_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:14 |
In plaats van nasi- / bamivlees is er een pakje runderpoulet in ons boodschappenkarretje terecht gekomen. Ik zat net naar dat pakje te staren, en plotseling gingen er allerlei alarmbellen rinkelen. Dit vlees kun je niet bakken, daar kun je hooguit soep van trekken of hachee van maken. Kortom, mijn bami is bij voorbaat al volledig naar de haaien. ![]() Ander probleem is dat ik totaal niet weet hoe ik moet stoven. Ik heb ook niet zo denderend veel ingrediënten meer in huis. Er liggen nog wat bamigroenten. Er is rijst, dat lijkt me beter bij passen dan bami. Verder spot ik nog een bakje champignons en wat bouillonblokjes. Kan ik hier nog iets van maken. En hoe werkt dat, stoven? | |
Biancavia | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:16 |
Kun je het niet ruilen bij de supermarkt? ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:16 |
quote: ![]() Je wilt zeggen dat dit bij voorbaat al kansloos is. | |
Biancavia | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:17 |
quote:Nee! Maar je wilt toch gewoon bamivlees? Of is het stom om iets te ruilen bij de supermarkt? ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:19 |
quote:We hebben bij mijn schoonouders in het dorp boodschappen gedaan, dat is 20 km verderop. Bovendien heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat ze geen vlees terugnemen, zeker niet als het hier al een tijdje in de vriezer heeft gelegen. De bami heb ik maar uit mijn hoofd gezet, ik vraag me nu voornamelijk af wat ik met dat vlees kan doen. | |
Biancavia | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:20 |
quote:Oh ja, nee, dan schiet het ruilen niet op inderdaad. Sorry, dan weet ik het verder ook niet. ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:21 |
quote: ![]() | |
AirwiN | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:27 |
Is dit wat? | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:28 |
quote:Daar staan allemaal dingen in die ik nu helemaal niet in huis heb. ![]() ![]() | |
AirwiN | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:30 |
quote:Volgens een aantal van die recepten kun je die meuk gewoon opbakken. En dat is volgens mij wat je wilde weten! | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:31 |
quote:Stoofpotje: Vlees kruiden, (zout,peper,iets van: paprikapoeder of kerrypoeder, knoflook/uienpoeder of kant en klaar kruiden, net wat je lust.) Bouillon maken van 2 blokjes en een liter water. Vlees aanbraden en als het goed bruin is half zetten en blussen met de bouillon. Een uurtje laten stoven, schoongemaakte gehalveerde champignons erbij doen, nog een half uurtje laten pruttelen. Rijst koken tijdens dat laatste half uurtje pruttelen. Als je de rijst laat uitstomen dan kun je de bamigroenten roerbakken met een beetje zout en kruiden die je lekker vindt. Dan heb je volgens mij een runderstoofpotje met rijst en roerbakgroente. | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:32 |
quote:* _Arual_ checkt het iets beter, gaat niet meteen gillen bij het zien van bepaalde ingrdiënten Edit: het wordt hoe dan ook "zacht" vlees, en dat in combi met bami lijkt me redelijk ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door _Arual_ op 07-07-2006 14:38:00 ] | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:33 |
quote: ![]() ![]() ![]() Dankjewel! Ik geloof dat het goed gaat komen! | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:34 |
quote:Graag gedaan, eet smakelijk! ![]() Edit: Laat eens weten hoe, doe ik misschien ook ideeen op! ![]() | |
ParanoidEv | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:35 |
Yeah..stoven.. heerlijk! Tijd dat je het eens gaat doen. Vlees aanbakken met een uitje, appel met kruidnageltjes er in erbijpleuren, een laurierblaadje flesje zwaar bier erbij (essentieel) en bouillon en stoven maar! Liefst 3 uur lang. Veel beter dan bami ook. | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:36 |
quote:geen (zwaar) bier in huis... Maar als het bovenstaande lukt, dan ga ik dit ook een keer proberen! Kruidnageltjes ![]() | |
19FR08 | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:41 |
![]() ![]() Kom je weer zo'n verdwaald ding tegen in je eten, waar je kaken van samen trekken ![]() | |
ParanoidEv | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:42 |
quote:Je moet ze ook in een appel prikken ![]() | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:48 |
quote:Heb je zo'n thee-ei? Daar kun je kruiden in doen die je eigenlijk liever niet op je bord vindt maar die wel lekker zijn om er door te doen, zoals: laurierblaadjes, kruidnagels, thijm (is een beetje houtig qua stengels) Gewoon in de bouillon/bier/wijn leggen waar je in aan het stoven bent en de smaak komt door het eten maar de onderdelen niet. | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:51 |
quote:Maar, stukjes appel zijn wel lekker door een stoofpotje en sommige andere kruiden zoals kruidnagels weer niet, wat doe je dan met die appel? Er uit halen en weggooien of stuksnijden en erdoor doen nadat je de kruidnagels hebt verwijderd? Ik doe er wel een stukje geschilde appel door maar ik prik de kruidnagels nooit in een appel, is daar een soort van 'meerwaarde' aan qua smaak? | |
ioko | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:52 |
Je kunt runderpoulet gewoon bakken en in de bami doen hoor, is misschien niet zo superzacht vlees, maar goed te doen. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juli 2006 @ 14:59 |
Je kan ook gewoon even naar de supermarkt gaan en nasi/bamivlees halen | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 16:50 |
Maareh TS, wat ga je er allemaal door doen? [ Bericht 94% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:50:21 ] | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 16:55 |
quote:Zo'n beetje alles wat in de koelkast staat. [ Bericht 70% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:50:40 ] | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:15 |
