imago | donderdag 21 september 2006 @ 18:33 |
Ik kan best lekkere witlof met ham en kaas uit de oven maken, maar het lukt me niet goed om vooraf de witlof te koken! Als ik het hart eruit snij en de witlof in water gooi om te koken, valt ie uit elkaar in allemaal losse blaadjes. Hoe los ik dat op? Snijd ik teveel eruit zodat het ding uit elkaar valt, of is er een andere slimme oplossing? Stomme vraag misschien, maar ik wil gewoon mooie stronkjes witlof! ![]() | |
Thorical | donderdag 21 september 2006 @ 18:39 |
Het hart eruit snijden is tegenwoordig nergens voor nodig. Dat was het bittere van de witlof. | |
imago | donderdag 21 september 2006 @ 18:47 |
quote:Huh? Is witlof tegenwoordig dan niet meer bitter? | |
Logitik | donderdag 21 september 2006 @ 19:00 |
Nou, ik maak het eigelijk nooit.. maar àls ik het maak, dan prik ik er 2 van die houten prikkertjes doorheen ![]() | |
Matness | donderdag 21 september 2006 @ 19:04 |
het komt juist doordat je het hart eruitsnijdt. doe je dat niet, blijft 'ie mooi aan elkaar zitten. | |
imago | donderdag 21 september 2006 @ 19:27 |
quote:Ja dat snap ik ook wel ![]() Prikkers zijn wel een goed idee, stom dat ik daar niet aan gedacht heb ![]() | |
Thorical | donderdag 21 september 2006 @ 19:31 |
quote:Nee, in iedergeval lang niet zo bitter als dat het tijden geweest is. Of jij moet nog steeds oude rassen bij de macroboer kopen of in de groententas vinden. | |
Hutch | donderdag 21 september 2006 @ 19:52 |
nah bitter is sopropo, witlof is echt niet zo bitter...en anders kun je het ook bakken ipv koken ![]() ![]() | |
Pilootje | donderdag 21 september 2006 @ 20:12 |
Met een scherp mes echt heel klein stukje van het kontje snijden. 1 mm is zat. Dan een puntig klein mesje ( officemesje, als dat je wat zegt ) En dan als een potloot in een puntenslijper draaien tot je een klein beetje er uit hebt. Op zich kan je dit ook na het koken doen, maar dan is het water al bitter dus heeft het niet zo veel nut meer. Maar goed ik vind dat bittere wel lekker eigenlijk. | |
Isabeau | donderdag 21 september 2006 @ 21:12 |
Witlof is steeds minder bitter gekweekt zodat 'de gemiddelde Nederlander' het ook lekker zou vinden. | |
Ozziecar | donderdag 21 september 2006 @ 21:19 |
Ik doe het ongeveer op dezelfde manier als Pilootje. Het 'voetje' laat ik er grotendeels aan zitten, het hart snij ik er uit. De blaadjes blijven dan aan elkaar zitten via het 'voetje'. Zodra de witlof gekookt is, laat ik hem uitlekken en dan snij ik er ook nog een stukje van de onderkant af. Daarna gaat ie pas in de oven. | |
highway101 | donderdag 21 september 2006 @ 21:22 |
quote:Zou er nog verschil zitten tussen de Vlaamse witlof, en de Hollandse? De Witlofin de winkels is ongeveer 50/50 van afkomst... | |
Isabeau | donderdag 21 september 2006 @ 21:24 |
Ik baal er altijd van dat ze van de groente die ik in de supermarkt koop zelden de herkomst vermelden. Dus dat weet ik niet, highway101. | |
highway101 | donderdag 21 september 2006 @ 21:30 |
In principe, MOET altijd de lvh vermeldt staan. En het staat meestal wel op het kaartje in het kratje bij de AH. C1000 en andere winkels storten het vaak gewoon. | |
Martijn_77 | donderdag 21 september 2006 @ 22:05 |
quote:Staat meestal heel klein op het zelfde bordje als waarop de prijs staat. Maar het klopt niet altijd | |
highway101 | donderdag 21 september 2006 @ 22:13 |
quote:Stimmt. Ik werk zelf in een supermarkt, en de lvh is wel eens een probleem, wordt vaak vergeten. Ik zie overigens geen kwaliteitsverschil met Vlaamse Witlof, of Hollandse. | |
just me | zaterdag 23 september 2006 @ 10:10 |
quote:En waarom wist ik niet niet eerder ![]() | |
imago | zaterdag 23 september 2006 @ 10:30 |
quote:Omdat ik nooit voor jou kook ![]() | |
just me | zaterdag 23 september 2006 @ 10:55 |
quote:Daar moeten we dan maar eens verandering gaan inbrengen ![]() |