FOK!forum / Culinesse à gogo / In 10 minuten klaar......
Remco_hdinsdag 18 juli 2006 @ 00:03
vanuit een ander topic Help een culinaire ramp de zomer door te komen!
is t idee gekomen om een "binnen 10 minuten klaar recepten" topic te openen.

Help hier je medefokkers aan een recepten voor een snelle hap.

Ts begint :

voedzaam noodle soepje
nodig:
Pakje noodle soep van de toko (smaak naar keuze)
Zakje soep groenten van de super
kipfilet
ui
knoflook.

snij de ui, knoflook en kip filet.
beetje olie in een steelpan
ui in een steelpannetje aanfruiten, knoflook erbij, kipfilet blokjes erbij snuf peper en zout.
als de kipfilet kleur heeft water in de pan (kijk op t noodle soep pakje hoeveel water)
water aan de kookbrengen, soepgroenten erbij.

na een minuut of 7 de noodles & kruiden zakje toevoegen.
3 minuten laten doorkoken, tussendoor even proeven eventueel wat kruiden toevoegen.

10 minuten later eten!

game on!
daReaperdinsdag 18 juli 2006 @ 00:04
ik dacht bij het zien van de TT dat dit een SEX-topic was

[ Bericht 4% gewijzigd door daReaper op 18-07-2006 12:27:21 (TT bedoelde ik :+) ]
Remco_hdinsdag 18 juli 2006 @ 00:05
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 00:04 schreef daReaper het volgende:
ik dacht bij het zien van de op dat dit een SEX-topic was
dan had ik m wel in sex geopend
Ericjuhdinsdag 18 juli 2006 @ 00:05
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 00:03 schreef Remco_h het volgende:

Ts begint :
dit wil ik altijd nog een keer proberen!! dus bij deze ga ik het deze week keer proberen!

p.s. is btw geen 10 min
Remco_hdinsdag 18 juli 2006 @ 00:06
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 00:05 schreef Ericjuh het volgende:

[..]

dit wil ik altijd nog een keer proberen!! dus bij deze ga ik het deze week keer proberen!
low budget, voedzaam en lekker
LSDdinsdag 18 juli 2006 @ 00:32
- Kipfilet in stukjes snijden en bruin bakken (+/- 200 gr. pp voor 3 wraps).
- Ondertussen sla maken (met feta, tomaat, mais, pijnboompitten, wat je maar hebt, beetje chique he).
- Wrap in een magnetron 30 sec. BBQ saus of tsatsiki of yofresh of zoiets erover uitstrijken, sla d'r bij,
kip d'r bij, beetje strooikaas oid erover, binnen 10 min. klaar!

Superlekker en heel licht voedsel voor dit warme weer.
MUUSdinsdag 18 juli 2006 @ 00:37
Snel op tafel of snel werk?

Kan het bijvoorbeeld ook een ovenschotel zijn die wel een tijd in de oven moet, maar waar je verder niet veel werk aan hebt?
Pony-Loverdinsdag 18 juli 2006 @ 00:39
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 00:37 schreef MUUS het volgende:
Snel op tafel of snel werk?

Kan het bijvoorbeeld ook een ovenschotel zijn die wel een tijd in de oven moet, maar waar je verder niet veel werk aan hebt?
Nee, we willen ook meteen aan tafel
daeridinsdag 18 juli 2006 @ 00:45
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 00:04 schreef daReaper het volgende:
ik dacht bij het zien van de op dat dit een SEX-topic was
ik ook
dWc_RuffRyderdinsdag 18 juli 2006 @ 00:49
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 00:32 schreef LSD het volgende:
- Kipfilet in stukjes snijden en bruin bakken (+/- 200 gr. pp voor 3 wraps).
- Ondertussen sla maken (met feta, tomaat, mais, pijnboompitten, wat je maar hebt, beetje chique he).
- Wrap in een magnetron 30 sec. BBQ saus of tsatsiki of yofresh of zoiets erover uitstrijken, sla d'r bij,
kip d'r bij, beetje strooikaas oid erover, binnen 10 min. klaar!

