abonnement Unibet Coolblue
pi_42538786
ah man, dat is toch om te janken. ik heb daar zo'n hekel aan he, mensen die hun kids maar aan laten klooien met dieren. goudvis in een kommetje, een zielig konijntje waar na een week niet meer naar omgekeken wordt, bokjes op de kinderboerderij waaraan getrokken worden en die opgetild worden en waar kids mee lopen te zeulen of op willen rijden, en dan dit. 'Zie m'n kind eens leuk doen met dat beestje', nou, enig. het kan goed gaan natuurlijk, kinderen en dieren, maar ik kan hier zo kwaad om worden.
zo, moest er even uit .
Tap tap tap
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 12:45:51 #252
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42539036
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 12:38 schreef CherryLips het volgende:
ah man, dat is toch om te janken. ik heb daar zo'n hekel aan he, mensen die hun kids maar aan laten klooien met dieren. goudvis in een kommetje, een zielig konijntje waar na een week niet meer naar omgekeken wordt, bokjes op de kinderboerderij waaraan getrokken worden en die opgetild worden en waar kids mee lopen te zeulen of op willen rijden, en dan dit. 'Zie m'n kind eens leuk doen met dat beestje', nou, enig. het kan goed gaan natuurlijk, kinderen en dieren, maar ik kan hier zo kwaad om worden.
zo, moest er even uit .
ja zulke ouders moest je kunnen straffen, week hooi eten ofzo
pi_42553541
Waarom was er dan helemaal geen toezicht op die kinderboerderij?! Wij hebben hier ook twee caafjes en de kinderen vinden ze natuurlijk geweldig, maar ik ben er altijd bij als ze de caafjes willen aaien of even op hun schoot willen hebben.

En dit zijn ze

Cashmir, een Lilac Tessel beer




Bobo tja kids een slate blue/safraan Sheltie beer



pi_42557285
Ontzettend mooie cavia's Meaghan!!!!

Hoe oud zijn ze?
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 21:27:37 #255
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42559220
Obelix laat zien hoe slim hij is! En Toby laat z'n neus zien

http://www.youtube.com/watch?v=4k_oI0boI08
  dinsdag 10 oktober 2006 @ 22:16:43 #257
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
pi_42559482
quote:
Op dinsdag 10 oktober 2006 12:28 schreef zoeperzazke het volgende:
de tekst wel, in ieder geval
ja plaatjes werken niet..... heb de uitleg waarom niet gehad van slarioux
pi_42560813
Ze zijn nu 3,5 maand oud En wat zijn ze leuk he

Er komen hier trouwens erg mooie foto's voorbij en dan met name die van zoeperzazke
pi_42561322
Dat filmpje
pi_42562521
Wat een mooie cavia's weer hier!!
pi_42568135
Meaghan, wat een mooie foto's en wat een schitterende caafs! Zelf hou ik niet zo heel erg van verdunningskleuren, maar ze hebben er wel mooie koppies opstaan zeg! Heb je ze puur als knuffel? Vooral de eerste is echt mooi, ook qua rastype. Mooie vleeskleurige oren, je zou hem zo kunnen showen als je zou willen

Inkie, je filmpje is lief
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 11 oktober 2006 @ 15:54:40 #262
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42579563
Hellup... ik ben zwaar in verleiding gebracht :-)

quote:
Binnengekomen op 26-06-2006.
Leeftijd: onbekend
geslacht: vrouwtjes
Beiden zijn gedumpte cavia's uit Grolloo. En hebben inmiddels haar laatste kleintjes groot gebracht. Nu zijn ze toe aan een nieuwe start. Bij wie mogen ze samen wonen ?
Deze twee moppies zitten nu bij Goofy in Oldenzaal te wachten op een nieuw huisje... ik vind ze zo schattig!

Mijn lieve moppie is in juli dood gegaan (is net geen 7 jaar geworden) en ik wilde eerst geen nieuwe cavia weer... maar nu begin ik toch alweer te twijfelen...

[ Bericht 7% gewijzigd door twentemeisje op 11-10-2006 16:00:36 ]
pi_42581208
wat een mooierds!!! Gewoon doen, wat een onwijs mooi duo is dat zeg!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_42581395
Het zijn echte knuffelcavia's zoeperzazke. Ik was ook van plan om het haar wat korter te houden, dus het showen kun je dan wel vergeten. Wij zijn ook eigenlijk meer van de hondententoonstellingen, maar een caviakeuring wil ik zeker nog eens meemaken

Wat een mooi stel Twentemeisje!
pi_42583288
heb vanmiddag weer even een paar foto's genomen van mn caafjes.
Negra,de zwarte, die had er nog wel zin in en vond het wel best.
alleen Fresa die draaide zich telkens weer om of besloot zich inneens te gaan krabben of wassen


Negra,der haren worden al steeds langer en ze word vet mooi(L)


werkelijk,de enige foto dat Fresa kijkt.




eej waar zijn je ogen:)
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
  donderdag 12 oktober 2006 @ 09:54:16 #266
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42602743
Een cavia-update!

