Keiichi | donderdag 10 augustus 2006 @ 10:07 |
Bij mij in de buurt zwerft een groepje pauwen rond. Zo nu en dan maken die een behoorlijk klote herrie en nog wel recht voor onze deur ook ![]() Tegen m'n vriendin maak ik wel eens de opmerking: 'Heb je zin in pauw als avondeten ![]() Maar ik vroeg me af of pauw wel enigzins te eten zou zijn? (Heb het nooit bij de slager gezien iig ![]() Voor degene die denken dat ik de pauwen ga slachten... niet dus, zou niet weten hoe het moet, laat staan dat ik zo'n beest te pakken krijg ![]() | |
Killaht | donderdag 10 augustus 2006 @ 10:08 |
Ja is idd te eten, werd vroeger ook vaak in de middeleeuwen gegeten. Maar is tegenwoordig een beschermt diersoort. Maar lopen die los? in de natuur? zijn dat geen Patrijzen? | |
twentemeisje | donderdag 10 augustus 2006 @ 10:09 |
Klik en nog eens klik ... | |
Keiichi | donderdag 10 augustus 2006 @ 10:10 |
Nee, dit zijn echt van de beestje met van die hele grote mooie veren. Patrijzen zijn denk ook een stukje kleiner. Deze lopen gewoon hier rond in de buurt in Breda. Klein stukje 'bos' is hier ook en wat villawijk. | |
Keiichi | donderdag 10 augustus 2006 @ 10:13 |
Ik wist eigenlijk niet dat ze beschermd waren. Met het aantal dat hier rond loopt (groep van 15 stuks ongeveer) zou ik zelf meer denken dat er teveel van die beesten rondlopen ![]() | |
twentemeisje | donderdag 10 augustus 2006 @ 10:13 |
quote:Zoek de verschillen ![]() De Patrijs ![]() De Pauw ![]() | |
Anne | donderdag 10 augustus 2006 @ 19:32 |
Dit is meer iets voor CUL, wie weet krijg je nog wat leuke recepten ook ![]() Schopje CUL dus, met dank ook aan tonja ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 10 augustus 2006 @ 19:44 |
Graag serieus reageren. Het is hier geen ONZ | |
Blues | donderdag 10 augustus 2006 @ 19:57 |
http://www.coquinaria.nl/pauw/index.htm De mevrouw van deze site komt ook wel eens op fok trouwens, weet even haar usernaam niet meer. | |
Jordy-B | donderdag 10 augustus 2006 @ 20:10 |
pauw is eetbaar, in de zin dat je er niet dood aan gaat... Maar het schijnt zeer droog en taai te zijn. Bij Grazend Nederland (programma van Pierre Wind) kwam de pauw voorbij (aflevering 2, na 6 minuten en tien seconden). De pauw was eigenlijk alleen nuttig als smaakmaker voor een kleinere vogel (kwartel) die voor het braden met een aantal andere vogels (een houtsnip, taling, watersnip en een patrijs) in de pauw werd gestoken en zo werd meegebraden.. | |
Pilootje | zaterdag 12 augustus 2006 @ 00:10 |
Die informatie komt van oude boeken, aangezien het zelden nog gedaan wordt. Vogels hebben over het algemeneen zeer veel spierweefsel en zeer weinig vet. Ze bewegen immers altijd. Vlees wat weinig vet bevat is vaak erg droog. Vet smelt en maakt het vlees mals. Je kunt het vlees van een pauw, afgezien van de kleur vergelijken met kalkoen. Je kunt er dus gewoon flinke filets vanaf snijden en deze bakken net zoals een kipfilet. Als deze net gaar zijn zijn ze best sappig te bakken. De bouten kun je confijten. Van het karkas kan je saus maken. Ik zeg altijd maar zo, alles wat beweegt is eetbaar ! ![]() | |
Chrisje101 | zondag 13 augustus 2006 @ 17:24 |
Volgens mij is pauw niet een beschermde vogel, zwaan wel. Maar misschien is dat sinds 2003 toen ik dat uitzocht veranderd. (ik ben die 'mevrouw van die website') Pauwenvlees is wat droog (en hoe ouder, hoe taaier), maar met een lekker sausje en een vulling is het zeker wel te eten. Wel barderen of larderen (met spek bekleden of doorrijgen) Als je een pauw te pakken hebt gekregen wil een aardige poelier hem vast wel panklaar maken tegen een kleine vergoeding. Iedere saus en vulling die goed smaakt bij kalkoen, patrijs of fazant is ook lekker bij pauw. En recepten die speciaal voor pauw bestemd zijn smaken ook prima bij fazant, kalkoen en patrijs. Aan de andere kant: Is het echt zo erg, die herrie? | |
1-of-6Billion | dinsdag 15 augustus 2006 @ 12:48 |
quote:Heilaar? Dan hoor ik ze geregeld (Westerpark-West) ![]() | |
Chielus | dinsdag 15 augustus 2006 @ 18:38 |
Nee, het is bekend dat Pauw een vleessoort is die gewoon niet lekker is. | |
Keiichi | dinsdag 15 augustus 2006 @ 18:46 |
quote: ![]() ![]() | |
Spees_Eend | dinsdag 15 augustus 2006 @ 19:20 |
Toevallig zag ik gisteren in een film, op sbs6 geloof ik, twee mensen die pauw aan het eten waren en die zeiden dat het naar kip smaakte. Ik weet natuulijk niet of de scriptschrijvers ook pauw hebben geproefd ![]() | |
Sheriam | dinsdag 15 augustus 2006 @ 19:38 |
Tsja, 'tastes like chicken' is gewoon zo'n standaard uitdrukking, daar kun je volgens mij niet van op aan. | |
skiczukie | vrijdag 18 augustus 2006 @ 20:28 |
Zie Nederland 3 na de reclame. Iets over pauw eten, met die rare kok, Pierre Wind. | |
skiczukie | vrijdag 18 augustus 2006 @ 20:28 |
quote:We'll see. | |
skiczukie | vrijdag 18 augustus 2006 @ 20:44 |
Okee, duidelijk, het is niet te vreten dus. Werd gebruik om een kwartel lekker te maken (werd in de pauw gestopt en gebraden) en om indruk te maken op gasten. | |
Mrsgod | vrijdag 18 augustus 2006 @ 20:45 |
Natuurlijk. Net een kippietje ![]() | |
tonks | vrijdag 18 augustus 2006 @ 20:46 |
Pwn ze gewoon door te zingen: "Pauw Pauw ik ben mooier dan jou!" | |
skiczukie | vrijdag 18 augustus 2006 @ 20:48 |
quote:Dat dus. |