![]()
O'Six buitenkant![]()
restaurant O'Six interieur![]()
restaurant O'Six's barVandaag dus een bezoek gebracht aan
restaurant O'Six gevestigd aan de Westblaak te Rotterdam.
Met alleen
restaurant La Vilette als buur (1 michellin-ster) zou je dus zeggen dat
restaurant O'Six gedoemd was te mislukken als kwaliteits-restaurant aangezien het in de praktijk vaak moeilijk is om tegen restaurants met een michellin-ster op te boksen.
Maar niet
restaurant O'Six. Het oogt van binnen fris en redelijk uitnodigend en heeft een zeer gevarieerde menukaart aangevuld met een 'chef special'-menu.Tel daar bij op dat de onlangs vertrokken chefkok van
Herman den Blijker's Herrie in de Keuken Lars Litz daar nu de schepter zwaait,en je begrijpt de hoge verwachtingen vooraf.
Hieronder een sfeerimpressie van de diverse gerechten:![]()
een zoete mango-cocktail als starter![]()
closeup van de heilbot op een bedje van verse cantarellen & zoete appel![]()
rundvleeswang met een lichte aardappel-puree![]()
eendenborst op een bedje van linzen & zoete aardappelschijfjes![]()
gepocheerde vijg in suiker gebakken met koffieijs & DomPX 2003Samengevat: Los van het gegeven dat de menukaart voldoende keuze biedt voor zo een
eetgelegenheid is de 'chef special-menu' aan te bevelen omdat hiervoor elke dag vers
wordt ingekocht. De chef special-menu bestaat uit 3 of 4 gangen en geeft de
keuken-bridgade de mogelijkheid diens kwaliteiten nog eens extra te benadrukken.
De heilbot als voorgerecht was subliem. Mals en smeltend op de tong!
Het rundvlees was zalig en de eendenborst was hemels.
Totslot het dessert: Dat was een perfect 'icing on the cake' en gaf je een voldaan
gevoel en verlangen naar meer. Indien chefkok Lars Litz op deze manier zijn stempel
op de gerechten blijft drukken dan zal restaurant La Vilette binnen niet al te lange tijd er
een geduchte concurrent bij hebben daar aan de Westblaak in Rotterdam.
© restaurant O'Six[ Bericht 2% gewijzigd door editor2 op 05-10-2006 14:57:27 ]