abonnement Unibet Coolblue
pi_40921928
Deel 3 alweer van deze topicreeks!

Deventer Moordzaak voor dummies: boekhouder of klusjesman?
Donderdagavond 23 september 1999 wordt de zestigjarige - en schatrijke - weduwe Jaqueline Wittenberg met vijf messteken in de borst op bijzonder brute wijze vermoord. Haar boekhouder Ernest Louwes is hiervoor tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Louwes heeft zijn onschuld altijd volgehouden, en inmiddels zijn er ernstige vraagtekens gerezen bij de juistheid van zijn veroordeling. Louwes heeft een actief team van vrijwilligers, onder leiding van opiniepeiler Maurice de Hond, om zich heen verzameld die zich inzetten om de onschuld van Louwes aan te tonen. Zij geloven dat het Openbaar Ministerie door tunnelvisie en corruptie wordt geleid, en wijzen klusjesman Michaël de Jong en zijn vriendin Meike aan als echte dader. Anderen zeggen weer dat De Hond en consorten op hun beurt ook aan tunnelvisie leiden.


Ernest Louwes verzet zich fel na zijn tweede veroordeling in 2004

Chronologie veroordeling Louwes
De veroordeling van Louwes kent een bizarre geschiedenis:
  • Maart 2000: de rechtbank in Zwolle spreekt Louwes vrij.
  • December 2000: in hoger beroep wordt L. veroordeeld tot 12 jaar celstraf.
  • Juli 2003: Hoge Raad besluit dat de zaak heropend moet worden, Louwes komt voorlopig vrij.
  • Februari 2004: Louwes wordt opnieuw veroordeeld en meteen weer opgesloten.
  • Januari 2006: OM start 'oriënterend vooronderzoek' naar de zaak vanwege nieuwe twijfel.
  • Juni 2006: het OM oordeelt dat er niet genoeg aanleiding is voor een nieuw onderzoek.
  • Juli 2006: advocaat Knoops dient een nieuw herzieningsverzoek in bij de Hoge Raad.

    Samenvatting
    Goede samenvatting van Wikipedia:
    quote:
    De Deventer moordzaak is de naam die gegeven wordt aan de moord op de weduwe Wittenberg. De zaak is vooral bekend omdat de Hoge Raad in 2003 besliste dat er gronden waren voor revisie. De zaak kreeg een onverwachte wending omdat tegen de verwachting in vervolgens het Gerechtshof te Den Bosch toch weer tot een veroordeling kwam wegens moord. In 2006 kwam er een nieuwe wending toen de top van het Openbaar Ministerie besloot dat er nieuw onderzoek gedaan moest worden.

    De moord
    De weduwe Jacqueline Wittenberg werd in september 1999 in haar woning in Deventer vermoord. Twee maanden later werd de accountant van de vrouw, Ernest Louwes, gearresteerd. De verdenking jegens Louwes concentreerde zich in eerste instantie op twee aspecten. Uit telefoongegevens was gebleken dat Louwes op de dag van de moord als laatste telefonisch contact had gehad met de weduwe, en uit een geurproef zou gebleken zijn dat er een link bestond tussen Louwes en het potentiële moordwapen. Ten aanzien van het telefoongesprek bestond, en bestaat, er discussie over de vraag of Louwes dit vanuit Deventer voerde, wat justitie zegt, of vanaf de A28, wat Louwes beweert.

    Ondanks die aanwijzingen was de Rechtbank te Zwolle niet overtuigd van zijn schuld en sprak hem in maart 2000 vrij. In hoger beroep oordeelde het Gerechtshof te Arnhem in december 2000 echter anders. Louwes werd veroordeeld wegens moord en kreeg een straf van twaalf jaar.

    Louwes vocht daarna jarenlang om zijn onschuld aan te tonen. Daarbij werd hij gesteund door een aantal medestanders die van mening waren dat het dossier niet compleet was, en bovendien bepaald niet overtuigend de schuld van Louwes aantoonde.

    In juli 2003 slaagde Louwes er met hulp van zijn advocaat Gert Jan Knoops in om de Hoge Raad zo ver te krijgen dat de zaak werd heropend. Het Gerechtshof te Den Bosch diende de zaak opnieuw te beoordelen. Daarbij besliste de Hoge Raad tevens dat de gevangenisstraf werd geschorst, zodat Louwes voorlopig vrij kwam.

    Tijdens die behandeling kwam het OM met nieuw DNA-bewijs. Op grond van dat nieuwe bewijs kwam het Hof in februari 2004 tot het oordeel dat Louwes wel terecht veroordeeld was en werd de uitspraak van het Arnhemse Hof bevestigd. Ook de gevangenisstraf van twaalf jaar werd door het Hof in stand gelaten, Louwes werd direct weer gevangen genomen. Het cassatieverzoek tegen het arrest van het Hof werd op 22 februari 2005 door de Hoge Raad afgewezen.

    Nieuw onderzoek
    Op 31 januari 2006 maakte het Ministerie van Justitie bekend dat er een nieuw orienterend vooronderzoek wordt gestart. Aanleiding daarvoor was een verzoek van Professor Peter van Koppen en nieuwe aanwijzingen verzameld door Maurice de Hond cs. die er op zouden wijzen dat er fouten in het strafrechtelijke onderzoek zijn gemaakt en niet Louwes maar Michael de J. - de klusjesman van de weduwe - de moord gepleegd zou hebben. Overigens loopt er ook nog een klacht tegen Nederland in deze zaak bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens

    Op 31 maart werd DNA-bewijs - waarop Louwes eerder werd veroordeeld - onderuitgehaald door de Britse Forensic Science Service. De bewijsstukken waren niet zorgvuldig bewaard en het DNA-materiaal kan er volgens de FSS op een ander tijdstip op terechtgekomen zijn (versleeptheorie).

    In juni 2006 besloot het OM dat er geen nieuw onderzoek komt naar de Deventer moordzaak. Het orienterend vooronderzoek dat het college van procureurs-generaal liet uitvoeren, leidde volgens het OM niet tot andere conclusies dan die de strafrechter eerder al had getrokken. Deze kwamen erop neer dat fiscaal-jurist Ernest Louwes de dader is, en zou zelfs tot meer DNA- en bloedsporen geleid hebben die in de richting van Louwes wijzen. Het OM weigert de eigen rapportage openbaar te maken.

    Advocaat Knoops heeft in juli 2006 een nieuw herzieningsverzoek ingediend bij de Hoge Raad.

    Twijfel blijft
    Volgens Maurice de Hond cs. blijft er twijfel over de schuld van Ernest Louwes en is Michael de J. de werkelijke dader. Deze 'andere verdachte' heeft zijn alibi meerdere keren veranderd en volgens schriftdeskundigen is zijn vriendin de schrijfster van twee briefjes die de politie op een dwaalspoor moesten brengen. De Hond roept het Openbaar Ministerie op het rapport van het nieuwe vooronderzoek openbaar te maken. Daarnaast wil hij dat de Tweede Kamer een onafhankelijk onderzoek naar de zaak instelt.
    Links
  • Dossier Netwerk | Item Nova
  • Dossier Openbaar Ministerie
  • Dossier Peter R. de Vries | Visie van Peter R. de Vries op de zaak
  • Nieuwsarchief Deventer Moordzaak
  • Geen Onschuldigen Vast
  • Weblog Maurice de Hond
  • Weblog Ernest Louwes

    Topic history
    Deventer Moordzaak #1 (met bijdragen van Sabine Louwes, de dochter van Ernest)
    Deventer Moordzaak #2 : Ernest L. onschuldig vast?

