FOK!forum / Culinesse à gogo / Nasi- / Bamivlees?
trishstratusdonderdag 3 augustus 2006 @ 22:38
Ik heb hier zo`n pak van Honig waaraan o.a. zelf nasi-/bamivlees toegevoegd moet worden?
Welk vlees kan ik het beste gebruiken?

Bvd
Lucilledonderdag 3 augustus 2006 @ 22:45
hamlappen
Erosjuhhhdonderdag 3 augustus 2006 @ 23:04
maar tegenwoordig heb je bij de AH ook wel bakken met bami/nasi vlees liggen
Lucilledonderdag 3 augustus 2006 @ 23:08
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 23:04 schreef Erosjuhhh het volgende:
maar tegenwoordig heb je bij de AH ook wel bakken met bami/nasi vlees liggen
Maar dat kan dus alles zijn, de vraag is welk stuk vlees er voor geschikt is.
fietsmiepdonderdag 3 augustus 2006 @ 23:09
kan ook prima met stukjes kip of kleine gehaktballetjes. Ze bedoelen inderdaad iets van hamlappen, maar je kunt nemen wat je zelf lekker vindt.
Erosjuhhhdonderdag 3 augustus 2006 @ 23:31
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 23:08 schreef Lucille het volgende:

[..]

Maar dat kan dus alles zijn, de vraag is welk stuk vlees er voor geschikt is.
geen idee welk vlees t ook is, staat op verpakking: bami/nasi vlees
Cicidonderdag 3 augustus 2006 @ 23:41
Kip kan ook.
Zelfs soms nog lekkerder.
Erosjuhhhdonderdag 3 augustus 2006 @ 23:47
vind ik ook. lekker pittig kruiden die kip
FloggingMollydonderdag 3 augustus 2006 @ 23:48
kipfilet!
golferdonderdag 3 augustus 2006 @ 23:58
Ik maak het ook liever met zelf gemarineerde kipfilet dan met dat afval varkensvlees dat ze verkopen als bami/nasi-vlees.
SHEvrijdag 4 augustus 2006 @ 00:00
I'm with ^

geen afval vlees, maar gewoon zelf kipfilet marineren met 5 kruiden of gember en ketjap/sambal of een paar rund/hamlappen aan gort snijden en stoven.


met je bamivlees...dat bestaat niet eens. In bami of nasi hoort vlees wat je lekker vind
Whohovrijdag 4 augustus 2006 @ 00:44
kip is lekker licht en goed te kruiden. vind ik tien keer beter dan varkensvlees (andere optie om als bamivlees te gebruiken)
reclamedoosvrijdag 4 augustus 2006 @ 08:03
Nasi/bami komt uit van oorsprong islamitsche landen. Waarom zou je er dan varken in stoppen?

Ik ben ook fan van kip in mn nasi
Jarnovrijdag 4 augustus 2006 @ 08:09
Als ik geen visnasi maak (ja dat zal wel vloeken in de kerk zijn - en nee dat is geen paella), gebruik ik ook het liefst kip, en dan zelf gemarineerd idd.
SHEvrijdag 4 augustus 2006 @ 10:33
doe eens een receptje van die visnasi?
Doekesvrijdag 4 augustus 2006 @ 10:38
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 10:33 schreef SHE het volgende:
doe eens een receptje van die visnasi?
*Mee eens is.
Jarnovrijdag 4 augustus 2006 @ 10:49
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 10:33 schreef SHE het volgende:
doe eens een receptje van die visnasi?
Eh, da's verder niks bijzonders hoor, maar ipv kip flikker er ik dan garnalen en krab(sticks) in, of wat er anders in de aanbieding is.
Bowiefanvrijdag 4 augustus 2006 @ 15:18
Als er op een verpakking staat dat er nasi-/bamivlees aan toegevoegd moet worden bedoelen ze waarschijnlijk hond aangezien dat een vleessoort is wat in het land van herkomst van die gerechten meest gebruikt wordt.

Mocht je je boxer er niet voor aan willen snijden kun je in de meeste supermarkt (maar ook bij veel slagers) nasi- / bami vlees vlees kopen. Dit is vaak varkensvlees en kan van alles zijn. Let wel op, in de supermarkt zijn de hamlappen soms in de aanbieding en dan is het vaak een stuk goedkoper (en lekkerder) om een hamlapje in blokjes te snijden.
Andere vleessoorten zijn ook mogelijk, sommige supermarkten verkopen op de afdeling vleeswaren ook nog dergelijk vlees en dat is dan een samenraapsel van de laatste stukjes van de gesneden vleeswaren wat ze in blokjes gesneden hebben.

Wil je weten hoe men het gerecht bedoeld heeft, neem dan hamlappen of die kant en klare rauwe vleesblokies, kujje de volgende keer naar eigen smaak variëren.
Martijn_77vrijdag 4 augustus 2006 @ 23:54
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 10:49 schreef Jarno het volgende:

[..]

Eh, da's verder niks bijzonders hoor, maar ipv kip flikker er ik dan garnalen en krab(sticks) in, of wat er anders in de aanbieding is.
En hoe lang bak je die krabsticks dan nog?
SuperRembozaterdag 5 augustus 2006 @ 00:21
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 23:58 schreef golfer het volgende:
Ik maak het ook liever met zelf gemarineerde kipfilet dan met dat afval varkensvlees dat ze verkopen als bami/nasi-vlees.
Als je de moeite neemt om zelf kip te marineren dan ga je dat niet verkloten met een poedertje van Honig.
Zelvazaterdag 5 augustus 2006 @ 13:10
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 23:04 schreef Erosjuhhh het volgende:
maar tegenwoordig heb je bij de AH ook wel bakken met bami/nasi vlees liggen
Dat bestaat al zeker twintig jaar.
Zelvazaterdag 5 augustus 2006 @ 13:11
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 08:03 schreef reclamedoos het volgende:
Nasi/bami komt uit van oorsprong islamitsche landen. Waarom zou je er dan varken in stoppen?
Indonesië is nog niet zo heel erg lang islamitisch.
Salsagirlzaterdag 5 augustus 2006 @ 13:14
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 10:49 schreef Jarno het volgende:

[..]

Eh, da's verder niks bijzonders hoor, maar ipv kip flikker er ik dan garnalen en krab(sticks) in, of wat er anders in de aanbieding is.
Doet me een beetje aan paella denken
NIels25maandag 7 augustus 2006 @ 06:30
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:14 schreef Salsagirl het volgende:

[..]

Doet me een beetje aan paella denken
maar dan wel heel andere kruiden, dus heel andere smaak!
Vampiermaandag 7 augustus 2006 @ 06:34
varkensvlees... marineren in een mengsel van olie, ketjap, knoflook, gember en wat peper... (en evt een beetje suiker)
Typmutsmaandag 7 augustus 2006 @ 11:45
Bij ons (C1000) bestaat het nasi/bami vlees uit hamlappen....
Mijn vriend doet zelf of hamlappen of varkenslappen door de nasi.