Verschillende ovenschotels en/of hartige taarten dus.
ZuurkoolschotelGehakt (ongeveer 400 gram)
Kruidenzuurkool
Aardappelpuree
Feta
Ananas
Paneermeel
(evt. nog wat provencaalse kruiden)
Bak het gehakt rul. Doe het gehakt onder in de ovenschaal, verdeel de zuurkool hierover. Dan de ananas en de feta. Als laatste de aanrdappelpuree erover en een klein beetje paneermeel erover strooien.
Ongeveer 20 min. in de oven op 200 graden. (Bij mij standje 4)
(Vegetarische) SpinazietaartBladerdeeg
Spinazie
Bij verse spinazie ongeveer 500gr gok ik, maar je kunt beter meer kopen. Wat je over houd kan je wel weer in een salade gebruiken. Ik doe dat altijd op het oog dus weet niet precies hoeveel.Zwarte olijven
Dadels
Zout, peper en wat je verder lekker lijkt aan kruiden
Eventueel wat noten of kipfilet erdoor.
Een stuk of 5/6 eieren
Bedek een taartvorm met bladerdeeg. Snijd de olijven door de helft en de dadels in grove stukken. Hak de spinazie en blancheer hem even, laat goed uitlekken of knijp hem uit om het vocht eruit te halen. Mik de hele zooi in de taartvorm, eiermengel er overheen.
Ongeveer 20 min. in de oven op 200 graden.
Misschien bedenk ik er straks nog een paar, laat maar even weten wat je lekker vind.