt, want die pot die staat me nu echt aan kijken met zo'n blik van: " ![]() ![]() | |
Poedel | donderdag 19 oktober 2006 @ 20:23 |
Gewoon met een gesnipperde ui en een appel in stukjes. Aardappels stampen tot puree en de bietjes erdoor roeren. Appelmoes eroverheen en een gehaktballetje erbij.. Hollandser en burgerlijker kan het bijna niet.. | |
Serendips | woensdag 25 oktober 2006 @ 18:16 |
Een vriendin van me is helemaal wild van bietenrisotto. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt, maar wel geproefd. Errug lekkerrr! Zie [url]http://www.llink.nl/recept_detail.605.0.html?&tx_llrecepten_pi1[showUid]=74&tx_llrecepten_pi1[page]=0&cHash=bb96cf5d39[/url] |