Ik heb dit topic expres onder TRU geopend gezien het onderwerp van de documentaire, mocht men het hier niet mee eens anders even verplaatsen naar TV...quote:What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole is het verdiepende vervolg op What the Bleep Do We Know!?. Een film over spraakmakende fysica, biologie, bewustzijn, mystiek, realiteit en meer. De film bevat nieuwe wetenschappelijke informatie, beeldmateriaal en interviews met wetenschappers die niet in What the Bleep Do We Know!? voorkwamen, o.a. Dean Radin, Ph.D. en Dr. Masaru Emoto (de Boodschap van Water) en interviews met Lynne McTaggart (het Veld). De film doet verslag van belangrijke nieuwe wetenschappelijk inzichten die een steeds hechtere verwevenheid aantonen tussen kwantummechanica, neurobiologie, het menselijke bewustzijn en de alledaagse werkelijkheid. Delen van de film worden verluchtigd met animaties waarbij complexe wetenschappeijke concepten op een simpele manier worden uitgelegd. De humor, doeltreffendheid en directheid waarmee ze zijn gemaakt, dragen bij aan het unieke karakter van deze film. What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole zal zeker aan de verwachtingen voldoen van de trouwe Bleep fans en zal nieuwkomers verrassen.
quote:Pas tijdens de aftiteling toont What the Bleep Do We Know!? zijn ware gezicht. Een van de geïnterviewde mensen blijkt namelijk J.Z. Knight te zijn, het beruchte medium dat de 35.000 jaar oude Ramtha (een strijder uit Atlantis) channelt. Wat doet deze paria van de New Age beweging in een film over kwantumfysica? Nou, heel eenvoudig: de drie makers van What the Bleep Do We Know!? maken deel uit van de Ramtha School of Enlightenment. Hoezo verborgen agenda? Uiteindelijk blijkt What the Bleep Do We Know!? niet meer dan een uit de hand gelopen commercial voor een mystieke sekte met twijfelachtige reputatie. Een film die niet inspireert, maar irriteert.
Tja, ik was er niet bij ten tijde van Colombus dus ik kan er geen oordeel over vellen of het onzin is of niet. Zouden meer mensen moeten doen...quote:Op zaterdag 9 september 2006 13:50 schreef The_stranger het volgende:
Zolang je in je achterhoofd houdt dat de film geen goede weerspiegeling is van de hedendaagse wetenschappelijk opvattingen, dan komt het wel goed. Een van de grootste fouten die ze maken is het gedrag van kleine deeltjes projecteren op macrosystemen, wat totaal ongegrond is.
Verder moet toch iedereen ernstige twijfels krijgen bij de vermelding dat de indianen de schepen van Columbus niet konden zien omdat ze deze nog nooit eerder gezien hadden. Onzin van de bovenste plank.
En nog afgezien van het feit dat deze film door een sekte gemaakt is.
Ik verwacht niet dat deel 2 veel zinniger zal zijn.
Nog wat informatie:
http://www.skepsis.nl/bleep.html
http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=5088 (over de makers)
[..]
Je hoeft niet bij het voorval aanwezig geweest te zijn, om te weten dat het klinkklare onzin is. De indianen kunnen een boot niet zien (heb het niet over herkennen, maar echt fysiek zien) omdat ze nog nooit eerder zo'n boot gezien hadden? Dat moet dan ook betekenen dat babies blind zijn, zij hebben immers nog nooit een ander mens gezien, laat staan een rammelaar. Het betekent ook dat jij niets nieuws meer kan zien, omdat het simpelweg nieuw voor je is.quote:Op dinsdag 12 september 2006 12:26 schreef Plotinus het volgende:
[..]
Tja, ik was er niet bij ten tijde van Colombus dus ik kan er geen oordeel over vellen of het onzin is of niet. Zouden meer mensen moeten doen...
Mijn punt is, is dat als jij iemand interviewt in een film die de hedendaagse wetenschap poogt uit te leggen, en die persoon claimt in contact te staan met een oude god uit atlantis, dat ik dan inderdaad grote moeite heb de film, en haar boodschap, los te zien van de groep mensen erachter. De hele film is gebaseerd op de ideeën van J.Z. knight en haar volgelingen.quote:En ja, de film is gemaakt door een 'sekte'. Maar het Christendom is ook een sekte, dus wat is je punt? Dat een 'sekte' een documentaire maakt doet niets af aan de kwaliteit van de documentaire, kwantum mechanica (waar de film over gaat) staat totaal los van deze organisatie. Mensen zouden eens meer naar de boodschap moeten kijken ipv maar zoeken naar excuses om iets niet serieus te nemen, en helemaal stoppen met mensen in een hokje te plaatsen.
