abonnement Unibet Coolblue
pi_42539030
Thanx.. ik doe nu maar gewoon drie keer per dag.. Al ben ik niet zo'n regelmatige eter. De blistex is in huis, evenals de meest zachte gezichtsreiniger en dagcreme die ik kon vinden. Kijken hoelang ik het daarmee uithou!
pi_42584509
quote:
Op maandag 9 oktober 2006 19:44 schreef meissie1981 het volgende:
Updateje.. de eerste 60 mg zijn binnen. Ik moet ze wel op drie verschillende momenten op de dag nemen. Is dat normaal eigenlijk? Of kan dat ook anders?
Ik doe 's ochtends 30 en 's avonds 30
pi_42603097
Ik heb mijn dermatoloog gebeld, ik moet helaas wel drie keer per dag slikken. Ik denk dat het idee is de bijwerkingen een beetje in te tomen. Je lijf krijgt dan niet ineens de hele klap. Mijn huid zie ik trouwens veranderen. Maar de eerste dagen vallen me niet tegen. Ik hoop maar dat het allemaal mee blijft vallen..
  donderdag 12 oktober 2006 @ 16:47:46 #29
149696 CoJackso
Shichinin no Samurai
pi_42614212
Ik begon op een vrijdag met 80mg, en na een heel rustig verlopen eerste week kwamen de bijwerkingen precies een week later op vrijdag. Dat was dus een combinatie van acne en uitdroging. Dat bleef het hele weekeinde en vervolgens nam vooral de acne af en uitdroging heb ik ook inmiddels onder controle. Verder weinig last van andere bijwerkingen en valt het op dat rode plekken veel minder snel weggaan. Als tip zou ik direct na de eerste pil labello gebruiken, want als het eenmaal uitdroogt ben je al te laat.
Find hungry samurai...
pi_42633744
Ha, ik had me gelukkig al goed ingelezen.. Heb dus en de vasaline creme van de dermatoloog in huis, voor als de uitdroging in mn gezicht inslaat. En de blistex gebruik ik sinds dag 1. Behalve dat ik moe wordt van de roaccutane en mijn lippen en huid beginnen met droog worden voel ik me vrij optimaal. Ik besteed gewoon wat meer aandacht aan mijn gezicht. Ben wat liever voor mijn huidje zeg maar. Overigens heb ik me afgevraad of het kapot gaan van de mondhoeken niet ook kan komen omdat je die met blistex / labello etc vrij makkelijk overslaat en het dus een ondergewaardeerde plek wordt?

CoJackso, hoelang ben je bezig? En mag ik vragen wat je weegt?
  vrijdag 13 oktober 2006 @ 11:34:35 #31
149696 CoJackso
Shichinin no Samurai
pi_42636704
Ik ben nu 4 weken bezig en ik ben rond de 70 kilo. De dosis is waarschijnlijk wel zwaar, maar ik heb al vele andere medicijnen gebruikt met minimaal effect. Dus de dermatoloog (en ik), besloten maar zwaarder geschut in te zetten. Dus met die 80mg per dag zal ik rond de jaarwisseling op de 120mg/kg zitten en ga ik een blij 2007 tegemoet
Find hungry samurai...
pi_42640166
Inderdaad ja, dat hoop ik van harte voor je ook. Heb jij enig idee of je tegen de velletjes op je gezicht, voorzichtig mag scrubben? Ik ben sinds maandag bezig en het begint in te slaan nu.. Zou graag nog een beetje toonbaar voor de dag willen komen.. En wat gebruik jij voor je gezicht.. Want heb wel een op vaseline-basis middel, maar dat is wel een enorm vette zooi..
  zaterdag 14 oktober 2006 @ 13:23:50 #33
149696 CoJackso
Shichinin no Samurai
pi_42669075
Ik weet niet of je mag scrubben, ik heb het in ieder geval niet gedaan. Verder heb ik een zalf van de apotheek die het 3 a 4 uur redelijk houdt.
Find hungry samurai...
pi_42706331
Volgens mij mag je niet scrubben ivm littekens misschien een hele milde tegen de velletjes. Als dagcreme zou ik happyderm gebruiken. Die heb ik zelf ook gebruikt toen ik aan de roacutane zat en werkte bij mij erg goed. Succes iedereen.
pi_42726263
Kom ik deze reeks weer eens tegen

