abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_40024107
Ik vind de rauwe zalm op sushi erg lekker, kan ik de verse zalmfilets van bijvoorbeeld de AH ook gewoon in plakjes snijden en rauw eten?
  donderdag 20 juli 2006 @ 21:05:34 #2
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_40024216
Ik heb ooit een zalmfiletje van de AH klaargemaakt. Mijn hele huis stonk drie dagen naar traan.

Ik vreet sowieso geen vis meer van de supermarkt, laat staan rauw.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_40024279
Alles kun je rauw eten. Japanners doen niets anders met vis.

Of het lekker is en of het je goed zal bekomen is een andere kwestie.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
pi_40024312
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 21:05 schreef Verbal het volgende:
Ik vreet sowieso geen vis meer van de supermarkt, laat staan rauw.

V.
Tja, daarom twijfelde ik ook een beetje. Sushi-restaurants gebruiken waarschijnlijk betere kwaliteit en gaan zorgvuldiger met die vissen om.
pi_40024321
Ik ben geen expert, maar van de super zou ik me niet aan wagen.
pi_40024326
superzalm
feest
pi_40024386
Vis bij de supermarkt is over het algemeen niet bepaald vers te noemen. En voor sushi zou ik toch echt voor vers gaan ;P
pi_40024479
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 21:08 schreef Big_Boss_Man het volgende:
superzalm


ik ben de kerstman

OT als je sushi wilt moet je ook naar een sushiplek gaan, lekker lekker
pi_40024533
Probeer het gewoon, je gaat er niet van dood.
  † In Memoriam † donderdag 20 juli 2006 @ 21:16:18 #10
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_40024571
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 21:08 schreef Alfje het volgende:
Ik ben geen expert, maar van de super zou ik me niet aan wagen.
dat dus.

Op zich kun kan het best maar bij de supermarkt vandaan?
pi_40024708
zalm 10 seconde onder gril
pi_40024727
Ik heb net een stukje geproefd, maar het lijkt inderdaad niet op hetgeen ik op mijn sushi vind

Het visje lag hier nog in de koelkast, als ik zelf boodschappen doe ga ik naar een goede visboer.

Toch maar de koekenpan op het vuur zetten dan.
pi_40024753
Het was trouwens niet eens zo slecht, maar echt lekker kon ik het niet noemen.
  donderdag 20 juli 2006 @ 21:35:39 #14
67938 MuRKie
..warm as butters..
pi_40025121
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 21:20 schreef renz0r het volgende:
zalm 10 seconde onder gril
Ik leg mijn visje er meestal op
  donderdag 20 juli 2006 @ 21:44:10 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40025418
Als je hem rauw wilt gaan eten zo ik toch echt naar de visboer gaan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 21 juli 2006 @ 01:43:54 #16
120482 mirugai
very fishy
pi_40034391
quote:
Op donderdag 20 juli 2006 21:44 schreef Martijn_77 het volgende:
Als je hem rauw wilt gaan eten zo ik toch echt naar de visboer gaan
Ik ken zalm van de super niet, maar wat ik zo zie liggen in de supermarkt dan word ik daar niet vrolijk van.
Zalm kan last hebben van bepaalde bacterieen bij rauwe consumptie. Daarom wordt wilde zalm minimaal 48 a 36 uur diepgevroren voordat het in sushi bars wordt geserveerd. Met geteelde zalm loop je minder risico op die bacterieen. Soms wordt het ook gemarineerd in rijstazijn, maar dat komt de smaak niet ten goede.
Ik ga ervan uit dat je van de zalm uit de super niet dood gaat, maar of het ook lekker is? Wat je dan misschien beter kunt doen is de zalm licht grillen (tataki style) voordat je het als sushi neta (topping) gebruikt.
  vrijdag 21 juli 2006 @ 01:45:19 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40034450
Waarom koop je geen diepvrieszalm, TS?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 juli 2006 @ 06:40:06 #18
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_40037998
Waarom ga je niet gewoon naar de goede visboer????
pi_40038052
Staat me vaag bij dat er echt geen zalm,vers of niet wordt aangeboden.
Zalmforel is voor zover mij bekend de vis die hier gemakshalve maar zalm wordt genoemd en nagenoeg uitsluitend gekweekt wordt.
Wanneer wordt Bureaucratie adminitratieve terreur?
pi_40039813
Dat wordt gedaan met forel. Als je forel koopt in de supermarkt dan is dat zo goed als altijd zalmforel.
Zalm in de supermarkt is gewoon kweekzalm.
Als ik al zie hoe die zalmen/schollen/tongen/makrelen gefileerd zijn bij bijvoorbeeld de konmar dan heb ik het idee dat de visboer het niet zo nauw neemt met van alles. Dus waarschijnlijk ook niet de hygiene. Ik zag gisteren scholletjes liggen waar alleen de vinnen van af geknipt waren en de kop lettelijk af gehakt. De bloedprop zat er nog in, net zoals een deel van de beschadigde kuit. Dat wordt verkocht als panklaar. Duidelijk een stukje van zijn opleiding in slaap gevallen. Het ergste is de enorme prijs. Als het nou goedkoop was kon je er op zijn minst nog fumet van maken.
Ook de visboer moet je mee uitkijken. Zoek echt een goede op die druk bezocht wordt.

mirugai dat zalm eerst ingevroren wordt heb ik eigenlijk nog nooit gehoord. Ik verwerk de wilde verse zalm die we binnen krijgen ook vaak rauw.
Als je zalm invriest verliest het een deel van zijn structuur, en vocht. Maar belangrijker is dat ik me afvraag of invriezen wel het gewenste resultaat heeft. Als je het hebt over bacterien, dan zullen er meer in zitten na het ontdooien dan daarvoor.
  vrijdag 21 juli 2006 @ 11:35:47 #21
120482 mirugai
very fishy
pi_40042344
quote:
Op vrijdag 21 juli 2006 09:59 schreef Pilootje het volgende:
mirugai dat zalm eerst ingevroren wordt heb ik eigenlijk nog nooit gehoord. Ik verwerk de wilde verse zalm die we binnen krijgen ook vaak rauw.
Als je zalm invriest verliest het een deel van zijn structuur, en vocht. Maar belangrijker is dat ik me afvraag of invriezen wel het gewenste resultaat heeft. Als je het hebt over bacterien, dan zullen er meer in zitten na het ontdooien dan daarvoor.
Ik heb het zo geleerd. Of het echt bacterieen zijn, daar ben ik niet 100% zeker van, omdat ik het heb geleerd van een Japanse chef, die niet echt fantastisch engels sprak (en nogal op de oldschool manier les gaf). Het zou best kunnen zijn dat hij parasieten bedoelde.
En als je het goed zou willen doen, dan zou je de vis een paar dagen in een vriezer moeten leggen die -40 graden haalt. Ik heb later nog wat rondgezocht en wat ik aan bronnen heb gevonden bevestigde dat dat afdoende is.
(net gegoogled en kwam bijv dit tegen http://www.catalinaop.com/sushifish.htm <- onderaan de pagina)
Maar goed, er zijn andere bereidingsmethoden waar ik meer m'n vraagtekens bij heb. Bijv. makreel sashimi, daarbij wordt de makreelfilet eerst in zout ingelegd en daarna in rijstazijn, omdat dat de parasieten zou doden. Nu ben ik wel vaker levende parasieten in makreel tegen gekomen en inderdaad, na die behandeling bewogen ze niet meer, maar het is toch niet zo'n lekker idee om het dan nog te eten. Ik heb het idee dat het afstamt uit de bereidingswijzes uit het verleden.
  vrijdag 21 juli 2006 @ 11:43:02 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40042591
Mirugai
Het gaat om parasiten, gebeurt ook met haring bv.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_40357237
Mij is altijd geleerd dat je rauwe zalm uit de koeling of uit de diepvries altijd gaar moet zijn.
beter een knipoog dan een blauw oog
  maandag 31 juli 2006 @ 17:25:54 #24
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_40357297
officieel bestaat zalmforel niet he, tis altijd nog regenboogforel met evt. kleurstoffen in zijn voedsel bij t kweken voor de kleur.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 31 juli 2006 @ 17:28:52 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_40357375
quote:
Op maandag 31 juli 2006 17:23 schreef Knipoogje het volgende:
Mij is altijd geleerd dat je rauwe zalm uit de koeling of uit de diepvries altijd gaar moet zijn.
Gerookte zalm is ook rauw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')