Ik las laatst in een topic een thread over ketjap, dat ging geloof ik over Conimex en wat voor een quasi-oosterse troep dat wel niet was. (te lui om dat topic te zoeken)
Nu heb ik altijd best veel Conimex-spullen in huis gehad
![]()
ook de ketjap. Manis, de zoete.
Nav dat topic dacht ik, toch eens iets anders, en schafte ik mijzelf een nieuwe ketjap aan, namelijk deze:
![]()
En nu weet ik zeker dat je met die zooi van Conimex beter je fietsketting kan smeren. Alles wordt in één keer lekkerder.
Zijn er nog meer goeie soorten ketjap? Mijn ouders hebben thuis altijd Kikkoman, dat is geloof ik Japans, en heeft weer een heel andere smaak.
En wat is eigenlijk het verschil tussen zoete en zoute ketjap, maw, wanneer gebruik je het een en wanneer het ander? Of is dat hele zoet-zout gedoe óók een verzinsel van Conimex, en heeft elke ketjap zijn eigen kenmerkende smaak?