Superlekker en heel licht voedsel voor dit warme weer.
Dankje, ik heb nu honger.
KonnieKipkedinsdag 18 juli 2006 @ 00:51
quote:
Dishwasher Salmon with Cilantro Sauce
(serves 4)

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

since the release of my second cookbook, I have traveled around the globe being a media slut and throwing spontaneous dinner parties wherever I could rustle up a kitchen and a willing audience. The hazard of the job is that guests tend to arrive with impossibly high expectations. Instead of competing with these fantasies, I counter with culinary theatrics from my surreal bag of tricks. My trump card is salmon fillets poached in the dishwasher and topped with a brightly flavored cilantro sauce. It's simpler then it sounds, (virtually) foolproof, and it's usually a safe bet that none of the guests ordered the same thing for lunch. As a bonus, the results are melt-in-your-mouth moist.

The answers to the following (skeptically asked) questions, and the accompanying recipe are all you need to convert your own dishwasher into a multifaceted kitchen appliance.

Q: Is there any trickery involved?

A: No.

Q: How do you keep the fish from breaking up?

A: The individual-sized fillets are sealed in aluminum foil.

Q: How long does it take to cook?

A: The salmon should be run through the entire wash and dry cycle. (approximately 50 minutes for most models)

Q: Does the model make a difference?

A: No, I have poached salmon in almost every make and model. Although the temperatures and duration of the cycle vary with each make, salmon is very forgiving, and a little more or less "cooking" will not affect it greatly.

Q: Is there any special setting?

A: Yes. You need all the heat you can get. Modern dishwashers have "economy" and "cool dry" settings. These are undesirable since they are designed to conserve heat. However, on the other side of the spectrum, I have found that the "pots and pans" settings tends to be overkill.

Q: Doesn't the fish taste like soap (adding soap and dirty dishes is optional)?

A: No, not as long as the salmon is tightly sealed in the aluminum foil.

Q: Have you ever had a disaster?

A: Recently, moments before appearing on a live national morning TV show, I discovered that the heating element in the dishwasher was broken. After a quick huddle with the producer, I was forced to make the most of the situation by baking the salmon in the (gasp!) oven. To avoid this pedestrian fate, ask yourself the $100 question: when you last unloaded the dishwasher (immediately after it completed its cycle), were the dishes hot? If the answer is yes, you are ready to poach.


--------------------------------------------------------------------------------

Ingredients for salmon
2 tablespoons olive oil
4 6-ounce salmon fillets
4 tablespoons freshly squeezed lime juice
Salt and freshly ground black pepper to taste
Heavy-duty aluminum foil

Ingredients for cilantro sauce
1 tablespoon butter
1 leek, white part only, finely chopped and thoroughly washed
1 shallot, minced
1 jalapeno chili, seeds and membranes removed, finely diced
2 garlic cloves, minced
1-1/2 cups chicken stock
2 cups lightly packed fresh cilantro leaves (stems removed before measuring)
3 tablespoons freshly squeezed lime juice
1/4 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground black pepper
3 tablespoons sour cream

SALMON
1. Cut two 12-inch pieces of aluminum foil.
2. Grease the shiny side of the foil with the oil. Place 2 fillets side by side on each square and fold up the outer edges.
3. Pour 1 tablespoon lime juice over each fillet. Season with salt and pepper.
4. Fold and pinch the aluminum foil extra tightly to create a watertight seal around each pair of fillets.
5. Place foil packets on the top rack of the dishwasher. Run dishwasher for the entire wash and dry cycle. (To heighten the theatrics, ask your guests to crowd around the dishwasher when you put the salmon in.)
6. When cycle is complete, take out salmon (in front of your disbelieving guests), discard foil, place one fillet on each plate, and spoon a generous serving of cilantro sauce over top.

CILANTRO SAUCE
1. Melt the butter over medium heat in a saute pan.
2. Add the leek, shallot, jalapeno, and garlic and saute for about 5 minutes, or until the onions are translucent but not brown.
3. Reduce heat to medium and add the stock. Simmer, uncovered, for 15 minutes. (Adjust heat as required to simmer.) The liquid should reduce by half.

4. Remove from heat and let cool.
5. Transfer to a blender or food processor and add the cilantro, lime juice, salt, and pepper. Puree until smooth.
6. Add the sour cream and "pulse" until mixed. Set aside.


--------------------------------------------------------------------------------

Le Secret: Make sure the packet is airtight by pressing down on it gently with your hand. If air escapes easily, repackage.
Adventure club: Poach the salmon with yesterday's dishes and lemon-scented dishwasher detergent (I do it this way all the time).
Garnish: Cilantro sprigs.
Suggested Accompaniment: Yellow string beans, steamed and glazed with lemon juice and butter.
Alternatives:
i) Sour cream may be replaced with yogurt.
ii) Chicken broth may be replaced with vegetable broth (for fish-eating vegetarians).
Music To Cook By: Le Cirque de Soleil Soundtrack from Alegria
Wine: California Pinot Noir
http://www.salon.com/nov96/salmon961118.html
numero_unodinsdag 18 juli 2006 @ 02:36
Omeletje met tomaat, ham en kaas
Walrikdinsdag 18 juli 2006 @ 03:34
ok, ik heb er ook een:

voor 1 persoon:

snijd een bol verse mozarella in vier of vijf plakken.
Doe hetzelfde met een grote tomaat.

Leg de mozarellaplakken op de tomaatplakjes.
Per plak een blaadje Basilicum.

Twee eetlepels olijfolie over t hele goedje, zout erover en peper, en voila.

Ingredienten:

verse mozarella
basilicum
tomaat
zout
peper
olijfolie
Remco_hdinsdag 18 juli 2006 @ 09:55
Vietnamese noedels met rosbief
Per persoon :

150 g peultjes
2 bosuitjes
100 g mie
150 g rosbief à la minute
2 eetlepels chilisaus
30 g cashewnoten

In pan water aan de kook brengen. Intussen peultjes schoonmaken. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Mie en peultjes in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Intussen in koekenpan olie verhitten en rosbief op hoog vuur ca. 2 minuten bakken, halverwege keren. Mie en peultjes afgieten en met chilisaus en bosuitjes in grote kom door elkaar scheppen. Plakjes rosbief op mie leggen. Garneren met cashewnoten.
Coolfooldinsdag 18 juli 2006 @ 10:13
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 03:34 schreef Walrik het volgende:
ok, ik heb er ook een:

voor 1 persoon:

snijd een bol verse mozarella in vier of vijf plakken.
Doe hetzelfde met een grote tomaat.

Leg de mozarellaplakken op de tomaatplakjes.
Per plak een blaadje Basilicum.

Twee eetlepels olijfolie over t hele goedje, zout erover en peper, en voila.

Ingredienten:

verse mozarella
basilicum
tomaat
zout
peper
olijfolie
Lekker nog wat wittewijnazijn er door!
Rewimodinsdag 18 juli 2006 @ 10:24
Voor een snel en lekker broodje (maar ook prima geschikt voor toostjes):

Klein pakje MonChou of andere roomkaas
Blikje tonijn op water
Zwarte peper
Broodje/toostjes
Eventueel iets saladeachtigs

Laat de tonijn goed uitlekken en prak deze door de roomkaas. Voeg naar smaak zwarte peper toe (mag best veel zijn).

Beleg hiermee je broodje of toostjes. In het geval van een broodje kun je dat nog opleuken met salade of komkommer, rode ui smaakt er ook lekker bij.
Remco_hdinsdag 18 juli 2006 @ 10:39
turksbrood Pizza :

Turks brood
Gehakt
tomaten frito
ui
salami
champignons
knoflook
italiaanse kruiden
geraspte kaas.

Rul het gehakt in de koekenpan,
snipper een ui , snij de champignins en snijd wat knoflook fijn doe dit bij t gehakt.
als t gehakt gaar is voeg de tomaten frito toe en italiaanse kruiden naar smaak toe.

