M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:44 |
Het lijkt tegenwoordig wel stoer om Heineken goor te vinden.. jezes, houd allemaal je bek! Ik bedoel, Heineken is ook niet mijn favo biertje, maar om nou door te bashen vind ik sneu, je bent niet stoer als je post hoe vies je Heineken wel niet vindt. Het laat gewoon zien dat je alleen dat duitse Aldi bier kan betalen (best lekker overigens ![]() Mja, iedereen weet toch dat Grolsch hét bier is, maar om nou door te blijven zaniken dat Heineken goor is? ![]() Heineken-haters begint een subcultuur te worden die de BreEzaH kant op gaat... ![]() | |
gebruikersnaam | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:46 |
ben jij die milf van anthony zeus? | |
Vinno | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:46 |
Amstel ![]() | |
Het_hupt | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:46 |
quote:Bier en tieten ![]() Hinniken en Talpa ![]() Groetjes, Het_hupt | |
Punjab | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:46 |
haha, geef mij maar een lekker bruin biertje... Palm ofzo en bij gebrek hieraan het liefst een Amstel ![]() | |
M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:49 |
quote:Jij bent een ![]() | |
Afwazig | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:49 |
quote:Groetjes terug. | |
SvenM | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:50 |
Heineken ![]() | |
Oscar. | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:50 |
quote:3 emmertjes amstel hale, 4 keer naar de wc gaan | |
Rapalje | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:51 |
Ach; ik zuip veel soorten bier als ze goed in de aanbieding zijn; maar Grolsch en Hertog Jan zijn voor mij de ![]() ![]() | |
KinkyHinky | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:52 |
OPKANKEREN MET JE GROLSCH. Waarom stikt het hier van de tukkers? | |
RainofDeath | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:52 |
Heineken ![]() | |
Het_hupt | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:52 |
quote:nee, een bierliefhebber ![]() tieten ![]() Groetjes, Het_hupt | |
Rio | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:52 |
biertopic ![]() | |
M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:53 |
quote: ![]() | |
Het_hupt | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:53 |
quote: ![]() Groetjes, Het_hupt | |
Italo | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:53 |
Talpa bier ![]() | |
M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:53 |
quote:Dat zeg ik ![]() ![]() | |
Rapalje | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:53 |
quote: ![]() | |
Het_hupt | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:55 |
quote:Hinniken en bier in een zin zeggen, is net zo iets als Feyenoord en voetbal ![]() it's just not done ![]() Groetjes, Het_hupt | |
PumpingsoaB | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:56 |
quote:Palm ![]() | |
cerror | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:57 |
Als >ik< heiniken naar ongezuiverd slootwater vind smaken is dat toch >mijn< mening? Niets zieligs aan hoor. Het feit dat jij zo loopt te zeiken en dat kutbier staat te verdedigen maakt je zielig... | |
Rapalje | vrijdag 4 augustus 2006 @ 13:57 |
quote:In dat tweede heb je dan wel weer gelijk ![]() Groetjes terug uit de Rimboe! ![]() | |
M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:00 |
quote:OP LEZEN GAARNE ![]() | |
soppig | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:03 |
quote:mbo-er | |
M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:05 |
quote:eensch . | |
Rapalje | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:05 |
