Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:03 |
vanuit een ander topic Help een culinaire ramp de zomer door te komen! is t idee gekomen om een "binnen 10 minuten klaar recepten" topic te openen. Help hier je medefokkers aan een recepten voor een snelle hap. Ts begint : voedzaam noodle soepje nodig: Pakje noodle soep van de toko (smaak naar keuze) Zakje soep groenten van de super kipfilet ui knoflook. snij de ui, knoflook en kip filet. beetje olie in een steelpan ui in een steelpannetje aanfruiten, knoflook erbij, kipfilet blokjes erbij snuf peper en zout. als de kipfilet kleur heeft water in de pan (kijk op t noodle soep pakje hoeveel water) water aan de kookbrengen, soepgroenten erbij. na een minuut of 7 de noodles & kruiden zakje toevoegen. 3 minuten laten doorkoken, tussendoor even proeven eventueel wat kruiden toevoegen. 10 minuten later eten! game on! | |
daReaper | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:04 |
ik dacht bij het zien van de TT dat dit een SEX-topic was ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door daReaper op 18-07-2006 12:27:21 (TT bedoelde ik :+) ] | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:05 |
quote:dan had ik m wel in sex geopend ![]() | |
Ericjuh | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:05 |
quote:dit wil ik altijd nog een keer proberen!! dus bij deze ga ik het deze week keer proberen! p.s. is btw geen 10 min ![]() | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:06 |
quote:low budget, voedzaam en lekker ![]() | |
LSD | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:32 |
- Kipfilet in stukjes snijden en bruin bakken (+/- 200 gr. pp voor 3 wraps). - Ondertussen sla maken (met feta, tomaat, mais, pijnboompitten, wat je maar hebt, beetje chique he). - Wrap in een magnetron 30 sec. BBQ saus of tsatsiki of yofresh of zoiets erover uitstrijken, sla d'r bij, kip d'r bij, beetje strooikaas oid erover, binnen 10 min. klaar! Superlekker en heel licht voedsel voor dit warme weer. | |
MUUS | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:37 |
Snel op tafel of snel werk? Kan het bijvoorbeeld ook een ovenschotel zijn die wel een tijd in de oven moet, maar waar je verder niet veel werk aan hebt? | |
Pony-Lover | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:39 |
quote:Nee, we willen ook meteen aan tafel ![]() | |
daeri | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:45 |
quote:ik ook ![]() | |
dWc_RuffRyder | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:49 |
quote:Dankje, ik heb nu honger. | |
KonnieKipke | dinsdag 18 juli 2006 @ 00:51 |
quote:http://www.salon.com/nov96/salmon961118.html ![]() | |
numero_uno | dinsdag 18 juli 2006 @ 02:36 |
Omeletje met tomaat, ham en kaas ![]() | |
Walrik | dinsdag 18 juli 2006 @ 03:34 |
ok, ik heb er ook een: voor 1 persoon: snijd een bol verse mozarella in vier of vijf plakken. Doe hetzelfde met een grote tomaat. Leg de mozarellaplakken op de tomaatplakjes. Per plak een blaadje Basilicum. Twee eetlepels olijfolie over t hele goedje, zout erover en peper, en voila. Ingredienten: verse mozarella basilicum tomaat zout peper olijfolie | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 09:55 |
Vietnamese noedels met rosbief Per persoon : 150 g peultjes 2 bosuitjes 100 g mie 150 g rosbief à la minute 2 eetlepels chilisaus 30 g cashewnoten In pan water aan de kook brengen. Intussen peultjes schoonmaken. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Mie en peultjes in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Intussen in koekenpan olie verhitten en rosbief op hoog vuur ca. 2 minuten bakken, halverwege keren. Mie en peultjes afgieten en met chilisaus en bosuitjes in grote kom door elkaar scheppen. Plakjes rosbief op mie leggen. Garneren met cashewnoten. | |
Coolfool | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:13 |
quote:Lekker nog wat wittewijnazijn er door! | |
Rewimo | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:24 |
Voor een snel en lekker broodje (maar ook prima geschikt voor toostjes): Klein pakje MonChou of andere roomkaas Blikje tonijn op water Zwarte peper Broodje/toostjes Eventueel iets saladeachtigs ![]() Laat de tonijn goed uitlekken en prak deze door de roomkaas. Voeg naar smaak zwarte peper toe (mag best veel zijn). Beleg hiermee je broodje of toostjes. In het geval van een broodje kun je dat nog opleuken met salade of komkommer, rode ui smaakt er ook lekker bij. | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 10:39 |
turksbrood Pizza : Turks brood Gehakt tomaten frito ui salami champignons knoflook italiaanse kruiden geraspte kaas. Rul het gehakt in de koekenpan, snipper een ui , snij de champignins en snijd wat knoflook fijn doe dit bij t gehakt. als t gehakt gaar is voeg de tomaten frito toe en italiaanse kruiden naar smaak toe. Snijd de bovenkant van het turkse brood smeer de tomaten mix op het turkse brood (lekker dik) beleggen met salami en geraspte kaas erover. In de oven op 200 graden, de pizza is klaar als de geraspte kaas is gesmolten | |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:09 |
Haagse Bluf: 1/3 flesje rode bessensap 1 eiwit 6 eetlepels suiker. Alles bij elkaar gooien in een grote kom en dan op de hoogste stand met de mixer opkloppen totdat je de kom op z'n kop kan houden (zonder dat de HB eruit komt zetten ![]() Mini-pizza: Twee witte boterhammen, eentje besmeren met ketchup, daarop alles gooien wat je op een pizza wilt hebben (Uien, kaas, salami etc.) en het geheel in het tosti ijzer doen. Eventjes doorbakken en voilá! Broodje Mozzarella: Half stokbrood beleggen met mozzarella, tomaat, basilicum en daaroverheen een flinke hoeveelheid goeie olijfolie gieten. Peper en zout erop en klaar is je mediterrane lunch! Broodje Tonijn: Half stokbrood beleggen met tonijn, tomaat, zout en peper, en daarover een gemiddelde hoeveelheid mayonaise smeren (geen fritessaus!). Klaar is je tweede mediterrane lunch! Pasta Al Mascarpone Kook de pasta en giet deze af. Doe hier in een grote schaal een goeie hoeveelheid mascarpone kaas bij samen met wat parmesan. Snij wat gegrillde ham in kleine stukjes en leg deze op de pasta in de schaal. Zout en Peper erop en klaar is je mediterrane avondmaaltijd! Uit mijn eigen topic, was helaas dubbel ![]() | |
Misstique | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:15 |
Goed initiatief. *noteert | |
Misstique | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:16 |
quote:Snel op tafel. Voor mensen die na een vermoeiende, lange werkdag niet veel tijd hebben, maar wel een voedzame maaltijd willen bereiden. ![]() | |
sanger | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:25 |
Staan wel goede tips is! | |
soapie | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:27 |
Kijk dit is nou een topic naar mijn hart!!!!! ![]() | |
Remco_h | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:43 |
tortillas Blikje kidneybonen (kleintje van bonduelle) blikje mais (kleintje van bonduelle) ui prei kipfilet knoflook burritos jalepenos (potje van casa fiesta) potje kruiden mix van casa fiesta (Medium Chili Salsa) blikje tomaten puree creme fraiche geraspte kaas tortillas ui snijden en aanfruiten. knoflook erbij, kip erbij. blikje mais blikje bonen, tomaten puree, potje saus en de jalepenos erbij ff lekker door warmen en door roeren Ik doe op t laatst altijd de prei erbij (ik hou van wat knapperige prei als je dat niet lekker vind gewoon tegelijk met de mais etc toevoegen) alles ff in totaal minuut of 10 laten pruttelen Tortillas insmeren met creme fraiche, groente vlees mix erop ruig geraspte kaas erop! lekker!!! | |
Muck | dinsdag 18 juli 2006 @ 12:47 |
goed topic (Y) | |
Puckzzz | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:06 |
quote:Haagse bluf ![]() maar ik heb geen mixer dus ik zal me ws een ongeluk kloppen met de garde? | |
Hagelkaas | dinsdag 18 juli 2006 @ 13:38 |
Jaaa, ik heb het ook een keer zonder mixer moeten doen en dat raad ik je niet aan.. Ik deed er ongeveer 10 minuten over, en toen moest ik stoppen door een lamme arm ![]() | |
Krln | dinsdag 18 juli 2006 @ 22:25 |
tonijn steaks inwrijven met citroen, olijfolie, peterselie en peper mensgel-3 minuten op de grill per kant-serveren op wa verse veldsla-stukje stokbrood erbij, of als je tijd hebt, met pasta waar je een lepeltje pesto door hebt gedaan-heerlijk | |
Walrik | woensdag 19 juli 2006 @ 05:28 |
quote:nooit gedaan, geweldig idee! ![]() | |
staticdata | woensdag 19 juli 2006 @ 08:22 |
benodigd Wiite wijn azijn krokante broodjes ( die zweedse bijvoorbeeld) Knoflook tomaten bassilicum een flinke hand zeezout zwarte peper scheutje olijfolie. hol de tomaten uit zodat je de zaadjes verwijderd en snijd de tomaten in kleine stukjes. Wrijf knoflook over de broodjes uit. voeg bij de tomaten, naar eigen inzicht witte wijnazijn en 1 scheutje olijfolie. voeg naar inzicht zout & peper toe. leg de tomatenstukjes op het brood en daar boven op nog bassilicum. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door staticdata op 19-07-2006 08:29:57 ] | |
#ANONIEM | woensdag 19 juli 2006 @ 08:25 |
Good one, ik ga ook eens eentje op zoeken. | |
Puckzzz | woensdag 19 juli 2006 @ 10:42 |
Gisteren heerlijk makkelijk gedaan (weinig keus met dit weer ![]() Een Beenhammetje van Super de Boer (8 euro, dat dan weer wel) Een zak gemengde sla Een stokbrood Een bakje kruidenboter Beenhammetje in plakken van 1 cm. snijden, sausje erover (zit erbij en is heerlijk) 3 minuten in de magnetron. Ondertussen sla een beetje klaarmaken, tomaatjes, pijnboompitjes, blokjes kaas etc. je kent het wel. Honing / mosterd dressing erover. Magnetron zegt *ping!!* Stokbroodje en boter op tafel, sla op bord, plakken beenham op bord ![]() duurde al met al een minuut of 5 voordat er een heerlijke lichte zomermaaltijd op tafel stond ![]() we zijn maar met zijn tweeen en hebben dus een paar plakken beenham overgehouden, en drie keer raden wat ik voor lunch eet straks ![]() | |
Barb | woensdag 19 juli 2006 @ 10:54 |
Wraps Peper Creme fraiche Gerookte zalm Sla Wrap ff in de magnetron opwarmen Wrap insmeren met creme fraiche Peper erop Wrap beleggen met plakken gerookte zalm Wrap bedekken met sla Wrap oprollen Wrap opeten | |
Puckzzz | woensdag 19 juli 2006 @ 10:56 |
quote: ![]() ![]() zal ook lekker zijn met andere soorten gerookte vis? ik denk aan paling ofzo? | |
Barb | woensdag 19 juli 2006 @ 10:57 |
quote:Is ook heerlijk. Of met gerookte kipfilet. Of een laagje pesto erbij ipv creme fraiche. Of tomaten ertussen. | |
Gripper | woensdag 19 juli 2006 @ 11:00 |
Een lekkere pasta salade voor 2: twee handjes pasta (300 gram ofzo) , maakt niet uit welke, zolang het maar geen gevulde pasta is Zakje rucola 3 tomaten pakje mozarella 2 blikjes tonijn zwarte olijven pijnboompitjes en je favoriete dressing. Terwijl de pasta kookt even snel de mozarella marineren met peper en zout en lekkere olijfolie. Intussen de tomaat in partjes snijden, en met wat olijfjes, de tonijn en de rucola in een slakom. Beetje extra vergine olijfolie overheen. De pasta laten uitlekken, afspoelen met koud water, en bij de sla mikken. Goed doorhusselen met je handen, jamie Oliver style. ![]() Als laatste de pijnboompitjes (die je even kort hebt gebakken of gegrilld) eroverheen, en een dressing. Gewone slasaus is lekker, ik heb nu hele lekkere tomaat-dragon gevonden. Lekker licht voor een zomeravond, en gezond. | |
Hyperdude | woensdag 19 juli 2006 @ 11:06 |
Zalmpasta, niet echt geschikt voor dit weer, maar in kleine hoeveelheid met wat groennvoer erbij prima te doen. Bereiding. ![]() Moet lukken in 5 minuten ![]() | |
Puckzzz | woensdag 19 juli 2006 @ 11:13 |
quote:sla door een pastasalade, daar zou ik nou nooit aan gedacht hebben. Goed idee ![]() | |
Soempie | woensdag 19 juli 2006 @ 11:13 |
- farfalle - bakje cherrytomaatjes - pijnboompitjes - slagroom - pesto 2 soorten - oude kaas/ parmezaanse kaas Farfalle koken. Cherrytomaatjes in tweeen snijden. Pijnboompitjes roosteren. 2 lepels pesto in een pan. Scheutje slagroom er bij. Tomaatjes + pasta erbij. Kaas en pijnboompitjes eroverheen strooien. Supersimpel en lekker ![]() Witlofsalade: 3 witlofstronkjes augurken 2 bananen 2 appels 1 blikje mandarijntjes Alles snijden en mengen. [ Bericht 0% gewijzigd door Soempie op 19-07-2006 11:21:45 ] | |