Snijd de bovenkant van het turkse brood
smeer de tomaten mix op het turkse brood (lekker dik) beleggen met salami en geraspte kaas erover.

In de oven op 200 graden, de pizza is klaar als de geraspte kaas is gesmolten
Hagelkaasdinsdag 18 juli 2006 @ 12:09
Haagse Bluf:
1/3 flesje rode bessensap
1 eiwit
6 eetlepels suiker.

Alles bij elkaar gooien in een grote kom en dan op de hoogste stand met de mixer opkloppen totdat je de kom op z'n kop kan houden (zonder dat de HB eruit komt zetten ).

Mini-pizza:
Twee witte boterhammen, eentje besmeren met ketchup, daarop alles gooien wat je op een pizza wilt hebben (Uien, kaas, salami etc.) en het geheel in het tosti ijzer doen. Eventjes doorbakken en voilá!

Broodje Mozzarella:
Half stokbrood beleggen met mozzarella, tomaat, basilicum en daaroverheen een flinke hoeveelheid goeie olijfolie gieten. Peper en zout erop en klaar is je mediterrane lunch!

Broodje Tonijn:
Half stokbrood beleggen met tonijn, tomaat, zout en peper, en daarover een gemiddelde hoeveelheid mayonaise smeren (geen fritessaus!). Klaar is je tweede mediterrane lunch!

Pasta Al Mascarpone
Kook de pasta en giet deze af. Doe hier in een grote schaal een goeie hoeveelheid mascarpone kaas bij samen met wat parmesan. Snij wat gegrillde ham in kleine stukjes en leg deze op de pasta in de schaal. Zout en Peper erop en klaar is je mediterrane avondmaaltijd!

Uit mijn eigen topic, was helaas dubbel
Misstiquedinsdag 18 juli 2006 @ 12:15
Goed initiatief.

*noteert
Misstiquedinsdag 18 juli 2006 @ 12:16
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 00:37 schreef MUUS het volgende:
Snel op tafel of snel werk?

Kan het bijvoorbeeld ook een ovenschotel zijn die wel een tijd in de oven moet, maar waar je verder niet veel werk aan hebt?
Snel op tafel. Voor mensen die na een vermoeiende, lange werkdag niet veel tijd hebben, maar wel een voedzame maaltijd willen bereiden. .
sangerdinsdag 18 juli 2006 @ 12:25
Staan wel goede tips is!
soapiedinsdag 18 juli 2006 @ 12:27
Kijk dit is nou een topic naar mijn hart!!!!!
Remco_hdinsdag 18 juli 2006 @ 12:43
tortillas

Blikje kidneybonen (kleintje van bonduelle)
blikje mais (kleintje van bonduelle)
ui
prei
kipfilet
knoflook
burritos
jalepenos (potje van casa fiesta)
potje kruiden mix van casa fiesta (Medium Chili Salsa)
blikje tomaten puree
creme fraiche
geraspte kaas
tortillas

ui snijden en aanfruiten.
knoflook erbij, kip erbij.
blikje mais blikje bonen, tomaten puree, potje saus en de jalepenos erbij
ff lekker door warmen en door roeren

Ik doe op t laatst altijd de prei erbij (ik hou van wat knapperige prei als je dat niet lekker vind gewoon tegelijk met de mais etc toevoegen)
alles ff in totaal minuut of 10 laten pruttelen

Tortillas insmeren met creme fraiche, groente vlees mix erop ruig geraspte kaas erop!

lekker!!!
Muckdinsdag 18 juli 2006 @ 12:47
goed topic (Y)
Puckzzzdinsdag 18 juli 2006 @ 13:06
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 12:09 schreef Hagelkaas het volgende:

Haagse Bluf:
1/3 flesje rode bessensap
1 eiwit
6 eetlepels suiker.

Alles bij elkaar gooien in een grote kom en dan op de hoogste stand met de mixer opkloppen totdat je de kom op z'n kop kan houden (zonder dat de HB eruit komt zetten ).