Ik ben gisteren bij Asiel Goofy in Oldenzaal geweest om de dames Bella en Floortje op te zoeken. Maar daar kwam ik voor een groot dilemma te staan, want want zijn er toch veel van die schatjes die op zoek zijn naar een goed onderkomen.

De dames waren al behoorlijk groot en erg schuw, ze zijn trouwens echt prachtig. Maar toen ik een paar hokken verder een 5 weken oud mannetje zag zitten sloeg de twijfel toe. En ook Vlekje, een drie jaar oud mannetje dat meteen de aandacht begon te trekken en mijn hand voortdurend aan het likken was, maakte het er niet makkelijker op. Na een half uur te hebben staan twijfelen heb ik besloten om Jip (vorige naam Doki, maar na vijf weken mag je nog wel van naam wisselen vind ik ) mee naar huis te nemen!

Meet Jip:





Jip is een 5 weken oud ruwhaartje. Hij is met uitzondering van het grijze 'brilletje' rond zijn ogen helemaal wit. Een moppie!!!

[ Bericht 0% gewijzigd door twentemeisje op 12-10-2006 09:59:49 ]
pi_42604141
Mijn twee nieuwe aanwinsten:



Dit is Zwartkop (een echte naam moet ze nog krijgen)
Beetje verlegen, maar ze komt nu al vaker uit het huisje.




En die caaf met wit is Noa, van mijn zusje.
Ondernemend caafje en niet bang voor de andere twee caafs.

Ze zijn nu ruim 5 weken oud en ze doen het goed op hardvoer, hooi, groenvoer.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42604889
Hai!

De ontzettend leuke foto`s van al die enorm schattige, poepige, geweldige caafjes hebben me eindelijk zover gekregen dat ik me heb geregistreerd hier. Ik heb zelf geen cavia`s helaas. Vroeger hebben we ze wel gehad, drie in totaal, steeds eentje tegelijk. De eerste twee stierven heel jong, de eerste na een jaar en de tweede na een half jaar. We zorgden er overigens uitstekend voor, ze kwamen echter van een dierenwinkel bij ons in het winkelcentrum en later hoorden we pas hoe slecht die met hun diertjes omgingen. De laatste cavia kwam van een dierenwinkel die met goede nestjes werkte en ik was echt zoooooo verliefd op `m. Hij heette Swiebertje en is wel een jaartje of 5 geworden. Hij was binnen no-time tam en hoorde echt helemaal bij het gezin. We gingen elk jaar op vakantie naar Texel en hij ging mee (wij zaten daar in een huisje)! Zijn kooi werd dan de dag daarvoor verschoond en hij kreeg op de dag zelf nog flink wat extra hooi. Wij laadden de auto altijd helemaal vol en de caviakooi stond dan boven de bank waar mijn broers en ik zaten ingeklemd tussen de spullen.

Achteraf gezien was dit wel wat stressvol, maar om heel eerlijk te zijn raakte hij er ook wel aan gewend. De laatste paar keer dat hij mee ging was hij zelfs redelijk "aanspreekbaar" in zijn kooi tijdens de reis.
Anyway, hij stond dan daar ook midden in de kamer en kreeg nog meer aandacht dan normaal. Af en toe mocht hij even in de tuin (is half weiland) daar lopen en dan moesten we er goed bij blijven ivm met roofvogels. Door het huisje heeft hij ook regelmatig gerend. Wat een schatje zeg. Thuis had hij een prachtig buitenhok dat door mijn broer was gemaakt, dus daar mocht hij zomers vaak inzitten.

Andijvie vond hij he-le-maal het einde! En hij begon altijd al te piepen als hij het geritsel alleen al hoorde, of iets wat er op leek. Hetzelfde gold voor het pak hagelslag, wat net zo klonk als zijn pak voer . Helaas raakte er iets in zijn mondje ontstoken, hij is toen nog geopereerd. We hebben `m nog gevoed met roosvicee en een spuitje, maar het mocht niet baten. Mijn moeder had `m dan vast als een baby. Maar hij at en dronk verder nauwelijks. Op een gegeven moment had ik `m `s avonds nog lekker geknuffeld en `s ochtends was hij overleden. Hij lag heel vredig in het midden van zijn kooi.

Hij hoorde er echt zo bij! Zelfs mijn ouders praatten allebei tegen `m en dat is echt wel uitzonderlijk. Naja, het feit dat hij mee MOEST op vakantie zegt ook wel genoeg denk ik. Daarna hebben we geen cavia`s meer genomen, omdat hij toch niet zomaar te vervangen was en ik er allergisch voor ben. Ik raak niet niet shock ofzo, maar ik krijg rode ogen en een loopneus (soms wat uitslag). Altijd al allergisch geweest trouwens, dus soms mocht ik dan twee weken niet aan Swiebertje komen. Maar eigenlijk ging dat prima, want hij stond in een hoekje van de woonkamer. Nu zit ik op een studentenkamer en is het niet zo`n goed idee om een caviaatje te nemen, maar als ik over een paar jaar in een "huisje" zit (iig iets met een aparte woonkamer dus ), dan neem ik er twee, dat weet ik nu al. Zal later eens opzoeken wat voor caviaatje Swiebertje was, `t was iig een behoorlijke punker .

