FOK!forum / Culinesse à gogo / Recepten met champignons/paddestoelen
Bluesmaandag 18 september 2006 @ 18:58
Vandaag staat dit gerecht in de oven :

Gevulde portobello's


  • Bouillon
  • Portobello's of reuze champignons
    -uithollen/steeltjes kleinsnijden
  • Tonijn in water
    - uitlekken en met een vork fijnmaken
  • Appel
    -schillen en in kleine stukjes
  • Ui
    -in kleine stukjes
  • Ger. kaas
  • Paar scheppen kwark

    Alles, behalve de bouillon en paddestoelen zelf mengen in een kom
    Paddestoelen vullen met mengsel, bouillon als laagje in de ovenschaal gieten en 20 minuten op 200 graden gaar laten worden.





    Foto ná bereiding volgt
  • Martijn_77maandag 18 september 2006 @ 19:10
    Klinkt erg lekker

    Wat eet je er bij?
    Baklapmaandag 18 september 2006 @ 19:32
    Paddo's

    *Sjamaan
    *2 porties mexicaanse paddestoelen
    *opeten
    Bluesmaandag 18 september 2006 @ 19:40


    Het was best te eten, we hadden elk 3 grote paddestoelen, eigenlijk hoort er iets van pasta bij, maar dat hebben we maar even niet gedaan, niet zo'n trek
    Jordy-Bmaandag 18 september 2006 @ 20:53
    Snijd een bakje champignons in plakjes en bak deze in het braadvet van je stukkie vlees. Eventueel nog 'n beetje peper erop...
    Muckmaandag 18 september 2006 @ 22:25
    op de appel na klinkt het erg lekker
    Jordy-Bmaandag 18 september 2006 @ 22:28
    appel en tonijn gaan goed samen, hoor.
    Muckmaandag 18 september 2006 @ 22:42
    kan wel, maar ik vind fruit in mijn eten echt heel erg smerig
    kan er niks aan doen
    Aventuramaandag 18 september 2006 @ 22:46
    Ik wil dat jullie bij me komen inwonen als privekoks
    Seriously, goede ideeen steeds
    Dit klinkt niet alleen lekker maar ook supereenvoudig.
    zoalshetismaandag 18 september 2006 @ 22:55
    hey bluezz ik weet dat het matig off-topic is. maar je kan strobalen kopen met verschillende soorten sporenkweek.

    zeker nu het herfst gaat worden. in je tuin leggen, niks aan doen en heel erg veel verschillende waanzinnig smakende soorten. die maar blijven komen.

    recept:
    een heel erg verse witte boterham
    cantharel uit de hooibaal knippen http://nl.wikipedia.org/wiki/Hanenkam_(zwam)
    pan heet maken, liefst geklaarde, boter in doen
    cantharel eerst op hoedkant leggen, als ie slapper wordt omdraaien op sporenkant. vuur redelijk hoog.
    uit pan halen als beide kanten redelijk krokant zijn, maar het midden met vinger aanvoelt als rare/medium biefstuk.
    peper en zouten en met boter op witte boterham doen.

    Jordy-Bmaandag 18 september 2006 @ 23:20
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 22:55 schreef zoalshetis het volgende:
    hey bluezz ik weet dat het matig off-topic is. maar je kan strobalen kopen met verschillende soorten sporenkweek.
    Da's behoorlijk tof... Waar kan je die kopen?
    zoalshetismaandag 18 september 2006 @ 23:28
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 23:20 schreef Jordy-B het volgende:

    [..]

    Da's behoorlijk tof... Waar kan je die kopen?
    krijg ze altijd van mijn pa uit het oosten. misschien kan je hier naar bellen?

    http://www.bakker-hillegom.nl/Catalog/Productdetail.aspx?Ntt=paddestoelen&Ntk=NL&Ntx=mode+matchallany&Nty=1&N=0&productid=5219&D=paddestoelen&R=5219-001
    Bluesmaandag 18 september 2006 @ 23:43
    Leuk zhi, ik was ook al op zoek gegaan
    http://www.tuinclub.be/tuinartikels/champignons.htm


    Nog een lekker(veggie) recept :
    quote:
    Paddestoelenragout met rijst (4 personen)

    --------------------------------------------------------------------------------
    Ingrediënten:

    2 sjalotjes
    150 gram kastanjechampignons
    150 gram champignons
    1 pakje Quornstukjes (175 gr)
    4 eetlepels olie
    2 eetlepels sojasaus
    350 gram rijst
    45 gram boter
    50 gram bloem
    1 kruidenbouillontablet
    zout en peper
    2 eetlepels gesnipperde bieslook (diepvries)
    keukenpapier

    Bereiding:

    Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Quornstukjes kleiner snijden. In koekenpan helft van olie verhitten en Quorn met 1 eetlepel sojasaus bruinbakken.
    Quorn uit pan nemen. Rest van de olie verhitten en sjalot circa 1 minuut fruiten. Paddestoelen toevoegen en circa 3 minuten al omscheppend bakken. Rest van sojasaus en ½ kopje water toevoegen en paddestoelen nog circa 2 minuten laten pruttelen.
    Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen in (braad)pan boter smelten. Bloem erdoor roeren en circa 1 minuut laten garen. Al roerend 6 dl water en bouillontablet toevoegen. Blijven roeren tot saus gebonden is. Quorn en paddestoelen toevoegen en saus circa 3 minuten zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook door saus roeren. Saus met rijst serveren. Lekker met rauwkost (ijsbergsla met tomaten).


    [ Bericht 37% gewijzigd door Blues op 19-09-2006 00:13:19 ]
    zoalshetismaandag 18 september 2006 @ 23:46
    oesterzwammen zijn precies zo klaar te maken als cantharellen. zalig!
    SHEmaandag 18 september 2006 @ 23:49
    Supersimpel:

    Kastanje champs
    Oude kaas
    Boter of kruidenboter


    kastanje champs van steel ontdoen
    in het hoedje een theelepel boter
    daarbovenop de kaas
    in de oven
    purrr


    minder simpel:

    kalfs schnitzels
    ( of gewoon hele dunne kalfslappies )
    flesje mooie witte wijn
    heeel veel paddo's ( mix 'n match )
    zwarte peper

    lappies met bloem inwrijven en veeel zwarte peper en aanbraden
    wijn erbij gieten
    paddo's erbij
    sudderen

    *prachtig*
    Mini_rulezdinsdag 19 september 2006 @ 01:07
    Dit is een recept uit de Allerhande van een tijdje geleden, erg lekker.

    Portobello gevuld met gorgonzola

    Ingrediënten:
    4 portobello champignons
    3-4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
    4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
    200 g gorgonzola (kaas), ontkorst
    2 sjalotten, in flinterdunne ringen
    1 eetlepel verse tijmblaadjes
    50 g rucolasla

    Voorbereiden
    (enkele uren tevoren): Bakplaat bekleden met bakpapier. Steeltjes uit portobello's snijden en paddestoelen rondom dun bestrijken met basilicumolie. Plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen en op elk plakje deeg portobello leggen. Deeg rond paddestoelen omhoog vouwen. Gorgonzola in 4 platte stukken snijden en deze in holte van portobello's leggen. Sjalotringen erover verdelen. Tijmblaadjes en peper erover strooien en nog wat basilicumolie erover druppelen. Bakplaat tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

    Bereiden
    Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven schuiven en portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Portobellotaartjes over vier borden verdelen en handje rucola rondom leggen.

    http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?ingredient=portobello&id=369612&offset=0
    golferdinsdag 19 september 2006 @ 02:22
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 22:46 schreef Aventura het volgende:
    Ik wil dat jullie bij me komen inwonen als privekoks


    Ik vond het eerlijk gezegd niet erg lekker vanavond, wat Bluezz had klaargemaakt, en ik hou het bij mijn eigen favoriete gevulde paddestoelenrecept dat iedereen lekker vond:


    Met pesto gevulde champignons:

    Voor 4 porties

    14 champignons van gelijke grootte
    4 lente-uitjes, fijngehakt
    1 el ongezouten boter
    8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt
    3 el parmezaanse kaas, geraspt
    4 el pesto


    Snijd de steeltjes van de champignons en snijd ze samen met 2 champignonhoedjes fijn. Bak dit mengsel met de lente-uitjes zacht in de boter. Neem de pan van het vuur en voeg tomaat, broodkruim en naar smaak peper en zout toe. Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed. Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling.
    Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Ca 10 minuten in de oven op 200 °C.

    #ANONIEMdinsdag 19 september 2006 @ 18:30
    Ook simpel: Reuze champignons vullen met een mix van rijst, belegen kaas en kruidenboter.
    Eerst de champignons schoonmaken, rijst koken en afgieten, dan de kaas en kruidenboter er doorheen.
    Het is lang geleden dat ik dat klaar heb gemaakt, de juiste hoeveelheden weet ik dus niet meer, dus gewoon even proeven als je rijst mixed.

    [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-09-2006 23:46:21 ]
    Muckdinsdag 19 september 2006 @ 23:40
    dat klinkt lekker
    Acathlawoensdag 12 december 2007 @ 12:36
    Even een schopje.

    Weten jullie nog leuke ideeen voor een voorgerechtje (amuse mag ook) met (gewone) champignons? Vullen vind ik met de kleinere nogal een priechelwerk. Het liefst ook niets met frituren, want ik heb geen frituurpan. Nu kan ik wel vet verwarmen voor een paar champignons in bladerdeeg, maar dat vind ik net even iets te veel werk.

    Toast Champignon met zelfgemaakte kruidenboter of soep had ik al in gedachten, maar hoop dat jullie nog wat andere dingen weten. Alvast bedankt!.

    [ Bericht 11% gewijzigd door Acathla op 12-12-2007 12:49:28 (typo) ]
    Mini_rulezwoensdag 12 december 2007 @ 15:18
    Bladerdeeg kan toch ook in de oven?

    Champignons met slakkenkruiden en room is hier altijd wel een succes, even in de oven met wat kaas eroverheen, simpeler kan niet. Heerlijk met stokbrood erbij.