Ben al geruime tijd van de Roaccutane af en ik mag dan af en toe nog wel een pukkeltje hebben, maar die is na een dag (hoogstens twee dagen) dan weer weg, en is ook niet lelijk zoals voor de Roaccutane. TIjdens de Roaccutanekuur wel last van droge neus en lippen en dergelijke, vervelend natuurlijk, heb me er zelf nooit echt druk om kunnen maken, maar voor degenen die beginnen te twijfelen door de bijwerkingen: doorzetten! Het resultaat.. I'ts amazing

Succes voor de kuurders
Signature
pi_42737698
Even een berichtje zodat deze ook weer bij mn active topics staat

ben nu ruim een maand bezig en langzaam aan is er wel verbetering; er komen maar sporadisch nieuwe puistjes bij (daartegenover trekken ze ook extreem langzaam weer weg) en de uitdroging valt op het moment alles mee.
pi_42738743
Heb 6 maandjes Roaccutane geslikt, in juli 2004 gestopt, en nog steeds geen enkel puistje meer te herkennen.

Het enige wat ik aan een glad huidje over heb gehouden is een labello verslaving..
pi_42743019
En vandaar een treurige smiley??
pi_42744017
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 15:53 schreef meissie1981 het volgende:
En vandaar een treurige smiley??
Jah!
pi_42744095
Ik ben al weer een maand of drie geleden gestopt, resultaat is nog steeds 'amazing'

Doe alles weer zoals voorheen, ben ook al weer een keer onder de zonnebank geweest: nergens last van.

Het gekke is alleen, dat ik niet weer aan de multivitamine durf te beginnen... Bang voor een vitamine A overdosis... heeft iemand enig idee wanneer alles uit m'n lichaam is en ik gewoon weer m'n dagravit kan slikken....?
pi_42752723
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 16:37 schreef Laura 2000 het volgende:
Ik ben al weer een maand of drie geleden gestopt, resultaat is nog steeds 'amazing'

Doe alles weer zoals voorheen, ben ook al weer een keer onder de zonnebank geweest: nergens last van.

Het gekke is alleen, dat ik niet weer aan de multivitamine durf te beginnen... Bang voor een vitamine A overdosis... heeft iemand enig idee wanneer alles uit m'n lichaam is en ik gewoon weer m'n dagravit kan slikken....?
In de bijsluiter staat dat wanneer het effect van de medicijnen niet genoeg is dat je dan 8 weken moet wachten en dan weer een nieuwe kuur kan beginnen. Lijkt me dan ook wel dat je wel weer met multivitamine kan slikken, want na een maand mag je alweer bloed geven.

Update: met mijn huid gaat het
pi_42904433
Hé mensen!

Het is alweer 8 maanden geleden, dat ik mijn 1e Roa pil naar binnenwerkte. Mijn huid ziet er echt stukken beter uit, dan voordat ik aan de kuur begon. Brrr... die 3 jaar dat ik met acne heb rond lopen sukkelen, wil ik het liefst vergeten. Het was serieus een hel!

Mijn relatie is in die tijd dat ik er nog heftig onder leed stuk gelopen, er is flink wat afgevloekt, stuk gegooid, en vooral de frustratie's die ik er van had, kon ik moeilijk onder bedwang houden. Ik ben echt blij dat de Roa mij heeft geholpen, want het ziet er voor 80% beter uit, en dat meen ik serieus. Het leuke er van is, ik begin eidenlijk weer te leven. Ik heb weer zin om dingen te doen, ik heb zin om naar buiten te gaan, en van de natuur te genieten, en het allermooiste is dat mijn zelfvertrouwen er op vooruit is gegaan, en weer onder de mensen durf te komen. Ik vindt het echt héérlijk!

