zoals ook ik jou vrolijk heb voorzien van een bron, wil ik graag de bron zien waar in de nederlandse wetgeving je bewering staat.quote:Op maandag 7 augustus 2006 16:45 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Helaas pindakaas. Microsoft kan kwaken wat ze wil, maar de Nederlandse wetgeving gaat daar toch echt boven.
Daarnaast, denk jij nou echt dat ook maar 1 klant het pikt dat wanneer het moederbord van een 2003-Enterprise server uitfikt, je naast een nieuw moederbord ook een nieuwe licentie moet aanschaffen?
Vergelijk het met de volgende situatie: Ik koop een auto, en de dealer doet daar in samenwerking met Pioneer voor een gereduceerd bedrag een flitsende stereo-installatie bij. Nou koop ik een paar jaar later een nieuwe auto, en dan zou Pioneer bepalen dat ik die stereo niet mag overzetten? Met een licentie die je in combinatie met hardware koopt is het niet anders: Ik heb de licentie op een legale manier verkregen. Waar ik die verder voor gebruik is volstrekt irrelevant, zolang ik hem maar op 1 machine tegelijk geinstalleerd heb.
de activeringskeys die zij doorkrijgen geven alleen weer dat er een hardware change is geweest. die key geeft niet aan, ivm privacy wetgeving, welk hardware onderdeel is gewijzigd. als jij ze belt, en zegt "hallo ik wil 2 oem licenties even overzetten naar 2 nieuwe servers, mag ik even de juist activation keys" dan zal de microsoft medewerker in kwestie je hartelijk bedanken voor je belletje, je vriendelijk het nut van OEM licenties uitleggen, en de verbinding verbreken.quote:Op maandag 7 augustus 2006 16:45 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
*schouderophaal*
Microsoft kan beweren wat ze wil. Daarnaast houden ze zich er zelf blijkbaar niet eens aan, aangezien ik vorige week nog 3 2003 STD licenties heb overgezet naar spiksplinternieuwe machines. Activeringskeys waren geen enkel probleem.
ik moet je ook de bron even schuldig blijven, maar als je even een telefoontje naar microsoft pleegt zullen ze mijn verhaal bevestigen. wel blijft het OEM principe van kracht, dus gekoppeld aan een pc, en niet gekoppeld aan een gebruiker, zoals een retail licentie.quote:Op maandag 7 augustus 2006 16:34 schreef Gunner het volgende:
[..]
Volgens mij niet.
http://www.microsoft.com/uk/licensing/faq/default.mspx#EBJAC
[..]
En ja, het is een link naar een UK pagina, maar op microsoft.nl is hier niets over te vinden.
wat wel op ms.nl te vinden is, is het volgende;
[..]
Kom ik nog op terug, ik heb nu geen tijd om dat bij elkaar te zoeken. Voor zover ik weet is daar diverse jurisprudentie over (o.a. op overdraagbaarheid van gebruiksrecht)quote:Op maandag 7 augustus 2006 17:15 schreef freak1 het volgende:
[..]
zoals ook ik jou vrolijk heb voorzien van een bron, wil ik graag de bron zien waar in de nederlandse wetgeving je bewering staat.
Hola!quote:verder zal ik even je vergelijking verbeteren:
je koopt een nieuwe auto, met daarbij een pioneer installatie. de verkoper zegt, deze kost 350 euro, en deze mag jij dan fijn meenemen naar nieuwe autos. maar, we kunnen ook een deal maken, je mag de stereo ook voor 100 euro hebben, maar dan moet je er wel mee akkoord gaan dat je hem alleen in deze auto gebruikt.
wanneer jij dan vervolgens een nieuwe auto koopt, en je stereo van 100 euro wilt gaan overzetten, en dat dat dan niet gaat, is er geen enkel wetsartikel in nederland wat je gaat helpen met het overzetten van je 100 euro stereo. spreekwoordelijke tang en varken dus.
werderom zie ik geen probleem waarom het niet actief tegengewerkt mag worden.. in principe is het net als de NS:quote:Op maandag 7 augustus 2006 17:31 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Kom ik nog op terug, ik heb nu geen tijd om dat bij elkaar te zoeken. Voor zover ik weet is daar diverse jurisprudentie over (o.a. op overdraagbaarheid van gebruiksrecht)
[..]
ik ben het met je eens wanneer je echt geen enkele keus hebt gehad bij aanschaf, dat je perse een oem MOEST pakken, maar als je een keus hebt kan ik niet geloven dat je hier werkelijk wat over kunt vinden. (met moeten bedoel ik dus bijvoorbeeld hp installs en die licentie overnemen naar een nieuwe hp ofzo)
Hola!
Er is een verschil tussen 'niet helpen' en 'actief tegenwerken'. Door activering te weigeren werkt Microsoft actief tegen. Ik heb het elders al eens aangehaald: Een OEM versie is natuurlijk van origine bedoeld om als 'aangepaste' OS versie specifiek op bepaalde hardware te draaien. De support is in dat geval overgenomen door de hardware leverancier.
Als ik m'n auto-stereo overzet naar een andere auto, hoef ik geen garantie meer te verwachten op compatibiliteit of goede geluidskwaliteit. Net zoals het overzetten van een OS naar hardware waarvoor die software niet ontwikkeld is.
