Enchanter | woensdag 28 juni 2006 @ 22:04 |
Vrijdag komt m;n vriendin bij mij eten en aangezien zij erg van vis houdt , was ik van plan omiets met vis te gaan maken. Met vlees kan ik me aardig redden , maar iets maken van/met vis is nieuw voor me. Ik ben iig van plan om een salade erbij te maken en pirri pirri krieltjes Ik kan natuurlijk zo die zalm in een pan gooien met een klontje boter , maar dat vind ik zonde (¤.12,75 voor 2 zalmfiletjes ![]() Dus als iemand nog iets leuks weet wat ik met die zalm kan doen (marinade , saus) en hoe ik 'm het best kan bakken , het liefst stop ik ze in de oven bvb dank ![]() | |
Xebrozius | woensdag 28 juni 2006 @ 22:06 |
Het probleem met zalm is dat mensen het altijd teveel willen aankleden. Zalm eet je zoals het is. Zalm is smaak, zalm is structuur en zalm is zalm. Doe een beetje bloem op de rug van de zalm zodat het vel niet aan de pan blijft zitten, bak de zalm mooi roze in een olijfolie met verse basilicum. Knijp een citroen over de zalm uit en laat er een klein beetje boursin op smelten als je het eenmaal opdient. Meer is er niet nodig... | |
crossover | woensdag 28 juni 2006 @ 22:42 |
Zalm is echt simpel te maken! En erg lekker, maar vergeet niet het zout op tafel te zetten. Btw vage avatar ![]() | |
Blues | woensdag 28 juni 2006 @ 22:49 |
Hiermee maak je echt indruk : - 500 gr verse spinazie - 200 gr zalm - 1 zakje geraspte kaas (finello/pasta is 't lekkerst) - 1 el mosterd,zout,peper - 1 pakje room culinair - 1 pak (2 zakjes) aardappelpuree voor de oven (Maggi) Laat de verse spinazie slinken in de pan met olijfolie (dit kan beter in 2 keer) en in een vergiet doen..evt zout en peper toevoegen. Druk het vocht uit de spinazie. Meng de room met de mosterd en zout en peper in een schaaltje. Aardappelpuree maken. De ovenschotel achtereenvolgens vullen met de spinazie, daarna de zalm, de puree, daarover de roomsaus met mosterd en als bovenste laag de kaas. Doe de schotel 25 min.in een voorverwarmde oven van 200 gr. Wijntje erbij en ![]() | |
Stereotomy | woensdag 28 juni 2006 @ 22:51 |
Ik doe altijd Zalm in de oven met olijfolie, champignons en dille. | |
Blues | woensdag 28 juni 2006 @ 22:51 |
Dat is ook lekker idd.... of dit : - 2 zalmfilets - 100g geitenkaas - 3tl kerriepoeder - 125ml crème fraiche - 25g pijnboompitten - 25g gehakte hazelnoten - 150g veldsla - 2el balsamico dressing - zout en peper Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze droog. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en leg de zalmfilets erop. Verkruimel de geitenkaas. Roer het kerriepoeder door de crème fraiche en voeg de peper en zout toe. Strijk de kerrieroom over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas ,pijnboompitten en de gehakte hazelnoten erover. Zet de bakplaat ongeveer 12 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat de zalmfilets lichtbruin kleuren. Pluk de steeltjes van de veldsla. Schep de zalmfilets op warme borden, verdeel de veldsla eromheen en sprenkel de dressing erover. Lekker met gebakken aardappeltjes of friet. ![]() | |
Christiaan | woensdag 28 juni 2006 @ 22:52 |
Bluezz, je hebt het over spinazie, dit mag toch niet met vis? | |
MUUS | woensdag 28 juni 2006 @ 22:53 |
Zalm in bladerdeeg. ![]() | |
Muck | woensdag 28 juni 2006 @ 22:53 |
quote:dat dachten ze vroeger, maar het valt reuze mee. als je het maar niet elke dag doet ![]() | |
Enchanter | woensdag 28 juni 2006 @ 22:57 |
quote:Indruk maken hoef ik niet meer ![]() Wijn lust ik niet Maar er zitten een paar leuke tussen , more pls [ Bericht 8% gewijzigd door Martijn_77 op 29-06-2006 20:00:56 (Lees de FAQ eens) ] | |
