FOK!forum / Culinesse à gogo / Runderpoulet? Wat moet ik daar nu mee?!
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 14:14
In plaats van nasi- / bamivlees is er een pakje runderpoulet in ons boodschappenkarretje terecht gekomen. Ik zat net naar dat pakje te staren, en plotseling gingen er allerlei alarmbellen rinkelen. Dit vlees kun je niet bakken, daar kun je hooguit soep van trekken of hachee van maken.

Kortom, mijn bami is bij voorbaat al volledig naar de haaien.

Ander probleem is dat ik totaal niet weet hoe ik moet stoven. Ik heb ook niet zo denderend veel ingrediënten meer in huis. Er liggen nog wat bamigroenten. Er is rijst, dat lijkt me beter bij passen dan bami. Verder spot ik nog een bakje champignons en wat bouillonblokjes.

Kan ik hier nog iets van maken. En hoe werkt dat, stoven?
Biancaviavrijdag 7 juli 2006 @ 14:16
Kun je het niet ruilen bij de supermarkt?
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 14:16
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:16 schreef Biancavia het volgende:
Kun je het niet ruilen bij de supermarkt?


Je wilt zeggen dat dit bij voorbaat al kansloos is.
Biancaviavrijdag 7 juli 2006 @ 14:17
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:16 schreef _Arual_ het volgende:

[..]



Je wilt zeggen dat dit bij voorbaat al kansloos is.
Nee! Maar je wilt toch gewoon bamivlees?

Of is het stom om iets te ruilen bij de supermarkt?
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 14:19
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:17 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Nee! Maar je wilt toch gewoon bamivlees?

Of is het stom om iets te ruilen bij de supermarkt?
We hebben bij mijn schoonouders in het dorp boodschappen gedaan, dat is 20 km verderop. Bovendien heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat ze geen vlees terugnemen, zeker niet als het hier al een tijdje in de vriezer heeft gelegen.

De bami heb ik maar uit mijn hoofd gezet, ik vraag me nu voornamelijk af wat ik met dat vlees kan doen.
Biancaviavrijdag 7 juli 2006 @ 14:20
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:19 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

We hebben bij mijn schoonouders in het dorp boodschappen gedaan, dat is 20 km verderop. Bovendien heb ik zo'n donkerbruin vermoeden dat ze geen vlees terugnemen, zeker niet als het hier al een tijdje in de vriezer heeft gelegen.

De bami heb ik maar uit mijn hoofd gezet, ik vraag me nu voornamelijk af wat ik met dat vlees kan doen.
Oh ja, nee, dan schiet het ruilen niet op inderdaad.
Sorry, dan weet ik het verder ook niet.
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 14:21
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:20 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Oh ja, nee, dan schiet het ruilen niet op inderdaad.
Sorry, dan weet ik het verder ook niet.
AirwiNvrijdag 7 juli 2006 @ 14:27
Is dit wat?
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 14:28
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:27 schreef AirwiN het volgende:
Is dit wat?
Daar staan allemaal dingen in die ik nu helemaal niet in huis heb.

AirwiNvrijdag 7 juli 2006 @ 14:30
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:28 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Daar staan allemaal dingen in die ik nu helemaal niet in huis heb.

Volgens een aantal van die recepten kun je die meuk gewoon opbakken. En dat is volgens mij wat je wilde weten!
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 14:31
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:14 schreef _Arual_ het volgende:
Ander probleem is dat ik totaal niet weet hoe ik moet stoven. Ik heb ook niet zo denderend veel ingrediënten meer in huis. Er liggen nog wat bamigroenten. Er is rijst, dat lijkt me beter bij passen dan bami. Verder spot ik nog een bakje champignons en wat bouillonblokjes.