Maar... langzamerhand begint de acne in ligte mate terug te komen. Ik heb sinds 2 a 3 weken weer héél veel kleine gele pukkeltjes op mijn wangen. En er komen weer van die pijnlijke onstekingen op mijn schouders te zitten. AARGH... ik hoop echt niet dat de ellende gaat terug komen, want ik voelde me eindelijk weer eens op mijn gemak.

Het rottigste is, het gaat van kwaad naar erger. Er beginnen zich steeds meer puistjes, en ontstekingen te vormen, en ik wil dat niet meer!

Nu is het zo, ik heb nog voor ongeveer een half jaar aan Roa pillen hier liggen. Het is nu 8 weken geleden dat ik ben gestopt met de kuur, dus ik ben sinds vandaag weer begonnen aan een 2e kuur.

Ik doe dit volledig op eigen risico, en stel mijn derma hier niet van op de hoogte. In dat half jaar dat ik bij mijn derma ben langsgeweest voor de maandelijkse controle, was er nooit iets aan de hand. Ik eet veel fruit, drink 2 liter water per dag, en slik elke dag de nodige biergist pillen. En eet amper vettige dingen. Dus ik zit er niet over in, dat er mischien evt nu wel iets kan gebeuren.

Stel, er gebeurt wel wat, dat heb ik gewoon pech. Dan is dat mijn eigen verdomde schuld, maar ik wil niet meer met de ellende zitten. Dus we zullen wel zien waar het schip strand. Ik slik nu 20 mg per dag, en dit ga ik ongeveer weer een half jaar volhouden.

Ik wens iedereen veel sterkte met hun kuur, of 2e kuur, en hou jullie haaks!

Groet
pi_42910206
Hoi Aqua!

Kut om te horen dat het toch weer wat terug begint te komen... Wat ik hier las is inderdaad dat mensen bij hun 2e kuur meestal maar 20 mg/dag hoeven te nemen. Ik denk inderdaad niet dat het veel risico oplevert, maar waarom neem je toch niet even contact op met je derma?

Nog even een klein puntje: Je zegt dat je weinig vet eet. Op zich is dit natuurlijk goed, maar Roaccutane is wel een derivaat van vitamine A. Vitamine A is een vetoplosbare vitamine en daarom is het aan te raden om toch iets vettigs te eten bij het innemen van de pillen (mijn derma raadde mij dit ook aan). Op deze manier kan een maximale hoeveelheid van de werkzame stof in je bloed worden opgenomen.

Succes ermee!
pi_42922775
Ik ben vandaag begonnen! Ben 28 jaar en draag lenzen. Dus dat wordt nog spannend.

Vraag: ik gebruik al een tijdje een soort creme/lotion van de schoonheidsspecialiste om o.a. m'n droge huid tegen te gaan. Maf eigenlijk, als je bedenkt dat de medicatie het nog droger gaat maken. Maargoed, is het handig om dit te blijven gebruiken? Of zijn er mensen die ergens anders bij zweren? Ik las iets over op vaseline gebaseerde cremes...

[ Bericht 27% gewijzigd door kloontje_ op 25-10-2006 15:24:58 ]
  woensdag 25 oktober 2006 @ 17:05:29 #45
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_42926711
Ik heb binnenkort een afspraak bij de dermatoloog, eens kijken wat die beste man (of vrouw) gaat zeggen.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_42928309
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 13:24 schreef Doagere het volgende:
Heb 6 maandjes Roaccutane geslikt, in juli 2004 gestopt, en nog steeds geen enkel puistje meer te herkennen.