    [ Bericht 44% gewijzigd door Genverbrander op 18-08-2006 01:05:39 ]
  • pi_40931381
    goeie opening
    beter een knipoog dan een blauw oog
    pi_41041628
    Een hele zwik vragen nog eens mooi samengevat:

    bron
    quote:
    VRAGEN nav NIEUW ONDERZOEK DEVENTER MOORDZAAK, jan/mei 2006 (HJ Vonk sr.)

    1. De moord op mevr. Wittenberg te Deventer, volgens politie en justitie op donderdagavond 23 sept. 1999, vond plaats tien dagen nadat zij haar testament had veranderd bij notariskantoor Smalbraak / Kostering en Prinsen.
    De nieuwe executeur-testamentair, dhr. E. Louwes, had door haar een negatief beeld gekregen van haar familie en kennissen en derhalve een rekening geopend voor haar vermogen bij de bank van zijn werkgever, de Vereniging van Artsen Assuradeurs.
    Accountantsonderzoek toonde niets onregelmatigs.
    Waarom viel de verdenking van de moord dan toch op E. Louwes?

    2. Als executeur-testamentair kon Louwes, op basis van “de verklaring van executele”, het vermogen naar eigen goeddunken beheren,
    Voor een “derdenrekening”was een uittreksel uit het Handelsregister nodig, hetgeen ontbrak omdat er nog geen stichting bestond, volgens de wens van de overledene bedoeld voor de opvang van ex-patiënten van wijlen haar echtgenoot, de psychiater Wittenberg.
    In overleg met de bankmedewerkster werd voorlopig f. 20.000 op deze “beheerrekening”gestort.
    Waarom gaf de politie de bevestigende verklaring van deze bankmedewerkster pas in 2004 vrij?

    3. Mevr. Wittenberg heeft, volgens informatie van haar bank te Luxemburg, samen met een ex-patiënt van haar enkele jaren daarvoor overleden man, haar rekening aldaar, groot f. 60.000 leeggehaald. Daarvan is f. 17.000 in haar kluis bij een Deventer bank en f. 3000 contant in haar woning aan de Zwolsche Weg 157 te Deventer getraceerd en door Louwes, samen met een politieman op bovenvermelde beheerrekening gestort.
    Weet genoemde ex-patiënt waar de rest gebleven is?

    4. Naar aanleiding van het tv-programma “Belastingparadijzen”had Louwes als fiscaal-jurist informatie verzameld over het wonen op Malta, ten gunste van zijn medische cliënten die na hun pensionering van een mild belastingklimaat wilden profiteren.
    Waarom zag het Hof te Arnhem in deze folders een financieel motief voor de moord, hoewel collega’s van Louwes zijn intentie bevestigden?

    5. Waarom werd iemand verdacht en later veroordeeld die het volste vertrouwen genoot van het slachtoffer, (zij vertrouwde hem het beheer over haar vermogen toe) wiens handelen controleerbaar was voor accountancy en belastingdienst en niet de belanghebbenden, voormalig executeur-testamentair, familieleden en kennissen, zoals de ex-patiënt/klusjesman, met wie zij had gebroken?

    6. Het Hof te Den Bosch liet in 2004 het zogenaamde financiële motief vallen en kon geen voorbereidingshandelingen te berde brengen.
    Waarom werd Louwes dan toch gevonnist “met voorbedachten rade”, als de basis voor zo’n uitspraak ontbreekt?

    7. Een bloedige moord met steekwonden duidt op een “affect-handeling”, een explosief-emotionele ontlading. Waarom wordt een dergelijk misdrijf gekoppeld aan een beheerste, introverte man en niet aan een labiele, gewelddadige persoon uit de omgeving van het slachtoffer?

    8. Heeft er, in het licht van het voorafgaande, ooit een psychologisch c.q. psychiatrisch onderzoek rond de moord plaats gevonden? Zo nee, waarom niet?

    9. Om welke reden acht men een nette, hardwerkende echtgenoot en vader zonder strafverleden schuldig en niet een dubieuze figuur met een verleden in de pornobusiness en verdacht van oplichting en gewelddadigheid uit de omgeving van mevr. Wittenberg?

    10. In de tuin van het slachtoffer is destijds een stuntelig excuusbriefje gevonden voor het ontvreemden van spullen van de weduwe Wittenberg.
    Het grafologisch bureau Waisvisz te Almere heeft met behulp van het handschrift een daderprofiel opgesteld waarin Louwes totaal niet paste. Dit rapport is politie en Openbaar Ministerie ter hand gesteld, maar sindsdien verdwenen. Hoe is dat mogelijk?

    11. Waarom is Louwes veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf, terwijl motief, moordwapen en getuigen ontbreken?

    12. Onder de ex-patiënten van dokter Wittenberg bevonden zich de klusjesman van het echtpaar, Michael de J., en brigadier Henk R. van de Regiopolitie Twente.
    De verhoren van deze destijds verdachten werden gestaakt toen Louwes in zicht kwam. Op wiens last?

    13. Waarom werden deze verhoren later niet hervat, toen het financiële motief van Louwes verviel? En ook niet toen het mes als bewijsmiddel van tafel was en Louwes in feite was vrijgesproken?

    14. Waar zijn de processen-verbaal van de verhoren van brigadier Henk R. gebleven, terwijl hij vlak na
    de moord toch over daderkennis bleek te beschikken?

    15. Deze brigadier vertelde tijdens de begrafenis van het slachtoffer uitvoerig over de situatie op de plaats van het delict. Over deze daderkennis gaf hij tweeërlei uitleg:
    • Informatie ontvangen van vuttende collega’s van de Regiopolitie IJsselland;
    • informatie ontvangen van een neef, als politieman betrokken bij het onderzoek.
    Hoe valt deze dubbele uitleg te verklaren, in het licht van zijn vriendschap met de klusjesman als ernstig-verdachte?

    16. Is er ooit onderzoek gedaan naar het inkomsten- en uitgavenpatroon van de klusjesman, tegen de achtergrond van een bescheiden sociale uitkering en exorbitante uitgaven voor een professionele wapenverzameling en dure terreinauto’s, alsmede schulden aan belastingdienst en bedrijfsvereniging Detam, kort na de dood van de weduwe deels vereffend?

    17. Is er ooit onderzoek gedaan naar een mogelijk netwerk van psychiatrische patiënten van wijlen dokter Wittenberg, waartoe ook de klusjesman en de brigadier behoorden?

    18. Is hier wellicht een ‘link”met de 58-jarige Amsterdamse kunstschilder, schrijver van de anonieme brief die Louwes ontlastte en beschuldigend wees naar een familie-lid van het slachtoffer?
    Deze man werd door justitie voor “gek”verklaard, waar de opzet van de brief niet op wijst.