quote:Waarom hebben ze jou eigelijk weer ge unbanned?? ![]() | |
soppig | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:06 |
quote:ge unbanned ? dat lijkt op ge opgebeld | |
Rapalje | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:10 |
quote: ![]() | |
Tiemie | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:11 |
Grolsch ![]() | |
M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:12 |
quote: ![]() | |
Tiemie | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:12 |
quote:Grolsch komt oorsprongelijk uit Groenlo, de Achterhoek dus. ![]() | |
dennisreijbroek | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:13 |
dommelsch ![]() bavaria ![]() heineken ![]() talpa ![]() | |
Het_hupt | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:14 |
quote:tieten ![]() Groetjes, Het_hupt | |
Sapstengel | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:16 |
Mjah, of van die mensen die geen ander bier willen drinken dan Grolsch. Bier is bier, alleen de ene smaakt iets beter dan de andere, maar het is nog steeds bier ![]() | |
Drizzt_DoUrden | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:16 |
Grolsch ![]() | |
M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:18 |
quote: ![]() ![]() | |
Rio | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:24 |
Je drinkt geen bier, je drinkt marketing. En daarmee kuddegedrag. Bier is bier, wat kan mij het schelen welke Pool de ingredienten in welke fabriek in welk vat bij elkaar heeft gegooid. | |
M-I-L-F | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:26 |
quote:Dat is de duidelijke taal die een dicator nodig heeft! | |
Reza-impreza | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:27 |
Geef mij maar Amstel-blikken . Niet al te duur en wel lekker. ![]() ![]() ![]() | |
Ghostbuster | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:27 |
quote:Bavaria boven Heineken kiezen is totale onzin ![]() | |
JohanTop | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:28 |
Grolsch ftw! Helaas doen ze hier alleen aan Heineuken in de kroeg, dus dan moet ik dat maar aannemen. Maar thuis heb ik GROLSCH!!! Op vakantie in Limburg elke dag ff wat Grolsch 0,5L blikken halen. Zo komst de dag wel deur | |
Forcefuzz | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:30 |
Bavaria ![]() Heineken is goed te doen Dommelsch ook wel Amstel als ik er al wat op heb Brand liever niet En Grolsch is gewoon weg goor | |
Ingridh007 | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:32 |
Vind Heineken al jaren waterig kutbier. Doe mij maar een Bavke ![]() | |
Het_hupt | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:34 |
quote:Eeeejjj grote mensen topique ![]() scheer je weg aap ![]() Groetjes, Het_hupt | |
Megalomaniac | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:35 |
bier ![]() Talpa ![]() Aldi ![]() tieten ![]() | |
Reza-impreza | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:41 |
quote:ZO te horen lust jij ankelt lichte biersoorten | |
Forcefuzz | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:52 |
quote:Als de bieren die ik lekker vind daaronder vallen wel ja. | |
tuiterdespuiter | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:53 |
Grolsch is lekker ![]() Hertog Jan is lekker ![]() Dommelsch is lekker ![]() Jupiler is lekker ![]() Brand is ook nog wel te doen ![]() (diverse Belgische zware biertjes zijn ook lekker, maar dat zijn er teveel om op te noemen) Bavaria is vies ![]() Oranjeboom is vies ![]() Amstel is viezer! ![]() Heineken is ook viezer! ![]() Guinness is het aller aller goorst! dood, zwart bier, BLEGH! ![]() ![]() En ja ik kom uit de randstad ![]() ![]() | |