Kan ik hier nog iets van maken. En hoe werkt dat, stoven?
Stoofpotje:

Vlees kruiden, (zout,peper,iets van: paprikapoeder of kerrypoeder, knoflook/uienpoeder of kant en klaar kruiden, net wat je lust.)
Bouillon maken van 2 blokjes en een liter water.
Vlees aanbraden en als het goed bruin is half zetten en blussen met de bouillon.
Een uurtje laten stoven, schoongemaakte gehalveerde champignons erbij doen, nog een half uurtje laten pruttelen.
Rijst koken tijdens dat laatste half uurtje pruttelen.
Als je de rijst laat uitstomen dan kun je de bamigroenten roerbakken met een beetje zout en kruiden die je lekker vindt.

Dan heb je volgens mij een runderstoofpotje met rijst en roerbakgroente.
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 14:32
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:30 schreef AirwiN het volgende:

[..]

Volgens een aantal van die recepten kun je die meuk gewoon opbakken. En dat is volgens mij wat je wilde weten!
* _Arual_ checkt het iets beter, gaat niet meteen gillen bij het zien van bepaalde ingrdiënten

Edit: het wordt hoe dan ook "zacht" vlees, en dat in combi met bami lijkt me redelijk

[ Bericht 17% gewijzigd door _Arual_ op 07-07-2006 14:38:00 ]
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 14:33
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:31 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Stoofpotje:

Vlees kruiden, (zout,peper,iets van: paprikapoeder of kerrypoeder, knoflook/uienpoeder of kant en klaar kruiden, net wat je lust.)
Bouillon maken van 2 blokjes en een liter water.
Vlees aanbraden en als het goed bruin is half zetten en blussen met de bouillon.
Een uurtje laten stoven, schoongemaakte gehalveerde champignons erbij doen, nog een half uurtje laten pruttelen.
Rijst koken tijdens dat laatste half uurtje pruttelen.
Als je de rijst laat uitstomen dan kun je de bamigroenten roerbakken met een beetje zout en kruiden die je lekker vindt.

Dan heb je volgens mij een runderstoofpotje met rijst en roerbakgroente.


Dankjewel!

Ik geloof dat het goed gaat komen!
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 14:34
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:33 schreef _Arual_ het volgende:

[..]



Dankjewel!

Ik geloof dat het goed gaat komen!
Graag gedaan, eet smakelijk!

Edit: Laat eens weten hoe, doe ik misschien ook ideeen op!
ParanoidEvvrijdag 7 juli 2006 @ 14:35
Yeah..stoven.. heerlijk! Tijd dat je het eens gaat doen.
Vlees aanbakken met een uitje, appel met kruidnageltjes er in erbijpleuren, een laurierblaadje flesje zwaar bier erbij (essentieel) en bouillon en stoven maar! Liefst 3 uur lang.
Veel beter dan bami ook.
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 14:36
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:35 schreef ParanoidEv het volgende:
Yeah..stoven.. heerlijk! Tijd dat je het eens gaat doen.
Vlees aanbakken met een uitje, appel met kruidnageltjes er in erbijpleuren, een laurierblaadje flesje zwaar bier erbij (essentieel) en bouillon en stoven maar! Liefst 3 uur lang.
Veel beter dan bami ook.
geen (zwaar) bier in huis... Maar als het bovenstaande lukt, dan ga ik dit ook een keer proberen!

Kruidnageltjes
19FR08vrijdag 7 juli 2006 @ 14:41
Kruidnagels

Kom je weer zo'n verdwaald ding tegen in je eten, waar je kaken van samen trekken
ParanoidEvvrijdag 7 juli 2006 @ 14:42
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:41 schreef 19FR08 het volgende:
Kruidnagels

Kom je weer zo'n verdwaald ding tegen in je eten, waar je kaken van samen trekken
Je moet ze ook in een appel prikken
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 14:48
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:41 schreef 19FR08 het volgende:
Kruidnagels

