FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat te doen met 1kg marsepein?
1-of-6Billionzaterdag 22 juli 2006 @ 13:51
'k Kreeg van een collega een dik pak marsepein.
Puik spul, maar nogal kneedbaar. Het neigt een beetje naar spijs.
Maar goed, om het nou zo op te snoepen, da's jammer.

Iemand goeie tips?
123hopsaflopszaterdag 22 juli 2006 @ 13:52
uh, kan ik de helft overkopen?
123hopsaflopszaterdag 22 juli 2006 @ 13:52
amy dicke heeft wel eens beelden gemaakt van Marsepein
Repeatzaterdag 22 juli 2006 @ 13:53
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 13:51 schreef 1-of-6Billion het volgende:

Maar goed, om het nou zo op te snoepen, da's jammer.
wtf gek is daar mis mee, daar is het toch voor
M.e.g.a.t.r.o.n.zaterdag 22 juli 2006 @ 13:57
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 13:52 schreef JoPiDo het volgende:
uh, kan ik de helft overkopen?
Of anders ik !
rivalzaterdag 22 juli 2006 @ 14:00
geef het aan mij!
PsyChazaterdag 22 juli 2006 @ 14:01
chipolata maken
M.e.g.a.t.r.o.n.zaterdag 22 juli 2006 @ 14:06
Mijn broertje heeft ooit eens als sinterklaassuprise een levensgroot standbeeld van zichzelf gemaakt van druivensuiker gekregen

[ Bericht 70% gewijzigd door Martijn_77 op 22-07-2006 16:24:29 (Opgeschoond net als de rest van het topic) ]
GreatWhiteSilencezaterdag 22 juli 2006 @ 14:07
Weggooien. Marsepijn is slecht voor de tanden en voor de lijn...
Tomekzaterdag 22 juli 2006 @ 14:12
doe er sateprikkers in misschien lijkt het dan op een egel
Tourniquetzaterdag 22 juli 2006 @ 14:13
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 14:01 schreef PsyCha het volgende:
chipolata maken
Marsepein, geen Marasquin
LostFormatzaterdag 22 juli 2006 @ 14:16
Wegflikkeren. Smerig uberzoete spul.
Isegrimzaterdag 22 juli 2006 @ 14:16
Ik zou 't wel weten.

Buikpijn dus.
Martijn_77zaterdag 22 juli 2006 @ 16:25
Topic opgeschoond.

TS ben wel benieuwd hoe die collega aan die marsepein gekomen is zo midden in de zomer
1-of-6Billionzaterdag 22 juli 2006 @ 16:44
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 16:25 schreef Martijn_77 het volgende:
Topic opgeschoond.

TS ben wel benieuwd hoe die collega aan die marsepein gekomen is zo midden in de zomer
Connecties bij Zeelandia
1-of-6Billionzaterdag 22 juli 2006 @ 16:46
Wel typisch dat we hier toch ook niet verder komen dan "Verkopen" of "Toch opeten"
Jammer

Zijn er geen leuke gerechten/recepten waar marsepein in gebruikt wordt?
Evil-Cherryzaterdag 22 juli 2006 @ 16:55
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 16:44 schreef 1-of-6Billion het volgende:

[..]

Connecties bij Zeelandia
Haha, geweldig! En er is niets lekkerders dan warme marsepein, vers van de pers

Ja wat moet je ermee? Een cake bekleden, toetjes bouwen, opvreten die zooi?
Martijn_77zaterdag 22 juli 2006 @ 16:58
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 16:44 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Connecties bij Zeelandia
Dat is het beter werk
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 16:46 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Zijn er geen leuke gerechten/recepten waar marsepein in gebruikt wordt?
Dan zou je even in de oudere topics van rond sinterklaas moeten kijken
piepsterzaterdag 22 juli 2006 @ 17:03
Laatst zag ik een site waarop omslachtig werd uitgelegd hoe je mooie taarten kan maken. Daarvoor werden de taarten meestal bekleed met marsepein. Je zou een dinosausrus kunnen maken, of een roosjestaart. Bij de groothandel en kookwinkels kan je levensmiddelenkleurstof kopen, dan wordt het ook lekker fleurig. De url weet ik natuurlijk niet meer.
1-of-6Billionzaterdag 22 juli 2006 @ 17:04
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 16:58 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat is het beter werk
[..]

Dan zou je even in de oudere topics van rond sinterklaas moeten kijken
Of in de nieuwere topics van rond sinterklaas.
De pepernoten/chocoladeletters liggen immers over 4 weken weer in de winkel
DancingPhoebezaterdag 22 juli 2006 @ 17:11
Invriezen? Ik weet niet of dat mogelijk is, maar dan kun je op je gemak bedenken wat je er mee gaat doen ipv dat je het tegen heug en meug toch allemaal gaat zitten opsnoepen...
TheThirdMarkzaterdag 22 juli 2006 @ 17:16
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 14:16 schreef Isegrim het volgende:
Ik zou 't wel weten.

Buikpijn dus.
Maneki.Nekozondag 23 juli 2006 @ 00:53
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 17:03 schreef piepster het volgende:
Laatst zag ik een site waarop omslachtig werd uitgelegd hoe je mooie taarten kan maken. Daarvoor werden de taarten meestal bekleed met marsepein. Je zou een dinosausrus kunnen maken, of een roosjestaart. Bij de groothandel en kookwinkels kan je levensmiddelenkleurstof kopen, dan wordt het ook lekker fleurig. De url weet ik natuurlijk niet meer.
http://deleukstetaarten.citywebz.com/index.php of zoiets
zhe-devilllzondag 23 juli 2006 @ 00:54
quote:
Op zaterdag 22 juli 2006 13:51 schreef 1-of-6Billion het volgende:
'k Kreeg van een collega een dik pak marsepein.
Puik spul, maar nogal kneedbaar. Het neigt een beetje naar spijs.
Maar goed, om het nou zo op te snoepen, da's jammer.

Iemand goeie tips?
nodig mij uit
piepsterzondag 23 juli 2006 @ 12:03
quote:
Op zondag 23 juli 2006 00:53 schreef Maneki.Neko het volgende:

[..]

http://deleukstetaarten.citywebz.com/index.php of zoiets
Ja, die was het. Met die barbie taart!
timpie82zondag 23 juli 2006 @ 12:20
Cassata maken! Je hebt 2 soorten Cassata in de Italiaanse keuken: de ijstaart met geconfijt fruit en de taart met (groene) marsepein bekleed. Nog niet gegeten, maar kijk er eigenlijk wel naar uit zodra ik in Italië ben.
Muckzondag 23 juli 2006 @ 23:10
quote:
Op zondag 23 juli 2006 00:53 schreef Maneki.Neko het volgende:

[..]

http://deleukstetaarten.citywebz.com/index.php of zoiets
my god wat een leuke site