quote:
“ Een sterk groeiend aantal mensen laat die tatoeage ,die ze hebben laten zetten weer verwijderen. Sinds 2000 is het jaarlijks aantal verwijderingen met 30% gestegen, aldus de dermatograaf en wetenschappelijk onderzoeker Eddy van der Velden, autoriteit op het gebied van tatoeages. Gespecialiseerde “verwijderingsklinieken zeggen dit jaar 10 tot 50% meer behandelingen te hebben verricht. Het gaat om duizenden spijtoptanten per jaar. Het zijn vooral mensen van ongeveer 25 jaar die nu in een levensfase komen waarbij die leuke krans om hun arm niet meer past, zegt Eddy van der Velden. In ons land heeft 1 miljoen mensen een of meerdere tatoeages. Dit aantal is de laatste 10 jaar sterk gegroeid omdat de tatoeages in de mode kwamen aldus Van der Velden."
De Verwijderaar :
“Een Tattoo haal je niet even weg”
Cynisch geredeneerd kan je zeggen dat Tony Loman zij eigen handel heeft gecreëerd. Ruim twintig jaar was hij tatoeëerder voor hij begin dit jaar in Amsterdam een Laserpraktijk Vossius begon, Loman zette de sta, omdat hij zag dat veel mensen snel spijt van hun tatoeage hebben. ”Het klinkt mischien als een cliche,maar ik krijg ze hier echt: Mensen die ’s avonds op de Wallen zijn wezen stappen, met hun vrienden en een tatoeage hebben laten zetten en de dag erna alweer spijt hebben.
In zo’n geval kan ik trouwens niks doen,want je kan pas na 6 tot 12 maanden gaan laseren. Wanneer je eerder aan de slag gaat,richt je te veel schade aan. Een belangrijke reden voor zijn loopbaanverandering was dat Loman zag dat er bij de tatoeageverwijdering vaak net zulks prutswerk wordt afgeleverd als tijdens het zetten. ” Het is niet als tatoeëren een vrij beroep, dus iedereen mag het doen. Ik zie hier regelmatig de resultaten, ” vertelt Tony Loman. Foto’s van roodverbrande ruggen, billen en stukken arm, onderstrepen zijn punt. Op het internet circuleren inmiddels veel horrorverhalen van mislukte verwijderingen. Wie daarvan niet het slachtoffer wil worden, heeft de volgens de laseraar geduld nodig. Tussen de behandelingen moet minimaal vier tot zes weken zitten om de huid te laten herstellen.Om dat proces te verbeteren raadt hij mensen aan Edula zalf te gebruiken,zodat de huid goed kan genezen zonder noemenswaardige littekens, een kleurverschil kan er altijd ontstaan. Voor volledige verwijdering zijn gemiddeld 10 tot 12 sessies nodig deze kosten van ¤ 50.- tot ¤100.- per sessie. ”Vooral de tweede tot en met de voorlaatste keer vinden veel mensen vervelend.Het doet soms ook echt pijn “zegt Loman. “Vergelijk het met een elastiekje dat steeds tegen je arm wordt geschoten, maar dan iets erger. Een tatoeage laat je zo maar even niet weghalen.
Dhr. Tony Loman aan het laseren.
Waarom weghalen:
1. Tatoeage is lastig bij carriere maken
2. Nieuwe liefde die niet graag tegen naam aankijkt van voorganger
3. Tatoeage lelijk geworden door veroudering
4. Drager vindt versiering gewoon niet meer mooi
5. Tatoeage past niet meer bij maatschappelijke positie.
En als laatste: “bezint eer ge er aan begint”
Spijt van ‘KINKY’ op je dij? Wegpoetsen lukt slecht.
‘Henk forever’ in krulletters op je bovenarm.Is dat geen prachtige manier om te laten weten dat je van hem houdt? Sinds een jaar of 10 is de Tattoo ongekend populair. Inmiddels lopen er ruim 1 miljoen Nederlanders rond met een of meerdere tatoeages.En volgens Ton Loman in Amsterdam is de gekalligrafeerde naam nog steeds een van de meest voorkomende.Loman lacht. In zijn laserpraktijk Vossius,gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages, ziet hij menige naam langskomen.Soms zijn het zelfs zijn eigen tattoos die hij ziet langskomen en verwijdert.’Ik besloot te switchen omdat ik steeds meer mensen zag die spijt van hun tatoeages kregen.En dat er bij het verwijderen ervan vaak een ontzettende puinhoop van werd gemaakt. Zo’n 80% krijgt vroeg of laat spijt. Veel mensen nemen zo rond hun 18 jaar een tatoeage, in een rebelse bui of opwelling.
Sinds een jaar of 20 is het mogelijk tatoeages met lasers te verwijderen.Vooral de huidige geavanceerde laserapparaten geven een goed resultaat. Maar nog is geduld een vereiste. Gemiddeld zijn er zo’n 10 sessies voor nodig ( vanaf ¤ 50.- ). Tussen de behandelingen moet minimaal 4 tot 6 weken zitten om de huid te laten herstellen, waarbij Edulazalf de vorming van littekens moet tegengaan. Echt helemaal verdwijnt maar de helft van de tatoeages.Zwarte inkten en pigment lukt goed, maar kleuren zijn moeilijk weg te krijgen,en laten vaak restpigment en huidverkleuringen achter. Voor de hopeloze gevallen heeft Eddy.M. van der Velden van de Kliniek voor Medische en Esthetische Dermatografie te Arnhem een methode ontwikkeld waarbij de huid met de tatoeage wordt verwijderd. zie voor informatie
www.dermatografie.nl