abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 20 september 2006 @ 19:33:14 #1
141414 NordicBlue
Iets met Noord en Blauw Zeker?
pi_41991627
Hoi iedereen
Ik wil zondag een appeltaart gaan bakken , heb het wel is eerder gedaan samen met iemand
Nu zoek ik naar een goed uitgebreid en duidelijk recept voor Appeltaart

Heeft iemand een linkje voor mij daarnaar?
pi_41991660
of je koop zo een appeltaartmix. Wat je moet doen staat op de achterkant.
  woensdag 20 september 2006 @ 19:51:46 #3
141414 NordicBlue
Iets met Noord en Blauw Zeker?
pi_41992214
Ja , maar kwil het zelf doen
  woensdag 20 september 2006 @ 19:55:03 #4
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_41992345
quote:
Op woensdag 20 september 2006 19:51 schreef NordicBlue het volgende:
Ja , maar kwil het zelf doen
Aste, minimaal 133.000 manieren om een appeltaart te bakken:
http://www.google.nl/search?hl=nl&q=recept+appeltaart&btnG=Google+zoeken&meta=


Tleven is toch zo moeilijk...
Ik haal meestal deze: http://www.jeannettesstek(...)ebak/Appeltaart.html
  woensdag 20 september 2006 @ 21:19:54 #5
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_41995721
quote:
Op woensdag 20 september 2006 19:51 schreef NordicBlue het volgende:
Ja , maar kwil het zelf doen
Met zo'n pak is er nog genoeg werk te doen. Zoals de appels schillen en in stukjes snijden, het deeg maken, de vorm ermee bekleden en dan natuurlijk zo'n mooi ruitpatroon bovenop maken.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 20 september 2006 @ 21:23:14 #6
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_41995876
Doe er custardpudding tussen als vulling
pi_41996039
Het is lekker om de appelstukjes te bestrooien met speculaaskruiden i.p.v. kaneel; stukjes noot erdoor is ook heerlijk.
  woensdag 20 september 2006 @ 21:28:44 #8
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_41996082
Je kan op de bodem ook wat cruesli strooien. En/of door de appelvulling een eetlepel (of twee) curstardpoeder.
The love you take is equal to the love you make.
pi_42009509
Tleven is toch zo moeilijk...
Ik haal meestal deze: http://www.jeannettesstek(...)ebak/Appeltaart.html

Die maak ik ook altijd, erg lekker recept. Alleen heb ik het recept een beetje aangepast in bereidingswijze.
Ik bak de bodem heel even korst af zonder vulling. En dan neem ik de vulling, en die bak ik even goed aan in de pan op hoog vuur. Zo komen al die smaken alvast een beetje los, maar belangrijker is dat die appels al een hoop vocht kwijt zijn. Anders wordt de bodem van dit recept niet gaar. Zelf vond ik dat eigenlijk wel lekker klef. Maar mijn huisgenoten waren daar niet zo gek van.
pi_42009813
Ik schil de appels meestal een dag vantevoren. Samen met suiker en kaneel laat ik ze dan een nachtje in de koelkast staan (of op het balkon in de winter). De volgende dag is de suiker enzo dan lekker in de appels getrokken en het vocht eruit.

Heb ook nog wel een receptje voor het deeg, maar dat zou ik even moeten opzoeken. Het deeg maak ik overigens óók wel eens een dag vantevoren. Of in ieder geval leg ik het een tijdje in de koelkast voordat ik het uitrol voor de bodem. Met warm deeg valt namelijk niets te beginnen.
Eeuwig vijfentwintig
pi_42010059
Misschien heb je iets aan Zelf appeltaart maken, tips, recepten gevraagd

Erg leuk topic met veel recepten en tips.

Ik ga denk ik ook maar een appeltaart bakken vanmiddag
pi_42012402
Dat klopt reese.
Vaak zijn die bodems van hard wener deeg of iets wat er op lijkt door het in de koelkast te leggen wordt je deeg lekker hard, en dan kan je dat super uitrollen in elke gewenste dikte. Zelf heb ik er vaak geen zin in
  donderdag 21 september 2006 @ 13:20:14 #13
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_42013000
ik vind het juist lekker als het deeg niet zo hard is, maar lekker klef,....
ik laat de taart dan ook meestal even een dagje in de koelkast staan nadat ie gebakken is, hoe moeilijk het ook is om eraf te blijven
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')