FOK!forum / Culinesse à gogo / Lekker recept met Rode Kool
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 12:08
Ik heb hier een rode kool liggen, en ben van plan die te gaan eten vanavond.

Ben alleen wel toe aan een keertje iets anders als gekookte rodekool met appeltjes.

Wie heeft er een leuk idee, wat ik kan maken met rode kool?
Klonkmaandag 9 oktober 2006 @ 12:09
stamppot rode kool met shoarmavlees
Jarnomaandag 9 oktober 2006 @ 12:09
Rode kool met gebakken stukjes bloedworst. .
SHEmaandag 9 oktober 2006 @ 12:10
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:09 schreef Jarno het volgende:
Rode kool met gebakken stukjes bloedworst. .
Dat is echt geniaal
Matnessmaandag 9 oktober 2006 @ 12:11
maak er een ovenschotel van met aardappelpuree, rozijnen, en gehakt, of hachee?
Klonkmaandag 9 oktober 2006 @ 12:11
ja, lekker, krijg er ter plekke trek van
yvonnemaandag 9 oktober 2006 @ 12:12
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:11 schreef Matness het volgende:
maak er een ovenschotel van met aardappelpuree, rozijnen, en gehakt, of hachee?
Ovenschotel
Ik weet meteen wat we vanavond eten
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 12:14
Zo dat is nog eens snel reactie

bloedworst is niet echt mijn ding... die sla ik over

stamppot klinkt lekker, doe je daar dan nog wat meer in behalve aardappels en rode kool?

ovenschotel moet ik de rode kool dan eerst koken?

IK ben een beetje een rode kool noob geloof ik, eet het echt zelden
kniertjehmaandag 9 oktober 2006 @ 12:16
Heb je hem vers of van hak, die laatste hoef je niet te koken, die anderen zou ik kort wel doen, en dan idd met hachee..........jammmmmmie.
Matnessmaandag 9 oktober 2006 @ 12:16
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:14 schreef p_iglet het volgende:
Zo dat is nog eens snel reactie

bloedworst is niet echt mijn ding... die sla ik over

stamppot klinkt lekker, doe je daar dan nog wat meer in behalve aardappels en rode kool?

ovenschotel moet ik de rode kool dan eerst koken?

IK ben een beetje een rode kool noob geloof ik, eet het echt zelden
het is een verse rode kool, ik zou hem wel eventjes voorkoken dan ja
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 12:17
het is inderdaad een verse rode kool...
anders had ik wel aangegeven dat het een pot was
kniertjehmaandag 9 oktober 2006 @ 12:19
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:17 schreef p_iglet het volgende:
het is inderdaad een verse rode kool...
anders had ik wel aangegeven dat het een pot was
tis maandagochtend..laat geworden enzo
Oblivionmaandag 9 oktober 2006 @ 12:24
Met jachtschotel is het ook lekker!

Het precieze recept heb ik niet en met google zijn het er zoveel, dat je dan beter zelf even kan kijken.
john6maandag 9 oktober 2006 @ 12:27
Rauwkost ervan maken
shepherd1maandag 9 oktober 2006 @ 12:27
Rode kool is nicht zu vressen.
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 12:34
iemand ook recepten of iig uitgebreidere beschrijvingen dan alleen de gerechtnaam...

anders moet ik alsnog gaan googlen, en daarbij zag ik door de bomen het bos niet meer.
Oblivionmaandag 9 oktober 2006 @ 12:46
Tja, zoals ik al zei, de ingredienten kunnen jou aanspreken maar mij dus niet.

