FOK!forum / Klaagbaak / Cup-A-Soup
Modiwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:22
Kijk je op de verpakking van Cup-A-Soup zie je een mooie mok vol met soup, waarboven op de stukjes groente en crispy croutons etc. drijven.
Waarom is het zo als ik cup-a-soup klaarmaak dat altijd alles onder op de bodem blijft liggen en samenklont tot één groot blok? Veranderen van smaakt veranderd er niets aan, ook het constant roeren niet...

Hoe is het in godsnaam mogelijk om een goede mok cup-a-soup te bereiden waar alles mooi drijft en niet dat ik aant eind nog een berg rommel achterover moet gieten?
dubidubwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:22
Blijven roeren, dan komt het goed
Ronaldwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:23
gebruik je wel heet genoeg water? Het moet echt kokend heet zijn.
Modiwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:23
Dan drijft t nog steeds niet... dan verdeeld t wel. Maar die ringetjes bijv. drijven dus nooit en op de verpakking wel
Modiwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:23
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 20:23 schreef Ronaldsen het volgende:
gebruik je wel heet genoeg water? Het moet echt kokend heet zijn.
Waterkoker zegt klik
Ronaldwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:24
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 20:23 schreef Modi het volgende:
Dan drijft t nog steeds niet... dan verdeeld t wel. Maar die ringetjes bijv. drijven dus nooit en op de verpakking wel
Wel vreemd dan, bij mij drijft het meestal wel behoorlijk.

Ok wel soms een klein beetje klontjes onderin, maar niet 1 grote klont
armmoetzaaierwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:24
sommige zakjes zit erg veel in. dan moet je een kwartier roere en een ander zakje (andere smaak) zit niets in dan hoef je niet eens te roeren.
littledrummergirlwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:25
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 20:24 schreef armmoetzaaier het volgende:
sommige zakjes zit erg veel in. dan moet je een kwartier roere en een ander zakje (andere smaak) zit niets in dan hoef je niet eens te roeren.
dat komt dan omdat het een leeg zakje is
McNastywoensdag 9 augustus 2006 @ 20:30
cup-a-soup


niets stinkt zo erg als de erwtensoep variant
Modiwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:31
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 20:30 schreef McNasty het volgende:
cup-a-soup


niets stinkt zo erg als de erwtensoep variant
Dies ook niet lekker, dus dan mag ie stinken ik eet hem toch niet. Maargoe ontopic blijven ik zit met een levensgrootprobleem
Niwawoensdag 9 augustus 2006 @ 20:32
Klonten zijn lekker juist.
700MBwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:33
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 20:22 schreef Modi het volgende:
Kijk je op de verpakking van Cup-A-Soup zie je een mooie mok vol met soup, waarboven op de stukjes groente en crispy croutons etc. drijven.
Waarom is het zo als ik cup-a-soup klaarmaak dat altijd alles onder op de bodem blijft liggen en samenklont tot één groot blok? Veranderen van smaakt veranderd er niets aan, ook het constant roeren niet...

Hoe is het in godsnaam mogelijk om een goede mok cup-a-soup te bereiden waar alles mooi drijft en niet dat ik aant eind nog een berg rommel achterover moet gieten?
Dan is je water te zacht. Je moet hard water nemen.
Kurkwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:36
Eérst moet je het poeder er in doen, dan het water er in laten storten zodat het poeder zich goed verdeelt. Roer hierna met een niet te grote maar ook niet te kleine lepel ongeveer 20 seconden flink, zodat de ingrediënten zich gelijkmatig over de mok verdelen. Daarna is de Cup-a-Soup klaar voor consumptie .
PoloPowerwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:36
Cup A -soep? beetje weinig

Maar inderdaad als een idioot blijven roeren. tegen de tijd dat het dan klontloos is ben je mooi van de tong-verbrandende-hitte af en kun je het zo opkanen
crossoverwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:38
Je moet eerst een BEETJE water erin doen, dan roeren tot het een goed mengsel is en dan tot de rand volgieten.
Modiwoensdag 9 augustus 2006 @ 20:42
ik ga de tips morgen eens uitproberen, we zullen zien...
crossoverwoensdag 9 augustus 2006 @ 21:00
Wat op mijn werk altijd goed werkt is met de koffieautomaat, daar kan je ook gewoon heet water uit laten komen... dat stroomt niet al te hard, dus als je dan meteen roert lost het wel perfect op.
kansloze_dertigerwoensdag 9 augustus 2006 @ 21:51
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 20:38 schreef crossover het volgende:
Je moet eerst een BEETJE water erin doen, dan roeren tot het een goed mengsel is en dan tot de rand volgieten.
Het is geen chocolademelk (of cappucino). Je moet het zakje in een kop doen, daarna 175ml kokendheet (100°C) water erbij en even roeren.
De meesten doen er veel te veel water bij.
Spicy Tomato
crossoverwoensdag 9 augustus 2006 @ 21:53
quote:
Op woensdag 9 augustus 2006 21:51 schreef kansloze_dertiger het volgende:

[..]

Het is geen chocolademelk (of cappucino). Je moet het zakje in een kop doen, daarna 175ml kokendheet (100°C) water erbij en even roeren.
De meesten doen er veel te veel water bij.
Spicy Tomato
Nee, je moet het zakje in het kopje doen (zonder papier ), dan een beetje water, roeren dan de rest en weer roeren. Zo bedoelde ik het.
Koninginnesoep
Djeezwoensdag 9 augustus 2006 @ 22:36
Je moet eerst het zakje legen in de beker. Dan giet je er kokend water op, en tijdens het opgieten moet je constant roeren. Dan heb je altijd lekkere soep!
Modidonderdag 10 augustus 2006 @ 18:49
Update van de klacht: vandaag wat geprobeerd bij de rundvlees variant. Eerst poeder erin toen een laagje water, keihard geroerd en toen de rest erbij. Leek perfect te werken. Maar na ongeveer 3 minuten niet roeren, zakte alles weer naar beneden....
ganzenherderdonderdag 10 augustus 2006 @ 21:24
Dat ligt aan de smaak denk ik,heb het bij Hongaarse goulash ook altijd maar bij Chinese Kip ( ) nooit.En ik doe altijd eerst poeder derin en dan meteen het kokende water...
P8donderdag 10 augustus 2006 @ 21:25
je moet er ook paddo's doorheengooien gast
Palomarvrijdag 11 augustus 2006 @ 00:03
idd, alles zakt naar beneden. Als je het dan gewoon drinkt uit een mok ipv. met een lepel dan heb je op een gegeven moment al het 'vocht' eruit en liggend e 'vaste bestandsdelen' op de bodem als een klont.

Best gaar.
Schlumbergervrijdag 11 augustus 2006 @ 01:00
't Lijkt me vrij logisch dat alle rommel weer naar beneden zakt, want het is immers zwaarder dan water. Als je wilt dat de dingen blijven drijven, moet je er maar piepschuimsnippers op strooien.
P8vrijdag 11 augustus 2006 @ 01:05
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 01:00 schreef Schlumberger het volgende:
't Lijkt me vrij logisch dat alle rommel weer naar beneden zakt, want het is immers zwaarder dan water. Als je wilt dat de dingen blijven drijven, moet je er maar piepschuimsnippers op strooien.
Babbel1vrijdag 11 augustus 2006 @ 08:45
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 00:03 schreef Palomar het volgende:
idd, alles zakt naar beneden. Als je het dan gewoon drinkt uit een mok ipv. met een lepel dan heb je op een gegeven moment al het 'vocht' eruit en liggend e 'vaste bestandsdelen' op de bodem als een klont.

Best gaar.
Ik vind dat altijd wel lekker! Als ik roer in mijn tomaten Cup-A-Soup is dat allemaal weg!
Vinnovrijdag 11 augustus 2006 @ 09:02
Spicy Tomato
Bob-Bvrijdag 11 augustus 2006 @ 11:35
je moet toch het water in het zakje doen?
Babbel1vrijdag 11 augustus 2006 @ 13:36
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 11:35 schreef Bob-B het volgende:
je moet toch het water in het zakje doen?
Nee joh, je gooit het gewoon met zakje en al in je beker!

Bob-Bvrijdag 11 augustus 2006 @ 15:12
quote:
Op vrijdag 11 augustus 2006 13:36 schreef Babbel1 het volgende:

[..]

Nee joh, je gooit het gewoon met zakje en al in je beker!

Ook stom dat ze dan geen touwtjes aan de zakjes maken
B_BOYvrijdag 11 augustus 2006 @ 15:54
je moet beter roeren.