The6thgate | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:56 |
quote:daar had ik niet eens het idee bij dat het bier was ![]() doe mij maar brand, en goedkoop aldi bier als ik moet bezuinigen ![]() | |
Forcefuzz | vrijdag 4 augustus 2006 @ 14:57 |
quote:Het ranzigste bier is Präsidanten ofiets. Ik was een keer op een feestje, en van dat bier werd je niet zat en het heeft een een enorm ranzige na smaak. | |
Reza-impreza | vrijdag 4 augustus 2006 @ 15:36 |
Jupiler en Grolsch Premium Weizen zijn super lekker ![]() ![]() Heineken en Grolsch en Brand en Hertog Jan zijn lekker ![]() Amstel en Dommelsch en bavaria zijn wel lekker ![]() Export en Hollandia en Schutters en AH-eigenmerk ![]() | |
Catbert | vrijdag 4 augustus 2006 @ 16:24 |
quote:Oranjeboom is gewoon geen bier. Ken geen enkel cafe hier in Utrecht dat 't schenkt ook. Grolsch ![]() | |
Maethor_Veleg | vrijdag 4 augustus 2006 @ 17:52 |
Ik drink eigenlijk alleen HJ, dat aldi spul is niet te zuipen! | |
arneaux | vrijdag 4 augustus 2006 @ 17:57 |
Ik dacht dat alleen in Oud-Zuid nog Heineken zopen. | |
freddygonzales | vrijdag 4 augustus 2006 @ 17:59 |
Heineken is een prima biertje niks mee, zowel uit fles als uit tap/beertender ![]() | |
Nyx96 | vrijdag 4 augustus 2006 @ 18:24 |
Bier (pils) is synoniem voor bocht, dus ik zie het probleem niet. | |
Nyx96 | vrijdag 4 augustus 2006 @ 18:25 |
quote:Da's van Bavaria ![]() Dat weet ik toevallig omdat ik als vakantiebaantje die blikken en flesjes de hele dag mag inpakken ![]() ![]() [ Bericht 36% gewijzigd door Nyx96 op 04-08-2006 18:30:25 ] | |
Anyanka | vrijdag 4 augustus 2006 @ 18:26 |
Alle bier is vies. ![]() | |
Grrrrrrrr | vrijdag 4 augustus 2006 @ 18:26 |
Hoegaarden ![]() Van normale pils van Nederlandse bodem is Grolsch de shit natuurlijk. | |
ArendBarend | vrijdag 4 augustus 2006 @ 18:27 |
Amstel ![]() | |
Mustard_Man | vrijdag 4 augustus 2006 @ 20:46 |
Grolsch blijft natuurlijk een topper. ![]() echter, de enige (gratis) biertjes waar ik nee tegen zeg zijn bavaria en oranjeboom ![]() ![]() ![]() ![]() onbegrijpelijk dat er mensen zijn die zelfs betalen voor die ranzige troep ![]() ![]() | |
Punjab | vrijdag 4 augustus 2006 @ 22:00 |
quote:Oranjeboom & Dommelsch krijg ik altijd koppijn van... Geen fijn bier ![]() | |
freiss | vrijdag 4 augustus 2006 @ 22:04 |
Hertog Jan ![]() | |
The6thgate | vrijdag 4 augustus 2006 @ 23:54 |
speciaal bier blijft toch het beste ![]() | |
ArendBarend | vrijdag 4 augustus 2006 @ 23:56 |
Witbier roeleert | |
Extend | zaterdag 12 augustus 2006 @ 00:04 |
quote:Mee eensch. | |
Fetai | zaterdag 12 augustus 2006 @ 00:09 |
Grolsch... ![]() | |
freddygonzales | zaterdag 12 augustus 2006 @ 00:35 |
quote: ![]() | |
Arid | zaterdag 12 augustus 2006 @ 07:59 |
Heineken is voor paupers! | |
Hr-Flip | zaterdag 12 augustus 2006 @ 08:41 |
HeInIkEn Is RaNzIgE GoRe TrOeP Geef mij maar Duvel | |
Stretto | zaterdag 12 augustus 2006 @ 08:51 |
quote:Als je naar de prijzen in het buitenland kijkt, nou nee......... | |
Zw0rld | zaterdag 12 augustus 2006 @ 09:07 |
Bier-pannekoeken Ingrediënten: - 1 pond bloem - 1 pond zelfrijzend bakmeel - 3 a 4 eieren - snufje zout - (halfvolle) melk - anderhalf pijpje bier/pils - boter Bereiding: De bereiding is als bij het standaardrecept, alleen gebruik je maar de halve hoeveelheid melk. Hiervoor in de plaats komt het bier (evt. aangevuld met wat water als het beslag nog te dik is). Er moet een goed vloeibaar beslag ontstaan (niet te dik, en niet te dun). Roer alles goed door elkaar totdat er geen klontjes meer in voorkomen. (de rest van het pilsje drink je op tijdens het bakken...) Het bier maakt het beslag extra luchtig, en geeft er tevens een vleugje speciale smaak aan. Op deze pagina wordt de meest gebruikte onderverdeling toegelicht. Deze onderverdeling, die in de brouwerswereld ontstaan is en door overlevering blijft voortbestaan, is wettelijk niet, of slecht, geregeld en in principe kan de brouwer dmv de naamgeving van het bier de soort zelf bepalen. De meeste Belgische bieren zijn "speciaalbieren" en niet onder te brengen bij een bepaalde soort. Alcoholvrij Een alcoholvrij bier mag maximaal 0,1 procent alcohol bevatten. Alcoholvrije bieren kan men volgens twee principes maken: men maakt bier en verwijdert de alcohol (een duur proces, maar met behoud van de smaak van bier), of men maakt bier zonder alcohol (met de typische graan/wort-smaak). Alcoholarm Een alcoholarm bier mag maximaal 1,2 procent alcohol bevatten. Alcoholarme bieren worden op dezelfde wijze als alcoholvrije bieren gemaakt en smaken nagenoeg hetzelfde. Ale Hiermee bedoelt men lichte, amberkleurige bieren van hoge gisting met een soms iets zoete smaak en dikwijls een bitterige nasmaak. Oorspronkelijk is het woord 'ale' afkomstig uit Engeland, maar in de loop van de jaren heeft de 'ale' zijn eigen wortels gekregen in België. Zie ook bij 'amber'. Alt Licht tot tamelijk sterk zoetig-bitterig bier met dikwijls een gebrand of geroosterd aroma. Geïnspireerd op het Duitse hooggegiste alt-type. Amber Ambers of amberkleurige bieren zijn lichte (tussen 4,5 en 6 volumeprocent alcohol) en lichtgehopte bieren van hoge gisting met een zacht gecarameliseerd, zoetig, bitterig of gistig karakter en een bitterige nasmaak. In België worden zij ook aangeduid als 'Speciale'. De ambers dragen in zich de erfenis van de vroegere Engelse ales. De soortnaam amber wordt stilaan uitgehold door sterke amberkleurige speciaalbieren die geen enkele relatie hebben met de Engelse ales. De definitie zal in de toekomst allicht herzien moeten worden. Bitter Bitters zijn bieren die door een extra toevoeging van hop, bitter tot zeer bitter smaken. Bitters zijn nog veel te vinden in Groot-Brittannië, maar in de rest van de wereld nauwelijks. In België en Nederland vindt men bitters die sterker en zwaarder zijn dan die in Groot-Brittannië. Bok of Bock Een bokbier is in Nederland een seizoensgebonden bier. Meestal smaakt een herfstbok zoetig-zoet met een bittere nasmaak. In Nederland en België vindt men hooggegiste en laaggegiste bokbieren. Het oorspronkelijke Duitse bocktype kenmerkt een zwaar, laaggegist bier met een lichte of donkere kleur. In België zijn er ook een aantal lichtere bokbieren, maar deze dienen eerder ondergebracht te worden bij de soort 'tafelbier'. Dort In Nederland zijn dit tamelijk sterke zoetige bieren, die weinig gemeen hebben met de Duitse Dortmunders welke laaggegiste bieren waren. De Dort is minder gehopt (dus minder bitter) dan pils. In België is dat nog wel het geval. Dubbelbok Een dubbelbok is, zoals het woord al zegt, een zwaardere versie van de bok. Meestal zeer moutig-zoetig en met een alcoholgehalte dat in sommige gevallen zelfs tegen de 10 procent aanleunt. Edelbier Het zijn de blonde en amber- tot koperkleurige speciaalbieren met een alcoholgehalte tussen 7 en 9 volumeprocent. Edelbieren zijn neutrale tot iets zoete en sterke bieren, meestal van hoge gisting en met hergisting op fles. Zij worden gekenmerkt door kruidige, fruitige (citrus en sinaasappelschil) en bitterige aroma's. Faro Normaal is faro samengesteld uit bier van spontane gisting (lambiek) waaraan gebrande suiker of kandijsuiker is toegevoegd, zodat het een zurig-zoetige smaak verkreeg. Tegenwoordig is dit meestal een mengeling van hoge- en spontane-gistingsbier, wat resulteert in een zoetig tot zoet bier met hier en daar een zurig vleugje. Fruitbieren (aardbei, ananas, appel, banaan, bosbes, druif, framboos, kriek, perzik, pruim, sleedoorn, zwarte bes) Het basisbrouwsel van kriek/framboos kan van lage, spontane en/of hoge gisting zijn. Het enige wat men doet is bij een brouwsel van een bepaalde soort echte krieken (=kersen) /frambozen of goedkopere extracten, sappen of siropen toevoegen. Zo zijn er o.a. 