FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe een struisvogelei te bereiden?
kanovinnievrijdag 11 augustus 2006 @ 12:20
Mijn moeder heeft in polen een struisvogelei gekocht, maar hoe moet je zo'n ding nou bereiden?
gewoon bakken, of kan je er nog iets speciaals mee doen?

het weegt wel 1,5 kg
alvast bedankt.
Erosjuhhhvrijdag 11 augustus 2006 @ 12:24
soep pan pakken.. koken lekker half zacht ei

van google:
quote:
OMELET VAN STRUISVOGELEI


Dit recept is direct afkomstig van de ‘blauwe mensen’. Vlees en eieren van struisvogels zijn tegenwoordig ook in Nederland te verkrijgen. Er komen steeds meer struisvogelfokkerijen bij.



1 kg gehakt van struisvogelvlees

2 eetlepels gehakte peterselie

2 eetlepels gehakte koriander

1 grote ui

saffraandraadjes of -poeder

6 teentjes knoflook

zout

peper

1 glas olijfolie

1 struisvogelei



Meng het gehakt met peterselie, koriander, gesnipperde ui, saffraan, gehakt knoflook, zout en peper. Rol hier kleine balletjes van en braad ze in een tajin met olie halfgaar.

Voeg het geklutste struisvogelei toe en laat het geheel, met het deksel op de tajin, ca. 15 minuten op laag vuur gaar worden.

4 personen
meer kan ik eigenlijk ook niet vinden
piepstervrijdag 11 augustus 2006 @ 12:24
quote:
Omelet

ingediënten:
1 stuisvogelei
1 pak melk
1 potje zout
1 potje peper
1 pak pak boter

bereidingswijze:
Kluts alles (behalve de boter) met een betonmixer door elkaar. Smelt het pak boter in een skottelbraai. giet de aanstaande omelet in de skottelbraai en laat op een laag vuurtje stollen

Nodig 348 van je beste vrienden uit en eet de omelet op.
bellerophon81vrijdag 11 augustus 2006 @ 12:38
Berijd hem heel voorzichtig...
Appelperenstroopvrijdag 11 augustus 2006 @ 12:46
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 12:24 schreef piepster het volgende:

[..]
Boltervrijdag 11 augustus 2006 @ 12:48
Gewoon zoals een normaal ei, maar dan een hele grote koekenpan gebruiken
Evil-Cherryvrijdag 11 augustus 2006 @ 13:07
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 12:24 schreef piepster het volgende:

[..]
Arme struisvogel Heeft het beestje het overleeft?
Herkauwervrijdag 11 augustus 2006 @ 13:08
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 12:38 schreef bellerophon81 het volgende:
Berijd hem heel voorzichtig...
Berijden
piepstervrijdag 11 augustus 2006 @ 13:15
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 13:07 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Arme struisvogel Heeft het beestje het overleeft?
Die hoefde alleen het ei maar uit te poepen. Ze schijnen dat vaker te doen, en het ei, dat dus ei-vormig is en niet vierkant, als hun lichaam is er op berekend. Ik verwacht wat de struisvogel betreft dus geen problemen.

Naar emotionele schade bij struisvogels na het bakken van hun ei is vooralsnog geen onderzoek gedaan.

Er zijn geen redenen om aan te nemen dat een struisvogel anders reageert op het bakken van hun ei dan een willekeurige kip. Of kwartel, maar die zijn weer kleiner, dus.
piepstervrijdag 11 augustus 2006 @ 13:16
dubbel
Evil-Cherryvrijdag 11 augustus 2006 @ 14:06
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 13:15 schreef piepster het volgende:

[..]

Die hoefde alleen het ei maar uit te poepen. Ze schijnen dat vaker te doen, en het ei, dat dus ei-vormig is en niet vierkant, als hun lichaam is er op berekend. Ik verwacht wat de struisvogel betreft dus geen problemen.
Nou ja, als dat beest een ei uit moet poepen waar 348 mensen van kunnen eten, dan vind ik dat best zielig

Wat weegt een kippenei? 25 gram? Minder? 1 ei per persoon, dan kunnen er dus 60 mensen van je struisvogelei eten. Geen 348. Want 348 keer 25 gram is een kilo of 8.7 Of het was een reuzestruisvogel. Die leggen natuurlijk reuze-eieren.
Erosjuhhhvrijdag 11 augustus 2006 @ 14:20
een kippenei weegt ong 50-60 gram meende ik
Evil-Cherryvrijdag 11 augustus 2006 @ 14:26
Nog erger. Want dan weegt een struisvogelei voor 348 personen 17.4 kilo.
kanovinnievrijdag 11 augustus 2006 @ 14:29
ik denk dat het een groot gebakken ei gaat worden
piepstervrijdag 11 augustus 2006 @ 15:07
Ja , ik ging dus uit van de struisvogeleieren die ik altijd in mijn achtertuin raap. Ik had even niet gezien dat dit ei van de bonsaistruisvogel was.
Evil-Cherryvrijdag 11 augustus 2006 @ 15:08
Haha!!
#ANONIEMvrijdag 11 augustus 2006 @ 15:08
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 12:24 schreef piepster het volgende:

[..]
Stievusvrijdag 11 augustus 2006 @ 15:09
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 12:24 schreef piepster het volgende:

