FOK!forum / Culinesse à gogo / Waar kun je goede carpaccio kopen?
Ozziecarmaandag 31 juli 2006 @ 11:56
Help, een luxe-probleem
De slager waar ik normaal gesproken verse carpaccio koop, is helaas 3 weken met vakantie. Ik woon in een gat van het eerste uur, en in geen velden of wegen is er een slager te vinden die carpaccio heeft (ja, wel gehaktballen en speklappen )
Supermarkten zijn er wel, maar dan moet je denken aan buurtsupers. Ook geen carpaccio dus.
De AH heeft voorverpakte carpaccio maar die is niet te pruimen, lijkt meer op rookvlees dan op carpaccio.
Misschien een supermarkt waar diepvriescarpaccio te koop is?
Alvast bedankt voor jullie tips!
harryharrymaandag 31 juli 2006 @ 11:57
zou handig zijn als je ook je regio er bij zet.
Erosjuhhhmaandag 31 juli 2006 @ 12:03
je kan t ook zelf maken... moet je wel snijmachine hebben / fijn kunnen snijden
gewoon t vlees invriezen en snijden maar en evt. kruiden.
Ozziecarmaandag 31 juli 2006 @ 12:07
Sorry. Regio Brabant, omgeving Waalwijk / Oosterhout / Werkendam (evt. Gorinchem).
existenzmaandag 31 juli 2006 @ 12:12
quote:
Op maandag 31 juli 2006 12:07 schreef Ozziecar het volgende:
Sorry. Regio Brabant, omgeving Waalwijk / Oosterhout / Werkendam (evt. Gorinchem).
Tilburg, Breda
doekamaandag 31 juli 2006 @ 12:12
Je kunt bij een goeie slager ook vragen of ze een mooi stuk ossehaas voor je willen aanvriezen en dat dan heel dun voor je snijden; als je mooie olie, parmezaan, kappertjes ed zelf toevoegt heb je een fantastische carpaccio. Doe ik zelf regelmatig; is veel lekkerder dan die voorverpakte van de AH.
PLAE@maandag 31 juli 2006 @ 12:13
In waalwijk zit toch nog wel een slager?
tonksmaandag 31 juli 2006 @ 12:16
quote:
Op maandag 31 juli 2006 12:13 schreef PLAE@ het volgende:

In waalwijk zit toch nog wel een slager?
Ze hebben niet eens een station daar
existenzmaandag 31 juli 2006 @ 12:16
quote:
Op maandag 31 juli 2006 12:16 schreef tonks het volgende:

[..]

Ze hebben niet eens een station daar
Maar wel een moskee
Pearlymaandag 31 juli 2006 @ 12:26
quote:
Op maandag 31 juli 2006 12:16 schreef existenz het volgende:

[..]

Maar wel een moskee
En café de Meester (voorheen het vervolg)
Pearlymaandag 31 juli 2006 @ 12:28
Ojaa.. ontopic :

Super de Boer heeft best lekkere hoor! ¤ 2,95
Ik doe er alleen wel zelf nog wat bieslook over en pijnboompitten bij. Het is maar een klein carpaccio'otje maar ik vind hem best mjammie!
Ozziecarmaandag 31 juli 2006 @ 12:29
quote:
Op maandag 31 juli 2006 12:13 schreef PLAE@ het volgende:

In waalwijk zit toch nog wel een slager?
Zeker :j
Slagerij Van Roessel, da's een hele goede, maar die is helaas ook met vakantie
Crogamaandag 31 juli 2006 @ 13:13
quote:
Op maandag 31 juli 2006 12:03 schreef Erosjuhhh het volgende:
gewoon t vlees invriezen en snijden maar en evt. kruiden.
Ewwwwww!!! Wie heeft jullie verteld dat je vlees moet invriezen voor carpaccio? Vries hem/haar dan meteen ff in graag!

Als je vlees bevroren snijdt verniel je de hele cel structuur. Dat betekend dat alle smaak uit de carpaccio verdwijnt en je gewoon een lapje bleh over houdt. Carpaccio snijd je van vers vlees en dan ook alleen van vers vlees!
doekamaandag 31 juli 2006 @ 13:18
quote:
Op maandag 31 juli 2006 13:13 schreef Croga het volgende:

[..]

Ewwwwww!!! Wie heeft jullie verteld dat je vlees moet invriezen voor carpaccio? Vries hem/haar dan meteen ff in graag!

Als je vlees bevroren snijdt verniel je de hele cel structuur. Dat betekend dat alle smaak uit de carpaccio verdwijnt en je gewoon een lapje bleh over houdt. Carpaccio snijd je van vers vlees en dan ook alleen van vers vlees!
Ik bedoel aanvriezen; niet invriezen; de structuur van ossehaas is zodanig dat je het niet aangevroren, niet zo dun kunt snijden.
Dus, bij de slager, heel kort aan laten vriezen; dan zijn alleen de randen heel koud; en is het dus goed te snijden.
Erosjuhhhmaandag 31 juli 2006 @ 13:52
quote:
Op maandag 31 juli 2006 13:13 schreef Croga het volgende:

[..]