Mini-pizza:
Twee witte boterhammen, eentje besmeren met ketchup, daarop alles gooien wat je op een pizza wilt hebben (Uien, kaas, salami etc.) en het geheel in het tosti ijzer doen. Eventjes doorbakken en voilá!

Broodje Mozzarella:
Half stokbrood beleggen met mozzarella, tomaat, basilicum en daaroverheen een flinke hoeveelheid goeie olijfolie gieten. Peper en zout erop en klaar is je mediterrane lunch!

Broodje Tonijn:
Half stokbrood beleggen met tonijn, tomaat, zout en peper, en daarover een gemiddelde hoeveelheid mayonaise smeren (geen fritessaus!). Klaar is je tweede mediterrane lunch!

Pasta Al Mascarpone
Kook de pasta en giet deze af. Doe hier in een grote schaal een goeie hoeveelheid mascarpone kaas bij samen met wat parmesan. Snij wat gegrillde ham in kleine stukjes en leg deze op de pasta in de schaal. Zout en Peper erop en klaar is je mediterrane avondmaaltijd!

Uit mijn eigen topic, was helaas dubbel
Haagse bluf

maar ik heb geen mixer dus ik zal me ws een ongeluk kloppen met de garde?
Hagelkaasdinsdag 18 juli 2006 @ 13:38
Jaaa, ik heb het ook een keer zonder mixer moeten doen en dat raad ik je niet aan.. Ik deed er ongeveer 10 minuten over, en toen moest ik stoppen door een lamme arm
Krlndinsdag 18 juli 2006 @ 22:25
tonijn steaks inwrijven met citroen, olijfolie, peterselie en peper mensgel-3 minuten op de grill per kant-serveren op wa verse veldsla-stukje stokbrood erbij, of als je tijd hebt, met pasta waar je een lepeltje pesto door hebt gedaan-heerlijk
Walrikwoensdag 19 juli 2006 @ 05:28
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 10:13 schreef Coolfool het volgende:

[..]

Lekker nog wat wittewijnazijn er door!
nooit gedaan, geweldig idee!
staticdatawoensdag 19 juli 2006 @ 08:22
benodigd

Wiite wijn azijn
krokante broodjes ( die zweedse bijvoorbeeld)
Knoflook
tomaten
bassilicum een flinke hand
zeezout
zwarte peper
scheutje olijfolie.

hol de tomaten uit zodat je de zaadjes verwijderd en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Wrijf knoflook over de broodjes uit.
voeg bij de tomaten, naar eigen inzicht witte wijnazijn en 1 scheutje olijfolie.
voeg naar inzicht zout & peper toe.

leg de tomatenstukjes op het brood en daar boven op nog bassilicum.



[ Bericht 0% gewijzigd door staticdata op 19-07-2006 08:29:57 ]
#ANONIEMwoensdag 19 juli 2006 @ 08:25
Good one, ik ga ook eens eentje op zoeken.
Puckzzzwoensdag 19 juli 2006 @ 10:42
Gisteren heerlijk makkelijk gedaan (weinig keus met dit weer )

Een Beenhammetje van Super de Boer (8 euro, dat dan weer wel)
Een zak gemengde sla
Een stokbrood
Een bakje kruidenboter

Beenhammetje in plakken van 1 cm. snijden, sausje erover (zit erbij en is heerlijk) 3 minuten in de magnetron.
Ondertussen sla een beetje klaarmaken, tomaatjes, pijnboompitjes, blokjes kaas etc. je kent het wel.
Honing / mosterd dressing erover.
Magnetron zegt *ping!!*
Stokbroodje en boter op tafel, sla op bord, plakken beenham op bord

duurde al met al een minuut of 5 voordat er een heerlijke lichte zomermaaltijd op tafel stond

we zijn maar met zijn tweeen en hebben dus een paar plakken beenham overgehouden, en drie keer raden wat ik voor lunch eet straks
Barbwoensdag 19 juli 2006 @ 10:54
Wraps
Peper
Creme fraiche
Gerookte zalm
Sla

Wrap ff in de magnetron opwarmen
Wrap insmeren met creme fraiche
Peper erop
Wrap beleggen met plakken gerookte zalm
Wrap bedekken met sla
Wrap oprollen
Wrap opeten
Puckzzzwoensdag 19 juli 2006 @ 10:56
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:54 schreef Barb het volgende:
Wraps
Peper
Creme fraiche
Gerookte zalm
Sla

Wrap ff in de magnetron opwarmen
Wrap insmeren met creme fraiche
Peper erop
Wrap beleggen met plakken gerookte zalm
Wrap bedekken met sla
Wrap oprollen
Wrap opeten


zal ook lekker zijn met andere soorten gerookte vis? ik denk aan paling ofzo?
Barbwoensdag 19 juli 2006 @ 10:57
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:56 schreef Puckzzz het volgende:


zal ook lekker zijn met andere soorten gerookte vis? ik denk aan paling ofzo?
Is ook heerlijk.
Of met gerookte kipfilet.
Of een laagje pesto erbij ipv creme fraiche.
Of tomaten ertussen.
Gripperwoensdag 19 juli 2006 @ 11:00
Een lekkere pasta salade voor 2:

twee handjes pasta (300 gram ofzo) , maakt niet uit welke, zolang het maar geen gevulde pasta is
Zakje rucola
3 tomaten
pakje mozarella
2 blikjes tonijn
zwarte olijven
pijnboompitjes

en je favoriete dressing.

Terwijl de pasta kookt even snel de mozarella marineren met peper en zout en lekkere olijfolie.
Intussen de tomaat in partjes snijden, en met wat olijfjes, de tonijn en de rucola in een slakom. Beetje extra vergine olijfolie overheen. De pasta laten uitlekken, afspoelen met koud water, en bij de sla mikken. Goed doorhusselen met je handen, jamie Oliver style.

Als laatste de pijnboompitjes (die je even kort hebt gebakken of gegrilld) eroverheen, en een dressing. Gewone slasaus is lekker, ik heb nu hele lekkere tomaat-dragon gevonden.

Lekker licht voor een zomeravond, en gezond.
Hyperdudewoensdag 19 juli 2006 @ 11:06
Zalmpasta, niet echt geschikt voor dit weer, maar in kleine hoeveelheid met wat groennvoer erbij prima te doen.

  • beetje dunne pasta, Tagliatelle oid. 3-5 minuten kooktijd.
  • gerookte zalm, meestal zo'n platte verpakking 2 ons.
  • bosui of lente-ui.
  • room, die gesteriliseerde van de Aldi oid. is wel handig in huis te hebben, en lekkere kleine verpakking.
  • citroensap, echte of uit zo'n plastic nepcitroen, of scheutje witte wijn.
  • dille.
  • witte peper.

    Bereiding.
  • zalm fijn snijden
  • bosui fijn snijden, ongeveer 3 minuten langzaam garen tot glazig.
  • gedeelte van de room erbij.
  • dille en peper erbij.
  • als de pasta klaar is; "gooi tegen de muur-test"
  • zalm erbij gooien. minuutje opwarmen.
  • pasta, in goede hoeveelheid/verhouding; bij de saus gooien.
  • citroen en eventueel nog wat room toevoegen.

    Moet lukken in 5 minuten
  • Puckzzzwoensdag 19 juli 2006 @ 11:13
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 11:00 schreef Gripper het volgende:
    Een lekkere pasta salade voor 2:

    twee handjes pasta (300 gram ofzo) , maakt niet uit welke, zolang het maar geen gevulde pasta is
    Zakje rucola
    3 tomaten
    pakje mozarella
    2 blikjes tonijn
    zwarte olijven
    pijnboompitjes

    en je favoriete dressing.

    Terwijl de pasta kookt even snel de mozarella marineren met peper en zout en lekkere olijfolie.
    Intussen de tomaat in partjes snijden, en met wat olijfjes, de tonijn en de rucola in een slakom. Beetje extra vergine olijfolie overheen. De pasta laten uitlekken, afspoelen met koud water, en bij de sla mikken. Goed doorhusselen met je handen, jamie Oliver style.