[..]
wil je nooit meer zulke grappen maken, lig half onder het bureau van het lachen
Stievusvrijdag 11 augustus 2006 @ 15:10
ingediënten:
1 stuisvogelei
1 stuisvogel
1 pak melk
1 potje zout
1 potje peper
1 pak pak boter

denk dat deze toch iets meer smaak heeft met wat vlees ertussen
Rewimovrijdag 11 augustus 2006 @ 15:52
Hoe was het ook alweer? Een struisvogelei is gaar in 3,5 uur meen ik. Bel anders de dierentuin in Emmen even, daar hebben ze ons van de Dieetclub dat verteld toen we er waren met een meet
Troelvrijdag 11 augustus 2006 @ 15:56
3,5 uur volgens mij ook ja.
#ANONIEMvrijdag 11 augustus 2006 @ 16:24
Maarre....TS we zijn natuurlijk wel benieuwd naar het resultaat, he....dus hou ons up-to-date
kanovinnievrijdag 11 augustus 2006 @ 16:25
teeeering, 3,5 uur?
als je hem kookt neem ik aan? bakken gaat een stuk sneller toch?
GizartFRLvrijdag 11 augustus 2006 @ 16:27
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 12:24 schreef piepster het volgende:

[..]
kanovinnievrijdag 11 augustus 2006 @ 16:28
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 16:24 schreef SeaOfLove het volgende:
Maarre....TS we zijn natuurlijk wel benieuwd naar het resultaat, he....dus hou ons up-to-date
ik zal wel even posten hoe het smaakt/eruit ziet. foto's zijn nietmogenlijk, maar ik wil wel een stukje opsturen via de post.

hij word trouwens niet vanavond gegeten, dus suggesties zijn nog welkom

[ Bericht 7% gewijzigd door kanovinnie op 11-08-2006 18:03:45 ]
Martijn_77vrijdag 11 augustus 2006 @ 18:17
Post eens een foto van het Ei.

En natuurlijk ook van wat je er van gemaakt hebt ben wel benieuwd
Troelvrijdag 11 augustus 2006 @ 18:29
Bakken gaat wel sneller ja, maar ik denk dat je best een redelijke pan nodig hebt
Cicivrijdag 11 augustus 2006 @ 20:37
Als je geen grote pan hebt en het ei toch wil bakken, doe het dan in 2 of 3 keer ofzo
kanovinniezaterdag 12 augustus 2006 @ 10:49
@martijn, ik heb geen digicam, maar ik zal even kijken wat ik kan doen.
en we hebben ook wel een redelijke pan.
Doekeswoensdag 16 augustus 2006 @ 16:11
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 18:29 schreef Troel het volgende:
Bakken gaat wel sneller ja, maar ik denk dat je best een redelijke pan nodig hebt
Gebruik een wok!
Lommerrijkzondag 27 augustus 2006 @ 11:22
In een laag varkensworstjesvlees:

http://www.blogjam.com/2005/05/15/scotch-ostrich-egg/
kanovinniezondag 27 augustus 2006 @ 13:34
we hebben er maar een gebakken ei van gemaakt, smaakt net als een gewoon ei.
piepsterzondag 27 augustus 2006 @ 15:26
Goed, na al die lekkere recepten zou ik ook wel en struisvogelei willen. Zou je die in de winkel kunnen kopen, of moet je naar een struisvogelboer?

En bestaan er ook eierkokers waar zo'n ei in past?
hassanjassanzondag 27 augustus 2006 @ 22:21
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 13:08 schreef Herkauwer het volgende:

[..]

Berijden
Het zou nog kunnen ook, zo'n ei is megagroot...en de schaal wel 1cm dik, dus effe tikken met een lepeltje zit er niet in.
Doekesmaandag 28 augustus 2006 @ 09:54
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 22:21 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Het zou nog kunnen ook, zo'n ei is megagroot...en de schaal wel 1cm dik, dus effe tikken met een lepeltje zit er niet in.
Als het goed is kan je op zo'n ei staan.
kanovinniemaandag 28 augustus 2006 @ 12:46
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 15:26 schreef piepster het volgende:
Goed, na al die lekkere recepten zou ik ook wel en struisvogelei willen. Zou je die in de winkel kunnen kopen, of moet je naar een struisvogelboer?

En bestaan er ook eierkokers waar zo'n ei in past?
wij hadden hem uit polen, je kan ze ook ongetwijfeld in een delicatesen winkelkopen, maar ze zullen hier wel duurder dan in polen zij
kanovinniemaandag 28 augustus 2006 @ 12:47
quote:
Op zondag 27 augustus 2006 22:21 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Het zou nog kunnen ook, zo'n ei is megagroot...en de schaal wel 1cm dik, dus effe tikken met een lepeltje zit er niet in.
fout, nog geen 3 mm.....

en of je er op kan staan weet ikniet, dan heb je kleine voeten nodig
Riodonderdag 25 december 2008 @ 22:11
*KICK*!!!

Iemand een idee waar ik een struisvogelei kan aanschaffen? Liefst in of in de buurt van Amsterdam.

Thx alvast!
Rewimovrijdag 26 december 2008 @ 09:37
Artis? Bel ze eens
kanovinnievrijdag 26 december 2008 @ 10:53
http://www.google.nl/search?source=ig&hl=nl&rlz=1G1GGLQ_NLNL271&q=struisvogelei+kopen+amsterdam&meta=lr%3D
Riozaterdag 27 december 2008 @ 03:59
quote:
Okay... En welk adres zie jij daar dat ik over het hoofd zag?
Riozaterdag 27 december 2008 @ 03:59
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 09:37 schreef Rewimo het volgende:
Artis? Bel ze eens
Serieus?
ASSpirinezaterdag 27 december 2008 @ 19:18
Stel je voor als je zo'n ei laat rotten...
Riomaandag 29 december 2008 @ 01:23
kan nog steeds hulp gebruiken!