    19. Vermelde anonieme brief is in maart 2004, dus na het definitieve vonnis van het Hof te Den Bosch bij de politie te Deventer bezorgd en daarna doorgestuurd naar de Officier van Justitie te Zwolle.
    Ondanks haar belofte de brief door te sturen naar de Hoge Raad waar de zaak in revisie zou dienen, was dat een jaar later nog niet gebeurd.
    Waarom niet, hoewel het parket van Zwolle /Lelystad het “een brief van een gek” noemde?

    20. Op 12 augustus 2005 meldde het dagblad DeTwentsche Courant/Tubantia dat prof. Frijters de identiteit van de anonieme briefschrijver had achterhaald.
    Het Parket van Justitie Zwolle/Lelystad meldde een dag later geen nader onderzoek te doen.
    Waarom niet?

    21. Ex-vriendin Hennie C. van de klusjesman hoorde op vrijdag 24 sept. 1999 van hem, dat mevr. Wittenberg was overleden. Op zaterdag 25 sept. 1999 las hij zijn vriendin een door hem opgestelde rouwadvertentie voor. Deze gaf hij de maandag erna, 27 sept. 1999, op aan de Deventer Courant, nu de Stentor.
    Op dinsdag 28 sept.. 1999 echter, tijdens een politieverhoor, verklaarde hij voor het eerst van de dood van de weduwe te horen. Hoe is dat te rijmen?

    22. Vriendin Meike verschafte de klusjesman, die kort ervoor “vet had geborreld”, voor de avond van de moord een alibi. Hij zou vanaf 16.30 uur de hele avond bij haar zijn gebleven.
    Onlangs vrijgegeven Libertel telefoongegevens van de klusjesman en een verklaring van Meike tegenover PD Recherche Advies geven echter aan dat Meike om 20.00 uur in het studentenverblijf Brink 21 aankwam, waar de klusjesman zich veel later die avond bij haar voegde.
    Hoe is dit gedrag te verklaren?

    23. Zijn beide vriendinnen individueel en in samenhang verhoord, benevens andere kennissen van de klusjesman?
    Bijvoorbeeld de studenten die rond 1999 te Deventer in het studentenpand Brink 21 verbleven, waarvan Michael de J. enige tijd beheerder was, door de Stichting Deventer aangesteld als arbeidsongeschikte werkloze. Binnen deze studentenkring was Michael eind 1999 reeds verdacht.

    24. Is er ooit navraag gedaan bij de Deventer Courant, nu de Stentor, i.v.m. de opgave van de rouwadvertentie door de klusjesman op maandag 27 sept. 1999?

    25. Is er onderzoek geweest naar de relatie alcohol-medicijngebruik (spierverslapper) van de klusjesman enerzijds en zijn gewelddadigheid anderzijds?

    26. Is er onderzoek gedaan naar zijn antiekhandel, in het bijzonder tav zijn relatie met de antiekhandelaar Johan W. te Holten, toen bleek dat veel van het antiekbezit van de weduwe Wittenberg was verdwenen?

    27. Volgens het rapport van Regiopolitie IJsselland werden op zondag 26 sept. 1999, dus 3 dagen na de moord, op een woonhofje in het centrum van Deventer een mes en een paraplu gevonden. De moordenaar zou deze daar hebben neergelegd. Is het niet vreemd dat de inzekerheidstellende verbalisanten Oldenhof en De Ruiter dit mes al op maandag 27 september in verband brachten met de moord, begaan op de donderdag daarvoor en de vondst niet vermeld werd in het uitgebreide politieverslag van 22 nov. 1999, twee maanden na de moord en na de arrestatie van Louwes. Waarom niet?

    28. De informatie werd ook niet doorgegeven aan het Avro-programma “Opsporing Verzocht”en pas vermeld in de politieverslagen van 23 dec. 1999 en 13 jan. 2000. Is dat niet vreemd?

    29. Waarom werden mes en paraplu, volgens de politie gevonden op 1,5 km afstand van de moordlocatie, als bewijsmateriaal niet veilig gesteld? De paraplu lag “open en bloot”in de kofferbak van de politieman die de werkster van de weduwe ermee confronteerde.

    30. Op de bewijsmiddelen van een zaak vermeldt de politie een BPS-nummer. In het geval van deze zaak waren de eerste twee cijfers 99, het jaar van het misdrijf. Op de kopie van het politiedocument, vol veranderingen, had het mes, aangeduid als P-1, een BPS-nummer, beginnend met 98, behorend bij een andere steekpartij in Deventer het jaar ervoor.
    Had men, vlak voor de bijeenkomst van de raadkamer op 1 dec. 1999, een nieuw bewijsmiddel nodig?

    31. Waarom is destijds niet direkt gekeken naar de relatie van het mes (recht, met een 18 cm lang lemmet) en de verwondingen, blijkens een bloedafdruk op de blouse van het slachtoffer toegebracht met een zogenaamd haaietandmes , krom, met een 10 cm lang lemmet en een heftafdruk, hetgeen op een Global mes wees?

    32. Waar is het oogvocht van het slachtoffer, belangrijk voor het vaststellen van het tijdstip van de moord, bij het Nederlands Forensisch Instituut gebleven?

    33. Vlak na zijn arrestatie in 1999 verzocht het NFI Louwes mee te werken aan een dna-onderzoek, waar hij mee instemde. Men vond een bloedvlekje in zijn broekzak. (Louwes is een fervent nagelbijter).
    Kan er een relatie zijn met de dna-sporen, later op de blouse van het slachtoffer gevonden?
    Waarom is er in januari 2004 wederom dna van Louwes afgenomen?

    34. Buiten de blouse zijn alle kledingstukken van het slachtoffer verdwenen. Waar, wanneer en hoe? Met name het vest dat het slachtoffer over de blouse droeg was voor het sporenonderzoek belangrijk.
    Men heeft daarop dus geen dna van Louwes aangetroffen.
    Bij zo’n bloedige en gewelddadige moord kan men niet u i t s l u i t e n d de blouse contamineren.
    Deze contaminatie moet dus vóór of nà de moord hebben plaatsgevonden.
    Hoe is de basis van het vonnis van het Bossche Hof, “consistentie van de dna-sporen met het misdrijf´dan nog vol te houden?

    35. Bij de geurproef met het mes bestond de contrôlegroep uitsluitend uit politiemensen, een homogene groep dus. Daardoor stond de uitslag, Louwes als dader, dus tevoren al vast.
    Hoe kan de Deventer politie deze handelswijze verantwoorden?

    36. Volgens het politieverslag is de geurproef met het mes verricht op maandag 29 nov. 1999.
    De speurhond africhter vermeldt echter dinsdag 30 nov. 1999 als datum.
    Hoe kon het politieverslag daarop vooruitlopen? Stond de uitslag al vast vóór de proef?

    37. De geurproef met de paraplu werd volgens het proces-verbaal genomen op 6 november 1999, nota bene vóórdat Louwes was gearresteerd!! Bovendien kan deze proef nooit zijn genomen, omdat van Louwes maar één keer geur werd afgenomen, gebruikt bij de geurproef met het mes.
    Een verschrijving, 6 dec. kan ook niet, omdat men de geur kort na afname moet gebruiken.
    Hoe is dit te verklaren?

    38. Waarom is het proces-verbaal van de geurproef met de paraplu geschreven op papier van de Regiopolitie Twente, het korps van brigadier Henk R., terwijl het onderzoek in handen was van Regiopolitie IJsselland?

    39. Volgens de politiefoto was de vindplaats van het mes, het woonhofje in Deventer, keurig bestraat en ingericht.
    Volgens de aanwonenden echter was het hofje het weekend na de moord één grote zand- en modderpartij, tgv bestratingswerkzaamheden. Hoe is dit te verklaren?

    40. De omwonenden hadden een vrij zicht op de zgn “vindplaats”. Zij hebben echter nooit iets gezien en zijn ook nooit door de politie gehoord. Waarom niet?

    41. Gezien de weersomstandigheden dat bewuste weekend, hevige regenval, en de modderige omgeving, lijkt het onmogelijk nog dadersporen op mes en paraplu te vinden.
    Toch bracht de politie Louwes in verband met mes en paraplu, waarop het Hof te Arnhem zijn vonnis, 12 jaar gevangenisstraf, baseerde. Hoe is dat mogelijk?

    42. Tussen mes en paraplu bestond volgens het onderzoek een nauw verband: de dader zou het mes, verstopt in de paraplu, vervoerd hebben.
    Waarom liggen de verzenddata naar het NFI te Rijswijk, het mes op 27 sept. 1999 en de paraplu op 3 dec. 1999, dus ruim 2 maanden later, dan zo uit elkaar?

    43. Waarom zijn stukken tekst van het inbeslagname-document van het mes weggeradeerd?

    44. Louwes gaf volgens de politie op 29 nov. 1999 toestemming voor de geurproef met het mes.
    De video-band van dat gesprek is ook al verdwenen. Hoe is dat mogelijk?

    45. Waarom is geen onderzoek verricht naar het verband tussen de bloedafdruk van het moordmes op de blouse (gekromd, lemmet 10 cm, waarschijnlijk een Japans Global-tourneermes) en een vergelijkbaar messenbezit van de klusjesman van het slachtoffer?

    46. Volgens de Regiopolitie IJsselland werd de blouse van het slachtoffer er op 14 okt. 1999 naar het NFI gestuurd. Volgens het NFI is de blouse daar op 10 nov. 1999 , dus bijna een maand later, ontvangen. Hoe was deze sprong in de tijd mogelijk?

    47. Waarom is deze blouse door het Hof aanvaard als bewijsstuk, hoewel het kledingstuk zonder dna-identiteitszegel, vier jaar lang op diverse lokaties heeft rondgezwalkt en zelfs enige tijd spoorloos is geweest?

    48. De blouse is bewaard in een open zak, samen met andere voorwerpen van het slachtoffer.
    Is dan de mogelijkheid van contaminatie naderhand niet bijzonder groot?

    49. Waarom zijn de dna-sporen van Louwes op de blouse van het slachtoffer, ontdekt in nov. 2003, niet al bij het eerste onderzoek door het NFI in nov. 1999 aangetroffen?

    50. Hoe kunnen deze dna-sporen consistent met de moord worden verklaard als er verder, noch op het lichaam van het slachtoffer, noch op haar kleding, noch op de inventaris van haar woning zelf, sporen van Louwes zijn gevonden en er bovendien geen bloedsporen op zijn kleding of in zijn auto zijn aangetroffen?

    51. Waarom werden respectievelijk broek-en-paraplu / paraplu-en-blouse ongescheiden opgestuurd naar het NFI,waardoor onderlinge contaminatie met dna-sporen kon ontstaan?

    52. Waar zijn de afgeknipte nagels van het slachtoffer, die géén sporen van Louwes vertoonden, gebleven?

    53. De blouse is in 1999 driemaal onderzocht: door politie, technische recherche en NFI.
    Nooit werd een bloedvlek vermeld.
    Op 8 dec. 2003 verklaart het NFI tijdens de zitting te Den Bosch twee contactsporen van Louwes te hebben gevonden. Wederom géén vermelding van bloedsporen.
    Op 26 jan. 2004 spreekt men ineens van een goed zichtbaar bloedvlekje in de kraag van de blouse van het slachtoffer,
    Hoe is dat mogelijk? Waarom ontbreekt dat op de foto van het slachtoffer?

    54. Volgens ing. Eikelenboom van het NFI was er sprake van een bloedvlekje, géén bloedspat, dus niet gerelateerd aan geweld. Oók waren op de blouse in jan. 2004 niet eerder waargenomen roze-rode vlekken zichtbaar. Het NFI sprak van make-upvlekken. Waarop was deze conclusie gebaseerd?


    Er heeft geen laboratoriumonderzoek plaatsgevonden.
    Mevr. Wittenberg gebruikte echter foundation van een andere kleur.
    Hoe is dat te verklaren?

    55. Waarom is het “mes-bewijs” van het Hof te Arnhem niet door het Hof te Den Bosch vernietigd, maar vervangen door het “bloedvlek- en dna-bewijs”, terwijl er sprake was van een dwalingsherzienings-procedure, welke in het voordeel moet zijn van de veroordeelde.
    In dat geval mag het Openbaar Ministerie, naar de geest van de wet, geen nieuw bewijs aanvoeren, hetgeen, met de blouse, toch is gebeurd.

    56. Technische middelen om het tijdstip van de moord te bepalen zijn: meting van lichaamstemperatuur en oogvocht.
    Lichaamstemperatuur, rectaal gemeten, wordt vergeleken met de omgevingstemperatuur.
    Uit glasvocht van het oog wordt de hoeveelheid kalium gemeten.
    Waarom zijn deze technische middelen niet toegepast, maar is men slechts uitgegaan van de in huis aangetroffen situatie?

    57. Het door de politie vastgestelde tijdstip van de moord, even na 20.30 u op donderdag 23 sept. 1999, is in strijd met getuigenis van zes personen die het slachtoffer nog daags erna, op vrijdag 24 sept. 1999, hebben gezien. Het zijn: dhr. Steendam, mevr. Thissen en haar zoon, dhr. Ruitenbeek en de dames Nolten en Scheepens.
    Waarom is hun getuigenis niet geaccepteerd en zijn ze niet voor de rechtzitting opgeroepen?
    Voor die vrijdag had Louwes een alibi.

    58. Wèl accepteerde het Hof van Den Bosch getuigenis van een buurman, die beweerde haar vrijdag niet meer gezien te hebben. Hij werkte die dag aan zijn motor op zijn oprit, deels, met name bij de garage, gescheiden door een hoge schutting en er naast staande, nog hogere coniferen.
    Hij had derhalve géén duidelijk zicht op de oprit van zijn buurvrouw. Bovendien werkt men gebukt aan een motor en niet de hele dag, waarbij men ook wel eens naar binnen gaat.
    Waarom werd zijn getuigenis wèl geaccepteerd?

    59. Waarom werden de getuigenissen van de eerste zes personen niet aan het dossier toegevoegd?

    60. Volgens de politie is Louwes destijds van de Jaarbeurs te Utrecht, via Hoevelaken, naar Deventer gereden, heeft aldaar de moord gepleegd en is ca 22.30 u in Lelystad thuisgekomen.
    Een rekensom:
    • vertrek te Utrecht ca 19.30 u(congresbezoek tot 19.00u/toilet/auto buiten Jaarbeursterrein)
    • aankomst te Deventer 21. 00 u(drukke koopavond, veel files)
    • aankomst Zwolsche weg 157 om 21.15 u (straat lag open, auto verderop parkeren)
    • vertrek uit Deventer eveneens om 21.15 u
    • aankomst thuis in Lelystad om 22.30 u
    Tijden zijn gecheckt.
    Hoe kan men dan een gesprek voeren (er stond wijn en sinas klaar), een gruwelijke moord plegen, het huis uitkammen ( er was een braadslee met geld/juwelen van zolder gehaald), alle sporen wissen en ongezien naar de Gibsonstraat wandelen? (Louwes beweert overigens zelf via ’t Harde om ca 21.00 u thuis te zijn gekomen.)

    61. Het verwijderen van stille getuigen, zoals de telefoon met nummeraanduiding, de tv-gids open geslagen op donderdag 23 sept. 1999, leesbril, pen, notitiepapier en schort, had de dader een alibi in de tijd kunnen verschaffen. Dit is niet gebeurd.
    Waarop stoelt het Hof van Den Bosch dan de mening: “Kalm beraad en rustig overleg”?

    62. Is het overigens logisch om iemand met een telefoon voorzien van nummerherkenning en nummergeheugen te bellen, om haar een kwartier later te doden en zó zijn visitekaartje achter te laten?

    63. Volgens het Bossche Hof heeft de dader “zich tevoren van een steekvoorwerp voorzien, of dit in de woning van het slachtoffer erbij gepakt”.
    De bloedafdruk van het moordwapen op de blouse wijst echter op een Japans Global GS tourneermes, in bezit van professionele koks en verzamelaars, zoals de klusjesman.
    Het was dus geen normaal huishoudelijk gereedschap. Hoe is dit te rijmen?

    64. Waarom zijn de “time-advance”-gegevens van het gsm-netwerk, die exact de plaats van Louwes tijdens het telefoongesprek van donderdag 23 sept. 1999 om 20.36 u aangaven, niet bij de arrestatie van Louwes, twee maanden na de moord, bij KPN opgevraagd? Deze gegevens worden zeker drie maanden door KPN bewaard en hadden kunnen aantonen dat Louwes toen niet in Deventer was.
    Bij de vuurwerkramp te Enschede zijn ze wel, in het nadeel van de verdachte, opgevraagd.

    65. De afstand cell-Deventer (14501) en traject viaduct Harderwijk / afslag ’t Harde (14801), vanwaar Louwes beweert te hebben gebeld, is hemelsbreed 22 km.
    Bij propagatie is zenderbereik méér dan 35 km, hetgeen volgens zendamateurs die avond het geval was.
    Aanstraling van cell-Deventer vanaf ’t Harde is dan zeker mogelijk, temeer als tussenliggende cellen, destijds in aantal veel minder dan thans, wegens druk (telefoon-)verkeer vol zijn. Derhalve heeft KPN nooit onomstotelijk vastgesteld dat het bewuste gesprek tussen Louwes en het slachtoffer binnen Deventer is gevoerd.
    Waarom gaat het Hof voorbij aan twee deskundigen die, na inschakeling van een Amerikaans Instituut, bovenstaande bevestigen?

    66. De bouwer van het KPN-netwerk mobiele telefonie, dhr. Steens, vermeldde véél administratieve fouten met cell-nummers. Hij beweerde dat twee zenders soms tijdelijk in de administratie hetzelfde nummer hadden.
    De cellen van Deventer (14501) en ‘ t Harde (14801) hebben bijna identieke nummers die, zeker bij handmatige registratie, verward kunnen zijn.
    De middag van de moord is cell 14801 gerepareerd en zijn er twee tijdstippen geregistreerd van binnenkomst van het gesprek: 20.25 u op het toestel van het slachtoffer en 20.36 u op de gsm-uitdraai van Louwes.
    Waarom worden de bevindingen van deskundigen die eigen onderzoek pleegden niet geaccepteerd?

    67. Louwes had om 16.00 u die dag een afspraak in Lelystad en at daarna thuis een boterham, hetgeen is bevestigd door een buurvrouw.
    Hij moest om 19.00 u in Utrecht zijn en had om 18.00 u te Amersfoort een tussengeschoven afspraak.
    Derhalve wijzigde zijn vrouw in de huisagenda “wèl eten, daarna Ernest weg”het woord “wel”in “niet”.
    Wel eten was laat thuis, ca 22.30 u , niet eten was vroeg thuis, ca 20.30 u.
    Deze verandering bleek niet uit de onduidelijke kopie die de politie haar, twee maanden na dato, liet lezen. Daarom dacht ze, daarover gevraagd, dat haar man ipv vroeg pas laat was thuisgekomen.
    Gevolg: geen alibi voor de moord!
    Is deze handelwijze van de politie tgo een aangeslagen vrouw ethisch verantwoord?

    68. Het Hof te Arnhem had Louwes tot 12 jaar veroordeeld. De Advocaat-Generaal te Den Bosch eiste vervolgens 15 jaar, hoewel strafverzwaring na een herzieningsprocedure strijdig is met de wet.
    Wat te denken van deze gang van zaken?

    69. Waarom mocht de advocaat van Louwes nooit over het volledige dossier beschikken, o.a. niet over de processen-verbaal van de verhoren van brigadier Henk R. en van de getuigen die het slachtoffer nog op vrijdag 24 sept. 1999 beweerden te hebben gezien?

    70. Het Hof van Den Bosch weigerde inwilliging van het verzoek van de verdediging om de opsporings-ambtenaren, betrokken bij de vreemde gang van zaken rond mes, paraplu, kleding en speciaal de blouse, als getuigen op te roepen.
    Is er dan nog sprake van een eerlijke rechtsgang?

    71. Waarom mag de verdediger niet aanwezig zijn bij de verhoren van zijn cliënt?
    Wordt door zijn aanwezigheid de kwaliteit niet beter gewaarborgd?

    72. Waarom mag de verdediger daar geen verslag van laten vastleggen?

    73. Waarom ligt samenstelling van en beheer over het dossier uitsluitend in handen van het OM en is de
    Advocaat afhankelijk van hetgeen het OM hem daaruit ter beschikking stelt?

    74. Gevolg van het voorgaande is dat de verdediging van Louwes pas sinds kort over het complete foto-
    overzicht van de blouse van het slachtoffer kan beschikken.
    Daaruit komt nu pas een volledige bloedafdruk te voorschijn van het Global mes, lemmet èn heft, van
    het soort dat de klusjesman destijds bezat.
    Wat hiervan te denken?