    Als laatste de pijnboompitjes (die je even kort hebt gebakken of gegrilld) eroverheen, en een dressing. Gewone slasaus is lekker, ik heb nu hele lekkere tomaat-dragon gevonden.

    Lekker licht voor een zomeravond, en gezond.
    sla door een pastasalade, daar zou ik nou nooit aan gedacht hebben.
    Goed idee
    Soempiewoensdag 19 juli 2006 @ 11:13
    - farfalle
    - bakje cherrytomaatjes
    - pijnboompitjes
    - slagroom
    - pesto 2 soorten
    - oude kaas/ parmezaanse kaas

    Farfalle koken.
    Cherrytomaatjes in tweeen snijden.
    Pijnboompitjes roosteren.
    2 lepels pesto in een pan. Scheutje slagroom er bij.
    Tomaatjes + pasta erbij.
    Kaas en pijnboompitjes eroverheen strooien.

    Supersimpel en lekker

    Witlofsalade:

    3 witlofstronkjes
    augurken
    2 bananen
    2 appels
    1 blikje mandarijntjes

    Alles snijden en mengen.

    [ Bericht 0% gewijzigd door Soempie op 19-07-2006 11:21:45 ]
    Hagelkaaswoensdag 19 juli 2006 @ 11:19
    quote:
    Op dinsdag 18 juli 2006 09:55 schreef Remco_h het volgende:
    Vietnamese noedels met rosbief
    Per persoon :

    150 g peultjes
    2 bosuitjes
    100 g mie
    150 g rosbief à la minute
    2 eetlepels chilisaus
    30 g cashewnoten

    In pan water aan de kook brengen. Intussen peultjes schoonmaken. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Mie en peultjes in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Intussen in koekenpan olie verhitten en rosbief op hoog vuur ca. 2 minuten bakken, halverwege keren. Mie en peultjes afgieten en met chilisaus en bosuitjes in grote kom door elkaar scheppen. Plakjes rosbief op mie leggen. Garneren met cashewnoten.
    Ik ga dit recept vanavond maken denk ik Misschien leuk om elkaars recepten te maken en dan met een cijfer te beoordelen?
    Soempiewoensdag 19 juli 2006 @ 11:20
    mangosalsa

    Nodig:
    2 rijpe mango's
    1 eetlepel jalapenopeper
    2 lenteuitjes
    1 eetlepel citroensap
    1 flinke mespunt ketoembar
    zout

    Alles in keukenmachine hakken tot een dikke dipsaus ontstaat.

    Lekker bij tortillachips, taco's ed. En op brood ook trouwens.
    Barbwoensdag 19 juli 2006 @ 12:23
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 11:19 schreef Hagelkaas het volgende:
    Misschien leuk om elkaars recepten te maken en dan met een cijfer te beoordelen?
    Ik heb net die wrap met zalm en creme fraiche geprobeerd als lunch en ik geef het een tien, .
    Olewoensdag 19 juli 2006 @ 14:53
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 12:23 schreef Barb het volgende:

    [..]

    Ik heb net die wrap met zalm en creme fraiche geprobeerd als lunch en ik geef het een tien, .
    Dat is ook goed als hapje bij borrel. ik maak het overigens met roomkaas., pijnboompitjes en verse bieslook. Ook erg lekker!
    daanski82woensdag 19 juli 2006 @ 16:23
    ui snijden <pan water opzetten>
    paprika snijden
    Kipfilet snijden
    oilie in pan <pasta in de pan en koken>
    kip bakken.
    als de kip gebakken is de ui en paprika mee nemen bakken.
    als alles gaar is en de ui glazig dan de creme frace er door en een potje pesto (van grande da italia let op de basilicum en niet de olijf versie)
    even mee sudderen,. <als de pasta gaar is pasta afgieten>
    pasta in een bord de pesto saus er over en eet smakelijk
    Tourniquetmaandag 24 juli 2006 @ 20:44
    In het kader van "in 10 minuten klaar" en ook geen zin in voorbereidingen en veel vuile vaat:




