FOK!forum / Culinesse à gogo / Friet opwarmen
Limburger_noordwoensdag 16 augustus 2006 @ 06:17
Ik zoek een goede manier om friet (die dus al een keer gebakken is) weer op te warmen zonder dat het van die slappe troep wordt

Wij hebben in ons bedrijfsrestaurant de mogelijkheid om maaltijden mee naar huis te nemen
Lekker makkelijk ,waneer je door omstandigheden geen tijdzin hebt om te koken
Ze zitten altijd in de makkelijke (piepschuim ?) bakjes ,dus bij thuiskomst fff in de magnetron !
Helaas zit er af en toe friet bij en die eindigt altijd in van die slappe staafjes

Dus mijn vraag :weet iemand hier een oplossing voor

(geen opmerkingen als :' gewoon geen friet nemen ,he ' )
skiczukiewoensdag 16 augustus 2006 @ 06:35
Friet frituren kost vijf minuten tijd.
popolonwoensdag 16 augustus 2006 @ 06:36
Volgens mij wordt het altijd slappe bende mits je het opnieuw in de frituurder gooit.
maartenawoensdag 16 augustus 2006 @ 06:40
Ik heb een toasteroven. Ik heb daar wel eens friet op een bordje ingemikt nadat ik het bij een restaurant had meegenomen. En dat werkte eigenlijk best prima
popolonwoensdag 16 augustus 2006 @ 06:43
quote:
Op woensdag 16 augustus 2006 06:40 schreef maartena het volgende:
Ik heb een toasteroven. Ik heb daar wel eens friet op een bordje ingemikt nadat ik het bij een restaurant had meegenomen. En dat werkte eigenlijk best prima
Ik heb ook zo'n apparaat maar vond het toch erg tegenvallen.

Friet is een geval apart imo.
Sheriamwoensdag 16 augustus 2006 @ 07:15
Het beste gaat 't nog in de oven, maar echt goed is 't resultaat niet. Koekepan gaat soms ook wel een beetje. Maar eigenlijk is friet (en gebakken aardappel schijfjes enzo) iets wat zich niet of nauwelijks laat opwarmen. Ik zou zelf inderdaad voor een maaltijd zonder friet kiezen, of de rest vd maaltijd opwarmen & een bakje verse friet bij de snack halen.
Limburger_noordwoensdag 16 augustus 2006 @ 09:09
quote:
Op woensdag 16 augustus 2006 06:35 schreef skiczukie het volgende:
Friet frituren kost vijf minuten tijd.
Alleen hiervoor een frietpan kopen lijkt me wat overdreven
Limburger_noordwoensdag 16 augustus 2006 @ 09:10
quote:
Op woensdag 16 augustus 2006 07:15 schreef Sheriam het volgende:
Het beste gaat 't nog in de oven, maar echt goed is 't resultaat niet. Koekepan gaat soms ook wel een beetje. Maar eigenlijk is friet (en gebakken aardappel schijfjes enzo) iets wat zich niet of nauwelijks laat opwarmen. Ik zou zelf inderdaad voor een maaltijd zonder friet kiezen, of de rest vd maaltijd opwarmen & een bakje verse friet bij de snack halen.
Prima idee...
Had ik ook bedacht maar hoopte dat er een andere oplossing was
Tha_Butchawoensdag 16 augustus 2006 @ 10:24
heel simpel: niet.

minst verottte resultaatt krijg je met met de oven, of nog een keer frituren (kort, mits die krengen al niet te hard of te donker zijn)
warteltjewoensdag 16 augustus 2006 @ 10:58
lekker even in de wok opwarmen met het vuur flink hoog. Het is dan wel geen verse friet maar het is wel goed te doen.
Tyler..Durdenwoensdag 16 augustus 2006 @ 11:00
Oven.
Limburger_noordwoensdag 16 augustus 2006 @ 11:15
quote:
Op woensdag 16 augustus 2006 10:58 schreef warteltje het volgende:
lekker even in de wok opwarmen met het vuur flink hoog. Het is dan wel geen verse friet maar het is wel goed te doen.
Friet uit een bedrijfsrestaurant is meestal niet ' vers' (meerdere malen opbakken ) dus zal het eens proberen
fietsmiepwoensdag 16 augustus 2006 @ 20:59
Volgens mij wordt het er niet lekkerder op; ik zou friet niet opwarmen.