Het enige wat ik aan een glad huidje over heb gehouden is een labello verslaving..
Grappig, ik was juist erg blij dat ik na de kuur geen lippensmeersel meer hoefde te gebruiken. Mijn lippen waren na een week al weer helemaal hersteld

hier mijn voor-na dingesje:

pi_42930842
ik was gister, na 6 week terug begonnen te zijn met 10mg, bij de derma, hij vond dat ik nog 2maand 10mg moest nemen en dan wel kon stoppen. Als ik dit vergelijk met de rest hier lijkt me dat wat weinig, of zal dat wel goed komen?
pi_42930890
Hallo,

Ik heb vrijdag weer een afspraak bij de dermatoloog. Ik wil eigenlijk aan een tweede kuur beginnen. Ik heb 8 maanden, 30 mg per dag geslikt en ik ben in april dit jaar gestopt. Sinds een maand merk ik dat mijn poriën weer langzaam verstopt beginnen te raken, en dat ik weer meer last van puistjes krijg. Ik heb geen erge vorm van acne maar het is wel behoorlijk hardnekkig. Ik heb voor de roaccutane al echt superveel geprobeerd. Bovendien had ik er psychisch behoorlijk last van.
Maar nu ben ik bang dat de dermatoloog mij geen roacutane wil geven. Toen ik de vorige keer om roacutane vroeg wilde mijn dermo er eigenlijk niet eens aan beginnen.
Ik heb nu vooral last van heel veel talgbultjes die voor een ander niet echt heel zichtbaar zijn. Daarom denk ik dat de dermatoloog er nu ook niet aan wil beginnen.

Sorry voor dit negatieve verhaal over roacutane maar ik moest het wel even kwijt..

Groetjes..
pi_42995577
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 15:04 schreef kloontje_ het volgende:
Ik ben vandaag begonnen! Ben 28 jaar en draag lenzen. Dus dat wordt nog spannend.

Vraag: ik gebruik al een tijdje een soort creme/lotion van de schoonheidsspecialiste om o.a. m'n droge huid tegen te gaan. Maf eigenlijk, als je bedenkt dat de medicatie het nog droger gaat maken. Maargoed, is het handig om dit te blijven gebruiken? Of zijn er mensen die ergens anders bij zweren? Ik las iets over op vaseline gebaseerde cremes...
Ik had ook altijd al last van een (extreem) droge huid met veel schilfers. Zit nu bijna 2 maanden aan de 20mg/dag en er is geen schilfertje meer te bekennen!!! En dit terwijl ik juist bang was dat het 10x zo erg zou worden..
Ik douche iedere dag voordat ik ga slapen, smeer voor het slapen gaan en 's ochtends een klein beetje Weleda Amandel Hydraterende Crème van drogisterij de Tuinen op mijn gezicht!
Misschien dat het ook komt omdat ik nu meer van die creme kan gebruiken (voorheen kreeg ik dan meteen weer overal extra puistjes etc.), maar ik ben iig tevreden!
  zondag 29 oktober 2006 @ 00:09:48 #50
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_43023391
Ben nu 5 weken gestopt...

- Mijn huid heeft zich nog steeds niet volledig hersteld van de enorme "outbreacks" tijdens de roa kuur... (nog steeds rode plekjes zichtbaar !)
- Mijn huid is terug vetter, maar nog steeds vrij normaal... (hopelijk blijft het hierbij !)
- Ik heb sedertdien al 1 klein puistje gehad op mijn voorhoofd, maar dat trok na 1 dag gewoon weg, en heb nu 1 super grote puist, onderaan op mijn rug (had ik er af gebleven, dan was het misschien geen probleem geweest )
- ik heb wel nog enkele witte onderhuidse puntjes (waar het uiteindelijk om begonnen is !)

(Nog steeds) geen perzikwangetjes voor mij dus
Ik ben min of meer tevreden, maar om nu te concluderen dat dit HET wondermiddel is geweest voor mij... toch maar niet
Misschien moet ik nog een kuur (heb nu in totaal 180 mg/kg genomen!), maar daar heb ik geen zin in.

maar hee.. mijn derma is tevreden met het resultaat.. dat is toch al iets

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')