TiMmS | woensdag 28 juni 2006 @ 22:58 |
Zalm in de pan gooien en ff aanbraden. Tagliatelli (dat groene) in het water, warm maken enzo, ff koken Door de tagliatelli een soort van roomsasus (culinaire room), samen serveren. Heerlijk ! | |
klaarover | woensdag 28 juni 2006 @ 23:00 |
Maak 1 gerecht: Ceasar salade met geroosterde zalmfilet (bbq). Ceasar salade is gemaakt met bindsla/kropsla, dooierdressing en zelfgemaakte broodcroutons. Samen met de barbequed zalmfilet is het een fantastische zomermaaltijd met een soort vrouwelijke touch. | |
El_Bassie | woensdag 28 juni 2006 @ 23:01 |
quote: ![]() | |
MUUS | woensdag 28 juni 2006 @ 23:02 |
quote:Inderdaad, meteen je trek weg hè? ![]() | |
Blues | woensdag 28 juni 2006 @ 23:05 |
quote:Als je het hebt over de zg. nitrosamines die schadelijk zouden zijn voor de mens. Ook hier geldt, gewoon niet te vaak doen. Je moet het wel in heel grote hoeveelheden, en heel vaak eten voor het echt schadelijk is ![]() | |
Harry_Sack | woensdag 28 juni 2006 @ 23:08 |
koop een mooie kant-en-klaar bbq, maak vuur, flikker die 2 zalmmoten er op, genoeg drank er bij en smikkelen maar. Een zakje diepvries aardappeltjes voor tussendoor, is een leuke snack ![]() Een paar afbakbroodjes en kruidenboter is ook wel okee, die broodjes kan je er ook op gooien | |
crossover | woensdag 28 juni 2006 @ 23:09 |
quote: quote:Maar wel een goed idee ![]() | |
woooohaa | woensdag 28 juni 2006 @ 23:18 |
Niemand die met de opmerking komt dat je een zalm zo vers mogelijk moet eten (en dus zo laat mogelijk moet kopen... vrijdag op de markt). Als je die zalm nu al in huis hebt (ook al staat er iets anders op de verpakking) is het veilig om te eten en het smaakt heus nog wel naar zalm, tenminste dat hoop ik dan. Maar zeker met de paar warme dagen die er aan zitten te komen, had je je aankoopmoment wat beter moeten plannen. Verder heb je inderdaad wel mooie bbq-recepten. | |
Pilootje | woensdag 28 juni 2006 @ 23:36 |
quote: quote: quote: | |
Enchanter | woensdag 28 juni 2006 @ 23:53 |
quote:Ik heb'ze in laten sealen , ik had gevraagd of ze vrijdag nog goed waren als ik ze nu zou kopen , ze zei toen dat ze dan wel in moest sealen. Dus ik heb er wel een goed gevoel over | |
Melusine | donderdag 29 juni 2006 @ 01:26 |
Ik zou die aardappeltjes die je wilde maken juist aanpassen aan de zalm. Salade is er inderdaad lekker bij, maar van die aardappels zou ik dan krieltjes in de schil maken - goed schoonboenen, gaarkoken met wat zout en dan lekker gesmolten roomboter eroverheen. ![]() Voor de zalm een grote pan nemen, wat boter of olijfolie verhitten en dan de zalmfilets eventjes op de niet-huidkant bakken. Omdraaien, vuur hoog, even goed laten bakken. Dan een paar teentjes knoflook erbij persen, wat (goede, geen zoete) witte wijn over alles heengieten (niet zitten mieren dat wijn vies is, het past bij uitstek bij zalm en je hoeft het niet te drinken ofzo) en wat takjes verse dille of anders gedroogde dille erbij. Deksel op de pan, vuur zo laag als hij kan en zalm gaar maar niet droog laten worden. Tenslotte zalm uit pan nemen en even laten rusten (bijv in alu-folie in de oven), het kookvocht goed door laten koken, er wat creme fraiche doorroeren en de saus over de zalm serveren. Paar partjes citroen erbij, nog wat verse peper eroverheen. Succes gegarandeerd. | |
Curiosity | donderdag 29 juni 2006 @ 11:57 |
