Martijn_77 | zondag 13 augustus 2006 @ 11:59 |
Gisteren komkommer uit het zuur gemaakt:quote:Heeft er iemand nog andere lekkere recepten met komkommer of andere groenten uit het zuur? | |
veldmuis | zondag 13 augustus 2006 @ 12:01 |
Wij hebben bovenstaande ongeveer ook wel eens op tafel staan, maar ik vind het echt matig. Je krijgt gewoon verzuurde dunne plakjes zuur die verder naar weinig smaken. Kan schelen dat ik niet zo dol ben op azijnsmaak. | |
mhr-zip | zondag 13 augustus 2006 @ 12:17 |
Katjam ampoer ofzo. Staat bij de conimex zooi. | |
Martijn_77 | zondag 13 augustus 2006 @ 12:24 |
quote:Bedoelde eigenlijk meer recepten voor groenten uit het zuur zodat je die zelf kunt maken ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 augustus 2006 @ 12:38 |
Neem een paar kilo kleine uien, en schil deze. Doe ze in een afsluitbare plastik bak en bestrooi ze rijkelijk met zout en suiker. Na een 48 uur in de koelkast spoel je de uien af en droog ze af, het suiker zout mengsel heeft veel vocht uit uien getrokken. Je neemt nu azijn, water en suiker, je mengt de azijn half om half met water en brengt het kort aan de kook. Snap trouwens niet wat die Olie in je recept doet, Martijn. Als je rode wijn azijn gebruikt dan voeg je mosterzaad, een paar droge chili´s en peperkorrel en laurierblad toe, als je blanke azijn gebruikt kan je ook saffraan toevoegen, dan krijg je Amsterdamse uitjes. Doe de uien met suiker in een grote glazen pot en giet het azijnmengsel erbij tot ze onderstaan. Paar maanden wegzetten en ze zijn goddelijk. Veel lekkerder dan uit de winkel om de een of andere reden. Dit "basis" recept is ook te gebruiken voor peen, knoflook, preistukken, paprika, etc etc. Als je het voorpekelen verkort naar een paar minuten dan kan je het zo ook doen met Komkommer of pompoen | |
Martijn_77 | zondag 13 augustus 2006 @ 12:44 |
quote:Zo je hem dan alleen met Azijn doen? | |
JacMar | zondag 13 augustus 2006 @ 13:31 |
Mijn oma maakte ook altijd groenten in het zuur met groene tomaten en bleekselderij enzo.. Ik zal een bellen voor het recept ![]() ![]() | |
Euc- | zondag 13 augustus 2006 @ 14:16 |
Gewoon zoet-zuur marinade maken en klaar ![]() ![]() ![]() | |
Muck | zondag 13 augustus 2006 @ 14:26 |
ik vind groente uit het zuur toch wel zo vies he ![]() okee, augurken lust ik nog wel, maar verder.... ![]() | |
tonks | zondag 13 augustus 2006 @ 14:33 |
Komkommer uit de OP vind ik wel lekker! | |
Pietverdriet | zondag 13 augustus 2006 @ 15:57 |
quote:Ja | |
kabouter.muts | zondag 13 augustus 2006 @ 16:30 |
Ik ga het ook eens proberen met charlotjes. Lijkt me idd lekker om het eens zelf te maken | |
Martijn_77 | zondag 13 augustus 2006 @ 19:41 |
quote:Zal ik de volgende keer wel proberen maar wordt het dan niet te snel te zuur? | |
allsystemshalt | zondag 13 augustus 2006 @ 19:42 |
quote:Ik maak het precies hetzelfde maar ! dan zonder ui ![]() ![]() Vooral als het warm is dan fris je lekker op van zo'n gekoeld gerecht | |
Pilootje | zondag 13 augustus 2006 @ 23:23 |
Wat ik meestal doe, en erg lekker is naar mijn mening ![]() |