Kom je weer zo'n verdwaald ding tegen in je eten, waar je kaken van samen trekken
Heb je zo'n thee-ei?
Daar kun je kruiden in doen die je eigenlijk liever niet op je bord vindt maar die wel lekker zijn om er door te doen, zoals: laurierblaadjes, kruidnagels, thijm (is een beetje houtig qua stengels)
Gewoon in de bouillon/bier/wijn leggen waar je in aan het stoven bent en de smaak komt door het eten maar de onderdelen niet.
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 14:51
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 14:42 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]

Je moet ze ook in een appel prikken
Maar, stukjes appel zijn wel lekker door een stoofpotje en sommige andere kruiden zoals kruidnagels weer niet, wat doe je dan met die appel?
Er uit halen en weggooien of stuksnijden en erdoor doen nadat je de kruidnagels hebt verwijderd?
Ik doe er wel een stukje geschilde appel door maar ik prik de kruidnagels nooit in een appel, is daar een soort van 'meerwaarde' aan qua smaak?
iokovrijdag 7 juli 2006 @ 14:52
Je kunt runderpoulet gewoon bakken en in de bami doen hoor, is misschien niet zo superzacht vlees, maar goed te doen.
#ANONIEMvrijdag 7 juli 2006 @ 14:59
Je kan ook gewoon even naar de supermarkt gaan en nasi/bamivlees halen
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 16:50
Maareh TS, wat ga je er allemaal door doen?

[ Bericht 94% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:50:21 ]
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 16:55
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 16:50 schreef kahaarin het volgende:


Maareh TS, wat ga je er allemaal door doen?
Zo'n beetje alles wat in de koelkast staat.

[ Bericht 70% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:50:40 ]
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 17:15
iig, het vlees staat nu op. ik heb er wat ketjap bij gedaan, teentje knoflook en een inimini beetje sambal. De rest volgt nog. Tot mijn verbazing ruikt het lekker. Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken - en of een inductieplaat geschikt is voor dergelijk "slowfood".

[ Bericht 30% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:51:09 ]
#ANONIEMvrijdag 7 juli 2006 @ 17:22
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:15 schreef _Arual_ het volgende:

iig, het vlees staat nu op. ik heb er wat ketjap bij gedaan, teentje knoflook en een inimini beetje sambal. De rest volgt nog. Tot mijn verbazing ruikt het lekker. Ik ben benieuwd hoe het gaat smaken - en of een inductieplaat geschikt is voor dergelijk "slowfood".
Klinkt goed en inductie-plaat is er prima geschikt voor!

[ Bericht 13% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:51:30 ]
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 17:24
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:22 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Klinkt goed en inductie-plaat is er prima geschikt voor!
Ik merk het wel als ik het dadelijk van het plafond moet schrapen. Dat zou overigens een déja vu zijn.
#ANONIEMvrijdag 7 juli 2006 @ 17:28
Hoezo deja vu met eten aan plafond?

[ Bericht 86% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:52:20 ]
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 17:30
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:28 schreef SeaOfLove het volgende:
Hoezo deja vu met eten aan plafond?
Oh, bedenk je iets als voor de eerste keer op inductie koken, en dan nog snel even de pastasaus op willen warmen. Het lukte wel vrij vlot, in ieder geval.

* _Arual_ krijgt honger.

[ Bericht 10% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:52:36 ]
#ANONIEMvrijdag 7 juli 2006 @ 17:36
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:30 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Oh, bedenk je iets als voor de eerste keer op inductie koken, en dan nog snel even de pastasaus op willen warmen. Het lukte wel vrij vlot, in ieder geval.

* _Arual_ krijgt honger.
Haha das niet zo best (ik heb jam op mijn plafond )
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 17:39
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:36 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Haha das niet zo best (ik heb jam op mijn plafond )
ik wil niet weten hoe dat zo gekomen is...

Ik liep net de keuken in, en ik dacht, ik heb nog ergens een rode ui in de koelkast liggen. Ui uitgegraven, pruttelt nu ook vrollijk mee met de rest.
#ANONIEMvrijdag 7 juli 2006 @ 17:42
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:39 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

ik wil niet weten hoe dat zo gekomen is...

