Dat is echt geniaalquote:Op maandag 9 oktober 2006 12:09 schreef Jarno het volgende:
Rode kool met gebakken stukjes bloedworst..
Ovenschotelquote:Op maandag 9 oktober 2006 12:11 schreef Matness het volgende:
maak er een ovenschotel van met aardappelpuree, rozijnen, en gehakt, of hachee?
het is een verse rode kool, ik zou hem wel eventjes voorkoken dan jaquote:Op maandag 9 oktober 2006 12:14 schreef p_iglet het volgende:
Zo dat is nog eens snel reactie![]()
bloedworst is niet echt mijn ding... die sla ik over
stamppot klinkt lekker, doe je daar dan nog wat meer in behalve aardappels en rode kool?
ovenschotel moet ik de rode kool dan eerst koken?
IK ben een beetje een rode kool noob geloof ik, eet het echt zelden
tis maandagochtend..laat geworden enzoquote:Op maandag 9 oktober 2006 12:17 schreef p_iglet het volgende:
het is inderdaad een verse rode kool...
anders had ik wel aangegeven dat het een pot was
quote:600 gram sukadelappen (of magere runderlappen) in dobbelstenen
bloem
100 gram boter
1 eetlepel spekvet
1 grote gesnipperde ui
1 geschilde en gesnipperde zure appel
3 kruidnagels
2 laurierbladen
zout, versgemalen peper
10 gekneusde jeneverbessen
10 zilveruitjes uit het zuur
2 dl jonge rode wijn
aardappelpuree
2 verkruimelde beschuiten
Bereiding:
Bestrooi de stukjes vlees met bloem. Laat in een braadpan 50 gram boter en het spekvet heet worden, bak de stukjes vlees hierin snel aan alle kanten goudbruin, voeg dan de ui en de appel toe en laat ook deze wat kleur aannemen. Voeg dan de kruidnagels, de laurierbladen, zout, royaal peper, de jeneverbessen en de zilveruitjes toe en giet over dit alles de voorverwarmde wijn. Roer een keer door, leg een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven. Giet er, als het te droog wordt, wat heet water bij. Schep het vlees, de uien en het stoofvocht over in een vuurvaste schotel en bedek het geheel met een laagje aardappelpuree. Strooi er het beschuitkruim over en leg er hier en daar een klontje boter op. Zet de schotel ca. 15 minuten boven in een op 250 øC voorverwarmde oven tot hij een goudbruin korstje heeft gekregen.
Stamppot met geruld Gehakt Mexico roeleert ook de pan uit!quote:Op maandag 9 oktober 2006 12:14 schreef p_iglet het volgende:
Zo dat is nog eens snel reactie![]()
bloedworst is niet echt mijn ding... die sla ik over
stamppot klinkt lekker, doe je daar dan nog wat meer in behalve aardappels en rode kool?
ovenschotel moet ik de rode kool dan eerst koken?
IK ben een beetje een rode kool noob geloof ik, eet het echt zelden
klinkt erg lekker deze!quote:Op maandag 9 oktober 2006 12:46 schreef Oblivion het volgende:
Tja, zoals ik al zei, de ingredienten kunnen jou aanspreken maar mij dus niet.
Hier mijn uitgekozen recept:
[..]
Zou alleen met vet doorregen sucadelappen nemen, is lekkerder!![]()
En nu al opzetten.
basis recept rode kool:quote:Op maandag 9 oktober 2006 12:59 schreef p_iglet het volgende:
[..]
klinkt erg lekker deze!
en dan zou je hier gewoon gekookte rode kool bij doen?
Alleen laat je de appels weg...quote:Rode kool (basisrecept)
Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Ingrediënten:
# 5 ons gesneden rode kool
# 3 goudrenetten
# 1 tl kaneel
# 3 kruidnagels
# 1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
# peper
# zout
# bloem of allesbinder
# 3 el bruine suiker
# 1/4 liter water
Bereidingswijze:
# Breng de rode kool in het water aan de kook.
# Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe.
# Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes.
# Bestrooi de blokjes met kaneel.
# Doe de appels bij de rode kool.
# Voeg gelijk de bruine suiker toe.
# Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.
# Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de lauriersblaadjes.
# Indien nodig kun je de rode kool nog binden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |