abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42506728
Ik heb hier een rode kool liggen, en ben van plan die te gaan eten vanavond.

Ben alleen wel toe aan een keertje iets anders als gekookte rodekool met appeltjes.

Wie heeft er een leuk idee, wat ik kan maken met rode kool?
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:09:30 #2
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_42506753
stamppot rode kool met shoarmavlees
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_42506764
Rode kool met gebakken stukjes bloedworst. .
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:10:45 #4
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_42506786
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:09 schreef Jarno het volgende:
Rode kool met gebakken stukjes bloedworst. .
Dat is echt geniaal
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:11:05 #5
97348 Matness
Matt about you
pi_42506804
maak er een ovenschotel van met aardappelpuree, rozijnen, en gehakt, of hachee?
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:11:09 #6
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_42506810
ja, lekker, krijg er ter plekke trek van
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  Admin maandag 9 oktober 2006 @ 12:12:54 #7
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_42506857
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:11 schreef Matness het volgende:
maak er een ovenschotel van met aardappelpuree, rozijnen, en gehakt, of hachee?
Ovenschotel
Ik weet meteen wat we vanavond eten
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
pi_42506899
Zo dat is nog eens snel reactie

bloedworst is niet echt mijn ding... die sla ik over

stamppot klinkt lekker, doe je daar dan nog wat meer in behalve aardappels en rode kool?

ovenschotel moet ik de rode kool dan eerst koken?

IK ben een beetje een rode kool noob geloof ik, eet het echt zelden
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:16:05 #9
158692 kniertjeh
rectificatie volgt.
pi_42506941
Heb je hem vers of van hak, die laatste hoef je niet te koken, die anderen zou ik kort wel doen, en dan idd met hachee..........jammmmmmie.
Ik ben de onzichtbare werkelijkheid achter
de schijnbare wereld der illusies
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:16:06 #10
97348 Matness
Matt about you
pi_42506943
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:14 schreef p_iglet het volgende:
Zo dat is nog eens snel reactie

bloedworst is niet echt mijn ding... die sla ik over

stamppot klinkt lekker, doe je daar dan nog wat meer in behalve aardappels en rode kool?

ovenschotel moet ik de rode kool dan eerst koken?

IK ben een beetje een rode kool noob geloof ik, eet het echt zelden
het is een verse rode kool, ik zou hem wel eventjes voorkoken dan ja
pi_42506984
het is inderdaad een verse rode kool...
anders had ik wel aangegeven dat het een pot was
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:19:27 #12
158692 kniertjeh
rectificatie volgt.
pi_42507048
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:17 schreef p_iglet het volgende:
het is inderdaad een verse rode kool...
anders had ik wel aangegeven dat het een pot was
tis maandagochtend..laat geworden enzo
Ik ben de onzichtbare werkelijkheid achter
de schijnbare wereld der illusies
pi_42507194
Met jachtschotel is het ook lekker!

Het precieze recept heb ik niet en met google zijn het er zoveel, dat je dan beter zelf even kan kijken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_42507273
Rauwkost ervan maken
  maandag 9 oktober 2006 @ 12:27:09 #15
42926 shepherd1
Don't believe them!!!!!!!
pi_42507275
Rode kool is nicht zu vressen.
Don't use that A word
pi_42507487
iemand ook recepten of iig uitgebreidere beschrijvingen dan alleen de gerechtnaam...

anders moet ik alsnog gaan googlen, en daarbij zag ik door de bomen het bos niet meer.
pi_42507811
Tja, zoals ik al zei, de ingredienten kunnen jou aanspreken maar mij dus niet.