    Martijn_77maandag 24 juli 2006 @ 22:36
    quote:
    Op maandag 24 juli 2006 20:44 schreef Tourniquet het volgende:
    In het kader van "in 10 minuten klaar" en ook geen zin in voorbereidingen en veel vuile vaat:

    [afbeelding]
    [afbeelding]

    Ziet er goed uit
    Puckzzzdinsdag 25 juli 2006 @ 11:44
    Die aardappeltjes zijn zooooooooo lekker!!

    doen het ook goed op de BBQ by the way, ff in zilverfolie wikkelen en op de BBQ gooien. Of op een spies met champignons
    Ciscusdinsdag 25 juli 2006 @ 11:46
    mjummie, nu heb ik trek.
    skiczukiedinsdag 25 juli 2006 @ 11:46
    Frikandellen uit de frituur. Magnentronlasagna. Als ik iets binnen 10 minuten wil eten wordt het dus ongezond of niet lekker.
    vosssdinsdag 25 juli 2006 @ 11:47
    Het volgende is ook lekker en snel klaar:

    Pan rijst koken.

    Wok pakken; kopje water in flikkeren, 2 maggieblokjes erin, stukjes wortel erin mikken, taugé erbij, uitje snipperen, brocolli erin.
    ff bakken zegmaar. Kipfilet in stukjes snijden en die erbij flikkeren. weer bakken en dan dat spul over de rijst heen flikkeren.

    Eventueel met een gebakken eitje eroverheen.
    Stelt geen drol voor en is erg lekker
    vosssdinsdag 25 juli 2006 @ 11:48
    Plus dat het er ook nog eens vrolijk uit ziet met al die kleurtjes en het net lijkt of het heel wat werk is wat je erin gestoken hebt!

    Leuk voor als iemand komt eten ofzo
    skiczukiedinsdag 25 juli 2006 @ 11:53
    Waar ik trouwens af en toe wél de moeite voor heb genomen; spekreepjes bakken, spinazie en creme freche en macaroni. Dat überlekkere studentenreceptje. En dat is 8 minuten werk.
    Remco_hdinsdag 25 juli 2006 @ 14:10
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 10:54 schreef Barb het volgende:
    Wraps
    Peper
    Creme fraiche
    Gerookte zalm
    Sla

    Wrap ff in de magnetron opwarmen
    Wrap insmeren met creme fraiche
    Peper erop
    Wrap beleggen met plakken gerookte zalm
    Wrap bedekken met sla
    Wrap oprollen
    Wrap opeten
    mijn ouders kwamen op bezoek en ik had dit als hapje klaargemaakt...
    met ipv creme fraiche een boursin achtig smeerkaasje
    verse bieslook, geen sla wel zalm...

    op gerold prikkertjes erin en elke cm doorsnijden..

    goed ontvangen
    Mickeyswoensdag 2 augustus 2006 @ 17:28
    Hmm.. Eigenlijk bedoeld voor de hitte.. een heerlijke maaltijd salade voor 3-4 personen:

    benodigheden:
    400 gram witte kool
    1 krop sla
    1 bosje bieslook
    200 gram gerookte kipfilet
    handje rozijnen

    benodigheden dressing:
    4 eetlepels Yofresh
    1/2 eetlepel grove mosterd
    sap van 1/2 citroen
    peper
    zout.

    De dressing in een bakje goed door elkaar mengen. de zout en peper naar smaak toevoegen.

    De kool, sla, kip en bieslook in stukjes snijden (reepjes mag ook). In een grote bak doen en samen met de rozijnen goed door elkaar husselen. Dressing er over en je maaltijd is klaar binnen 10 minuten.
    JacMarwoensdag 2 augustus 2006 @ 17:44
    Pasta met gerookte zalm

    Ingredienten:

    - Pasta
    - Gerookte zalm
    - Dille
    - Bekertje creme fraiche

    Pasta koken, gerookte zalm snipperen. Pasta mengen met de zalm, creme fraiche en dille en klaar
    Lekker met geraspte kaas!