gebruikersnaam | maandag 3 juli 2006 @ 15:52 |
Ik wil dus lekker slagroom maken . wat is nu de beste manier om dit zo lekker ogenlijk te maken? het moet in de koffie kunnen, en op cake. Ik wil geen zakje met poeder gebruiken, en dan de boel opkloppen. | |
Mr-Z | maandag 3 juli 2006 @ 15:58 |
Gewoon een bekertje slagroom kopen, wat lepels suiker er door en opkloppen. Verser en lekkerder kan niet ![]() | |
gebruikersnaam | maandag 3 juli 2006 @ 16:00 |
maar zijn er niet wat extra ingerdienten wat het een ander lekkerder maakt, ijvoorbeeld vanille erdoor ? | |
Pulsy | maandag 3 juli 2006 @ 16:02 |
ik hou t ook enkel bij slagroom +een paar lepeltjes suiker. Goed opkloppen tot ie stevig en dik is. Heerlijik! | |
Leintjeuh | maandag 3 juli 2006 @ 16:03 |
Soms kan ik genieten van slagroom waar een beetje kaneel en honing doorheen zit... Maar dat ook niet altijd hoor ![]() | |
piepster | maandag 3 juli 2006 @ 16:20 |
vanillesuiker erdoor en gewone suiker? | |
assepoes | maandag 3 juli 2006 @ 16:25 |
Alleen een zakje vanillesuiker. Dan blijft de slagroom langer stijf en is lekker! | |
Erosjuhhh | maandag 3 juli 2006 @ 18:08 |
je hebt in duitsland van dat suiker in watervorm ik moest altijd gewoon 2 pakken room in een spuitbus doen met 4 van die druppels, en dan 2 keer schudden met die slagroomspuitbusjes en dan was t klaar was echt hele lekkere precies goede slagroom probeer dat spul te krijgen anders, is hier in NL ook te krijgen weet ik zeker.. weet alleen de naam niet atm. | |
Isabeau | maandag 3 juli 2006 @ 19:51 |
Om verwarring met geslachtsroom verder te voorkomen heb ik er maar slagroom van gemaakt ![]() Gewoon verse slagroom kopen en in een vetvrije kom rustig opkloppen, steeds controleren of je het dik genoeg vindt. Eventueel suiker of vanillesuiker gebruiken. | |
Pietverdriet | maandag 3 juli 2006 @ 20:50 |
De lekkerste slagroom 1) Slagroom die je zo eet, dus niet in een saus of zo, moet vers zijn, zo vers mogelijk 2) Slagroom moet je met een garde slaan, niet in een spuitbus met gas opschuimen. 3) Gebruik slagroom met een zo hoog mogelijk vetgehalte 4) Gebruik witte kristalsuiker om het te zoeten Smaakjes: Je kan smaakjes aan slagroom toevoegen, zoals * Gesmolten chocolade * Vanille (gebruik echte, geen vaniline suiker) * Ingekookt vruchtesap of zelfgemaakte siropen zoals aardbei of frambozen, of maak eens siroop van kruiden, zoals Lievevrouwebedstro of rozemarijn | |
Martijn_77 | maandag 3 juli 2006 @ 22:03 |
En blijft de slagroom dan mooi stijf ondanks alle toevoegingen Piet? | |
Pietverdriet | maandag 3 juli 2006 @ 22:38 |
quote:slagroom is om te eten martijn, niet om te bewaren... ![]() | |
Serendips | maandag 3 juli 2006 @ 22:41 |
quote:Kun je dat dan eten? Wat voor smaak heeft het? | |
Martijn_77 | maandag 3 juli 2006 @ 22:42 |
quote:Ja, dat wel maar ik wil hem wel zo stijf mogelijk eten | |
Pietverdriet | maandag 3 juli 2006 @ 23:15 |
quote:Lievevrouwebedstrosmaak, hier in D wordt het kant en klaar verkocht als siroop (lekker in een berliner weisse, een zuur bier) als Waldmeister | |
Pietverdriet | maandag 3 juli 2006 @ 23:18 |
quote:Gesmolten chocolade bij geslagen room voegen en dan koud zetten maakt hem heel stevig, geconcentreerde siroop maakt hem slapper, je kan als je het mooi wilt serveren kan je er bv gelatine aan toe voegen, of van die slagroom versteviger | |
MissHobje | maandag 3 juli 2006 @ 23:20 |
een lekkere scheut likeur erdoor is mjam ![]() Voor in de koffie amaretto ![]() | |
nein | zaterdag 19 april 2008 @ 11:45 |
Even een kickje: Hoe kan je je slagroom beter stijf houden als je t op koffie/warme choco doet? Ik weet dat het kan, vroeger in de horeca kreeg je ook wel es van die enorm stevige slagroom die tijden stijf bleef! | |
Deliah | zaterdag 19 april 2008 @ 11:48 |
quote:Dat, maar dan zonder de suiker. | |
Deliah | zaterdag 19 april 2008 @ 11:50 |
Voortaan maar eerst eens de datum lezen. ![]() | |
Uccie | zaterdag 19 april 2008 @ 12:41 |
Er bestaat zoiets als klopfix, volgens mij kun je dat door je slagroom gooien en dan loopt ie niet zo snel terug. Maar ik vind wel dat je proeft en ik gebruik het alleen als ik taarten met slagroom garneer. | |
nein | zaterdag 19 april 2008 @ 14:49 |
quote:Ja, dat spul heb ik ook nog wel ergens liggen, maar het wordt dan toch echt niet die dikke slagroom.. Wat voor slagroom zit er op slagroomtaarten? Want daar is t ook zo dik! | |
LoudGirl | zaterdag 19 april 2008 @ 20:11 |
Ik gebruik een zakje vanillesuiker uit de natuurvoedingswinkel (fijne rietsuiker met gemalen vanillestokjes) en ik klop hem niet helemaal stijf. Lepeltje Baileys erdoor doet het goed bij chocoladetaart. | |
DarkerThanBlack | zaterdag 19 april 2008 @ 21:31 |
Hmm, je had toch ook iets met geklopte eiwit? | |
zoalshetis | zaterdag 19 april 2008 @ 23:06 |
slagkom van koper en ijskoud. room erin en met je hand lemniscaatvormig kloppen. snuf zout erin, dan pakken de eiwitstrengen sneller. uiteraard is dit ook voor eiwit. | |
fietsmiep | zaterdag 19 april 2008 @ 23:18 |
Inderdaad ik zet de kom en de gardes in de vriezer zodat ze goed koud zijn. | |
zoalshetis | zaterdag 19 april 2008 @ 23:19 |
quote:scheelt een kwart kloppen, misschien wel meer en zout ook. een snufje is genoeg. | |
Stansfield | maandag 21 april 2008 @ 14:31 |
Ik heb een keer voor een recept slagroom met de inhoud van een vanille stokje gemaakt. Die was erg lekker. | |
KingOfPop | dinsdag 29 april 2008 @ 21:16 |
Zonder suiker!! Met fijn schaafsel van sinaasappelschil, voor het kloppen toevoegen. | |
zoalshetis | dinsdag 29 april 2008 @ 22:53 |
quote:vergeet de snuf zout niet. ![]() |