'oud-bruinkrieken' en 'geuzekrieken'. In Nederland is 'Kriek Lambic' een zuur bier (spontane of hoge gisting) waaraan kersen, kersensap of kersenextract zijn toegevoegd. De andere fruitbieren zijn zonder uitzondering bieren op basis van extracten, sappen of siropen. Echte vruchten spelen daar niet mee. Zie ook bij " lambiek ". Gerstewijn Gerstewijnen zijn diepgouden tot amberkleurige uitermate sterke en soms ook zware bieren van hoge gisting. De bieren smaken neutraal tot zoet (kandij, rozijn) en hebben een fruitig tot moutig-zoetig aroma en een soms bitterige nasmaak. Het zijn speciaalbieren met een alcoholgehalte van minstens 9 volumeprocent. Geuze Geuze bestaat traditioneel uit 100% lambiek (bier van spontane gisting). De meest verkochte geuzen worden onder die naam verkocht maar bevatten eigenlijk maar een klein percentage (soms slechts 5%) bier van spontane gisting. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen 'geuze' en 'traditionele geuze' welke wel 100% lambik bevat. De smaak van 'geuze' is dan ook niet de traditionele zure-bittere smaak, maar eerder zoet. De naam 'geuze' dekt zeker niet meer de lading. In Nederland mag zuur bier van hoge (dus niet van spontane) gisting ook 'geuze' heten! Geuze, traditioneel Traditionele geuze is een mengsel van lambiek ( zie verderop in deze beschrijving van de biersoorten ) van verschillende leeftijden dat in champagneachtige, gekurkte flessen hergist. Dit bier wordt extra lekker als het een tijdje rijpt. De smaak varieert van zuur, via zurig-bitterig tot bitterig. Er zijn geen zoete smaakcomponenten waar te nemen. Slechts de zeer kleine lambiek brouwers en de laatste 'geuzestekers' maken nog traditionele, 'echte' geuze. De 'traditionele geuze' is een uitstervende soort. Zie ook bij "lambiek". Kriek ( zie: fruitbieren ) Lambiek Normaal is dit een zuur bier van 100% spontane gisting. Jonge lambiek is zachtzuur, oude lambiek is scherper zuur. Onder de benaming lambiek vinden we mengelingen terug met zoet bier van lage en/of hoge gisting, zodat in deze soort geen duidelijkheid is. Lambiek is een uitstervende biersoort. Zie ook bij " fruitbieren " en " geuze " Light Een biersoort die enerzijds bieren bevat die licht van alcohol zijn (tussen 1,2 en 4 procent alcohol), maar anderzijds ook bieren bevat met een normaal alcoholgehalte, waarvan de brouwer beweert dat het caloriearm is. Soms zijn beide eigenschappen aanwezig. Meestal is dit een bier ontdaan van elke vorm van smaak. Massive ale Het betreft donker-rode tot bruin-zwarte, matig sterke tot zeer sterke, zoete tot zeer zoete bieren van hoge gisting, steeds gekenmerkt door een zoetig aroma en een dikwijls contrasterend bitterige nasmaak. Massieve Ales hebben een alcoholgehalte vanaf 8 volumeprocent. Meibok(lentebok) De erg levendige biercultuur in Nederland heeft een oude traditie in ere hersteld. Met de komst van de lente komt de meibok. De meibok is volgens de traditie een iets sterker bier dan het normale drinkbier, omdat het gebrouwen werd voor de zomer en de kwaliteit van het bier de zomerse temperatuurstijgingen moest kunnen