Blues | maandag 18 september 2006 @ 18:58 |
Vandaag staat dit gerecht in de oven : Gevulde portobello's -uithollen/steeltjes kleinsnijden - uitlekken en met een vork fijnmaken -schillen en in kleine stukjes -in kleine stukjes Alles, behalve de bouillon en paddestoelen zelf mengen in een kom Paddestoelen vullen met mengsel, bouillon als laagje in de ovenschaal gieten en 20 minuten op 200 graden gaar laten worden. ![]() ![]() Foto ná bereiding volgt ![]() | |
Martijn_77 | maandag 18 september 2006 @ 19:10 |
Klinkt erg lekker ![]() Wat eet je er bij? | |
Baklap | maandag 18 september 2006 @ 19:32 |
Paddo's *Sjamaan *2 porties mexicaanse paddestoelen *opeten | |
Blues | maandag 18 september 2006 @ 19:40 |
![]() Het was best te eten, we hadden elk 3 grote paddestoelen, eigenlijk hoort er iets van pasta bij, maar dat hebben we maar even niet gedaan, niet zo'n trek ![]() | |
Jordy-B | maandag 18 september 2006 @ 20:53 |
Snijd een bakje champignons in plakjes en bak deze in het braadvet van je stukkie vlees. Eventueel nog 'n beetje peper erop... ![]() | |
Muck | maandag 18 september 2006 @ 22:25 |
op de appel na klinkt het erg lekker ![]() | |
Jordy-B | maandag 18 september 2006 @ 22:28 |
appel en tonijn gaan goed samen, hoor. ![]() | |
Muck | maandag 18 september 2006 @ 22:42 |
kan wel, maar ik vind fruit in mijn eten echt heel erg smerig kan er niks aan doen | |
Aventura | maandag 18 september 2006 @ 22:46 |
Ik wil dat jullie bij me komen inwonen als privekoks ![]() Seriously, goede ideeen steeds ![]() Dit klinkt niet alleen lekker maar ook supereenvoudig. | |
zoalshetis | maandag 18 september 2006 @ 22:55 |
hey bluezz ik weet dat het matig off-topic is. maar je kan strobalen kopen met verschillende soorten sporenkweek. zeker nu het herfst gaat worden. in je tuin leggen, niks aan doen en heel erg veel verschillende waanzinnig smakende soorten. die maar blijven komen. recept: een heel erg verse witte boterham cantharel uit de hooibaal knippen http://nl.wikipedia.org/wiki/Hanenkam_(zwam) pan heet maken, liefst geklaarde, boter in doen cantharel eerst op hoedkant leggen, als ie slapper wordt omdraaien op sporenkant. vuur redelijk hoog. uit pan halen als beide kanten redelijk krokant zijn, maar het midden met vinger aanvoelt als rare/medium biefstuk. peper en zouten en met boter op witte boterham doen. | |
Jordy-B | maandag 18 september 2006 @ 23:20 |
quote:Da's behoorlijk tof... Waar kan je die kopen? | |
zoalshetis | maandag 18 september 2006 @ 23:28 |
quote:krijg ze altijd van mijn pa uit het oosten. misschien kan je hier naar bellen? http://www.bakker-hillegom.nl/Catalog/Productdetail.aspx?Ntt=paddestoelen&Ntk=NL&Ntx=mode+matchallany&Nty=1&N=0&productid=5219&D=paddestoelen&R=5219-001 | |
Blues | maandag 18 september 2006 @ 23:43 |
Leuk zhi, ik was ook al op zoek gegaan ![]() http://www.tuinclub.be/tuinartikels/champignons.htm Nog een lekker(veggie) recept : quote: [ Bericht 37% gewijzigd door Blues op 19-09-2006 00:13:19 ] | |
zoalshetis | maandag 18 september 2006 @ 23:46 |
oesterzwammen zijn precies zo klaar te maken als cantharellen. zalig! | |
SHE | maandag 18 september 2006 @ 23:49 |
Supersimpel: Kastanje champs Oude kaas Boter of kruidenboter kastanje champs van steel ontdoen in het hoedje een theelepel boter daarbovenop de kaas in de oven purrr minder simpel: kalfs schnitzels ( of gewoon hele dunne kalfslappies ) flesje mooie witte wijn heeel veel paddo's ( mix 'n match ) zwarte peper lappies met bloem inwrijven en veeel zwarte peper en aanbraden wijn erbij gieten paddo's erbij sudderen *prachtig* | |