Zalm met spinazie: Zalm insmeren met olijfolie en grillen in de grillpan. Ondertussen bladspinazie roerbakken met 2 teentje geperst knoflook en wat pijnboompiiten. Pasta koken, bijv. penne. Penne op een bord doen, hierop de spinazie en vervolgens de zalm, eet smakelijk. | |
Gummybear | donderdag 29 juni 2006 @ 12:06 |
Zalmpakketjes met groenten in de oven is ook erg lekker! Ik heb laatst een erg lekker recept gevonden op internet...weet niet meer waar maar er staan er genoeg op. Succes | |
Tinkepink | donderdag 29 juni 2006 @ 12:10 |
quote:Dat van die verse zalm - helemaal met dit weer - was ook mijn eerste gedachte toen ik las dat vriendin pas vrijdag zou komen eten. Volgens mij moet je vrijdag even opnieuw naar de visboer. Qua recepten. Gewoon grillen met verse citroen of een mosterddillesausje erbij. Lekker makkelijk. Dat van de bbq vind ik niet eens zo'n gek idee. 't Is veel te mooi weer om binnen te zitten en waarom zou je niet met je vriendin kunnen bbq? | |
owlet | donderdag 29 juni 2006 @ 16:53 |
zalmmot op stukje alufolie, stukjes groente er bij, klontje citroen- of koriander- of kruiden-boter er bij. Wat zout, peper en een scheutje wijn erbij. Goed dichtvouwen, niet te strak er moet wat stoomruimte overblijven. Even in de oven, klaar! ![]() | |
Curiosity | donderdag 29 juni 2006 @ 17:08 |
quote:Ik neem aan dat ze in de koelkast liggen. Is echt nog wel goed dan. | |
Martijn_77 | donderdag 29 juni 2006 @ 20:01 |
Gewoon in de grill pan met pasta en een lekkere salade er bij | |
DIJK | donderdag 29 juni 2006 @ 21:47 |
12,75 ?! Heb je een heel kilo gekocht ofzo?! ![]() Verders gewoon in de pan meppen met een fikse scheut goede olijfolie. Behalve een beetje zout, peper en misschien een beetje citroen verder niks mee doen. Als je een goed stuk vis hebt is het naturel gewoon op z'n best. | |
Enchanter | vrijdag 30 juni 2006 @ 21:30 |
Net klaar met eten , was ook nog even wezen snuffelen op het internet, had daar wel iets lekkers gevonden. Had een marinade gemaakt van ; ketjap , sambal (badjak) , knoflook , tabasco en citroensap , daar de zalmfilets mee ingesmeerd , de oven en... Salade gemaakt met mango/peper dressing ![]() Het was super en voor herhaling vatbaar dus , en nog bedankt voor de tips ![]() | |
lienelien | vrijdag 30 juni 2006 @ 22:44 |
quote:en wat voor een groentes kan je aanraden? ![]() | |
brrrrrrt | vrijdag 30 juni 2006 @ 23:06 |
in papilotte heb ik pas dus gemaakt om te kijken of dat lekker was, en was erg geslaagd. neem een stuk aluminiumfolie van ongeveer 30x30 glimmende kant boven smeer in met roomboter knip verse dille en strooi dat op de alufolie waar je de zalmmoot op gaat leggen zalmmoot wassen leg hem op de dille maal peper & zout op de zalm leg een plak kruidenboter (liefst met knof) op de zalm leg daarbovenop een plakje citroen vouw de zalm in de alufolie tot een pakketje (papilotte), laat alleen de top open giet een klein beetje witte wijn over de inhoud van het pakketje vouw het helemaal dicht doe zo voor elke zalmmoot die je maakt en leg ze uiteindelijk in een ovenschaal 10-12 minuten in een oven van 180-200 graden en kees is klaar. | |
brrrrrrt | vrijdag 30 juni 2006 @ 23:17 |
simpelweg kort braden in de koekenpan in een laagje visfond is trouwens ook lekker [ Bericht 2% gewijzigd door brrrrrrt op 30-06-2006 23:26:21 ] | |
Wereldman | zaterdag 1 juli 2006 @ 00:27 |
als je m in de oven doet. leg hem dan op partjes citroen, dan ligt ie als het ware los van de bodem van de schaal. Bakt ie mooi egaal.. | |
shine87 | zondag 2 juli 2006 @ 19:51 |
Sashimi van maken ![]() Of sushi... maar dan moet je de zalm wel vers halen of wil je een warm gerecht?:P |