doorstaan. Alcohol werd gewoon als een conserveringsmiddel gebruikt. Een meibok is een amber- tot lichtkleurig, tamelijk sterk en meestal iets zoetig bier. Oud bruin In Nederland betreft het een meestal erg zoet bier met een laag alcoholgehalte (tussen 2,5 en 5 procent). Te vergelijken met de Belgische donkere tafelbieren. Oud bruin, vlaams bier Een licht en zurig bier van rood-bruine kleur. Normaal krijgt het bier, dat rijpt in houten vaten, zijn zurige smaak door een opzettelijke melkzuurbacterie-infectie die jaren werkt (vandaar 'oud' bruin). Sommige oudbruinbieren worden echter geïnjecteerd met melkzuur, om de jarenlange rijping te omzeilen. Pils Pilsen zijn lichte bieren van lage gisting en hebben een neutrale tot bitterige smaak. Porter Donkerbruin of zwartbier met een bittere smaak. Rookbier De streek rond Bamberg (Duitsland) is de enige waar nog door een aantal brouwerijen, op kleine schaal, mout wordt gerookt en gebruikt voor bier. De typische gerookte smaak geeft een unieke bijdrage aan het smakenpallet. Het enige Benelux-rookbier is Fumée d'Anvers van brouwerij Villers. Scotch Meestal een zoetig-zoet bier dat tamelijk zwaar is. De naam 'Scotch' wordt meer in België gebruikt dan in het land van zijn oorsprong, Schotland. Speciaalbier In deze categorie horen de meeste Belgische streekspecialiteiten thuis. Het zijn bieren die variëren in kleur, smaak en sterkte en die onmogelijk in een andere categorie onder te brengen zijn. Stout Meestal een zoet-bitter bier met een gebrand of geroosterd aroma. Kan licht maar ook zwaar van alcohol zijn. Tafelbier Een traditievolle biersoort waarin lichte bieren (tussen 1 en 4 procent alcohol) thuishoren, die bij de maaltijd in gezinsverband worden gedronken. In de categorie van de tafelbieren zijn er nog verschillende bijsoorten zoals blond, bruin, tripel, faro en bok. Tafelbieren worden door grote brouwerijen gemaakt door een sterker brouwsel aan te lengen met water. Echte tafelbierbrouwers maken aparte kwaliteitsvolle brouwsels die in alle opzichten (prijs en smaak) de meerdere zijn van de alcoholarme en light-bieren. Tafelbier is een ondergewaardeerde biersoort die bedreigd wordt in haar bestaan. Tarwebier of witbier Tarwebieren zijn lichte neutrale bieren met soms kruidige, zoetige en/of zurige aroma's en die onder meer tarwe als basisgrondstof hebben. Vroeger waren ze zeer geliefd en heel gewoon. In de 20ste eeuw waren ze bijna geheel verdwenen, omdat hun karakteristieke troebele uiterlijk niet in goede aarde viel. Oorspronkelijk bevatten ze maar heel weinig alcohol. En omdat ze voornamelijk door boeren gebrouwen werden, hadden ze hun speciale smaak, iets pittig en tegelijkertijd verfrissend, te danken aan het gebruik van tarwe en haver bij het mouten en hun hergisting op fles. Witbier werd uitsluitend in de zomer gebrouwen en stond bekend om zijn dorstlessende eigenschappen, vanwege de fris-zure smaak. Tarwebok Een bok waarbij niet alleen gerstemout, maar ook tarwe als grondstof wordt gebruikt. Dit resulteert in een lichtere, minder plakkerige variant van het traditionele bokbier. Trappist/abdij Trappist: Dit bier is door paters in een abdij gebrouwen. Er zijn nog 6 Belgische abdijbrouwerijen (Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren, Achelse Kluis) en 1 Nederlandse (De Schaapskooi). Trappistenbieren vertonen vele smaakvariëteiten. De naam trappist is beschermd en kan enkel door de betrokken abdijen gebruikt worden. Trappist is geen biersoort, trappistenbieren kunnen ondergebracht worden in verschillende soorten zoals bitter, lichtblond, tripel, dubbel donker, massieve ale enz... Abdijbier: Een abdijbier