abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_40464870
Ik heb hier zo`n pak van Honig waaraan o.a. zelf nasi-/bamivlees toegevoegd moet worden?
Welk vlees kan ik het beste gebruiken?

Bvd
pi_40465139
hamlappen
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  donderdag 3 augustus 2006 @ 23:04:26 #3
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40465984
maar tegenwoordig heb je bij de AH ook wel bakken met bami/nasi vlees liggen
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_40466170
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 23:04 schreef Erosjuhhh het volgende:
maar tegenwoordig heb je bij de AH ook wel bakken met bami/nasi vlees liggen
Maar dat kan dus alles zijn, de vraag is welk stuk vlees er voor geschikt is.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_40466200
kan ook prima met stukjes kip of kleine gehaktballetjes. Ze bedoelen inderdaad iets van hamlappen, maar je kunt nemen wat je zelf lekker vindt.
  donderdag 3 augustus 2006 @ 23:31:41 #6
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40467003
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 23:08 schreef Lucille het volgende:

[..]

Maar dat kan dus alles zijn, de vraag is welk stuk vlees er voor geschikt is.
geen idee welk vlees t ook is, staat op verpakking: bami/nasi vlees
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_40467297
Kip kan ook.
Zelfs soms nog lekkerder.
  donderdag 3 augustus 2006 @ 23:47:35 #8
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40467576
vind ik ook. lekker pittig kruiden die kip
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_40467590
kipfilet!
  donderdag 3 augustus 2006 @ 23:58:03 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_40467935
Ik maak het ook liever met zelf gemarineerde kipfilet dan met dat afval varkensvlees dat ze verkopen als bami/nasi-vlees.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 00:00:05 #11
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_40468001
I'm with ^

geen afval vlees, maar gewoon zelf kipfilet marineren met 5 kruiden of gember en ketjap/sambal of een paar rund/hamlappen aan gort snijden en stoven.


met je bamivlees...dat bestaat niet eens. In bami of nasi hoort vlees wat je lekker vind
pi_40469513
kip is lekker licht en goed te kruiden. vind ik tien keer beter dan varkensvlees (andere optie om als bamivlees te gebruiken)
rustig aan het terugkrabbelen (zie fase 4 in OP). mijn mooiste (poker)hand ooit!
pi_40471067
Nasi/bami komt uit van oorsprong islamitsche landen. Waarom zou je er dan varken in stoppen?

Ik ben ook fan van kip in mn nasi
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_40471099
Als ik geen visnasi maak (ja dat zal wel vloeken in de kerk zijn - en nee dat is geen paella), gebruik ik ook het liefst kip, en dan zelf gemarineerd idd.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 10:33:59 #15
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_40473262
doe eens een receptje van die visnasi?
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 10:38:48 #16
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_40473360
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 10:33 schreef SHE het volgende:
doe eens een receptje van die visnasi?
*Mee eens is.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_40473620
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 10:33 schreef SHE het volgende:
doe eens een receptje van die visnasi?
Eh, da's verder niks bijzonders hoor, maar ipv kip flikker er ik dan garnalen en krab(sticks) in, of wat er anders in de aanbieding is.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_40482334
Als er op een verpakking staat dat er nasi-/bamivlees aan toegevoegd moet worden bedoelen ze waarschijnlijk hond aangezien dat een vleessoort is wat in het land van herkomst van die gerechten meest gebruikt wordt.

Mocht je je boxer er niet voor aan willen snijden kun je in de meeste supermarkt (maar ook bij veel slagers) nasi- / bami vlees vlees kopen. Dit is vaak varkensvlees en kan van alles zijn. Let wel op, in de supermarkt zijn de hamlappen soms in de aanbieding en dan is het vaak een stuk goedkoper (en lekkerder) om een hamlapje in blokjes te snijden.
Andere vleessoorten zijn ook mogelijk, sommige supermarkten verkopen op de afdeling vleeswaren ook nog dergelijk vlees en dat is dan een samenraapsel van de laatste stukjes van de gesneden vleeswaren wat ze in blokjes gesneden hebben.

Wil je weten hoe men het gerecht bedoeld heeft, neem dan hamlappen of die kant en klare rauwe vleesblokies, kujje de volgende keer naar eigen smaak variëren.
  vrijdag 4 augustus 2006 @ 23:54:30 #19
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40498122
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 10:49 schreef Jarno het volgende:

[..]

Eh, da's verder niks bijzonders hoor, maar ipv kip flikker er ik dan garnalen en krab(sticks) in, of wat er anders in de aanbieding is.
En hoe lang bak je die krabsticks dan nog?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40499213
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 23:58 schreef golfer het volgende:
Ik maak het ook liever met zelf gemarineerde kipfilet dan met dat afval varkensvlees dat ze verkopen als bami/nasi-vlees.
Als je de moeite neemt om zelf kip te marineren dan ga je dat niet verkloten met een poedertje van Honig.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 13:10:42 #21
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_40508772
quote:
Op donderdag 3 augustus 2006 23:04 schreef Erosjuhhh het volgende:
maar tegenwoordig heb je bij de AH ook wel bakken met bami/nasi vlees liggen
Dat bestaat al zeker twintig jaar.
  zaterdag 5 augustus 2006 @ 13:11:52 #22
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_40508795
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 08:03 schreef reclamedoos het volgende:
Nasi/bami komt uit van oorsprong islamitsche landen. Waarom zou je er dan varken in stoppen?
Indonesië is nog niet zo heel erg lang islamitisch.
pi_40508858
quote:
Op vrijdag 4 augustus 2006 10:49 schreef Jarno het volgende:

[..]

Eh, da's verder niks bijzonders hoor, maar ipv kip flikker er ik dan garnalen en krab(sticks) in, of wat er anders in de aanbieding is.
Doet me een beetje aan paella denken
Salsa Española
  maandag 7 augustus 2006 @ 06:30:38 #24
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_40563240
quote:
Op zaterdag 5 augustus 2006 13:14 schreef Salsagirl het volgende:

[..]

Doet me een beetje aan paella denken
maar dan wel heel andere kruiden, dus heel andere smaak!
pi_40563247
varkensvlees... marineren in een mengsel van olie, ketjap, knoflook, gember en wat peper... (en evt een beetje suiker)
Free people own guns! Slaves do not!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')