waar kan je zoiets kopen of is dat een domme vraagquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:11 schreef whispers het volgende:
Beste mede-Fok!kers,
Ik heb voor vandaag wat bisonvlees en voor morgen een stukje zebra. Het zijn vleessoorten die ik voorheen nooit heb bereid. Ik veronderstel dat de bereiding gelijkaardig is aan die van rundsvlees: eventueel bakken als een biefstuk of grillen. Maar kan je bison en zebra ook saignant eten, of kan je het beter doorbakken?
Kortweg: kent iemand recepten met zebra of bison?
Ja dat vraag ik mij ook af lijkt mij nu niets iets wat ergens zo bij de slager te koop isquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:18 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
waar kan je zoiets kopen of is dat een domme vraag![]()
Nee, dat is geen domme vraag.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:18 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
waar kan je zoiets kopen of is dat een domme vraag![]()
Welke supermarkt ben het hier in Nederland nog nooit tegen gekomenquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:26 schreef whispers het volgende:
Tegenwoordig vind je op vele plaatsen exotisch vlees, van zebra tot krokodil... Ik heb het gewoon gekocht in een grote supermarkt. Uiteraard is het een stuk duurder dan gewoon rundsvlees, maar ik hou van variatie en wil alles eens proberen.
Zebra ben ik nooit tegen gekomen, wel krokodil.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:27 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Welke supermarkt ben het hier in Nederland nog nooit tegen gekomen
Thxquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:22 schreef zwartedoos het volgende:
http://www.nativeartandwi(...)ecook.html#anchor_12
Een Franse supermarktketen: Carrefour. Maar wordt hier in België op nog veel plaatsen verkocht...quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:27 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Welke supermarkt ben het hier in Nederland nog nooit tegen gekomen
daarom vraag ik t idd, ben ook altijd op zoek naar iets nieuws, maar heb echt geen idee waar je zoiets in NL kan krijgenquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:26 schreef whispers het volgende:
[..]
Nee, dat is geen domme vraag.![]()
Tegenwoordig vind je op vele plaatsen exotisch vlees, van zebra tot krokodil... Ik heb het gewoon gekocht in een grote supermarkt. Uiteraard is het een stuk duurder dan gewoon rundsvlees, maar ik hou van variatie en wil alles eens proberen.
Ik heb vacuümverpakte voorgesneden filets gekocht, het lijkt me niet echt een goed idee om die in mijn living nog wat te laten versterven.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:30 schreef Hyperdude het volgende:
http://www.markblumberg.com/biltong.html
Biltong kan je prima maken van zebra of bison, en erg lekker ook
Alleen moet je wel ff een weekje wachten, en liever nog wat langer
In een speciaalzaak misschien, zoals SHE zegt. Maar hebben jullie in Nederland geen supermarkten met een uitgebreider assortiment? Moet zeker te vinden zijn.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:31 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
daarom vraag ik t idd, ben ook altijd op zoek naar iets nieuws, maar heb echt geen idee waar je zoiets in NL kan krijgen![]()
verder dan de AH kom ik dan nietquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:34 schreef whispers het volgende:
[..]
In een speciaalzaak misschien, zoals SHE zegt. Maar hebben jullie in Nederland geen supermarkten met een uitgebreider assortiment? Moet zeker te vinden zijn.
Maar dat recept is om bisonvlees te drogen, zie ik net, dat is niet echt de bedoeling.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:22 schreef zwartedoos het volgende:
http://www.nativeartandwi(...)ecook.html#anchor_12
Nee, wij hebben alleen maar de AH, die zorgt er voor dat er geen andere supermarkten bij komenquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:34 schreef whispers het volgende:
[..]
In een speciaalzaak misschien, zoals SHE zegt. Maar hebben jullie in Nederland geen supermarkten met een uitgebreider assortiment?....
quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:36 schreef whispers het volgende:
[..]
Maar dat recept is om bisonvlees te drogen, zie ik net, dat is niet echt de bedoeling.
Wel, ik heb het nog niet geproefd (is voor vanavond of morgen), maar ik denk niet dat het de moeite zal zijn om voor naar België te rijden. Ik veronderstel dat de smaak van de zebra dicht bij die van paard zal liggen en dat de bison zoals rundvlees zal smaken, maar dan misschien iets zoeter.quote:Op zondag 20 augustus 2006 12:36 schreef zwartedoos het volgende:
[..]
verder dan de AH kom ik dan nietmaar idd wat SHE zegt...maar ja das wel een flink stuk uit mijn richting, dan kan ik nog beter naar belgie
![]()
das een goede tipquote:Op zondag 20 augustus 2006 12:37 schreef Isegrim het volgende:
Groothandels in NL verkopen dat soort spul wel (Makro bv). Laatst o.a. ratelslang (duur!!!), bison en nog wat exotische beesten in de vriezer zien liggen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |