abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_42022156
Ik kan best lekkere witlof met ham en kaas uit de oven maken, maar het lukt me niet goed om vooraf de witlof te koken! Als ik het hart eruit snij en de witlof in water gooi om te koken, valt ie uit elkaar in allemaal losse blaadjes. Hoe los ik dat op? Snijd ik teveel eruit zodat het ding uit elkaar valt, of is er een andere slimme oplossing? Stomme vraag misschien, maar ik wil gewoon mooie stronkjes witlof!
Iedere droom moet je in een potje vangen.
pi_42022313
Het hart eruit snijden is tegenwoordig nergens voor nodig. Dat was het bittere van de witlof.
pi_42022464
quote:
Op donderdag 21 september 2006 18:39 schreef Thorical het volgende:
Het hart eruit snijden is tegenwoordig nergens voor nodig. Dat was het bittere van de witlof.
Huh? Is witlof tegenwoordig dan niet meer bitter?
Iedere droom moet je in een potje vangen.
pi_42022859
Nou, ik maak het eigelijk nooit.. maar àls ik het maak, dan prik ik er 2 van die houten prikkertjes doorheen
pi_42022970
het komt juist doordat je het hart eruitsnijdt.
doe je dat niet, blijft 'ie mooi aan elkaar zitten.
pi_42023733
quote:
Op donderdag 21 september 2006 19:04 schreef Matness het volgende:
het komt juist doordat je het hart eruitsnijdt.
doe je dat niet, blijft 'ie mooi aan elkaar zitten.
Ja dat snap ik ook wel Maar dan is het bitter hè?

Prikkers zijn wel een goed idee, stom dat ik daar niet aan gedacht heb
Iedere droom moet je in een potje vangen.
pi_42023796
quote:
Op donderdag 21 september 2006 18:47 schreef imago het volgende:

[..]

Huh? Is witlof tegenwoordig dan niet meer bitter?
Nee, in iedergeval lang niet zo bitter als dat het tijden geweest is. Of jij moet nog steeds oude rassen bij de macroboer kopen of in de groententas vinden.
  donderdag 21 september 2006 @ 19:52:38 #8
158542 Hutch
Passionate about Taste!
pi_42024469
nah bitter is sopropo, witlof is echt niet zo bitter...en anders kun je het ook bakken ipv koken of een salade van maken
pi_42025191
Met een scherp mes echt heel klein stukje van het kontje snijden. 1 mm is zat.
Dan een puntig klein mesje ( officemesje, als dat je wat zegt ) En dan als een potloot in een puntenslijper draaien tot je een klein beetje er uit hebt. Op zich kan je dit ook na het koken doen, maar dan is het water al bitter dus heeft het niet zo veel nut meer. Maar goed ik vind dat bittere wel lekker eigenlijk.
pi_42027454
Witlof is steeds minder bitter gekweekt zodat 'de gemiddelde Nederlander' het ook lekker zou vinden.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42027683
Ik doe het ongeveer op dezelfde manier als Pilootje.
Het 'voetje' laat ik er grotendeels aan zitten, het hart snij ik er uit. De blaadjes blijven dan aan elkaar zitten via het 'voetje'.
Zodra de witlof gekookt is, laat ik hem uitlekken en dan snij ik er ook nog een stukje van de onderkant af. Daarna gaat ie pas in de oven.
pi_42027809
quote:
Op donderdag 21 september 2006 21:12 schreef Isabeau het volgende:
Witlof is steeds minder bitter gekweekt zodat 'de gemiddelde Nederlander' het ook lekker zou vinden.
Zou er nog verschil zitten tussen de Vlaamse witlof, en de Hollandse? De Witlofin de winkels is ongeveer 50/50 van afkomst...
/ ¦ ¦ / ¦ ¦
pi_42027924
Ik baal er altijd van dat ze van de groente die ik in de supermarkt koop zelden de herkomst vermelden. Dus dat weet ik niet, highway101.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_42028133
In principe, MOET altijd de lvh vermeldt staan. En het staat meestal wel op het kaartje in het kratje bij de AH. C1000 en andere winkels storten het vaak gewoon.
/ ¦ ¦ / ¦ ¦
  donderdag 21 september 2006 @ 22:05:16 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42029827
quote:
Op donderdag 21 september 2006 21:24 schreef Isabeau het volgende:
Ik baal er altijd van dat ze van de groente die ik in de supermarkt koop zelden de herkomst vermelden. Dus dat weet ik niet, highway101.
Staat meestal heel klein op het zelfde bordje als waarop de prijs staat. Maar het klopt niet altijd
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_42030185
quote:
Op donderdag 21 september 2006 22:05 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar het klopt niet altijd
Stimmt. Ik werk zelf in een supermarkt, en de lvh is wel eens een probleem, wordt vaak vergeten. Ik zie overigens geen kwaliteitsverschil met Vlaamse Witlof, of Hollandse.
/ ¦ ¦ / ¦ ¦
  † In Memoriam † zaterdag 23 september 2006 @ 10:10:17 #17
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_42070615
quote:
Op donderdag 21 september 2006 18:33 schreef imago het volgende:
Ik kan best lekkere witlof met ham en kaas uit de oven maken
En waarom wist ik niet niet eerder
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
pi_42070912
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:10 schreef just me het volgende:

[..]

En waarom wist ik niet niet eerder
Omdat ik nooit voor jou kook
Iedere droom moet je in een potje vangen.
  † In Memoriam † zaterdag 23 september 2006 @ 10:55:21 #19
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_42071320
quote:
Op zaterdag 23 september 2006 10:30 schreef imago het volgende:


Omdat ik nooit voor jou kook
Daar moeten we dan maar eens verandering gaan inbrengen
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')