Ozziecar | maandag 31 juli 2006 @ 11:56 |
Help, een luxe-probleem ![]() De slager waar ik normaal gesproken verse carpaccio koop, is helaas 3 weken met vakantie. Ik woon in een gat van het eerste uur, en in geen velden of wegen is er een slager te vinden die carpaccio heeft (ja, wel gehaktballen en speklappen ![]() Supermarkten zijn er wel, maar dan moet je denken aan buurtsupers. Ook geen carpaccio dus. De AH heeft voorverpakte carpaccio maar die is niet te pruimen, lijkt meer op rookvlees dan op carpaccio. Misschien een supermarkt waar diepvriescarpaccio te koop is? Alvast bedankt voor jullie tips! | |
harryharry | maandag 31 juli 2006 @ 11:57 |
zou handig zijn als je ook je regio er bij zet. | |
Erosjuhhh | maandag 31 juli 2006 @ 12:03 |
je kan t ook zelf maken... moet je wel snijmachine hebben / fijn kunnen snijden gewoon t vlees invriezen en snijden maar en evt. kruiden. | |
Ozziecar | maandag 31 juli 2006 @ 12:07 |
Sorry. Regio Brabant, omgeving Waalwijk / Oosterhout / Werkendam (evt. Gorinchem). | |
existenz | maandag 31 juli 2006 @ 12:12 |
quote:Tilburg, Breda ![]() | |
doeka | maandag 31 juli 2006 @ 12:12 |
Je kunt bij een goeie slager ook vragen of ze een mooi stuk ossehaas voor je willen aanvriezen en dat dan heel dun voor je snijden; als je mooie olie, parmezaan, kappertjes ed zelf toevoegt heb je een fantastische carpaccio. Doe ik zelf regelmatig; is veel lekkerder dan die voorverpakte van de AH. | |
PLAE@ | maandag 31 juli 2006 @ 12:13 |
In waalwijk zit toch nog wel een slager? ![]() | |
tonks | maandag 31 juli 2006 @ 12:16 |
quote:Ze hebben niet eens een station daar ![]() | |
existenz | maandag 31 juli 2006 @ 12:16 |
quote:Maar wel een moskee ![]() | |
Pearly | maandag 31 juli 2006 @ 12:26 |
quote:En café de Meester (voorheen het vervolg) | |
Pearly | maandag 31 juli 2006 @ 12:28 |
Ojaa.. ontopic : Super de Boer heeft best lekkere hoor! ¤ 2,95 Ik doe er alleen wel zelf nog wat bieslook over en pijnboompitten bij. Het is maar een klein carpaccio'otje maar ik vind hem best mjammie! | |
Ozziecar | maandag 31 juli 2006 @ 12:29 |
quote:Zeker :j Slagerij Van Roessel, da's een hele goede, maar die is helaas ook met vakantie ![]() | |
Croga | maandag 31 juli 2006 @ 13:13 |
quote:Ewwwwww!!! Wie heeft jullie verteld dat je vlees moet invriezen voor carpaccio? Vries hem/haar dan meteen ff in graag! Als je vlees bevroren snijdt verniel je de hele cel structuur. Dat betekend dat alle smaak uit de carpaccio verdwijnt en je gewoon een lapje bleh over houdt. Carpaccio snijd je van vers vlees en dan ook alleen van vers vlees! | |
doeka | maandag 31 juli 2006 @ 13:18 |
quote:Ik bedoel aanvriezen; niet invriezen; de structuur van ossehaas is zodanig dat je het niet aangevroren, niet zo dun kunt snijden. Dus, bij de slager, heel kort aan laten vriezen; dan zijn alleen de randen heel koud; en is het dus goed te snijden. ![]() | |
Erosjuhhh | maandag 31 juli 2006 @ 13:52 |
quote:ga jij t ff lekker snijden als t niet bevroren is (zoals doeka zegt; aangevroren) | |
Mirjam | maandag 31 juli 2006 @ 15:25 |
quote:maar wel aangevroren, anders krijg je er nooit mooie dunne plakjes van gesneden ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Mirjam op 31-07-2006 15:34:45 ] | |
Chielus | maandag 31 juli 2006 @ 17:37 |
Wacht maar even op Martijn77, die komt ook uit waalwijk en zal daar ook wel een goede slager kennen... ik kan je alleen aan goede slagers in Tilburg helpen. | |
Dementor | maandag 31 juli 2006 @ 17:38 |
Goed vlees en diepvriezen gaat niet samen. Zoek een goede slager op. Je moet goed luisteren naar Herman den Blijker hij is de shizzle van de kook bizzle ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Dementor op 31-07-2006 17:44:32 ] | |
Pearly | maandag 31 juli 2006 @ 18:36 |
Ik kom oorspronkelijk ook uit W'wijk. En zeg dus : Luister naar |Ozziecar... VAN ROESSEL zeg ik U | |
Martijn_77 | maandag 31 juli 2006 @ 19:35 |
quote:* Martijn_77 meldt zich Aan het Laageinde bij de Edah zit nog een goede slager Mutsaarts. Of anders zou je naar Drunen moeten rijden voor de keurslager schuin tegen over het gemeentehuis (aan de kant van het postkantoor) quote:Van Roessel is idd een eerg goede alleen die is met de bouwvak dicht | |
Ozziecar | maandag 31 juli 2006 @ 19:46 |
Kijk, op jou zat ik dus te wachten ![]() Die slager bij de Edah ken ik niet, maar het is het proberen waard. Bij v. Elshout in Drunen hebben ze inderdaad ook carpaccio. Kan niet tippen aan Van Roessel, maar 't is te doen ![]() ![]() Bedankt voor jullie tips! | |
Martijn_77 | maandag 31 juli 2006 @ 20:02 |
Van Roessel is volgende week weer open dus even geduld hebben | |
Pilootje | maandag 31 juli 2006 @ 23:53 |
Carpaccio is gewoon dun gesneden ossenhaas. Zo dun snijden dat je er doorheen kan kijken kan nooit de bedoeling geweest zijn van de maker. Wij snijden de carpaccio van een verse ossenhaas of bil ( bil is ook wel heel erg lekker ) Op de snijmachine. Ondanks dat ik hem rauw net zo dun kan snijden als die rommel in de supermarkt snijd ik hem ongeveer 4x dikker. Je belegt het bord een beetje ruim, en dan leg je er plastic op. En dan druk je het vlees lichtjes aan zodat het overal mooi egaal is. Dat is een heerlijke carpaccio ! Wat je er daarna op gooit moet je zelf weten. | |
snowqueen911 | maandag 7 augustus 2006 @ 15:59 |
ik vind die voorverpakte met olie en kaas erbij van bv de Appie en de Vomar al lekker! Maar echt goeie: denk dat je daarvoor bij de slager moet zijn, en hem dan zelf snijden |