Sorry voor `t lange verhaal, maar ik moest `t even kwijt....hij was zo lief....(en ja, `t is inmiddels 9 jaar verder ahum...) en al jullie lieve caviaatjes brachten de herinneringen weer helemaal boven. Cavia`s zijn echt geweldige beestjes! Ik geniet echt volop van alle foto`s en verhalen hier .

Grtz,

Seraphina.
~ "That is the essence of a linear existence, each day affects the next"
pi_42605039
Wat geinig dat je je cavia meenam op vakantie, dat hebben wij ook 1 a 2 x gedaan (vakantie in nederland). En idd, wij op de achterbank, caviakooi op schoot

Inmiddels gaan we nu naar het buitenland op vakantie en heb ik 4 caafjes, dus meenemen zit er helaas niet in.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42605074
Lief verhaal, een eerste cavia is altijd zo bijzonder... Mijn eerste caaf Grummel ging vaak ook mee op vakantie naar Centerparcs. Een keer hadden we een kamer met een zitkuil, daar kon ze perfect in rondrennen. Als een cavia alleen is hechten ze zich zo aan het baasje dat je ze ook haast niet alleen kunt laten

Weet je zeker dat je allergisch bent voor cavia's of is het voor het zaagsel? Mijn vriend krijgt exact dezelfde dingen als hij bij zaagsel komt, maar met een andere bodembedekking heeft hij helemaal nergens last van.
I had a signature once. It was awful.
pi_42605506
`t Is helaas wel de cavia zelf. Ben op dezelfde manier allergisch voor poezen en konijnen. Mijn hospita heeft twee poezen en ik merk dat ik er helaas niet overheen gegroeid ben, al hangt het ook van het individuele dier af. Ik denk dat als ik over een paar jaar weer caviaatjes neem, ik een dealtje sluit met mijn ouders, zodat ze niet helemaal weg hoeven mocht het echt niet gaan. Ik denk trouwens dat het wel moet gaan hoor. Ik heb er het meeste last van als ik aan ze zit en dan in mijn ogen of aan mijn gezicht zit. Zeker als ik braaf mijn handjes was na `t aanraken moet het wel gaan. Ik hoop alleen dat mijn cavia-allergie niet erger is geworden. Hmm....ik ga binnenkort wel eens even illegaal caafjes in een dierenwinkel aaien hehe.

Aww ja, we konden hem gewoon niet uit logeren laten gaan. Vooral niet omdat de allereerste cavia niet zo goed behandeld werd op het logeeradres (grrrrr, je denkt mensen te kennen!). Dus mocht hij mee. Ik kan me idd goed voorstellen dat je dat niet meer doet als je er meerdere hebt haha, dat werkt niet.
Mijn ouders hadden overigens toen ik nog niet geboren was ook al een caafje gehad, schijnt ook zo`n schatje geweest te zijn....die is alleen een beetje...gruwelijk aan haar einde gekomen...ik zet het verhaal even in spoiler tags voor de mensen met een zwakke maag.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ze schijnt net zo leuk geweest te zijn als onze laatste cavia , wel jammer dat ik haar nooit heb gekend....
~ "That is the essence of a linear existence, each day affects the next"
  donderdag 12 oktober 2006 @ 11:49:06 #272
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_42605564
Mijn *Freekje werd een paar jaar geleden erg ziek, net voordat we i.v.m. mijn ouders' 25-jarig huwelijksjubileum met het hele gezin op vakantie zouden gaan. Hij was geholpen aan zijn gebit, wilde niet meer eten en kreeg ook nog eens een longontsteking. No way dat ik hem aan iemand anders over zou laten om zelf op vakantie te kunnen gaan. En, ik kreeg het voor elkaar bij mijn ouders: Freek op de achterbank mee naar Luxemburg. Alwaar meneer razendsnel opknapte en helemaal gezond weer aan de terugreis kon beginnen
pi_42605608
Hehe er zijn hier cavia`s die wel wat van Nederland/de wereld hebben gezien dan

Edit: We hadden een abessijn , hij was rood en zwart, vandaar de punkeropmerking. De twee daarvoor waren gewoon gladharige cavia`s, maar ik ben nog steeds een beetje verliefd op die kruintjes...

[ Bericht 48% gewijzigd door Seraphina op 12-10-2006 12:17:43 ]
~ "That is the essence of a linear existence, each day affects the next"
pi_42622248


Nog een van "Zwartkop."
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_42625489
quote:
Op donderdag 12 oktober 2006 11:50 schreef Seraphina het volgende:
Hehe er zijn hier cavia`s die wel wat van Nederland/de wereld hebben gezien dan

Edit: We hadden een abessijn , hij was rood en zwart, vandaar de punkeropmerking. De twee daarvoor waren gewoon gladharige cavia`s, maar ik ben nog steeds een beetje verliefd op die kruintjes...
wat in vredesnaam is een abessijn???
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')