    75. Gevolg van bovenstaande is eveneens dat de advocaat van Louwes sinds kort beschikt over de
    Libertel-telefoongegevens van de klusjesman, waaruit blijkt dat zijn alibi voor de avond van de moord, verblijf vanaf 17.30 u bij zijn vriendin, zoals destijds door het onderzoeksparket bevestigd, geen stand
    houdt.

    76. Waarom gebruikte het OM in 2003/2004 wèl de dna-sporen op de blouse in het nadeel van Louwes,
    maar niet de mesafdruk die voor hem ontlastend had kunnen zijn?

    77. Is het bekend dat de schoonheidsspecialiste uit Zutphen van het slachtoffer in de Talpa-
    documentaire onlangs verklaarde dat de klusjesman met mevr. Wittenberg een afspraak had voor de avond waarin de moord is gepleegd?

    78. Is men op de hoogte van het feit dat dezelfde schoonheidsspecialiste merk en soort foundation
    van het slachtoffer heeft genoemd , dat in kleur volkomen afweek van de roze-rode vlekken die in 2004 met het dna op de blouse waren gevonden en die door het NFI, overigens zonder laboratorium-
    onderzoek, als make-up vlekken werden aangeduid?

    79. Weet men dat de dna-deskundige Prof. De Knijff, die in 2003/2004 de mening van het NFI
    Onderschreef dat het dna van Louwes op de blouse van het slachtoffer consistent was met de moord, daar zèlf onlangs in een interview in de Telegraaf aan twijfelde?
    Hij voerde als motief aan destijds door het OM met de blouse als nieuw bewijsmiddel overvallen te zijn, zonder voldoende tijd ter voorbereiding.
    Deze verklaring was zèèr ongunstig voor Louwes en droeg waarschijnlijk bij tot zijn veroordeling.

    80. Zowel advocaat als getuige-deskundige werden zonder voorbereiding op de zitting in 2003, in een
    dwalingsherzienings-procedure nota bene, met een nieuw bewijsstuk, de gecontamineerde blouse, geconfronteerd.
    Kan deze handelwijze van de Advocaat-Generaal niet hebben geleid tot een reaktie van verdediging en getuige-deskundige, die uiteindelijk voor Louwes ongunstig heeft uitgepakt?

    81. Is het logisch dat hetzelfde Parket is belast met het nieuwe voorlopige vooronderzoek,
    dat ook destijds in 1999 het onderzoek heeft geleid?

    82. Is men op de hoogte van de handschriftvergelijking door Bureau Waisvisz te Almere, van de
    twee anonieme briefjes in deze affaire, één gevonden in de tuin van het slachtoffer en één, later
    aan het onderzoeksteam gezonden, met het handschrift van de vriendin van de klusjesman, welk
    onderzoek positief is uitgevallen?

    83. Is er in één of méér der hiervoor genoemde punten aanleiding tot een novum, vast te
    stellen door de Hoge Raad?

    84. In vergelijkbare gevallen te Zaandam, Putten en Schiedam is ook veel fout gegaan.
    Wellicht ook in de zaken van Ina Post, Dick van Leeuwerden, Ernest Louwes en Lucia de B.
    Websites, benevens studieverenigingen aan de Universiteiten van Amsterdam en Maastricht zijn op deze affaires gericht.
    Advocaten van naam, als Th.U. Hiddema, G. Spong en C. van Houte hebben zich over deze affaires gebogen.
    Is dit algemeen bekend?

    85. Volgens een interview met em. Prof. Crombag in HP/De Tijd van 10 maart jl. zitten tientallen mensen
    ten onrechte in de gevangenis.
    Is deze bewering juist en welke maatregelen zijn nodig om aan deze beweerde misstand een einde te maken?

    86. Aansluitend op vraag 36, 37 en 38.
    De proef met het mes was uitgevoerd door de Dienst Levende Have Politie te Nunspeet. De proef met de paraplu is een week later uitgevoerd door het Regiokorps Twente, in de hal van de politieverkeersschool te Apeldoorn.
    Wie heeft er opdracht gegeven voor de proef met de paraplu, een week na de eerste proef met het mes?

    87. Waarom waren twee verschillende politiediensten betrokken bij de proeven met twee voorwerpen die
    volgens de politie zo nauw met elkaar verbonden waren?
    Heeft de al eerder genoemde brigadier van Regiopolitie Twente, Henk R. hiermee van doen gehad?

    88. Hoe is de paraplu in Apeldoorn terecht gekomen? Hoe zijn de monsters daar gekomen?
    Waarom was er van alles mis met het proces-verbaal van die proef?


    89. Ter aanvulling van vraag 79 en 80.
    Waarom heeft de getuige-deskundige Prof. De Knijff niet tijdens of direct na de zitting voor het Hof te Den Bosch verklaard dat hij overrompeld was?


    90. Gaat het Openbaar Ministerie nog onderzoek doen naar de merkwaardige rol van Prof. De Knijff als
    getuige-deskundige in deze rechtzaak?


    91. Is het Openbaar Ministerie niet van mening dat een eventuele meineed van Prof. De Knijff een novum
    inhoudt, hetgeen kan leiden tot een herzieningsprocedure?
    beter een knipoog dan een blauw oog
    pi_41070582
    Het is eindelijk zover:



    Woeeeeehoeeeeeeee spannend, de zaak komt weer aan het rollen!!! De klusjesman heeft wel lef als hij de moordenaar is en nu een schadeclaim gaat eisen bij de rechter. Maar aan de andere kant heeft Louwes ook lef als hij de moordenaar is en al 6 jaar volhoudt dat hij het niet is.

    In ieder geval erg positieve ontwikkeling lijkt me.
    pi_41077639
    Het feit alleen al dat de hoofdrolspeler al een echte bijnaam heeft "de klusjesman"... hier zit echt een filmscript in
    beter een knipoog dan een blauw oog
    pi_41080469
    quote:
    Op dinsdag 22 augustus 2006 23:02 schreef Knipoogje het volgende:
    Het feit alleen al dat de hoofdrolspeler al een echte bijnaam heeft "de klusjesman"... hier zit echt een filmscript in
    Idd. De schatrijke weduwe, de boekhouder en de klusjesman. Het is net een slechte detective. Nu de butler, de kok en de tuinman nog.
    pi_41081220
    De Telegraaf:
    quote:
    Klusjesman eist twee ton van Maurice de Hond

    AMSTERDAM - De klusjesman van de in 1999 vermoorde Jacqueline Wittenberg en zijn vriendin eisen een schadevergoeding van in totaal 200.000 euro van opiniepeiler Maurice de Hond. In een uitvoerige campagne ten gunste van Ernest Louwes, die wegens moord op Wittenberg werd veroordeeld, beschuldigde De Hond sinds december vorig jaar de klusjesman er publiekelijk van de moord op zijn geweten te hebben. De vriendin zou de Deventenaar hebben gedekt.

    Behalve de schadevergoeding vragen de klusjesman, M. de J., en zijn vriendin de rechter een verbod aan De Hond op te leggen om hen verder nog in woord of geschrift in verband te brengen met de geruchtmakende moord. Van de twee ton is 150.000 euro gekwalificeerd als smartengeld. De Honds advocaat Peter Plasman noemt dit bedrag „in Nederlandse verhoudingen buitensporig hoog”.

    De Hond zegt „blij” te zijn met de gedane vorderingen „omdat hierdoor voor het eerst een rechter de vele aanwijzingen tegen M. de J. in relatie tot de moord op de weduwe Wittenberg voorgelegd krijgt en moet wegen.” De opiniepeiler is er nog steeds van overtuigd dat hij het bij het rechte eind heeft en dat hij onderbouwd heeft aangetoond dat de klusjesman de dader is.

    De 60-jarige Jacqueline Wittenberg werd in september 1999 in haar woning in Deventer vermoord. In november dat jaar arresteerde de politie haar executeur-testamentair, fiscaal-jurist Ernest Louwes. Na een grillige rechtsgang werd hij uiteindelijk veroordeeld tot twaalf jaar cel.

    In januari van dit jaar wist De Hond het Openbaar Ministerie (OM) te bewegen nog eens naar de zaak te kijken. Volgens het OM leidde dat hernieuwde onderzoek alleen maar tot meer sporen die in de richting van Louwes wijzen. De Hond noemt het nieuwe onderzoek een „doofpotoperatie” van het OM. Momenteel wordt nog aanvullend onderzoek verricht.

    De advocaat van de klusjesman, Jan Vlug, deed eerder dit jaar aangifte tegen De Hond wegens smaad dan wel laster. Het OM wacht eerst de resultaten van het aanvullend onderzoek af alvorens het besluit De Hond al dan niet te vervolgen.

    De advocaat van Louwes, Geert-Jan Knoops, diende recentelijk een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad in. Hij vroeg minister Donner van Justitie Louwes de beslissing hierop in elektronisch huisarrest te laten afwachten. De bewindsman heeft over dit verzoek nog geen besluit genomen.
    pi_41088671
    Nou het wordt steeds spannender. De Hond hoopt dat nu de waarheid rond de klusjesman boven tafel komt......
    pi_41172349
    De Hond voert de spanning goed op op zijn site, volgens mij heeft ie een geheimpje ontdekt:
    quote:
    De afgelopen week is er van diverse kanten veel interessant materiaal (en dan druk ik me eufemistisch uit) op me af gekomen. Weer een nieuwe ontkrachting van de leugens van M&M. Maar dat is nog het minst belangrijke.

    [...]

    Ik ben er 100% van overtuigd dat Michael de J. de moordenaar is. En ben ik er ook van overtuigd dat eind volgende week nog veel meer Nederlanders het eens met me zullen zijn dan vandaag.
    En:
    quote:
    Ik doe een oproep aan iedereen om vanaf vanavond 24 uur (vrijdag 25 augustus) niets meer op deze site te plaatsen, tot ik zelf weer iets plaats. Vermoedelijk is dat a.s. woensdagavond.

    Zie het als een symbolische stilte voor de storm. En een orkaan zal het worden. Als ik het OM, NFI, Deventer politie, M&M&V zou zijn dan zou ik het hout maar vast voor de ramen timmeren. Maar zelfs dat zal niet helpen. Ik zal vanavond 12 uur alle mededelingen eraf halen,die alsnog geplaatst worden, zodat je ook niet hoeft te komen kijken of je iets mist. Ga even wat anders doen en vanaf woensdag zal je zien dat de sneeuwbal een lawine is geworden.............
    Het is wel een drama queen zeg, die maurice de hond. maar hij heeft me wel nieuwsgierig gemaakt.
    pi_41268834
    NU op Netwerk twee andere moordzaken met een onterechte veroordeling:

    http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=240238

    Ik denk dat de beelden een paar uur na de uitzending ook online te zien zijn. Aanrader! Ik word er helemaal misselijk van, wat een onrecht.

    Verschrikkelijke verhoortechnieken en doofpotacties van het OM... Heel eng dat die mensen 'recht' spreken in dit land.
    pi_41269795
    quote:
    Op maandag 28 augustus 2006 20:47 schreef Genverbrander het volgende:
    NU op Netwerk twee andere moordzaken met een onterechte veroordeling:

    http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=240238

    Ik denk dat de beelden een paar uur na de uitzending ook online te zien zijn. Aanrader! Ik word er helemaal misselijk van, wat een onrecht.

    Verschrikkelijke verhoortechnieken en doofpotacties van het OM... Heel eng dat die mensen 'recht' spreken in dit land.
    Inderdaad. Je zal bijna bang gaan worden hier. Ik denk dat we hier allang niet mee in een rechtstaat leven.

    De netwerk aflevering vond ik heel goed. Ik hoop dat het mensen de ogen opent..
    pi_41322488
    -edit-

    oeps, dat was maar een stukje van het hele PDF.

    Op zijn site (www.mauricedehond.nl) staat een link naar het volledige pdf. Geen idee of dit de doorbraak gaat worden, maar hij laat doorschemeren dat hij nog veel meer heeft uitgevonden.

    Het schandaal wordt groter en groter...
    beter een knipoog dan een blauw oog
    pi_41322822
    Je ziet op 1 van de foto's zelfs het mes OP de blouse...geen wonder dat die via een geurproef aan Louwes werd gekoppeld

    -edit-
    ok ok, die foto is pas genomen na de geurproef, maar dan nog...

    [ Bericht 19% gewijzigd door Knipoogje op 30-08-2006 15:54:49 ]
    beter een knipoog dan een blauw oog
    pi_41329018
    ongelofelijk......................................
    pi_41330186


    Nederlands DNA onderzoek in de kelder
    sigaret op de grond, roestige paspop, vieze tas in de hoek, bezem ...
    beter een knipoog dan een blauw oog
    pi_41331655
    en blouse binnenstebuiten.

    heel eng dit, dat er dit soort fouten worden gemaakt op dat hoge niveau...
    pi_41332034
    quote:
    Op woensdag 30 augustus 2006 16:46 schreef Genverbrander het volgende:
    en blouse binnenstebuiten.

    heel eng dit, dat er dit soort fouten worden gemaakt op dat hoge niveau...
    Ik vind dat de hele zaak enge vormen gaat aannemen. Je wordt zo meegesleurd in een gerechtelijke dwaling...Dood en doodeng...ik blijf zeer benieuwd naar de ontknoping..
    pi_41332140
    quote:
    Op woensdag 30 augustus 2006 16:57 schreef EchtGaaf het volgende:

    [..]

    Ik vind dat de hele zaak enge vormen gaat aannemen. Je wordt zo meegesleurd in een gerechtelijke dwaling...Dood en doodeng...ik blijf zeer benieuwd naar de ontknoping..
    Inderdaad, het is vooral ook zo eng omdat je beseft dat het jezelf ook zou kunnen overkomen... Je staat gewoon geheel machteloos tegenover dat enorme machtige apparaat van ambtenaren die elkaar allemaal de hand boven het hoofd lijken te houden.

    Heb het boek Metamorphosis van Kafka pas gelezen, ik moest erg aan Louwes denken.

    Het valt mij trouwens op hoe weinig deze discussie leeft hier op FOK... Dit is toch een van de meest schokkende zaken die ik in Nederland heb meegemaakt.
    pi_41332344
    quote:
    Op woensdag 30 augustus 2006 17:00 schreef Genverbrander het volgende:

    [..]