Maar niet supporten is echt wat anders dan actief tegenwerken.
msn me danquote:Op maandag 7 augustus 2006 16:08 schreef da_micha_man het volgende:
[..]
pssst, ik heb een illegale windows versievandaar dat ik het vraag
Er zit geen key op m'n kast: zelfbouw.
Kloptquote:Op maandag 7 augustus 2006 14:48 schreef kareltje_de_grote het volgende:
[..]
Je bent vergeten voor je stukje "stel" of "een vriend van mij te zetten"
Dan heb je simpelweg een andere versie gedownload. De meeste cd's die je kan downloaden zijn vaak al geript en werken enkel met een illegale key. Ik heb er ook zo'n één hier liggen en die doet het ook alleen maar met zijn eigen key en niet met die van een orginele xp-pro. Echter op het werk gebruiken wij altijd de key van de kast en de cd die er bij hoort uit onze voorraad. Wij hebben dus een paar cd's die wij keer op keer gebruiken voor installaties als die keys maar kloppen en overeen komen..quote:Das niet waar. De cd die je bij je computer is gekomen is een OEM install. De key op de sticker is allesbehalve een OEM sleutel.
Ik heb onlangs eens gekeken om die code te gebruiken die op de kast zit met een aantal gedownloade windows versies, maar geen enkele pakte de sleutel zoals op de sticker staat.
Klopt hoor. Wat niet klopt is dat ze dus totaal niet meer verbonden zijn aan pc's. Wij mogen op het werk nu ook oem verkopen zonder hardware. Maar dan kosten ze mij nog teveel geld moet ik zeggenquote:ik moet je ook de bron even schuldig blijven, maar als je even een telefoontje naar microsoft pleegt zullen ze mijn verhaal bevestigen. wel blijft het OEM principe van kracht, dus gekoppeld aan een pc, en niet gekoppeld aan een gebruiker, zoals een retail licentie.
Ik heb erg veel moeite dat te geloven, zie ook http://tweakers.net/nieuws/43522/?highlight=microsoft+oemquote:Op maandag 7 augustus 2006 20:09 schreef Tarabass het volgende:
Klopt hoor. Wat niet klopt is dat ze dus totaal niet meer verbonden zijn aan pc's. Wij mogen op het werk nu ook oem verkopen zonder hardware. Maar dan kosten ze mij nog teveel geld moet ik zeggen
quote:OEM-licentie voor de eindgebruiker
Voor de eindgebruiker geeft de OEM-software licentie alleen het recht om de software te gebruiken op de PC waarbij ze is geleverd. De OEM software licentie is onlosmakelijk met het computer systeem verbonden. Een kopie installeren voor bijvoorbeeld thuisgebruik of op een laptop, is niet toegestaan. Bij voorgeïnstalleerde OEM software moet bij de eerste keer dat de PC wordt opgestart, de End User License Agreement (EULA) door de gebruiker geaccepteerd worden. De EULA is een overeenkomst tussen de PC fabrikant en de eindgebruiker. Legale en originele voorgeïnstalleerde Microsoft OEM software bevat een Certificate of Authenticity (COA, echtheidscertificaat) zichtbaar op het device (PC, laptop, etc.) geplakt, en wordt in de meeste gevallen geleverd met installatiemedia en handboeken.
Ondersteuning bij de OEM-software wordt, in tegenstelling tot bij standaardsoftware, niet gegeven door Microsoft, maar door de desbetreffende hardwareleverancier.
dat klopt idd, dat is het punt wat we ook aan degene die beweert dat het onzin is dat OEM bij een computer hoort duidelijk te maken.quote:Op maandag 7 augustus 2006 20:11 schreef Gunner het volgende:
[..]
Ik heb erg veel moeite dat te geloven, zie ook http://tweakers.net/nieuws/43522/?highlight=microsoft+oem
Zie ook de link die ik eerder gegeven heb, http://www.microsoft.com/(...)ntievormen/oem.aspx, wat is er onduidelijk aan de volgende quote van een toch redelijk betrouwbare bron?
[..]
verbaast dat je nog dan??quote:Op maandag 7 augustus 2006 14:46 schreef Lucille het volgende:
Wat raken al die mensen toch vaak hun Windows CD kwijt.
euhmmquote:Op maandag 7 augustus 2006 20:28 schreef freak1 het volgende:
[..]
wat microsoft recentelijk verandert heeft, is dat je oem ook los mag kopen,
jazeker, dit hebben ze een half jaartje geleden veranderd. daarna hebben ze het aangepast, in verband met die wga checks, om mensen ook voor die internetprijs windows xp legaal te kopen. ik had eerst ook moeite met het te geloven, maar een telefoontje naar microsoft bracht de oplossing.quote:Op maandag 7 augustus 2006 21:23 schreef mschol het volgende:
[..]
euhmm
was het niet zo dat MS het juist precies andersom bijgesteld heeft (i.p.b 1 stuk hardware mag er nu pas een OEM verkochtworden wanneer alle basis onder delen van een pc worden verkocht.. dus moederbord, cpu, ram)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |