abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_39938163
Jaaa, ik heb het ook een keer zonder mixer moeten doen en dat raad ik je niet aan.. Ik deed er ongeveer 10 minuten over, en toen moest ik stoppen door een lamme arm
  dinsdag 18 juli 2006 @ 22:25:44 #27
126620 Krln
Belg in Breda
pi_39954416
tonijn steaks inwrijven met citroen, olijfolie, peterselie en peper mensgel-3 minuten op de grill per kant-serveren op wa verse veldsla-stukje stokbrood erbij, of als je tijd hebt, met pasta waar je een lepeltje pesto door hebt gedaan-heerlijk
pi_39963781
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 10:13 schreef Coolfool het volgende:

[..]

Lekker nog wat wittewijnazijn er door!
nooit gedaan, geweldig idee!
pi_39964495
benodigd

Wiite wijn azijn
krokante broodjes ( die zweedse bijvoorbeeld)
Knoflook
tomaten
bassilicum een flinke hand
zeezout
zwarte peper
scheutje olijfolie.

hol de tomaten uit zodat je de zaadjes verwijderd en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Wrijf knoflook over de broodjes uit.
voeg bij de tomaten, naar eigen inzicht witte wijnazijn en 1 scheutje olijfolie.
voeg naar inzicht zout & peper toe.

leg de tomatenstukjes op het brood en daar boven op nog bassilicum.



[ Bericht 0% gewijzigd door staticdata op 19-07-2006 08:29:57 ]
pi_39964528
Good one, ik ga ook eens eentje op zoeken.
  woensdag 19 juli 2006 @ 10:42:56 #31
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_39967395
Gisteren heerlijk makkelijk gedaan (weinig keus met dit weer )

Een Beenhammetje van Super de Boer (8 euro, dat dan weer wel)
Een zak gemengde sla
Een stokbrood
Een bakje kruidenboter

Beenhammetje in plakken van 1 cm. snijden, sausje erover (zit erbij en is heerlijk) 3 minuten in de magnetron.
Ondertussen sla een beetje klaarmaken, tomaatjes, pijnboompitjes, blokjes kaas etc. je kent het wel.
Honing / mosterd dressing erover.
Magnetron zegt *ping!!*
Stokbroodje en boter op tafel, sla op bord, plakken beenham op bord

duurde al met al een minuut of 5 voordat er een heerlijke lichte zomermaaltijd op tafel stond

we zijn maar met zijn tweeen en hebben dus een paar plakken beenham overgehouden, en drie keer raden wat ik voor lunch eet straks
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 19 juli 2006 @ 10:54:38 #32
3498 Barb
Graduated Fool
pi_39967688
Wraps
Peper
Creme fraiche
Gerookte zalm
Sla

Wrap ff in de magnetron opwarmen
Wrap insmeren met creme fraiche
Peper erop
Wrap beleggen met plakken gerookte zalm
Wrap bedekken met sla
Wrap oprollen
Wrap opeten
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  woensdag 19 juli 2006 @ 10:56:34 #33
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_39967746
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:54 schreef Barb het volgende:
Wraps
Peper
Creme fraiche
Gerookte zalm
Sla

Wrap ff in de magnetron opwarmen
Wrap insmeren met creme fraiche
Peper erop
Wrap beleggen met plakken gerookte zalm
Wrap bedekken met sla
Wrap oprollen
Wrap opeten


zal ook lekker zijn met andere soorten gerookte vis? ik denk aan paling ofzo?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 19 juli 2006 @ 10:57:56 #34
3498 Barb
Graduated Fool
pi_39967781
quote:
Op woensdag 19 juli 2006 10:56 schreef Puckzzz het volgende:


zal ook lekker zijn met andere soorten gerookte vis? ik denk aan paling ofzo?
Is ook heerlijk.
Of met gerookte kipfilet.
Of een laagje pesto erbij ipv creme fraiche.
Of tomaten ertussen.
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  woensdag 19 juli 2006 @ 11:00:54 #35
130803 Gripper
Get a grip
pi_39967861
Een lekkere pasta salade voor 2:

twee handjes pasta (300 gram ofzo) , maakt niet uit welke, zolang het maar geen gevulde pasta is
Zakje rucola
3 tomaten
pakje mozarella
2 blikjes tonijn
zwarte olijven
pijnboompitjes

en je favoriete dressing.