Hier mijn uitgekozen recept:
quote:
600 gram sukadelappen (of magere runderlappen) in dobbelstenen
bloem
100 gram boter
1 eetlepel spekvet
1 grote gesnipperde ui
1 geschilde en gesnipperde zure appel
3 kruidnagels
2 laurierbladen
zout, versgemalen peper
10 gekneusde jeneverbessen
10 zilveruitjes uit het zuur
2 dl jonge rode wijn
aardappelpuree
2 verkruimelde beschuiten


Bereiding:

Bestrooi de stukjes vlees met bloem. Laat in een braadpan 50 gram boter en het spekvet heet worden, bak de stukjes vlees hierin snel aan alle kanten goudbruin, voeg dan de ui en de appel toe en laat ook deze wat kleur aannemen. Voeg dan de kruidnagels, de laurierbladen, zout, royaal peper, de jeneverbessen en de zilveruitjes toe en giet over dit alles de voorverwarmde wijn. Roer een keer door, leg een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven. Giet er, als het te droog wordt, wat heet water bij. Schep het vlees, de uien en het stoofvocht over in een vuurvaste schotel en bedek het geheel met een laagje aardappelpuree. Strooi er het beschuitkruim over en leg er hier en daar een klontje boter op. Zet de schotel ca. 15 minuten boven in een op 250 øC voorverwarmde oven tot hij een goudbruin korstje heeft gekregen.


Zou alleen met vet doorregen sucadelappen nemen, is lekkerder!
En nu al opzetten.
Mwanatabumaandag 9 oktober 2006 @ 12:52
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:14 schreef p_iglet het volgende:
Zo dat is nog eens snel reactie

bloedworst is niet echt mijn ding... die sla ik over

stamppot klinkt lekker, doe je daar dan nog wat meer in behalve aardappels en rode kool?

ovenschotel moet ik de rode kool dan eerst koken?

IK ben een beetje een rode kool noob geloof ik, eet het echt zelden
Stamppot met geruld Gehakt Mexico roeleert ook de pan uit!
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 12:59
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:46 schreef Oblivion het volgende:
Tja, zoals ik al zei, de ingredienten kunnen jou aanspreken maar mij dus niet.

Hier mijn uitgekozen recept:
[..]



Zou alleen met vet doorregen sucadelappen nemen, is lekkerder!
En nu al opzetten.
klinkt erg lekker deze!
en dan zou je hier gewoon gekookte rode kool bij doen?
Oblivionmaandag 9 oktober 2006 @ 13:24
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:59 schreef p_iglet het volgende:

[..]

klinkt erg lekker deze!
en dan zou je hier gewoon gekookte rode kool bij doen?
basis recept rode kool:
quote:
Rode kool (basisrecept)
Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Ingrediënten:
# 5 ons gesneden rode kool
# 3 goudrenetten
# 1 tl kaneel
# 3 kruidnagels
# 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
# peper
# zout
# bloem of allesbinder
# 3 el bruine suiker
# 1/4 liter water
Bereidingswijze:
# Breng de rode kool in het water aan de kook.
# Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe.
# Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes.
# Bestrooi de blokjes met kaneel.
# Doe de appels bij de rode kool.
# Voeg gelijk de bruine suiker toe.
# Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.
# Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de lauriersblaadjes.
# Indien nodig kun je de rode kool nog binden.
Alleen laat je de appels weg...
Wel de kaneel gebruiken, oh heerlijk!
En zou ook geen allesbinder gebruiken.
De rest van de spulletjes heb je al voor de jachtschotel.


Of bedoelde je gewoon, repen snijden, koken en dan een beetje kaneel erbij?
Ik zou niet weten of dat lekker is, maar jachtschotel is zo smaakvol dat dat niet echt moet uitmaken.
Kwestie van proberen.
p_igletmaandag 9 oktober 2006 @ 15:39
ok super!!
Oblivion jachtschotel met bovenstaand rode kool recept word het!

Het wordt wel woensdag, vandaag krijg ik die jachtschotel nooit meer op tijd gaar.
Morgen even goede vette sucadelappen kopen bij de slager.

Meer recepten voor een volgende keer zijn natuurlijk altijd welkom
Martijn_77maandag 9 oktober 2006 @ 22:03
Rode Kool met Hachee
klaaroverdinsdag 10 oktober 2006 @ 16:11
Gebakken eendenborst met iets gember, daarnaast rodekool.
Rollade met rodekool-jam.
Koolsla van geschaafde rodekool (kaasschaaf), azijn, suikertje, z&p.