wordt dikwijls geassocieerd met een trappistenbier. Soms heeft men ook varianten zoals dubbel en tripel. Dit is dan ook de enige mogelijke overeenkomst met trappist. Geen enkel abdijbier wordt immers in een abdij gebrouwen. Het is zelfs zo dat sommige bieren de naam van een ruïne dragen of van een abdij die nooit heeft bestaan. Men zegt wel eens dat men gebruik maakt van een oud recept van een bepaalde abdij, maar dit is vaak larie. De ingrediënten bestaan immers intussen gewoon niet meer. Een abdijbier heeft geen enkele specifieke eigenschap of kenmerk en is dus, zoals trappist, geen soortnaam. Er zijn nochtans veel misbruiken waarbij abdijbieren aan de man worden gebracht als zijnde echte trappistenbieren. Deze praktijken zijn misleidend en dienen te worden bestreden. Witbier Zie " tarwebier ". | |
J-Will | zaterdag 12 augustus 2006 @ 09:14 |
Het trieste is dat 9 op de 10 van die stoere lui die hier hun favoriete biertjes opsommen het verschil tussen allen niet zouden proeven ![]() | |
OFfSprngr | zaterdag 12 augustus 2006 @ 11:55 |
Heineken en Grolsch zijn allebij vies.![]() ![]() Carlsberg, Alfa. ![]() | |
seto | zaterdag 12 augustus 2006 @ 12:02 |
Heineken vind ik nog wel te doen, het is inderdaad veel en veel beter dan bijvoorbeeld Oranjeboom of Dommelsch ![]() Als ik mag kiezen ga ik echter voor een Budweiser of een Warsteiner ![]() | |
Jimmie | zaterdag 12 augustus 2006 @ 12:02 |
Duits bier en Grolsch Weizen volgens het Reinheitsgebot ![]() ![]() quote:Is dat een grap? Budweiser is echt horsepiss! Waterige troep... Amerikanen kunnen niet bier brouwen | |
woniya | zaterdag 12 augustus 2006 @ 12:07 |
Iedereen vond de Lidl biertjes het lekkerst op mijn feestje laatst. | |
OFfSprngr | zaterdag 12 augustus 2006 @ 12:14 |
quote:GADVERRETIEFUS!, wil jij even gelijk dood gaan om Budweiser in de zelfde zin te gebruiken als goede pils. Heineken, Grolsch, zelfs Schultebrau is niet lekker, maar Budweiser slaat alles, ik drink nog liever nuclear afval water dan dat ik die troep ooit nog eens moet drinken, wat een ranzig ranzig, ranzig RANZIGE pils is dat zeg. ![]() | |
seto | zaterdag 12 augustus 2006 @ 12:26 |
Budweiser ![]() | |
Chimay | zaterdag 12 augustus 2006 @ 17:03 |
quote: ![]() En wat is er in hemelsnaam nu zo vies aan Heineken of Budweiser???? ok, ze zijn niet zo vol van smaak, maar toch goed binnen te houden me dunkt. | |
J-Will | zaterdag 12 augustus 2006 @ 17:19 |
ik kom er gewoon eerlijk voor uit dat ik het toch wel drink, schotel me maar wat voor ![]() ![]() | |
Wojworshebn | zaterdag 12 augustus 2006 @ 17:23 |
Gelul over bier komt me sowieso helemaal de strot uit. | |
Sabryas | zaterdag 12 augustus 2006 @ 17:35 |
Grolsch ![]() | |
cryotek | zaterdag 12 augustus 2006 @ 19:01 |
Guinness ![]() | |
OFfSprngr | zondag 13 augustus 2006 @ 08:13 |
quote:Heineken is niet zo vies, maar Budweiser is gewoon kanker-ranzig?,.. hoezo?,.. omdat het gewoon kanker dirt is. | |
rival | zondag 13 augustus 2006 @ 08:16 |
na brand bier drink ik het liefst heineken! ![]() | |
Den_Dead_Kennedys | zondag 13 augustus 2006 @ 12:12 |
Amstel !!!!!!!! | |
nozem | zondag 13 augustus 2006 @ 14:26 |
Nederlands pils is en blijft gewoon een slap aftreksel van Duitse en Tsjechische pilseners. Hoe je het ook wendt of keert. | |
nozem | zondag 13 augustus 2006 @ 14:29 |
quote:Amerikanen zijn jatters. ![]() Tsjechisch dus. | |
Djeez | zondag 13 augustus 2006 @ 14:30 |
Grolsch is koppijnbier. Doe mij maar een Dab, lekker exclusief! En anders is het nog altijd Palm of Amstel. Palm met de feestdagen vooral, en Amstel omdat het arbeidersbier is. En ik ben dan ook een echte arbeider. |