FOK!forum / Culinesse à gogo / Vlees van de Chinees / Vietnamees
rebel6donderdag 17 augustus 2006 @ 15:44
Regelmatig haal ik een afhaalmaaltijd bij de Chinees op de hoek.
Ook ben ik dol op Vietnamese loempia's.

Alleen soms wordt m'n eetlust een beetje verknald als ik lees dat huisdieren in dat soort landen als delicatesse gezien worden...

Nu denk ik niet echt dat koks van Chinese restaurants 's nachts op kattenjacht gaat ofzo, maar wel ben ik benieuwd of die restaurants net als andere restaurants gewoon hun vlees bij een erkende slager kopen of dat ze ook wel eens gebruik maken van vaag importvlees van onbekende oorsprong...

Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Vietnamese loempiaverkoper.
Loempia's zijn spotgoedkoop en vlees dat je bij de slager koopt is duur, rara hoe kan dat?
Iemand?

En wat doet een Chinees restauranthouder eigenlijk als z'n kat overlijdt?
Gewoon in een kuil in de achtertuin of gebeurt daar wat anders mee?
Maeryckedonderdag 17 augustus 2006 @ 15:48
*bespeurt een sneu topic vol vooroordelen*

Knap gedaan, jongen.

rebel6donderdag 17 augustus 2006 @ 15:55
Als je goed had gelezen stel ik alleen wat vragen Maerycke.
Ik weet ook wel dat er een hoop broodje aaponzin verhalen zijn en ik wil absoluut geen hardwerkende restauranthouders of loempiaverkopers in een kwaad daglicht zetten.

Vind het meestal superaardige mensen, alleen ik wil gewoon even weten hoe dit nou geregeld is in Nederland. Bij een Van der Valk restaurant denk ik dat dat wel goed zit, maar bij buitenlandse restaurants heb ik soms wel eens twijfels of alles 100% kosjer is.

Ik hoop dat er mensen reageren die weten hoe de vork in de steel zit.
Unihoc_ACEdonderdag 17 augustus 2006 @ 16:03
Het vlees in de loempia is natuurlijk ook geen biefstuk, maar van mindere kwaliteit. Dat is goedkoop, net als gehakt o.i.d.
Namdonderdag 17 augustus 2006 @ 16:28
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 15:48 schreef Maerycke het volgende:
*bespeurt een sneu topic vol vooroordelen*

Knap gedaan, jongen.

PeZudonderdag 17 augustus 2006 @ 17:00
ik vind trouwens vietnamese loempia's verdacht veel op opgerolde muizen lijken
rebel6donderdag 17 augustus 2006 @ 17:05
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 17:00 schreef PeZu het volgende:
ik vind trouwens vietnamese loempia's verdacht veel op opgerolde muizen lijken
zhe-devillldonderdag 17 augustus 2006 @ 17:06
grijs vlees wat zou dat nu zijn
nerd4saledonderdag 17 augustus 2006 @ 17:17
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 15:55 schreef rebel6 het volgende:
Bij een Van der Valk restaurant denk ik dat dat wel goed zit, maar bij buitenlandse restaurants heb ik soms wel eens twijfels of alles 100% kosjer is.
Bij mij is het eerder andersom. Bij Van der Valk weet je het maar nooit, bij buitenlandse restaurants is het meestal wel kosjer of halal.
PeZudonderdag 17 augustus 2006 @ 17:24
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 17:17 schreef nerd4sale het volgende:

[..]

Bij mij is het eerder andersom. Bij Van der Valk weet je het maar nooit, bij buitenlandse restaurants is het meestal wel kosjer of halal.
ja inderdaad die plakletters op het raam doen garanderen dat het ook echt 100% halal is
Tha_Erikdonderdag 17 augustus 2006 @ 17:26
Volgens mij zitten er in de loempia's ook wel eens insecten meegebakken. Dat schijnt ookal zo'n delicatesse te zijn uit het oosten .
VinoTintodonderdag 17 augustus 2006 @ 17:27
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 17:17 schreef nerd4sale het volgende:

[..]

Bij mij is het eerder andersom. Bij Van der Valk weet je het maar nooit, bij buitenlandse restaurants is het meestal wel kosjer of halal.
ja hij bedoelt natuurlijk ook letterlijk 'koosjer'
Martijn_77donderdag 17 augustus 2006 @ 19:07
Topic staat bol van de vooroordelen en generalisaties.

Probeer het nog maar een keer maar dan met een behoorlijkere OP.

Daarmee bedoel ik dus zonder gelijk er huisdieren etc bij te halen.