abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 29 juni 2006 @ 17:08:32 #26
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_39360663
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 12:10 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Dat van die verse zalm - helemaal met dit weer - was ook mijn eerste gedachte toen ik las dat vriendin pas vrijdag zou komen eten. Volgens mij moet je vrijdag even opnieuw naar de visboer.

Qua recepten. Gewoon grillen met verse citroen of een mosterddillesausje erbij. Lekker makkelijk.
Dat van de bbq vind ik niet eens zo'n gek idee. 't Is veel te mooi weer om binnen te zitten en waarom zou je niet met je vriendin kunnen bbq?
Ik neem aan dat ze in de koelkast liggen.
Is echt nog wel goed dan.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 29 juni 2006 @ 20:01:43 #27
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39366006
Gewoon in de grill pan met pasta en een lekkere salade er bij
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39370497
12,75 ?! Heb je een heel kilo gekocht ofzo?!

Verders gewoon in de pan meppen met een fikse scheut goede olijfolie. Behalve een beetje zout, peper en misschien een beetje citroen verder niks mee doen. Als je een goed stuk vis hebt is het naturel gewoon op z'n best.
  vrijdag 30 juni 2006 @ 21:30:31 #29
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_39406669
Net klaar met eten , was ook nog even wezen snuffelen op het internet, had daar wel iets lekkers gevonden.
Had een marinade gemaakt van ; ketjap , sambal (badjak) , knoflook , tabasco en citroensap , daar de zalmfilets mee ingesmeerd , de oven en...
Salade gemaakt met mango/peper dressing , en pirri pirri krieltjes

Het was super en voor herhaling vatbaar dus , en nog bedankt voor de tips
Ik ben inmiddels overleden
pi_39409080
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 16:53 schreef owlet het volgende:
zalmmot op stukje alufolie, stukjes groente er bij, klontje citroen- of koriander- of kruiden-boter er bij. Wat zout, peper en een scheutje wijn erbij.
Goed dichtvouwen, niet te strak er moet wat stoomruimte overblijven.
Even in de oven, klaar!
en wat voor een groentes kan je aanraden?
pi_39409686
in papilotte heb ik pas dus gemaakt om te kijken of dat lekker was, en was erg geslaagd.

neem een stuk aluminiumfolie van ongeveer 30x30
glimmende kant boven
smeer in met roomboter
knip verse dille en strooi dat op de alufolie waar je de zalmmoot op gaat leggen
zalmmoot wassen
leg hem op de dille
maal peper & zout op de zalm
leg een plak kruidenboter (liefst met knof) op de zalm
leg daarbovenop een plakje citroen
vouw de zalm in de alufolie tot een pakketje (papilotte), laat alleen de top open
giet een klein beetje witte wijn over de inhoud van het pakketje
vouw het helemaal dicht

doe zo voor elke zalmmoot die je maakt
en leg ze uiteindelijk in een ovenschaal
10-12 minuten in een oven van 180-200 graden en kees is klaar.
pi_39409995
simpelweg kort braden in de koekenpan in een laagje visfond is trouwens ook lekker

[ Bericht 2% gewijzigd door brrrrrrt op 30-06-2006 23:26:21 ]
pi_39412138
als je m in de oven doet. leg hem dan op partjes citroen, dan ligt ie als het ware los van de bodem van de schaal. Bakt ie mooi egaal..
Smile around the world :-)
pi_39455649
Sashimi van maken
Of sushi... maar dan moet je de zalm wel vers halen
of wil je een warm gerecht?:P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')