Ik liep net de keuken in, en ik dacht, ik heb nog ergens een rode ui in de koelkast liggen. Ui uitgegraven, pruttelt nu ook vrollijk mee met de rest.
Leuk he, zo creatief koken
Ik heb er nieteens over nagedacht nog wat ik ga eten
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 17:45
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:42 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Leuk he, zo creatief koken
Ik heb er nieteens over nagedacht nog wat ik ga eten
een tip: bami is toch iets praktischer dan dit...
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 17:49
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:45 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

een tip: bami is toch iets praktischer dan dit...
Bami is inderdaad pratischer maar dit vind ik lekkerder!

@ sea of love:

[ Bericht 13% gewijzigd door Mirjam op 07-07-2006 18:53:13 ]
Biancaviavrijdag 7 juli 2006 @ 17:49
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:36 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Haha das niet zo best (ik heb jam op mijn plafond )
Hoe krijg je dat voor elkaar?
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 17:59
Belt mijn man net op dat ie later thuis zal zijn. Hoe lang kun je dat spul laten stoven voordat het gaat ontbinden?
Quinazolinevrijdag 7 juli 2006 @ 18:00
Heeeeel lang, kan geen kwaad.
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 18:01
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:59 schreef _Arual_ het volgende:
Belt mijn man net op dat ie later thuis zal zijn. Hoe lang kun je dat spul laten stoven voordat het gaat ontbinden?
Geeft niets, kan er alleen maar zachter op worden, het vlees dan, we goed opletten dat er genoeg vocht in blijft zitten, een kopje lauw water erbij doen als het te dik wordt.
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 18:02
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:01 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Geeft niets, kan er alleen maar zachter op worden, het vlees dan, we goed opletten dat er genoeg vocht in blijft zitten, een kopje lauw water erbij doen als het te dik wordt.
nu zit er echt nog superveel vocht bij... moet ik het straks afgieten of zo?
Quinazolinevrijdag 7 juli 2006 @ 18:05
Ik zou het vocht een beetje binden, dan heb je een hele lekkere saus bij je vlees.
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 18:11
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:05 schreef Quinazoline het volgende:
Ik zou het vocht een beetje binden, dan heb je een hele lekkere saus bij je vlees.
Binden? Ik vrees dat ik niets in huis heb waarmee dat kan.
#ANONIEMvrijdag 7 juli 2006 @ 18:28
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 17:49 schreef Biancavia het volgende:

[..]

Hoe krijg je dat voor elkaar?
was brood smeren, en net toen ik een klodder jam op mijn mes had, schrok ik van mijn ex
#ANONIEMvrijdag 7 juli 2006 @ 18:32
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:11 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Binden? Ik vrees dat ik niets in huis heb waarmee dat kan.
Zelfs geen bloem? Daar kan je toch ook mee binden?
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 18:33
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:11 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Binden? Ik vrees dat ik niets in huis heb waarmee dat kan.
Als er nog heel veel in zit, vuur wat hoger zodat er wat meer verdampt.
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 18:47
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:32 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Zelfs geen bloem? Daar kan je toch ook mee binden?
Zelfs geen bloem... Ik ben al blij dat ik inmiddels wat kruiden heb verzameld.

Ik heb een deel van het vocht afgegoten. Ondertussen heb ik ook wat champignonnetjes in de pan gehakt.
Mirjamvrijdag 7 juli 2006 @ 18:49
eventjes een opschoonslotje
Mirjamvrijdag 7 juli 2006 @ 18:54
en weer open, véél slowchat verwijderd , kan het nu weer verder gaan over de vraag in de OP?
Captain_Chaosvrijdag 7 juli 2006 @ 18:55
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:47 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Zelfs geen bloem... Ik ben al blij dat ik inmiddels wat kruiden heb verzameld.