Mini_rulez | dinsdag 19 september 2006 @ 01:07 |
Dit is een recept uit de Allerhande van een tijdje geleden, erg lekker. ![]() Portobello gevuld met gorgonzola Ingrediënten: 4 portobello champignons 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid 200 g gorgonzola (kaas), ontkorst 2 sjalotten, in flinterdunne ringen 1 eetlepel verse tijmblaadjes 50 g rucolasla Voorbereiden (enkele uren tevoren): Bakplaat bekleden met bakpapier. Steeltjes uit portobello's snijden en paddestoelen rondom dun bestrijken met basilicumolie. Plakjes bladerdeeg op bakplaat leggen en op elk plakje deeg portobello leggen. Deeg rond paddestoelen omhoog vouwen. Gorgonzola in 4 platte stukken snijden en deze in holte van portobello's leggen. Sjalotringen erover verdelen. Tijmblaadjes en peper erover strooien en nog wat basilicumolie erover druppelen. Bakplaat tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren. Bereiden Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven schuiven en portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Portobellotaartjes over vier borden verdelen en handje rucola rondom leggen. http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?ingredient=portobello&id=369612&offset=0 | |
golfer | dinsdag 19 september 2006 @ 02:22 |
quote: ![]() Ik vond het eerlijk gezegd niet erg lekker vanavond, wat Bluezz had klaargemaakt, en ik hou het bij mijn eigen favoriete gevulde paddestoelenrecept dat iedereen lekker vond: Met pesto gevulde champignons: Voor 4 porties 14 champignons van gelijke grootte 4 lente-uitjes, fijngehakt 1 el ongezouten boter 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt 3 el parmezaanse kaas, geraspt 4 el pesto Snijd de steeltjes van de champignons en snijd ze samen met 2 champignonhoedjes fijn. Bak dit mengsel met de lente-uitjes zacht in de boter. Neem de pan van het vuur en voeg tomaat, broodkruim en naar smaak peper en zout toe. Doe de helft van de geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed. Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling. Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Ca 10 minuten in de oven op 200 °C. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 19 september 2006 @ 18:30 |
Ook simpel: Reuze champignons vullen met een mix van rijst, belegen kaas en kruidenboter. Eerst de champignons schoonmaken, rijst koken en afgieten, dan de kaas en kruidenboter er doorheen. Het is lang geleden dat ik dat klaar heb gemaakt, de juiste hoeveelheden weet ik dus niet meer, dus gewoon even proeven als je rijst mixed. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-09-2006 23:46:21 ] | |
Muck | dinsdag 19 september 2006 @ 23:40 |
dat klinkt lekker ![]() | |
Acathla | woensdag 12 december 2007 @ 12:36 |
Even een schopje. Weten jullie nog leuke ideeen voor een voorgerechtje (amuse mag ook) met (gewone) champignons? Vullen vind ik met de kleinere nogal een priechelwerk. Het liefst ook niets met frituren, want ik heb geen frituurpan. Nu kan ik wel vet verwarmen voor een paar champignons in bladerdeeg, maar dat vind ik net even iets te veel werk. Toast Champignon met zelfgemaakte kruidenboter of soep had ik al in gedachten, maar hoop dat jullie nog wat andere dingen weten. Alvast bedankt!. [ Bericht 11% gewijzigd door Acathla op 12-12-2007 12:49:28 (typo) ] | |
Mini_rulez | woensdag 12 december 2007 @ 15:18 |
Bladerdeeg kan toch ook in de oven? Champignons met slakkenkruiden en room is hier altijd wel een succes, even in de oven met wat kaas eroverheen, simpeler kan niet. Heerlijk met stokbrood erbij. |