Terwijl de pasta kookt even snel de mozarella marineren met peper en zout en lekkere olijfolie.
Intussen de tomaat in partjes snijden, en met wat olijfjes, de tonijn en de rucola in een slakom. Beetje extra vergine olijfolie overheen. De pasta laten uitlekken, afspoelen met koud water, en bij de sla mikken. Goed doorhusselen met je handen, jamie Oliver style.

Als laatste de pijnboompitjes (die je even kort hebt gebakken of gegrilld) eroverheen, en een dressing. Gewone slasaus is lekker, ik heb nu hele lekkere tomaat-dragon gevonden.

Lekker licht voor een zomeravond, en gezond.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 19 juli 2006 @ 11:06:25 #36
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_39968031
Zalmpasta, niet echt geschikt voor dit weer, maar in kleine hoeveelheid met wat groennvoer erbij prima te doen.

  • beetje dunne pasta, Tagliatelle oid. 3-5 minuten kooktijd.
  • gerookte zalm, meestal zo'n platte verpakking 2 ons.
  • bosui of lente-ui.
  • room, die gesteriliseerde van de Aldi oid. is wel handig in huis te hebben, en lekkere kleine verpakking.
  • citroensap, echte of uit zo'n plastic nepcitroen, of scheutje witte wijn.
  • dille.
  • witte peper.

    Bereiding.
  • zalm fijn snijden
  • bosui fijn snijden, ongeveer 3 minuten langzaam garen tot glazig.
  • gedeelte van de room erbij.
  • dille en peper erbij.
  • als de pasta klaar is; "gooi tegen de muur-test"
  • zalm erbij gooien. minuutje opwarmen.
  • pasta, in goede hoeveelheid/verhouding; bij de saus gooien.
  • citroen en eventueel nog wat room toevoegen.

    Moet lukken in 5 minuten
  • How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
      woensdag 19 juli 2006 @ 11:13:19 #37
    1592 Puckzzz
    Bitch please!
    pi_39968241
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 11:00 schreef Gripper het volgende:
    Een lekkere pasta salade voor 2:

    twee handjes pasta (300 gram ofzo) , maakt niet uit welke, zolang het maar geen gevulde pasta is
    Zakje rucola
    3 tomaten
    pakje mozarella
    2 blikjes tonijn
    zwarte olijven
    pijnboompitjes

    en je favoriete dressing.

    Terwijl de pasta kookt even snel de mozarella marineren met peper en zout en lekkere olijfolie.
    Intussen de tomaat in partjes snijden, en met wat olijfjes, de tonijn en de rucola in een slakom. Beetje extra vergine olijfolie overheen. De pasta laten uitlekken, afspoelen met koud water, en bij de sla mikken. Goed doorhusselen met je handen, jamie Oliver style.

    Als laatste de pijnboompitjes (die je even kort hebt gebakken of gegrilld) eroverheen, en een dressing. Gewone slasaus is lekker, ik heb nu hele lekkere tomaat-dragon gevonden.

    Lekker licht voor een zomeravond, en gezond.
    sla door een pastasalade, daar zou ik nou nooit aan gedacht hebben.
    Goed idee
    Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
      woensdag 19 juli 2006 @ 11:13:59 #38
    30252 Soempie
    Procreating
    pi_39968258
    - farfalle
    - bakje cherrytomaatjes
    - pijnboompitjes
    - slagroom
    - pesto 2 soorten
    - oude kaas/ parmezaanse kaas

    Farfalle koken.
    Cherrytomaatjes in tweeen snijden.
    Pijnboompitjes roosteren.
    2 lepels pesto in een pan. Scheutje slagroom er bij.
    Tomaatjes + pasta erbij.
    Kaas en pijnboompitjes eroverheen strooien.

    Supersimpel en lekker

    Witlofsalade:

    3 witlofstronkjes
    augurken
    2 bananen
    2 appels
    1 blikje mandarijntjes

    Alles snijden en mengen.