Ik heb een deel van het vocht afgegoten. Ondertussen heb ik ook wat champignonnetjes in de pan gehakt.
Als je een gekookt aardappeltje hebt kan je daar de boel ook aardig mee inbinden.

Zit er al een kruidnageltje en een laulierblaadje bij je mini-stoofpotje ?

_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 18:58
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:55 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]

Als je een gekookt aardappeltje hebt kan je daar de boel ook aardig mee inbinden.

Zit er al een kruidnageltje en een laulierblaadje bij je mini-stoofpotje ?

Ik ga vooralsnog voor de "zet het vuur wat hoger"-optie.

Mocht ik hier niet meer posten, dan is er iets gruwelijk mis gegaan.
Captain_Chaosvrijdag 7 juli 2006 @ 19:01
Ik zou nog even de champignons eruit vissen dan.

Daar komt veel vocht af.

Je kan die dingen altijd beter in een apart pannetje opbakken.
kahaarinvrijdag 7 juli 2006 @ 19:21
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:58 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik ga vooralsnog voor de "zet het vuur wat hoger"-optie.

Mocht ik hier niet meer posten, dan is er iets gruwelijk mis gegaan.
TS alles nog heel en in de pan?
Biancaviavrijdag 7 juli 2006 @ 19:23
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 18:47 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Zelfs geen bloem... Ik ben al blij dat ik inmiddels wat kruiden heb verzameld.

Ik heb een deel van het vocht afgegoten. Ondertussen heb ik ook wat champignonnetjes in de pan gehakt.
En heeft het gesmaakt?
Captain_Chaosvrijdag 7 juli 2006 @ 19:25
Het blijft wel stil zeg... het is óf briljant geworden óf een dodeijk mengsel.

_Arual_, knipper eens met je ogen zodat we weten dat het goed met je gaat !
#ANONIEMvrijdag 7 juli 2006 @ 20:22
_Arual_ ... vertelvertelvertelvertelvertel
_Arual_vrijdag 7 juli 2006 @ 23:04
Het is voor herhaling vatbaar! En het is helemaal opgegaan.

Tegen de tijd dat het winter wordt, open ik een stoofpotjestopic.
Captain_Chaosvrijdag 7 juli 2006 @ 23:07
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 23:04 schreef _Arual_ het volgende:
Het is voor herhaling vatbaar! En het is helemaal opgegaan.

Tegen de tijd dat het winter wordt, open ik een stoofpotjestopic.
*noteert

kahaarinzaterdag 8 juli 2006 @ 19:10
quote:
Op vrijdag 7 juli 2006 23:04 schreef _Arual_ het volgende:
Het is voor herhaling vatbaar! En het is helemaal opgegaan.

Tegen de tijd dat het winter wordt, open ik een stoofpotjestopic.
Zomerstoofpotjes met kip en ananas of perzik met kerry en creme fraîche is ook erg lekker, met b.v. notenrijst of wilde rijst.
#ANONIEMzondag 9 juli 2006 @ 00:22
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 19:10 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Zomerstoofpotjes met kip en ananas of perzik met kerry en creme fraîche is ook erg lekker, met b.v. notenrijst of wilde rijst.
Notenrijst

En stoofpotjestopic zal ik vast en zeker ook veel van leren...
kahaarinzondag 9 juli 2006 @ 13:50
quote:
Op zondag 9 juli 2006 00:22 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Notenrijst

En stoofpotjestopic zal ik vast en zeker ook veel van leren...
Zo, gedaan!
Ik heb een zomerstoofpotjes topic geopend, ben benieuwd naar alle recepten.
Pietverdrietzondag 9 juli 2006 @ 20:56
Je zou er ook kroketten mee kunnen maken.
_Arual_zondag 9 juli 2006 @ 21:54
quote:
Op zondag 9 juli 2006 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Je zou er ook kroketten mee kunnen maken.
We hebben nog geen friteuse... En dat is misschien maar beter ook.