    Inderdaad, het is vooral ook zo eng omdat je beseft dat het jezelf ook zou kunnen overkomen... Je staat gewoon geheel machteloos tegenover dat enorme machtige apparaat van ambtenaren die elkaar allemaal de hand boven het hoofd lijken te houden.
    Ja, we hadden eerst die parkmoord. Daarvoor hadden we de twee van Putten. Nu de zaak Louwes. De zaak Ina Post. En nog een zaak met die butler. En nu ook de zaak Lucia de B. zijn er ook aanleidingen om te veronderstellen dat het een dwaling is.

    Ik vrees dat dit nog maar een topje van de bekende ijsberg is.

    Ik wordt hier steeds banger. Wie is de volgende?

    Ik vrees met grote vreze dat we hier zijn afgezakt naar een bananenrepubleik.

    Ik hoop het allerbeste voor Ernst Louwes. Dat uiteindelijk het recht mag zegevieren. Maar de jarenlange detentie is nooit meer te compenseren...
    pi_41333621
    quote:
    Op woensdag 30 augustus 2006 17:00 schreef Genverbrander het volgende:
    Het valt mij trouwens op hoe weinig deze discussie leeft hier op FOK... Dit is toch een van de meest schokkende zaken die ik in Nederland heb meegemaakt.
    Ja, da's echt zonde. Op de site van Maurice worden leuke discussies gehouden, ook al is het eenrichtingsverkeer. Het had echt een leuke Fok soap topic geweest. Beetje theorieen opgooien en discussieren met mensen die denken dat Louwes het wel heeft gedaan.
    beter een knipoog dan een blauw oog
    pi_41336835
    quote:
    Op maandag 28 augustus 2006 20:47 schreef Genverbrander het volgende:
    NU op Netwerk twee andere moordzaken met een onterechte veroordeling:

    http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=240238

    Ik denk dat de beelden een paar uur na de uitzending ook online te zien zijn. Aanrader! Ik word er helemaal misselijk van, wat een onrecht.

    Verschrikkelijke verhoortechnieken en doofpotacties van het OM... Heel eng dat die mensen 'recht' spreken in dit land.
    Bedankt voor de link!
    pi_41340128
    quote:
    Op woensdag 30 augustus 2006 16:46 schreef Genverbrander het volgende:
    en blouse binnenstebuiten.

    heel eng dit, dat er dit soort fouten worden gemaakt op dat hoge niveau...
    Die blunder is denk ik voor Louwes een grote zegen. Er is nu een serieuze mogelijkheid voor contaminatie. Dus besmetting van het "bewijsmateriaal". Volgens mij is die blouse het enige bewijs wat ze hadden om Louwes te veroordelen. Hopelijk wordt dat "bewijsmateriaal" nu vernietigd bij het gerechtshof wat hopelijk de zaak opnieuw gaat behandelen...En hopelijk een vrijspraak.

    Ik hoop dat het Geert Jan knoop het nu lukt om ff goed door te pakken en Louwes vrij te pleiten. Jammer dat het allemaal zo lang moet duren....
    pi_41341327
    quote:
    Op woensdag 23 augustus 2006 00:29 schreef Genverbrander het volgende:

    [..]

    Idd. De schatrijke weduwe, de boekhouder en de klusjesman. Het is net een slechte detective. Nu de butler, de kok en de tuinman nog.
    De butler is een andere zaak (Dick van Leeuwerden). Zo mogelijk nog vreemder dan de Louweszaak.
    pi_41341501
    quote:
    Op woensdag 30 augustus 2006 17:06 schreef EchtGaaf het volgende:

    [..]

    Ja, we hadden eerst die parkmoord. Daarvoor hadden we de twee van Putten. Nu de zaak Louwes. De zaak Ina Post. En nog een zaak met die butler. En nu ook de zaak Lucia de B. zijn er ook aanleidingen om te veronderstellen dat het een dwaling is.

    Ik vrees dat dit nog maar een topje van de bekende ijsberg is.

    Ik wordt hier steeds banger. Wie is de volgende?

    Ik vrees met grote vreze dat we hier zijn afgezakt naar een bananenrepubleik.

    Ik hoop het allerbeste voor Ernst Louwes. Dat uiteindelijk het recht mag zegevieren. Maar de jarenlange detentie is nooit meer te compenseren...
    Iedere jurist is doodsbang in handen te vallen van het justitieel apparaat. Laat dat genoeg zeggen.
    pi_41353501
    En we gaan vrolijk verder. Stukje uit Maurice'weblog
    quote:
    Allereerst gaat het bij de foto's van de troep bij het NFI niet alleen om de mogelijkheid dat er op dat moment contaminatie heeft plaatsgevonden, er is door diverse deskundigen en het FSS erop gewezen dat op andere momenten tijdens het onderzoek materiaal van Louwes (of dat met materiaal van Louwes in contact is gekomen) in contact gekomen kunnen zijn met de blouse. Alleen als je je continu perfect houdt aan alle voorschriften kan dat uitgesloten worden (zoals de spullen altijd in verschillende ruimtes bewaren en behandelen). Het NFI heeft steeds gewezen op hun professionaliteit en deze contaminatie uitgesloten. (Maar laat even buiten beschouwing dat de blouse inmiddels bijna 6 jaar op andere plekken heeft gelegen dan bij het NFI). De foto's doen ernstige twijfel ontstaan of die contaminatie echt niet voorgekomen kan zijn.

    Door het orienterend vooronderzoek is er echter nog iets vastgesteld dat juist erg ten voordele werkt van Louwes. (Maar door de wijze waarop het persbericht is geschreven, niet kon worden afgelezen). In 2006 zijn 95 nieuwe monsters genomen, allemaal in bloedvlekken van de blouse, vooral dus rondom de messteken. Geen enkele van deze nieuwe monsters heeft nieuwe DNA contactsporen opgeleverd. Dus daar waar Louwes 5 maal keihard gestoken heeft, zijn geen sporen van hem achtergebleven.......

    Ik moet op deze plaats trouwens wel het NFI feliciteren met het feit dat ze in 2003 20 sporen hebben genomen en daarin 6 DNA-contactsporen hebben gevonden (een score van 30%). En in 2006 nemen ze er 95 bij en vinden dan geen enkele. Als ik in hun plaats was zou ik veel lotto gaan spelen, ze moeten een grotere kans hebben uit de 45 nummers de 6 goede te kiezen dan ik heb.

    De 4 extra DNA contactsporen die gevonden zouden zijn (volgens het persbericht van het OM) zijn bevindingen dat in sporen die het NFI in 2003 niet van Louwes afkomstig verklaarde door een andere onderzoeker nu wel is verklaard (met inachtneming van het feit dat het nooit een zogenaam volledig profiel was, en dus nog wel vraagtekens zijn). De locatie van die 4 extra DNA contactsporen zijn ontzettend boeiend en ik zal er later op ingaan. Maar ook in dit geval is geen van die sporen op de plek van de messteken.........
    beter een knipoog dan een blauw oog
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')