NordicBlue | woensdag 20 september 2006 @ 19:33 |
Hoi iedereen Ik wil zondag een appeltaart gaan bakken , heb het wel is eerder gedaan samen met iemand Nu zoek ik naar een goed uitgebreid en duidelijk recept voor Appeltaart Heeft iemand een linkje voor mij daarnaar? | |
PsyCha | woensdag 20 september 2006 @ 19:34 |
of je koop zo een appeltaartmix. Wat je moet doen staat op de achterkant. | |
NordicBlue | woensdag 20 september 2006 @ 19:51 |
Ja , maar kwil het zelf doen | |
bleiblei | woensdag 20 september 2006 @ 19:55 |
quote:Aste, minimaal 133.000 manieren om een appeltaart te bakken: http://www.google.nl/search?hl=nl&q=recept+appeltaart&btnG=Google+zoeken&meta= ![]() Tleven is toch zo moeilijk... Ik haal meestal deze: http://www.jeannettesstek(...)ebak/Appeltaart.html | |
Lienekien | woensdag 20 september 2006 @ 21:19 |
quote:Met zo'n pak is er nog genoeg werk te doen. Zoals de appels schillen en in stukjes snijden, het deeg maken, de vorm ermee bekleden en dan natuurlijk zo'n mooi ruitpatroon bovenop maken. | |
Erasmo | woensdag 20 september 2006 @ 21:23 |
Doe er custardpudding tussen als vulling ![]() | |
fietsmiep | woensdag 20 september 2006 @ 21:27 |
Het is lekker om de appelstukjes te bestrooien met speculaaskruiden i.p.v. kaneel; stukjes noot erdoor is ook heerlijk. | |
Lienekien | woensdag 20 september 2006 @ 21:28 |
Je kan op de bodem ook wat cruesli strooien. En/of door de appelvulling een eetlepel (of twee) curstardpoeder. | |
Pilootje | donderdag 21 september 2006 @ 11:02 |
Tleven is toch zo moeilijk... Ik haal meestal deze: http://www.jeannettesstek(...)ebak/Appeltaart.html Die maak ik ook altijd, erg lekker recept. Alleen heb ik het recept een beetje aangepast in bereidingswijze. Ik bak de bodem heel even korst af zonder vulling. En dan neem ik de vulling, en die bak ik even goed aan in de pan op hoog vuur. Zo komen al die smaken alvast een beetje los, maar belangrijker is dat die appels al een hoop vocht kwijt zijn. Anders wordt de bodem van dit recept niet gaar. Zelf vond ik dat eigenlijk wel lekker klef. Maar mijn huisgenoten waren daar niet zo gek van. | |
Reese | donderdag 21 september 2006 @ 11:12 |
Ik schil de appels meestal een dag vantevoren. Samen met suiker en kaneel laat ik ze dan een nachtje in de koelkast staan (of op het balkon in de winter). De volgende dag is de suiker enzo dan lekker in de appels getrokken en het vocht eruit. Heb ook nog wel een receptje voor het deeg, maar dat zou ik even moeten opzoeken. Het deeg maak ik overigens óók wel eens een dag vantevoren. Of in ieder geval leg ik het een tijdje in de koelkast voordat ik het uitrol voor de bodem. Met warm deeg valt namelijk niets te beginnen. | |
piepster | donderdag 21 september 2006 @ 11:21 |
Misschien heb je iets aan Zelf appeltaart maken, tips, recepten gevraagd Erg leuk topic met veel recepten en tips. Ik ga denk ik ook maar een appeltaart bakken vanmiddag | |
Pilootje | donderdag 21 september 2006 @ 12:52 |
Dat klopt reese. Vaak zijn die bodems van hard wener deeg of iets wat er op lijkt door het in de koelkast te leggen wordt je deeg lekker hard, en dan kan je dat super uitrollen in elke gewenste dikte. Zelf heb ik er vaak geen zin in ![]() | |
Muck | donderdag 21 september 2006 @ 13:20 |
ik vind het juist lekker als het deeg niet zo hard is, maar lekker klef,.... ik laat de taart dan ook meestal even een dagje in de koelkast staan nadat ie gebakken is, hoe moeilijk het ook is om eraf te blijven ![]() |