Ewwwwww!!! Wie heeft jullie verteld dat je vlees moet invriezen voor carpaccio? Vries hem/haar dan meteen ff in graag!

Als je vlees bevroren snijdt verniel je de hele cel structuur. Dat betekend dat alle smaak uit de carpaccio verdwijnt en je gewoon een lapje bleh over houdt. Carpaccio snijd je van vers vlees en dan ook alleen van vers vlees!
ga jij t ff lekker snijden als t niet bevroren is (zoals doeka zegt; aangevroren)
Mirjammaandag 31 juli 2006 @ 15:25
quote:
Op maandag 31 juli 2006 13:13 schreef Croga het volgende:

[..]

Ewwwwww!!! Wie heeft jullie verteld dat je vlees moet invriezen voor carpaccio? Vries hem/haar dan meteen ff in graag!

Als je vlees bevroren snijdt verniel je de hele cel structuur. Dat betekend dat alle smaak uit de carpaccio verdwijnt en je gewoon een lapje bleh over houdt. Carpaccio snijd je van vers vlees en dan ook alleen van vers vlees!
maar wel aangevroren, anders krijg je er nooit mooie dunne plakjes van gesneden

[ Bericht 1% gewijzigd door Mirjam op 31-07-2006 15:34:45 ]
Chielusmaandag 31 juli 2006 @ 17:37
Wacht maar even op Martijn77, die komt ook uit waalwijk en zal daar ook wel een goede slager kennen...
ik kan je alleen aan goede slagers in Tilburg helpen.
Dementormaandag 31 juli 2006 @ 17:38
Goed vlees en diepvriezen gaat niet samen.
Zoek een goede slager op.

Je moet goed luisteren naar Herman den Blijker hij is de shizzle van de kook bizzle

[ Bericht 10% gewijzigd door Dementor op 31-07-2006 17:44:32 ]
Pearlymaandag 31 juli 2006 @ 18:36
Ik kom oorspronkelijk ook uit W'wijk. En zeg dus : Luister naar |Ozziecar... VAN ROESSEL zeg ik U
Martijn_77maandag 31 juli 2006 @ 19:35
quote:
Op maandag 31 juli 2006 17:37 schreef Chielus het volgende:
Wacht maar even op Martijn77, die komt ook uit waalwijk en zal daar ook wel een goede slager kennen...
* Martijn_77 meldt zich

Aan het Laageinde bij de Edah zit nog een goede slager Mutsaarts.

Of anders zou je naar Drunen moeten rijden voor de keurslager schuin tegen over het gemeentehuis (aan de kant van het postkantoor)
quote:
Op maandag 31 juli 2006 18:36 schreef Pearly het volgende:
Ik kom oorspronkelijk ook uit W'wijk. En zeg dus : Luister naar |Ozziecar... VAN ROESSEL zeg ik U
Van Roessel is idd een eerg goede alleen die is met de bouwvak dicht
Ozziecarmaandag 31 juli 2006 @ 19:46
Kijk, op jou zat ik dus te wachten
Die slager bij de Edah ken ik niet, maar het is het proberen waard.
Bij v. Elshout in Drunen hebben ze inderdaad ook carpaccio. Kan niet tippen aan Van Roessel, maar 't is te doen Dat Otje maar snel weer terug mag zijn van vakantie
Bedankt voor jullie tips!
Martijn_77maandag 31 juli 2006 @ 20:02
Van Roessel is volgende week weer open dus even geduld hebben
Pilootjemaandag 31 juli 2006 @ 23:53
Carpaccio is gewoon dun gesneden ossenhaas. Zo dun snijden dat je er doorheen kan kijken kan nooit de bedoeling geweest zijn van de maker. Wij snijden de carpaccio van een verse ossenhaas of bil ( bil is ook wel heel erg lekker ) Op de snijmachine. Ondanks dat ik hem rauw net zo dun kan snijden als die rommel in de supermarkt snijd ik hem ongeveer 4x dikker. Je belegt het bord een beetje ruim, en dan leg je er plastic op. En dan druk je het vlees lichtjes aan zodat het overal mooi egaal is. Dat is een heerlijke carpaccio ! Wat je er daarna op gooit moet je zelf weten.
snowqueen911maandag 7 augustus 2006 @ 15:59
ik vind die voorverpakte met olie en kaas erbij van bv de Appie en de Vomar al lekker! Maar echt goeie: denk dat je daarvoor bij de slager moet zijn, en hem dan zelf snijden