Hagelkaas | woensdag 19 juli 2006 @ 11:19 |
quote:Ik ga dit recept vanavond maken denk ik ![]() ![]() | |
Soempie | woensdag 19 juli 2006 @ 11:20 |
mangosalsa Nodig: 2 rijpe mango's 1 eetlepel jalapenopeper 2 lenteuitjes 1 eetlepel citroensap 1 flinke mespunt ketoembar zout Alles in keukenmachine hakken tot een dikke dipsaus ontstaat. Lekker bij tortillachips, taco's ed. En op brood ook trouwens. | |
Barb | woensdag 19 juli 2006 @ 12:23 |
quote:Ik heb net die wrap met zalm en creme fraiche geprobeerd als lunch en ik geef het een tien, ![]() | |
Ole | woensdag 19 juli 2006 @ 14:53 |
quote:Dat is ook goed als hapje bij borrel. ik maak het overigens met roomkaas., pijnboompitjes en verse bieslook. Ook erg lekker! ![]() | |
daanski82 | woensdag 19 juli 2006 @ 16:23 |
ui snijden <pan water opzetten> paprika snijden Kipfilet snijden oilie in pan <pasta in de pan en koken> kip bakken. als de kip gebakken is de ui en paprika mee nemen bakken. als alles gaar is en de ui glazig dan de creme frace er door en een potje pesto (van grande da italia let op de basilicum en niet de olijf versie) even mee sudderen,. <als de pasta gaar is pasta afgieten> pasta in een bord de pesto saus er over en eet smakelijk | |
Tourniquet | maandag 24 juli 2006 @ 20:44 |
In het kader van "in 10 minuten klaar" en ook geen zin in voorbereidingen en veel vuile vaat:![]() | |
Martijn_77 | maandag 24 juli 2006 @ 22:36 |
quote:Ziet er goed uit ![]() | |
Puckzzz | dinsdag 25 juli 2006 @ 11:44 |
Die aardappeltjes zijn zooooooooo lekker!! ![]() doen het ook goed op de BBQ by the way, ff in zilverfolie wikkelen en op de BBQ gooien. Of op een spies met champignons ![]() | |
Ciscus | dinsdag 25 juli 2006 @ 11:46 |
mjummie, nu heb ik trek. | |
skiczukie | dinsdag 25 juli 2006 @ 11:46 |
Frikandellen uit de frituur. ![]() ![]() | |
vosss | dinsdag 25 juli 2006 @ 11:47 |
Het volgende is ook lekker en snel klaar: Pan rijst koken. Wok pakken; kopje water in flikkeren, 2 maggieblokjes erin, stukjes wortel erin mikken, taugé erbij, uitje snipperen, brocolli erin. ff bakken zegmaar. Kipfilet in stukjes snijden en die erbij flikkeren. weer bakken en dan dat spul over de rijst heen flikkeren. Eventueel met een gebakken eitje eroverheen. Stelt geen drol voor en is erg lekker ![]() | |
vosss | dinsdag 25 juli 2006 @ 11:48 |
Plus dat het er ook nog eens vrolijk uit ziet met al die kleurtjes en het net lijkt of het heel wat werk is wat je erin gestoken hebt! Leuk voor als iemand komt eten ofzo ![]() | |
skiczukie | dinsdag 25 juli 2006 @ 11:53 |
Waar ik trouwens af en toe wél de moeite voor heb genomen; spekreepjes bakken, spinazie en creme freche en macaroni. ![]() ![]() | |
Remco_h | dinsdag 25 juli 2006 @ 14:10 |
quote:mijn ouders kwamen op bezoek en ik had dit als hapje klaargemaakt... met ipv creme fraiche een boursin achtig smeerkaasje verse bieslook, geen sla wel zalm... op gerold prikkertjes erin en elke cm doorsnijden.. goed ontvangen ![]() | |
Mickeys | woensdag 2 augustus 2006 @ 17:28 |
Hmm.. Eigenlijk bedoeld voor de hitte.. een heerlijke maaltijd salade voor 3-4 personen: benodigheden: 400 gram witte kool 1 krop sla 1 bosje bieslook 200 gram gerookte kipfilet handje rozijnen benodigheden dressing: 4 eetlepels Yofresh 1/2 eetlepel grove mosterd sap van 1/2 citroen peper zout. De dressing in een bakje goed door elkaar mengen. de zout en peper naar smaak toevoegen. De kool, sla, kip en bieslook in stukjes snijden (reepjes mag ook). In een grote bak doen en samen met de rozijnen goed door elkaar husselen. Dressing er over en je maaltijd is klaar binnen 10 minuten. | |
JacMar | woensdag 2 augustus 2006 @ 17:44 |
Pasta met gerookte zalm Ingredienten: - Pasta - Gerookte zalm - Dille - Bekertje creme fraiche Pasta koken, gerookte zalm snipperen. Pasta mengen met de zalm, creme fraiche en dille en klaar ![]() Lekker met geraspte kaas! |