Hier het recept voor de heerlijke “Groente burrito’s met kip a la jojomen4”! Ze zijn echt super super lekker en je kan er natuurlijk ook je eigen twist aan geven door wat ingredienten toe te voegen of af te halen.
Ingredienten:
100 gram mais
2 vleestomaten
100 gram augurk schijfjes
1 rode paprika
1 uit
200 gram kipfilet
4 grote “tortillas” (hangt af van hoeveel personen er gaan eten)
burrito seasoning mix
100 gram creme fraiche
150 gram geraspde oude kaas
75 gram uitgebakken spekreepjes (AH)
75 gram gebakken uitjes
2 rijpe “Max Havelaar” advocado’s
beetje zout
scheutje citroensap
ingredienten
vergeten!We gaan beginnen met
stap 1. Dit is het gereed maken van de verrukkelijke guacamole topping! Snij de guacamoles door de helft zoals op de foto hieronder afgebeeld (zodat je de pit dus op de dikke as hebt). Hierna scheppen de advocado leeg in een bakje en gooien we de pit weg. We pletten de advocado wat met een vork (je kunt het terwijl het in het bakje ligt ook ff met een aardapperschilmesje fijner snijden). Als het al redelijk geplet is gooien we er zo’n 3/4 theelepeltje zout bij en gooien we er wat citroensap bij.. dit kan na ieders smaak gebeuren. En we roeren/blijven verder pletten.
Snij ze goed door de helft!
Resultaat: een heerlijke topping zoals op de foto hieronder
![]()
Heerlijke guacamole saus ook voor ‘s avonds op de bank met dorrito’s of nacho’s ![]()
Voor
stap 2 hebben we de volgende ingredienten nodig: Paprika, uit, tomaat, augurk en de kipfilet.
We gaan als volgt te werk: omdat we, als we 1 hap nemen 1 stuk genot willen proeven, snijden we alles heel klein (zodat we niet de smaak krijgen van ow ik proef kip, ow ik proef paprika!). Dit gaan we doen met de paprika, de ui en de kip. De tomaten snijden we gewoon in schijfjes en de augurk laten we enkele minuten op de rand van een bordje met schuinlopende rand liggen, zodat deze z’n vloeistof verliest (we willen niet te veel vloeistof op de tortilla leggen anders begint deze te lekken en wordt die zacht tijdens het eten.
Als we dit allemaal gedaan hebben we het volgende plaatje:
Kipfilet, ui, paprika in de bakjes en tomaat en augurk op het bord.Un gaan we over op
stap 3. We bakken de kipfilet in een pan. Zodra je ziet dat de kipfilet er niet meer rauw uitziet gooien we de uit, paprika, mais (zonder vloeistof) en de uitgebakken spekreepjes erbij. Na z’n 5 minuten gebakken te hebben op hoog vuur zetten we het vuur op de gemiddelde stand en voegen we er 3 kwart glas water bij en de burrito seasoning mix. Dit roeren we lekker door elkaar.. en laten het zo’n 7 minuten aan de kook. Dan kiepen we het bakje creme fraiche in de pan om het roomige effect te krijgen. Ze de pan op de een na laagste stand en begin aan stap 4!
Heerlijk ruikt het op dit punt al!
ruik je het al? ![]()
Het grootste deel van het werk zit erop!
![]()
We kunnen bijna genieten…. Maaaaar! Eerst nog
stap 4. We nemen 1 tortilla uit het pak en leggen hem op een groot bord. Strooien over de as zo’n 4-5 cm breed de geraspde kaas, van bovenaan de pannekoek tot aan zo’n 5 cm van onderen (zie foto hieronder).
Vervolg stap 4We leggen de tortilla nu zo’n 40 seconden in de magnetron waarna de kaas gesmolten hoort te zijn. We strooien over de kaas (dus niet over de hele tortilla) een beetje van de heerlijke smurrie uit de pan bij, niet teveel anders is het onmogelijk de tortilla professioneel/mexicaans op te vouwen! Daar bovenop leggen we de lekkere sappige tomatenschijfjes, een beetje van de gebakken uitjes en de augurkjes... en daarboven op proberen we de guacamole saus te verdelen! Nu is het klaar.. het enige dat nog gedaan moet worden is het volgende: Het vouwen. Het gedeelte van de tortilla waar geen kaas op is gestrooid leggen we naar ons lichaam toe. Dit onderste gedeelte van de tortilla pak je op en vouw je naar binnen toe (zo strak mogelijk, heb je net de tip niet gevolgd dan is dit nu onmogelijk omdat je er teveel smurrie op gelegd hebt). Het vouwen doe je nu ook met de zijkanten. Klaar is kees! Happen maar! Eet smakelijk!
![]()
Voor het vouwen ![]()
Je kunt uiteraard ook andere ingredienten toevoegen of enkele weghalen. Ik zou er niet teveel van weghalen want dan blijft er weinig “groentes” over.
©jojomen4
®™“Groente burrito’s met kip a la jojomen4”
®™jojomen4
[ Bericht 1% gewijzigd door jojomen4 op 30-08-2006 18:18:26 ]
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueños" Alfredo Di Stefano