Ik heb deel 2 niet gezien, dus kan over dat deel wienig zeggen, maar vast staat is dat deel 1 weinig tot geen wetenschappelijke onderbouwing kent. Praktisch geen van de geinterviewde "wetenschappers" zijn ook daadwerkelijk betrokken bij onderzoek naar kwantumfysica. De wetenschappers die wel dat onderzoek doen, hebben veelvuldig geklaagd na het uitbrengen van de film dat hun opmerkingen neit in de juiste context zijn geplaatst.quote:Ik heb deel 2 inmiddels gekeken en ik moet zeggen dat ik het beter vind dan deel 1, o.a. meer wetenschappelijke onderbouwing.
Niet alleen de skeptici zijn het erover eens(zie link boven) dat de film veel onzin bevat; ook de wetenschappelijk parapsychologie gaat in dat oordeel mee. Inderdaad: bepaalde bevindingen binnen de quantumfysica zomaar projecteren op de macokosmos: not done!quote:Op zaterdag 9 september 2006 13:50 schreef The_stranger het volgende:
Zolang je in je achterhoofd houdt dat de film geen goede weerspiegeling is van de hedendaagse wetenschappelijk opvattingen, dan komt het wel goed. Een van de grootste fouten die ze maken is het gedrag van kleine deeltjes projecteren op macrosystemen, wat totaal ongegrond is.
Verder moet toch iedereen ernstige twijfels krijgen bij de vermelding dat de indianen de schepen van Columbus niet konden zien omdat ze deze nog nooit eerder gezien hadden. Onzin van de bovenste plank.
En nog afgezien van het feit dat deze film door een sekte gemaakt is.
Ik verwacht niet dat deel 2 veel zinniger zal zijn.
Nog wat informatie:
http://www.skepsis.nl/bleep.html
http://www.filmtotaal.nl/module.php?section=newsDetails&newsID=5088 (over de makers)
[..]
Uit het zelf invullen wat niet meteen begrepen wordt, vermoed ik. De scheiding tussen realiteit en quantumwereld wordt simpelweg niet gemaakt. En als je dan roept 'alles is 1 en alles is verbonden' dan hoeft de fantasie niet veel werk meer te doen om tot zo'n plaatje te komen.quote:Op woensdag 20 september 2006 19:00 schreef Haushofer het volgende:
Quantummechanica is voor veel mensen een lastig te begrijpen theorie. Zo'n film als what the bleep bewijst dat maar weer eens. Heb zelf aardig wat quantumfysica vakken gevolgd, en ik kan wel zeggen dat ze de plank heel erg mis slaan. Heb ik volgens mij ook al es eerder gezegdSta er alleen wat versteld van dat sommigen hier claimen dat het goed onderbouwd is. Waar halen zulke mensen hun kennis vandaan, vraag ik me dan af.
Ik vind het (met christelijke dogmagetinte achtergrond) ook een vage grens. Het kritieke omslagpunt tussen sekte en religie is mij niet duidelijk. Je zei zelf: christendom is allang geen sekte meer, dus ooit wel...quote:En deze sekte vergelijken met het Christendom vind ik ook wat een domme vergelijking. Het Christendom is allang geen sekte meer. Of je maakt je eigen definitie van een sekte natuurlijk.
ja wat moet ik me daarbij voorstellen dan? dat alles wat je voor het eerst ziet, onzichtbaar is?quote:Op dinsdag 12 september 2006 12:26 schreef Plotinus het volgende:
[..]
Tja, ik was er niet bij ten tijde van Colombus dus ik kan er geen oordeel over vellen of het onzin is of niet. Zouden meer mensen moeten doen...
volgens mij is het ook geen deel 2, maar is deel 1 zeg maar upgegradequote:Op dinsdag 19 september 2006 22:20 schreef seriewoordenaar het volgende:
Als je deel 1 hebt gezien, dan heb je deel 2 gezien. 't Is in de meest letterlijke zin meer van hetzelfde. De verhaallijn (met de actrice) is hetzelfde en aan de achtergronden, kledij en geinterviewde personen te zien hebben ze gewoon andere delen uit de vroegere interviews in de montage gebruikt. Hier en daar iets nieuws, om aan te tonen dat wetenschap en religie tot elkaar komen, maar eigenlijk een tegenvaller. Waar de eerste nog inzichten gaf, mede door de visuele (metaforische) invulling, bracht deze eerder verveling...