Hier mijn uitgekozen recept:
quote:
600 gram sukadelappen (of magere runderlappen) in dobbelstenen
bloem
100 gram boter
1 eetlepel spekvet
1 grote gesnipperde ui
1 geschilde en gesnipperde zure appel
3 kruidnagels
2 laurierbladen
zout, versgemalen peper
10 gekneusde jeneverbessen
10 zilveruitjes uit het zuur
2 dl jonge rode wijn
aardappelpuree
2 verkruimelde beschuiten


Bereiding:

Bestrooi de stukjes vlees met bloem. Laat in een braadpan 50 gram boter en het spekvet heet worden, bak de stukjes vlees hierin snel aan alle kanten goudbruin, voeg dan de ui en de appel toe en laat ook deze wat kleur aannemen. Voeg dan de kruidnagels, de laurierbladen, zout, royaal peper, de jeneverbessen en de zilveruitjes toe en giet over dit alles de voorverwarmde wijn. Roer een keer door, leg een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven. Giet er, als het te droog wordt, wat heet water bij. Schep het vlees, de uien en het stoofvocht over in een vuurvaste schotel en bedek het geheel met een laagje aardappelpuree. Strooi er het beschuitkruim over en leg er hier en daar een klontje boter op. Zet de schotel ca. 15 minuten boven in een op 250 øC voorverwarmde oven tot hij een goudbruin korstje heeft gekregen.


Zou alleen met vet doorregen sucadelappen nemen, is lekkerder!
En nu al opzetten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_42507970
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:14 schreef p_iglet het volgende:
Zo dat is nog eens snel reactie

bloedworst is niet echt mijn ding... die sla ik over

stamppot klinkt lekker, doe je daar dan nog wat meer in behalve aardappels en rode kool?

ovenschotel moet ik de rode kool dan eerst koken?

IK ben een beetje een rode kool noob geloof ik, eet het echt zelden
Stamppot met geruld Gehakt Mexico roeleert ook de pan uit!
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_42508161
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:46 schreef Oblivion het volgende:
Tja, zoals ik al zei, de ingredienten kunnen jou aanspreken maar mij dus niet.

Hier mijn uitgekozen recept:
[..]



Zou alleen met vet doorregen sucadelappen nemen, is lekkerder!
En nu al opzetten.
klinkt erg lekker deze!
en dan zou je hier gewoon gekookte rode kool bij doen?
pi_42508741
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 12:59 schreef p_iglet het volgende:

[..]

klinkt erg lekker deze!
en dan zou je hier gewoon gekookte rode kool bij doen?
basis recept rode kool:
quote:
Rode kool (basisrecept)
Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Ingrediënten:
# 5 ons gesneden rode kool
# 3 goudrenetten
# 1 tl kaneel
# 3 kruidnagels
# 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
# peper
# zout
# bloem of allesbinder
# 3 el bruine suiker
# 1/4 liter water
Bereidingswijze:
# Breng de rode kool in het water aan de kook.
# Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe.
# Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes.
# Bestrooi de blokjes met kaneel.
# Doe de appels bij de rode kool.
# Voeg gelijk de bruine suiker toe.
# Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.
# Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de lauriersblaadjes.
# Indien nodig kun je de rode kool nog binden.
Alleen laat je de appels weg...
Wel de kaneel gebruiken, oh heerlijk!
En zou ook geen allesbinder gebruiken.
De rest van de spulletjes heb je al voor de jachtschotel.


Of bedoelde je gewoon, repen snijden, koken en dan een beetje kaneel erbij?
Ik zou niet weten of dat lekker is, maar jachtschotel is zo smaakvol dat dat niet echt moet uitmaken.
Kwestie van proberen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_42512854
ok super!!
Oblivion jachtschotel met bovenstaand rode kool recept word het!

Het wordt wel woensdag, vandaag krijg ik die jachtschotel nooit meer op tijd gaar.
Morgen even goede vette sucadelappen kopen bij de slager.

Meer recepten voor een volgende keer zijn natuurlijk altijd welkom
  maandag 9 oktober 2006 @ 22:03:42 #22
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42526091
Rode Kool met Hachee
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42546168
Gebakken eendenborst met iets gember, daarnaast rodekool.
Rollade met rodekool-jam.
Koolsla van geschaafde rodekool (kaasschaaf), azijn, suikertje, z&p.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')