Nilasha | woensdag 28 juni 2006 @ 19:20 |
Hoe lang kun je pruimen bewaren? Ik heb vorige week zaterdag een bak pruimen gekocht, toen waren ze nog wat rood van kleur en behoorlijk zuur.. vooral rondom de pit. Nu zijn ze donkerpaars en erg zacht (niet beurs) en een zoete smaak zit eraan. Het vruchtvlees is nu ook rood en niet meer zo gelig als het was toen ik ze kocht. Maar goed, ze staan dus al wel meer dan een week buiten de koelkast. | |
Kindervriend | woensdag 28 juni 2006 @ 19:24 |
Hier stond net een hendig lollige grap. Die was om te lachen. Waar is ie nu? ![]() | |
Isabeau | woensdag 28 juni 2006 @ 19:28 |
quote:Die heb ik verwijderd. Een dergelijk grapje als eerste reactie zet te vaak de toon van een (serieus) topic. Als je nog iets te vertellen hebt over de houdbaarheid van pruimen dan hoort TS dat denk ik graag. Zijn ze nog niet rijp dat je ze nog niet opeet, Nilasha? | |
crackhead | woensdag 28 juni 2006 @ 20:03 |
Je kunt ze bewaren tot ze rot worden. Dat is toch niet zo ingewikkeld? | |
Nilasha | woensdag 28 juni 2006 @ 20:43 |
Isabeau volgens mij zijn ze nu rijp. Ik vroeg me alleen af hoe lang ze dan nog goed blijven omdat ik de hele bak zowat nog vol heb, anders geef de helft vast aan m'n moeder want ik ben hier de enige die ze eet. Blijven ze nou nog een week goed, dan is het te doen, maar om nou zo'n hele bak binnen 2 dagen leeg te eten in je eentje.. En ja Crackhead, ik snap ook dat als ze rot zijn ze niet goed meer zijn. ![]() | |
crackhead | woensdag 28 juni 2006 @ 21:02 |
Nou, als ze na vier dagen van zuur naar rijp zijn zullen ze vast niet zo lang meer meegaan. Drie dagen ofzo gok ik. Misschien iets langer als je ze in de koelkast gooit. | |
Svensational | woensdag 28 juni 2006 @ 21:03 |
Als je ze te lang laat liggen zijn ze niet meer te pruimen ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Martijn_77 op 29-06-2006 20:09:18 (Lees de FAQ eens) ] | |
Natalie | woensdag 28 juni 2006 @ 21:04 |
Zolang ze geen rare deukjes en zachte plekken krijgen, kun je ze gewoon eten ![]() Mochten ze wel wat zachter worden, dan is jam ook een leuke optie. | |
klaarover | woensdag 28 juni 2006 @ 22:56 |
Oh! Ik herinner me die keer dat de pruimen zo 'ver heen' waren, dat ze helemaal vloeibaar waren. Geen spoor van schimmel of rotting. Een klein gaatje in het vel bijten, en leegslurpen maar. Als een raar soort ei. Goddelijk zoet; sommige van die pruimen hadden ook een lichte alcohol-fizz maar dat maakte het alleen maar geiler. Dus hoe lang kan je pruimen bewaren: nou graag tot bovenstaande toestand. | |
Martijn_77 | donderdag 29 juni 2006 @ 20:09 |
quote:Of in een smoothie of zo verwerken ![]() | |
Corksterr | vrijdag 30 juni 2006 @ 01:07 |
Ik vind pruimen niet lekker ![]() [ Bericht 19% gewijzigd door Martijn_77 op 01-07-2006 12:25:02 (Lees de FAQ eens) ] |