Dat is naamgeving. 't Was een 2e film dus een deel 2.quote:Op donderdag 21 september 2006 17:46 schreef Parafernalia het volgende:
[..]
volgens mij is het ook geen deel 2, maar is deel 1 zeg maar upgegrade
Tja, t'is fijn als mensen er blij van worden, maar je snapt natuurlijk ook wel dat een vakidioot als ik er iets op tegen heb dat al die prachtige theorieen vervormd worden door mensen die er weinig van afwetenquote:Op donderdag 21 september 2006 14:13 schreef seriewoordenaar het volgende:
Mee eens, al zie ik er toch een positieve factor in. Dit soort afleidingen maakt grote groepen mensen blij, comfortabel in hun vel dankzij de fantasie die op de wetten worden losgelaten. Geen enkel verschil met religie, waar ieder individu ook een individuele voorstelling van heeft. Geluk is soms een waan.
Dat kan ik zeker snappen. De rekbaarheid waarmee concrete begrippen worden gebruikt, denk aan hoe breed een dimensie in de new-age wordt opgepikt, valt me ook tegen.quote:Op vrijdag 22 september 2006 09:07 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Tja, t'is fijn als mensen er blij van worden, maar je snapt natuurlijk ook wel dat een vakidioot als ik er iets op tegen heb dat al die prachtige theorieen vervormd worden door mensen die er weinig van afweten![]()
ja maar niet echt dusquote:Op vrijdag 22 september 2006 01:24 schreef seriewoordenaar het volgende:
[..]
Dat is naamgeving. 't Was een 2e film dus een deel 2.
Dat had ik inderdaad ook ja, beetje jammmer maar de uitdieping was wel kekquote:Op dinsdag 26 september 2006 03:13 schreef Parafernalia het volgende:
23-09-2006: Platland is een fantasiewereld waarin figuurtjes leven in een 2D-wereld. In boeken over ruimtetijd of dimensies komen de bewoners, Platlanders, wel vaker voor. Ook in de film What The Bleep Do We Know 2, Down The Rabbit Hole, afgekort Bleep2, zien we het concept en dit keer met behulp van mooie computerbeelden.
Daarmee is het meeste positieve over Down The Rabbithole gezegd. Na het zien had ik over Bleep2 serieuze twijfels en voelde ik me zelfs wat bekocht... De film bracht niets vernieuwends en haalde een te groot deel van de beelden uit deel 1. Ook de interviews in de film situeerden zich in dezelfde setting als deel 1 waardoor al snel de conclusie getrokken wordt dat ze andere delen uit oude interviews hebben gebruikt. Dat werd bevestigd door de klederdracht want toen ik deel 1 er uit nostalgie nog eens bijhaalde bleken de sprekers dezelfde kleren te dragen.
Na herbekijken van deel 1 werd me nog meer duidelijk hoezeer deel 2 een kopie van deel 1 is: ook grote delen van interviews uit deel 1 komen weer in deel 2 terug waardoor een deja-vu-gevoel te opvallend loerend om de hoek ligt.
"dat gedoe met die neutronen door een dubbele spleet vuren" klopt inderdaad, zij het met een aanpassing.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 09:46 schreef jogy het volgende:
En dat gedoe met die neutronen door een dubbele spleet vuren die dan een heel ander resultaat geeft als je het observeert, is dat waar of onwaar? ( als je het niet direct observeerde kreeg je een patroon en als het wel bekeken werd kreeg je hetzelfde effect als wanneer je verfballetjes erdoorheen schiet ( 2 spleet-afdrukken bedoel ik dus ) Iemand hier een idee over. Anyway, leuk om te kijken.
Dat zou ik wel eens gezegd kunnen hebbenquote:Maar iemand hier zei dat de reacties op de microschaal van dingen niet te vergelijken zijn met die van de macro-wereld. Dat is toch onzin? Alles heeft met elkaar te maken want de micro-realiteit zullen we maar zeggen zijn de bouwstenen van de macro-realiteit.
Thanks, het enige wat men dus zeker weet is dat ze het niet begrijpen en dan maar wetenschappelijk met 'toeval' gaan strooien.quote:
Niet helemaal, ik ben er even snel overheen gegaan, aangezien ik het niet snapquote:Op dinsdag 9 januari 2007 12:04 schreef jogy het volgende:
[..]
Thanks, het enige wat men dus zeker weet is dat ze het niet begrijpen en dan maar wetenschappelijk met 'toeval' gaan strooien.. Komt mij een beetje te krampachtig over verklaringsgewijs
.
Ik zie het op twee manieren. Of het gedrag van kleine deeltjes afzonderlijk draagt bij tot het gedrag van een groot systeem, maar door de vele microsystemen is het effect totaal niet meer te voorspellen of na te bootsen. Of het effect van elk microdeeltje doet wel mee, maar als je het effect bekijkt van het macro systeem, zie je dat alle micro effecten elkaar uitdoven.quote:Ook de punten van observeren/niet observeren zijn dus wetenschappelijk erg onduidelijk, aan de andere kant zijn de verklaringen van 'what the bleep' dus evengoed aannames. Dat is duidelijk, ze willen het gewoon wetenschappelijk verantwoord opdienen en daar gaan ze op een gegeven moment de fout in, net als wetenschap 'toeval' dan maar gaat gebruiken terwijl dat op een gegeven moment nonsens wordt lijkt me. En wederom kan je mij niet wijsmaken dat dingen op micro-niveau geen effect kunnen hebben op macro-niveau, alleen omdat de regels anders lijken te gelden. Ookal zijn de eigenschappen van het grote product anders, ze beschikken nog steeds over de bouwblokken. Dus als de micro-realiteit zich door observatie anders gedraagt zou het best gevolgen kunnen hebbben op macro-niveau.
Bottom line is niemand weet het, maar ik zal weleens kijken of ik moed heb om die boeken te bestellen, lijkt me een koppijniger..
Ik begrijp er ook geen ene jota van hoor, maar op zich doet het me goed dat de wetenschap het zelf ook niet weet, dat maakt alles weer mogelijk for the time being. En aangezien ze er al 60 jaar of langer mee bezig zijn duurt het nog wel eventjes. Ik vond het een tof stuk dat er beweerd werd dat elk stukje universum de potentie van 'massa' in zich heeft of iets in die geest. en hun bewering dat als ze een neutronenpaar op een afstand van elkaar kunnen brengen en ze één van de twee aanpassen dat het effect ook bij de andere te merken is, en dan zonder vertraging. Dus mocht het mogelijk zijn om een neutronenpaar te splitsen en dan één stukje naar de andere kant van het universum verschepen en dan aanpassen dan zou het effect onmiddelijk merkbaar moeten zijn bij de andere, wat dus toch aantoont dat er [iets] sneller is dan het licht of hele andere gedragsregels heeft. Maarja, of ik het goed heb uitgelegd en of het misschien gewoon ongeteste theorietjes zijn, dat weet ik niet.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 12:26 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Niet helemaal, ik ben er even snel overheen gegaan, aangezien ik het niet snap
Het genoemde boek gaat dus over toeval en de schrijver probeert te bewijzen dat het aantoonbaar is dat een deeltje niet van te voren kan weten welke spleet hij moet nemen. Ook kan je aantonen dat het niet van buitenaf tijdens de "reis" beïnvloedt wordt, waardoor de conclusie is dat het zuiver toeval is. Er is nog een mogelijkheid en dat is dat er een externe grote kracht is die alles al voorbestemd heeft of alles stuurt, maar omdat we daar geen uitsprkane over kunne doen, we zien het niet en kunne het niet meten, dan kun je deze eigenlijk net zo goed niet mee nemen in je oplossing. Maar je zou toeval dus kunnen aanwijzen als naam voor die kracht, of gewoon voor het feit dat we geen reden zien voor het toevallige gedrag van het deeltje. Echter op dit vlak ga je al snel richting de filosofie en wordt het meoilijk iets te "bewijzen"
[..]
Ik zie het op twee manieren. Of het gedrag van kleine deeltjes afzonderlijk draagt bij tot het gedrag van een groot systeem, maar door de vele microsystemen is het effect totaal niet meer te voorspellen of na te bootsen. Of het effect van elk microdeeltje doet wel mee, maar als je het effect bekijkt van het macro systeem, zie je dat alle micro effecten elkaar uitdoven.
In het eerste geval kun je dus niet zeggen over het uiteindelijke effect en moet je het dus negeren. Wetenschap wil immers voorspellingen kunnen doen. In het tweede geval valt het afzonderlijke effect dus weg.
