bianca en michael | zaterdag 19 augustus 2006 @ 08:47 |
Hallo culikenners, Wanneer in een recept geuzenbier staat (recept Belgisch stoofvlees), welk bier moet ik dan kopen? Palm ofzo? Of de één of andere bruin bier? Bedankt, ik ben niet zo'n bierkenner! | |
tweakdsl | zaterdag 19 augustus 2006 @ 09:16 |
Dit is een redelijk bekend speciaalbier. Ik denk dat 95 % van de slijterijen dit bier op voorraad heeft. | |
Msx-Hinter | zaterdag 19 augustus 2006 @ 13:05 |
Belgisch stoofvlees kan met een wat gewoner bruinbier, moet wel een poos intrekken. En uit eigen ervaring je wordt er niet dronken van! Eet smakelijk. | |
Alecks | zaterdag 19 augustus 2006 @ 14:12 |
Volgens mij zal er in het recept Gueuze staan.. Dat is er in verschillende merken te krijgen.![]() ![]() ![]() | |
bianca en michael | zaterdag 19 augustus 2006 @ 14:22 |
Bedankt, ik ben al boodschappen gedaan, en heb twee flessen Leffe gekocht, hopelijk komt dat een beetje in de buurt! | |
Blues | zaterdag 19 augustus 2006 @ 17:35 |
Leffe lijkt me een goed keus ![]() Laat ff weten of het lekker was? En het recept graag ![]() | |
De_Hertog | zaterdag 19 augustus 2006 @ 17:39 |
quote:Alhoewel het zeker zal smaken is Leffe geen Geuze-bier. Geuze is nogal zuur van smaak, dus ik denk dat je het verschil wel zult merken. Zie ook Wikipedia over Geuze voor meer info. | |
bianca en michael | zondag 20 augustus 2006 @ 14:40 |
(Het Belgische) recept: Ingredienten: 1 kg rund- of paardestoofvlees ('riblappen') - 2 uien - 2 el bloem - 70 gram boter - 1/2 l geuzebier - 2 suikerklontjes - 2 el alcoholazijn - water - 1 sneetje witbrood zonder korst - 2 el scherpe mosterd - peper - zout - takje tijm - laurierblad Hulpmiddelen: braadpan - 'stoofpot' Voorbereiding: verwijder vliezen en overtollig vet van het vlees - snipper de ui Bereidingswijze: laat de braadpan goed heet worden - boter in de braadpan - vlees korsten - 'stoofpot' met dikke bodem op het vuur - bak hierin de gesnipperde ui in wat boter lichtbruin - voeg het gekorste vlees toe - strooi de bloem erover en laat 2 minuten meebakken - voeg het geuzebier toe en leng aan met water tot alles net onder staat - voeg takje tijm, laurierblad, peper, zout, azijn en suiker toe - leg een sneetje brood dik besmeerd met mosterd bovenop het vlees - zet het deksel op de pan en laat alles minstens 2 uur zacht stoven (vlees moet in draadjes uit elkaar vallen als je er in prikt) - schraap tijdens het stoven af en toe flink met een houten spatel over de bodem van de pan - voor het serveren laurier en tijm verwijderen. Serveertips: stoofvlees serveren met een 'berg' frieten en Vlaamse mayonaise (is 'zuur' door toevoeging van wat citroensap) - is ook heerlijk met vers wit brood! Eet smakelijk! | |
bianca en michael | zondag 20 augustus 2006 @ 14:40 |
Het staat nu op, en rond 18.30 zullen we het gaan gaan eten. Mèt patat natuurlijk. | |
Blues | zondag 20 augustus 2006 @ 14:41 |
Dankjewel! Als het wat kouder wordt straks in de herfst lijkt me dit heeeeerlijk ![]() | |
Msx-Hinter | zondag 20 augustus 2006 @ 17:03 |
quote:voor volgend weekend : Braadworst in bier -> stukje sneller en eenvoudiger - Laat de worst enige uren in het bier staan/liggen - Doe worst met het bier in de pan en kook de worsten zochtjes 20-30 minuten - Laat de worst uitlekken en leg hem op de grill -- dit is een duits recept, dus met zuurkool en gebakken aardappelen eten. Jouw recept hebben we ook wel eens op, maar zonder wittebrood en bloem maar met maizena, verschil ? |