    [ Bericht 0% gewijzigd door Soempie op 19-07-2006 11:21:45 ]
    In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
    How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
    pi_39968418
    quote:
    Op dinsdag 18 juli 2006 09:55 schreef Remco_h het volgende:
    Vietnamese noedels met rosbief
    Per persoon :

    150 g peultjes
    2 bosuitjes
    100 g mie
    150 g rosbief à la minute
    2 eetlepels chilisaus
    30 g cashewnoten

    In pan water aan de kook brengen. Intussen peultjes schoonmaken. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Mie en peultjes in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar koken. Intussen in koekenpan olie verhitten en rosbief op hoog vuur ca. 2 minuten bakken, halverwege keren. Mie en peultjes afgieten en met chilisaus en bosuitjes in grote kom door elkaar scheppen. Plakjes rosbief op mie leggen. Garneren met cashewnoten.
    Ik ga dit recept vanavond maken denk ik Misschien leuk om elkaars recepten te maken en dan met een cijfer te beoordelen?
      woensdag 19 juli 2006 @ 11:20:40 #40
    30252 Soempie
    Procreating
    pi_39968477
    mangosalsa

    Nodig:
    2 rijpe mango's
    1 eetlepel jalapenopeper
    2 lenteuitjes
    1 eetlepel citroensap
    1 flinke mespunt ketoembar
    zout

    Alles in keukenmachine hakken tot een dikke dipsaus ontstaat.

    Lekker bij tortillachips, taco's ed. En op brood ook trouwens.
    In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
    How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
      woensdag 19 juli 2006 @ 12:23:06 #41
    3498 Barb
    Graduated Fool
    pi_39970498
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 11:19 schreef Hagelkaas het volgende:
    Misschien leuk om elkaars recepten te maken en dan met een cijfer te beoordelen?
    Ik heb net die wrap met zalm en creme fraiche geprobeerd als lunch en ik geef het een tien, .
    When it goes I feel the crush
    When I rush it hits me
      Moderator / Miss SHO woensdag 19 juli 2006 @ 14:53:06 #42
    22592 crew  Ole
    pi_39975718
    quote:
    Op woensdag 19 juli 2006 12:23 schreef Barb het volgende:

    [..]

    Ik heb net die wrap met zalm en creme fraiche geprobeerd als lunch en ik geef het een tien, .
    Dat is ook goed als hapje bij borrel. ik maak het overigens met roomkaas., pijnboompitjes en verse bieslook. Ook erg lekker!
    Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
    dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
    pi_39978769
    ui snijden <pan water opzetten>
    paprika snijden
    Kipfilet snijden
    oilie in pan <pasta in de pan en koken>
    kip bakken.
    als de kip gebakken is de ui en paprika mee nemen bakken.
    als alles gaar is en de ui glazig dan de creme frace er door en een potje pesto (van grande da italia let op de basilicum en niet de olijf versie)
    even mee sudderen,. <als de pasta gaar is pasta afgieten>
    pasta in een bord de pesto saus er over en eet smakelijk
    Sorry voor de evt. spelfouten maar ik heb een lichte vorm van dyslectie
    pi_40143615
    In het kader van "in 10 minuten klaar" en ook geen zin in voorbereidingen en veel vuile vaat:




      maandag 24 juli 2006 @ 22:36:43 #45
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_40147633
    quote:
    Op maandag 24 juli 2006 20:44 schreef Tourniquet het volgende:
    In het kader van "in 10 minuten klaar" en ook geen zin in voorbereidingen en veel vuile vaat:

    [afbeelding]
    [afbeelding]

    Ziet er goed uit
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      dinsdag 25 juli 2006 @ 11:44:35 #46
    1592 Puckzzz
    Bitch please!
    pi_40161510
    Die aardappeltjes zijn zooooooooo lekker!!

    doen het ook goed op de BBQ by the way, ff in zilverfolie wikkelen en op de BBQ gooien. Of op een spies met champignons
    Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
    pi_40161576
    mjummie, nu heb ik trek.
    pi_40161607
    Frikandellen uit de frituur. Magnentronlasagna. Als ik iets binnen 10 minuten wil eten wordt het dus ongezond of niet lekker.
    pi_40161631
    Het volgende is ook lekker en snel klaar:

    Pan rijst koken.

    Wok pakken; kopje water in flikkeren, 2 maggieblokjes erin, stukjes wortel erin mikken, taugé erbij, uitje snipperen, brocolli erin.
    ff bakken zegmaar. Kipfilet in stukjes snijden en die erbij flikkeren. weer bakken en dan dat spul over de rijst heen flikkeren.

    Eventueel met een gebakken eitje eroverheen.
    Stelt geen drol voor en is erg lekker
    De oude oude layout was veel beter!!
    vosss is de naam,
    met dubbel s welteverstaan.
    pi_40161662
    Plus dat het er ook nog eens vrolijk uit ziet met al die kleurtjes en het net lijkt of het heel wat werk is wat je erin gestoken hebt!

    Leuk voor als iemand komt eten ofzo
    De oude oude layout was veel beter!!
    vosss is de naam,
    met dubbel s welteverstaan.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')