Maar goed, ik ben verre van een quantumfysicus en begrijp waarschijnlijk nog geen 1% van het geheel. Plus quantumfysica staat eigenlijk nog in de kinderschoenen. Ook al is het ongeveer even oud als EInstein zijn theorieën, men blijkt elke dag weer wat nieuws tegen te komen, al schijnt het basissysteem van quantumfysica wel vrij stevig te staan en ook wel ondersteunt te worden met bewijs. Echter veel van de quantumfysica bevind zich vrij dicht bij de filosofie en is minder goed "echt te bewijzen". Wiskundig klopt het misschien wel, maar dat maakt het niet makkelijker voor mij om het te begrijpen.
Probleem bij deze film is ook niet zozeer dat ze verkeerde feiten weergeven, ze diepen het niet goed uit.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 13:05 schreef jogy het volgende:
[..]
Ik begrijp er ook geen ene jota van hoor, maar op zich doet het me goed dat de wetenschap het zelf ook niet weet, dat maakt alles weer mogelijk for the time being. En aangezien ze er al 60 jaar of langer mee bezig zijn duurt het nog wel eventjes. Ik vond het een tof stuk dat er beweerd werd dat elk stukje universum de potentie van 'massa' in zich heeft of iets in die geest. en hun bewering dat als ze een neutronenpaar op een afstand van elkaar kunnen brengen en ze één van de twee aanpassen dat het effect ook bij de andere te merken is, en dan zonder vertraging. Dus mocht het mogelijk zijn om een neutronenpaar te splitsen en dan één stukje naar de andere kant van het universum verschepen en dan aanpassen dan zou het effect onmiddelijk merkbaar moeten zijn bij de andere, wat dus toch aantoont dat er [iets] sneller is dan het licht of hele andere gedragsregels heeft. Maarja, of ik het goed heb uitgelegd en of het misschien gewoon ongeteste theorietjes zijn, dat weet ik niet.
Oh nee, ik had al begrepen dat de film niet in zoverre wetenschappelijik bezig was en dat ze eigenlijk hun conclusies trekken op onvolledige informatie. Maar het feit dat een wetenschapper serieus op de optie 'toeval' wilt terugvallen doet mij in elk geval vreemd aan. Hoeveel woorden hij dan ook gaat gebruiken om het 'recht te lullen' zullen we maar zeggen. Als de wetenschap als uitgangspunt heeft dat alles uiteindelijk te verklaren dan is een uitdrukking als 'toeval'( hoe wetenschappelijk onderbouwt ook ) niet echt getuigend van pure wetenschap. Waar of niet? Lijkt zelfs een beetje op het schrijven van een bijbel waar de overstromingen mee verklaard worden 'GOD is je aan het straffen!quote:Op dinsdag 9 januari 2007 13:30 schreef The_stranger het volgende:
De film stipt veel grote "problemen" aan die heersen in de quantumfysica, maar trekt deze uit de context en legt ze verder nioet voldoende uit. Maar er worden wel verregaande conclusies en voorspellingen aan verbonden die daardoor mank gaan. Dat is er mis met de fim, niet zozeer het onderwerp zelf
Wel grappig dat je dit punt aandraagt, aangezien de schriver van het door mij eerder genoemde boek, Anton Zeilinger, een tweede boek heeft geschreven over quantum teleportatie, wat specifiek over deze afstands acties gaat.. Dat moet "toeval" zijn
Tenzij het inderdaad echt toeval is. Misschien zit er in de basis van ons bestaan echt een factor geluk/toeval/onbepaalds.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 14:06 schreef jogy het volgende:
[..]
Niet om die professor belachelijk te maken overigens. Die man zal meer hersenen in zijn pink hebben zitten dan ik in mijn hoofd maar je begrijpt wat ik bedoel. De ene doet net zo goed aannames dan de ander. 'toeval' als verklaring voor gedrag is een beetje bizar, zeg dan gewoon dat je het nog niet weet.
Dat is dus het kernpunt, laat je de intuïtie los en geloof je in het toeval of haal je juist je intuïtie aan en geloof je in een diepere verklaring van de ogenschijnlijke toevalligheden?quote:Op dinsdag 9 januari 2007 15:03 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Tenzij het inderdaad echt toeval is. Misschien zit er in de basis van ons bestaan echt een factor geluk/toeval/onbepaalds.
Voor ons is dat niet echt bevredigend, we zijn immers opgegroeid met het idee dat alles te begrijpen en te meten is, mits men maar moeite genoeg doet. Maar voor zover ik het begrijp stapt men daar steeds meer vanaf in de quantummechanica.