iig, het vlees staat nu op. ik heb er wat ketjap bij gedaan, teentje knoflook en een inimini beetje sambal. De rest volgt nog. Tot mijn verbazing ruikt het lekker. Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken - en of een inductieplaat geschikt is voor dergelijk "slowfood". [ Bericht 30% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:51:09 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:22 |
quote:Klinkt goed en inductie-plaat is er prima geschikt voor! [ Bericht 13% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:51:30 ] | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:24 |
quote:Ik merk het wel als ik het dadelijk van het plafond moet schrapen. Dat zou overigens een déja vu zijn. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:28 |
Hoezo deja vu met eten aan plafond? [ Bericht 86% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:52:20 ] | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:30 |
quote:Oh, bedenk je iets als voor de eerste keer op inductie koken, en dan nog snel even de pastasaus op willen warmen. Het lukte wel vrij vlot, in ieder geval. * _Arual_ krijgt honger. [ Bericht 10% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:52:36 ] | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:36 |
quote:Haha das niet zo best ![]() ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:39 |
quote:ik wil niet weten hoe dat zo gekomen is... Ik liep net de keuken in, en ik dacht, ik heb nog ergens een rode ui in de koelkast liggen. Ui uitgegraven, pruttelt nu ook vrollijk mee met de rest. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:42 |
quote:Leuk he, zo creatief koken ![]() Ik heb er nieteens over nagedacht nog wat ik ga eten ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:45 |
quote:een tip: bami is toch iets praktischer dan dit... | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:49 |
quote:Bami is inderdaad pratischer maar dit vind ik lekkerder! @ sea of love: ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:53:13 ] | |
Biancavia | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:49 |
quote:Hoe krijg je dat voor elkaar? | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 17:59 |
Belt mijn man net op dat ie later thuis zal zijn. Hoe lang kun je dat spul laten stoven voordat het gaat ontbinden? | |
Quinazoline | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:00 |
Heeeeel lang, kan geen kwaad. | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:01 |
quote:Geeft niets, kan er alleen maar zachter op worden, het vlees dan, we goed opletten dat er genoeg vocht in blijft zitten, een kopje lauw water erbij doen als het te dik wordt. | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:02 |
quote:nu zit er echt nog superveel vocht bij... moet ik het straks afgieten of zo? ![]() | |
Quinazoline | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:05 |
Ik zou het vocht een beetje binden, dan heb je een hele lekkere saus bij je vlees. | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:11 |
quote:Binden? Ik vrees dat ik niets in huis heb waarmee dat kan. | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:28 |
quote:was brood smeren, en net toen ik een klodder jam op mijn mes had, schrok ik van mijn ex ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:32 |
quote:Zelfs geen bloem? Daar kan je toch ook mee binden? | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:33 |
quote:Als er nog heel veel in zit, vuur wat hoger zodat er wat meer verdampt. | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:47 |
quote:Zelfs geen bloem... Ik ben al blij dat ik inmiddels wat kruiden heb verzameld. Ik heb een deel van het vocht afgegoten. Ondertussen heb ik ook wat champignonnetjes in de pan gehakt. | |
Mirjam | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:49 |
eventjes een opschoonslotje ![]() | |
Mirjam | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:54 |
en weer open, véél slowchat verwijderd ![]() | |
Captain_Chaos | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:55 |
quote:Als je een gekookt aardappeltje hebt kan je daar de boel ook aardig mee inbinden. Zit er al een kruidnageltje en een laulierblaadje bij je mini-stoofpotje ? ![]() | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 18:58 |
quote:Ik ga vooralsnog voor de "zet het vuur wat hoger"-optie. Mocht ik hier niet meer posten, dan is er iets gruwelijk mis gegaan. | |
Captain_Chaos | vrijdag 7 juli 2006 @ 19:01 |
Ik zou nog even de champignons eruit vissen dan. Daar komt veel vocht af. Je kan die dingen altijd beter in een apart pannetje opbakken. | |
kahaarin | vrijdag 7 juli 2006 @ 19:21 |
quote:TS alles nog heel en in de pan? ![]() | |
Biancavia | vrijdag 7 juli 2006 @ 19:23 |
quote:En heeft het gesmaakt? ![]() | |
Captain_Chaos | vrijdag 7 juli 2006 @ 19:25 |
Het blijft wel stil zeg... het is óf briljant geworden óf een dodeijk mengsel. _Arual_, knipper eens met je ogen zodat we weten dat het goed met je gaat ! | |
#ANONIEM | vrijdag 7 juli 2006 @ 20:22 |
_Arual_ ... vertelvertelvertelvertelvertel | |
_Arual_ | vrijdag 7 juli 2006 @ 23:04 |
Het is voor herhaling vatbaar! En het is helemaal opgegaan. Tegen de tijd dat het winter wordt, open ik een stoofpotjestopic. | |
Captain_Chaos | vrijdag 7 juli 2006 @ 23:07 |
quote:*noteert ![]() | |
kahaarin | zaterdag 8 juli 2006 @ 19:10 |
quote:Zomerstoofpotjes met kip en ananas of perzik met kerry en creme fraîche is ook erg lekker, met b.v. notenrijst of wilde rijst. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 9 juli 2006 @ 00:22 |
quote:Notenrijst ![]() En stoofpotjestopic zal ik vast en zeker ook veel van leren... ![]() | |
kahaarin | zondag 9 juli 2006 @ 13:50 |
quote:Zo, gedaan! Ik heb een zomerstoofpotjes topic geopend, ben benieuwd naar alle recepten. | |
Pietverdriet | zondag 9 juli 2006 @ 20:56 |
Je zou er ook kroketten mee kunnen maken. | |
_Arual_ | zondag 9 juli 2006 @ 21:54 |
quote:We hebben nog geen friteuse... En dat is misschien maar beter ook. ![]() |