Maar misschien komen we wel achter het pricipe van wat we nu toeval noemen, maar duurt dat nog 100 jaar.
Vast staat is dat de quantummachnica met het al dan niet aanwezige toeval wel vrij perfect klopt met wat we waarnemen, echter het komt nu erg dicht in de buurt van filosofie. Aannames blijven nodig, het is voor de wetenschap om die aannames te onderzoeken. Maar nogmaals, misschien is er echt geen diepere reden meer te vinden waarom een deeltje route A neemt en geen route B....
Misschien is het tijd om ook op dit vlak onze intuitie los te laten, net zoals de relativiteits theorie grote problemen opleverd als ik mijn "gezond verstand" toepas.
Wat ik wil zeggen is dat wat wij intuitief aannemen, niet meer overeenkomt met wat de wetenschap zegt.quote:Op dinsdag 9 januari 2007 15:07 schreef jogy het volgende:
[..]
Dat is dus het kernpunt, laat je de intuïtie los en geloof je in het toeval of haal je juist je intuïtie aan en geloof je in een diepere verklaring van de ogenschijnlijke toevalligheden?
Talk for yourselfquote:Op dinsdag 9 januari 2007 15:35 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Wat ik wil zeggen is dat wat wij intuitief aannemen, niet meer overeenkomt met wat de wetenschap zegt.
In principe durf ik te stellen dat wetenschap juist de doodssteek is voor intuïtie. Maar inderdaad, quantum spul is brainwrecking en gaat snel door in filosofie en daar heb ik weinig op tegenquote:Bijvoorbeeld: Als ik in een auto een kogel afschiet op een stilstaande lifter 100 meter voor mijn auto is de totale snelheid van de kogel (t.o.v. die lifter die mijn kogel voor het doodgaan nog even opmeet) de snelheid van de auto plus de snelheid van de kogel zelf. Mijn intuitie zou zeggen dat het voor de lichtdeeltjes uit mijn koplamp ook zo zou zijn, maar daar is echter iets anders aan de hand. De lifter zal, ongeacht de snelheid van mijn auto, altijd hetzelfde getal krijgen voor de snelheid van het licht wat hem bereikt.
Zelfde met toeval. Intuitie zegt me dat alles, mits maar voldoende bestudeerd, een zekere reden heeft, dan wel oorzaak. Als een deeltje weg 1 neemt, moet daar een reden voor zijn. Dit omdat alles wat ik tegenkom in het leven, een reden heeft. Als mijn plant doodgaat, ben ik vergeten water te geven. Als een kopje valt, is dat omdat ik hem hebt geduwd en de zwaartekracht altijd aantrekt etc etc.
Intuitie is dus niet 100% voldoende meer als we kijken naar exotische natuurkunde. Denk maar aan de afmetingen van het heelal. Is het onbegrenst? Hoe kan dat nou, alles heeft toch een grens? Is er een grens? Wat zit erachter dan?
Misschien is er echt geen onderliggende reden te vinden voor het kiezen van weg 1 of 2. Heb ik wat moeite mee om voor te stellen, maar wie weet.
Er zal vast heel vaak en goed gezocht worden naar de reden van dat toeval, net zoals men steeds verder doordringt in het onrafelen van deeltjes en krachten, maar misschien komt er een punt dat men echt de bodem bereikt heeft en niet verder kan omdat het er niet is. Heeft men het zuivere toeval bereikt. En als iemand dan geloofd dat daar weer een kracht achter zit die men nooit kan zien of vinden, dan kom je weer bij geloof
De wetenschap heeft constant gedacht "eruit" te zijn, maar elke keer kwam er weer wat ieuws om de hoek. Volgens mij schreef Stephen Hawking dat toen hij koos voor natuurkunde als studierichting een toendertijd zeer bekende natuurkundige zei dat binnen 10 jaar alles wel uitgevonden was op het vlak van natuurkunde. Hoe fout zat hijquote:Op dinsdag 9 januari 2007 16:30 schreef jogy het volgende:
Wat ik op zich wel weer leuk vind is dat de wetenschap volgens mij een lange tijd dacht dat ze er bijna waren en dan komen ze dit tegen. Staan ze daar met hun goeie gedrag
.
Het is in principe hetzelfde maar met nieuwe info, dus wel interessant. Al denk je op een gegeven moment dat je dezelfde aan het kijken bent. Het gaat dieperquote:Op dinsdag 30 januari 2007 10:13 schreef Mirri het volgende:
Down the rabbit hole moet ik nog steeds kijken..is het wat?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |