abonnement Unibet Coolblue
pi_40929618
Laura --> Moedig van je dat je jouw foto's hier voor ons hebt gepost. Het resultaat is echt fantastisch! Je ziet er goed uit!
pi_40963055
quote:
Op donderdag 17 augustus 2006 13:39 schreef anneloeke het volgende:
Ik ben net terug van vakantie in Turkije (mooie vakantie trouwens).
Van mijn dermatologe moest ik twee weken stoppen en daarna terug beginnen. Ik heb dit dan ook gedaan en moet zeggen dat mijn huid er die twee weken erg op vooruitgegaan is...
Moest je van je derma stoppen voor de zon?
  zondag 20 augustus 2006 @ 19:33:13 #178
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_41006606
quote:
Op zaterdag 19 augustus 2006 11:24 schreef Oom_Govert het volgende:

[..]

Moest je van je derma stoppen voor de zon?
Ja ik moest stoppen voor de zon.. was inderdaad wel nodig hoor..
De eerste week zag ik enorm rood.... dit trok weg de tweede week..
pi_41025179
Goedemiddag allemaal, hier weer eens een update.

Ik ben nu precies 4 maanden bezig (60 mg/d), zit nu dus op 2/3 van mijn kuur. Het begint eindelijk op te schieten.

Hoe het gaat: prima eigenlijk!

Ik heb al 2,5 maand geen puistje meer gezien op mijn gezicht. Het is echt ongelooflijk hoe lekker mijn huid aan voelt. Ik zat net wat foto's van de vakantie terug te zien en het is echt een genot om mijn huid dan gewoon zonder al die bulten en rode plekken te zien. Ik heb alleen nog wat lichte rode vlekjes, die dus minder snel wegtrekken dan normaal lijkt het. Maar dit schijnt na de kuur nog wel beter te worden. Het is wel rotzooi die Roa, en ik zal blij zijn als ik er van af ben - maar het is ook een wondermiddel!

Mijn lichaam lijkt gewend aan de dagelijkse hoeveelheid Roa en ik heb weinig last van bijwerkingen meer. Af en toe wat droge ogen, maar valt reuze mee en ik heb druppeltjes hiervoor. Heb nog amper last van droge huid - niet op mijn gezicht, hoofdhuid, nergens eigenlijk. Lippen zijn af en toe nog wat droog maar mij bevalt blistex prima en dus is het niet hindelijk meer. Spierherstel is ok maar wel iets minder dan normaal denk ik. Ik heb veel gewandeld en MTB'd op vakantie en dat ging allemaal prima. Overgevoeligheid voor de zon heb ik (zeker nu in augustus :S) weinig last van. Ik kan ook best een half uurtje zonder zonnebrandcreme in de zon al ben ik hier wel heel voorzichtig mee want inderdaad, je loopt wel wat sneller rood aan.

Wat overigens ook een bijwerking is bij mij: als ik een paar alcoholische versnaperingen drink, dan loop ik nog wel eens rood aan. Vergroot ik het genot door nog een paar consumpties te nuttigen, dan wordt dit vanzelf weer minder.

De afgelopen maand heb ik wel echt te veel gedronken en hier maak ik me soms een beetje zorgen over. We zullen zien, volgende week weer even bloed prikken dus dan krijgen we daar meer duidelijkheid over. Maar zoals ik al eerder schreef: het is mij nu compleet onduidelijk wat nu wel en niet mag op het gebied van alcohol; iedereen spreekt elkaar tegen. Volgens mijn huisgenootje (zij doet een Master in voeding en gezondheid) kan ik het beste de apotheker geloven en die beweert dat het allemaal weinig invloed heeft hoeveel je drinkt. Roa en alcohol versterken elkaar niet, en de lever heeft een compleet apart systeem voor de afbraak van alcohol.

Een tip die ik nog wil meegeven: smeer gewoon zo weinig mogelijk op je gezicht tijdens de kuur. Als je huid niet extreem droog is, gebruik dan geen crèmepjes. Ga niet kloten met benzoylperoxide of Sudocrem, etc. Ik ben daarmee gestopt en het is echt beter! Op deze manier kan je huid zelf een nieuwe balans vinden en heeft volgens mij de Roa ook maximaal effect.
  maandag 21 augustus 2006 @ 15:26:23 #180
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_41031786
Ik snap het niet, in de bijsluiter staat dat je moet oppassen met alcohol. Waarom is het dan zo moeilijk om dit te begrijpen? Een beetje zitten klagen dat er zoveel onduidelijkheid is over Roa en alcohol, terwijl de derma zegt oppassen, de fabrikant zegt oppassen en vele andere artsen zeggen ook oppassen. Maar nee, wat doen mensen, die gaan vervolgens de eerste de beste persoon geloven die zegt dat het helemaal geen fuck uitmaakt dat je alcohol gebruikt, en gaan dit dan als smoes gebruiken om zich vervolgens helemaal vol te gieten. Maar achteraf wel klagen dat je je toch wel wat zorgen maakt of je lever het allemaal wel trekt. Houdt het gewoon bij enkele glazen in de week, dan weet je tenminste zeker dat je je lever niet naar de kloten helpt en hoef je je ook minder zorgen te maken.

[ Bericht 5% gewijzigd door 2L0w4Zer0 op 21-08-2006 15:33:48 ]
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_41032168
Relax ff Dennis. Wat betekent oppassen met alcohol precies? Dat noem ik niet duidelijk. Er staat nergens een indicatie qua kwantiteit. Bovendien is de apotheker niet de eerste de beste persoon vriend. Hij weet VEEL meer over medicijnen dan een dermatoloog (die maar 3 maanden opleiding medicijnen krijgt, en gewoon bij alle medicijnen leert dat je moet oppassen met alcohol).

Een onderwerp als dit kan hier best besproken worden. Dus sla niet zo'n irritante vadertoon aan mannetje. Je hoeft mij niets te leren.
pi_41033304
Iemand hier wel eens last van bloed in de urine gehad door de Roa????

Toen ik vanochtend naar het toilet moest voelde ik even een pijntje in mijn pisbuis en daarna zag ik bloed.. Nu ben ik hier best van geschrokken en heb dus geprobeerd de huisarts te bereiken en omdat ik maar weinig tijd had (werk) en de huisarts de hele tijd in gesprek was (telefonisch spreekuur) heb ik het maar laten zitten..

In de bijsluiter staat het bij niet ernstige bijwerkingen.. Toch zit het me niet lekker. Iemand ervaring of morgen toch nog maar een keer de huisarts proberen te bereiken?

Thnx!
  maandag 21 augustus 2006 @ 16:23:38 #183
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_41033539
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 15:38 schreef A_J_ het volgende:
Dus sla niet zo'n irritante vadertoon aan mannetje. Je hoeft mij niets te leren.
Wat jij wil.

Het onderwerp Roa en alcohol ik naar mijn weten al vaak genoeg aan de orde geweest, zonder definitief uitsluitsel. Ik zeg alleen dat als jij er zo heilig in gelooft dat Roa en regelmatig veel zuipen samengaat (omdat de alwetende apotheker dit zegt ), dat ik dan niet snap waar jij je zorgen over zit te maken. De apotheker heeft immers tegen jou gezegd dat het kan, dan is het probleem toch opgelost??
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_41035226
Jij leest niet goed. Ik zeg nergens dat ik in iets of iemand heilig geloof, ik maak alleen duidelijk dat ik niet alles 'zomaar van de eerste de beste' aanneem zoals jij suggereert. Als ik er zeker over was, dan zou ik dit onderwerp niet zo aan de orde brengen, toch?

En er zijn zoveel onderwerpen al zo vaak aan de orde geweest, daarom zijn we ook bij Roa deel 15. Onderwerpen als lippencrèmes, dagcrèmes, allerlei bijwerkingen worden door deze threats aldoor herhaald door verschillende (nieuwe) gebruikers. Dit is dus geen reden om onderwerpen te skippen of mijden.

De toon die je aanslaat is gewoon erg irritant en betweterig, ik weet niet of je dat gewend bent om te doen maar het wekt bij mij een beetje ergernis op.
pi_41040336
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 16:17 schreef Pupil het volgende:
Iemand hier wel eens last van bloed in de urine gehad door de Roa????

Toen ik vanochtend naar het toilet moest voelde ik even een pijntje in mijn pisbuis en daarna zag ik bloed..
Thnx!
Wie zegt dat het door de Roa komt? Kan toch ook op zichzelf staan. Maar Roa kan wel bloed in de urine geven ja.
pi_41040481
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 16:23 schreef 2L0w4Zer0 het volgende:

[..]

Wat jij wil.

Ik zeg alleen dat als jij er zo heilig in gelooft dat Roa en regelmatig veel zuipen samengaat (omdat de alwetende apotheker dit zegt ), dat ik dan niet snap waar jij je zorgen over zit te maken. De apotheker heeft immers tegen jou gezegd dat het kan, dan is het probleem toch opgelost??
Goede apotheker dan
  maandag 21 augustus 2006 @ 22:57:09 #187
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_41045391
quote:
Op maandag 21 augustus 2006 20:20 schreef DDM het volgende:

[..]

Goede apotheker dan
Tja dat dacht ik ook al, apothekers hebben het ook weleens bij het verkeerde eind. Bovendien hebben de meeste apotheken tegenwoordig computerprogramma's om allerlei wisselwerkingen en bijwerkingen van medicijnen bij te houden en zijn ze steeds minder afhankelijk van hun eigen geleerde kennis. Bovendien kan iemand mij niet wijs maken, dat van de vele duizenden medicijnen die er op de markt zijn, dat de apotheker van alle medicijnen weet wat je wel of niet mag doen of laten.

Maar ja, wie ben ik..... ik ben blijkbaar alleen maar een irritant en betweterig ventje....
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_41048028
Dennis, het is wel moeilijk, of niet? Nogmaals: lees eens goed. Wat is de essentie van mijn post?
  dinsdag 22 augustus 2006 @ 08:44:51 #189
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_41052688
quote:
Op dinsdag 22 augustus 2006 00:30 schreef A_J_ het volgende:
Dennis, het is wel moeilijk, of niet? Nogmaals: lees eens goed. Wat is de essentie van mijn post?
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  dinsdag 22 augustus 2006 @ 19:50:18 #190
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_41070604
ai ai ai .. wat een vijandigheid...

Het is misschien omdat ik een mama ben dat ik nu zin krijg om te zeggen "ophouden jullie of anders vliegen jullie alletwee in de hoek!"
PS Voor wie het zou intresseren: NEE, het help bij mijn kinderen ook niet
pi_41142695
sjesus, wat een discussie, ik dacht dat het hier gewoon over puisten met grote gele koppen ging...

@ Anneloeke:
Ik ben op vakantie gewoon in de zon geweest, no problemo. Ik was in Azie dus dat bakt wel lekker door. Ik had mn derma op de hoogte gebracht, maar die heeft stoppen nooit aanbevolen.

Weer een bewijs dat veel dermatologen er verschillende theorieen op na houden.

(2L0w4Zer0 anders geef je ook even een betoog hoe stom zonnen wel niet is, houdt de discussie lekker op gang)
  zaterdag 26 augustus 2006 @ 03:48:02 #192
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_41188445
quote:
Op donderdag 24 augustus 2006 21:23 schreef Oom_Govert het volgende:
(2L0w4Zer0 anders geef je ook even een betoog hoe stom zonnen wel niet is, houdt de discussie lekker op gang)
Nee.
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
  maandag 28 augustus 2006 @ 10:36:45 #193
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_41249643
Het vebaast mij een beetje dat ik nog niemand een opmerking heb horen geven over het persbericht van vorige week donderdag...

"Het actieve bestanddeel van een van de krachtigste geneesmiddelen tegen acné, Roaccutane, verhoogt het risico op hart- of leverproblemen meer dan artsen tot nu toe dachten. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie, zo bericht La Dernière Heure donderdag.

Het Riziv stelt dat in 2004 iets meer dan 25.000 personen een dergelijk medicijn, waarvan ook een generische variant bestaat, hebben gebruikt. De minister van Volksgezondheid zegt dat hij aandacht heeft voor de resultaten, maar dat hij afwacht of er op Europees niveau een evaluatie zal komen van de studie. (svr)
"

Niet dat het voor mij iets zou uitmaken hoor... ten eerste ben ik er nu toch al bijna door en ten tweede ben ik zo tevreden van het resultaat dat ik er wel wat leverplekjes bijneem
pi_41251227
quote:
Op maandag 28 augustus 2006 10:36 schreef anneloeke het volgende:
Het vebaast mij een beetje dat ik nog niemand een opmerking heb horen geven over het persbericht van vorige week donderdag...[...]
Hier wat meer info:
http://www.xsorbit1.com/users/davec//index.cgi?board=c&action=display&num=1156174080
pi_41254697
Hallo allemaal,

Het was een hoop leeswerk maar ik ben bij! Ik wil op de eerste plaats ook even mijn bewonderingen uiten naar Laura! Super dat ze haar fotos zo op internet durft te zetten! En beter bewijs krijg je niet nee!

Ik las ergens dat iemand bloed bij haar urine had zitten? Ik zou voor alle zekerheid toch de huisarts inlichten. Kan van de roaccutane zijn maar voor het zelfde geld is er wel iets, je plast iniedergeval niet voor niks bloed, altijd goed om ff te melden bij je huisarts.

Ik heb vorig jaar Januari een kuur roaccutane gevolgt en ik moet zeggen dat ik er super tevreden mee ben! Ik heb me echt een jaar lang super gevoeld, hier en daar af en toe een pukkel maar ja dat heeft iedereen weleens.
Tot voor een paar weken terug was alles nog goed, maar toen begon de ellende weer! Ik zit nu weer aardig onder en heb vanmorgen de dermataloog maar weer gebeld en die adviseerde me maar weer eens langs te komen. Ik hoop dat hij mij weer een kuurtje geeft.

Ik heb de vorige keer best wat last gehad van de bijwerkingen en sommige zijn nog steeds niet weg (ergere nachtblindheid, ophoping van pigmentvorming, sneller bloeduitstortingen) maar dat weegt voor mij niet op tegen de resultaten! Ik heb een opleiding schoonheidsspecialiste gehad en weet alles van oppervlakte, en dieptereinigin ik heb ook net als zovele hier alles geslikt wat er op de markt was voor een betere huid en toch bleef ik net als Laura helemaal onder de vel rode grote ontstekingen zitten. En dan kan je make-up er op doen wat je wil maar je blijft je zwaar klote voelen!
  maandag 28 augustus 2006 @ 23:06:45 #196
122050 Plonky
boe, zegt de koe
pi_41274652
Een vraagje...

heeft iemand Roa gebruikt voor vratten? (serieus...)
....And just the scent of you is enough
(To make me sick)....
pi_41296266
Ben nu vanaf eind juni bezig, met 40 MG waarvan 3 weken 60 MG, maar heb dus nog steeds een glimhoofd.. Duurde het bij de meeste mensen ook zo lang voordat de glans weg was??

Als ik mijn huid aanraak is het niet vet, maar het glimt nog wel. Heb ook nog niet een droge huid ofzo gehad.. Smeer wel elke dag een creme 's ochtens en 's avonds. Zou het soms daar door kunnen komen?
  donderdag 31 augustus 2006 @ 13:00:26 #198
141914 anneloeke
nice but naughty
pi_41359295
@ plonky... wratten vinden hun oorsprong in een virus, acne niet..... ik zou niet weten hoe één medicijn kan helpen voor de twee...

@ pupil... ja hoor... ik heb nog lang lopen glimmen, maar heb daar van mijn derma een goede tip voor gekregen, een créme met matterende bestanddelen, die niet comedogeen is. Ik gebruik hem nu niet meer en weet niet meer zeker hoe hij heet. Ik zal de naam eens opzoeken en het je laten weten

groetjes
  donderdag 31 augustus 2006 @ 13:04:53 #199
94063 2L0w4Zer0
Vidi, Vici, Veni. ;-)
pi_41359468
quote:
Op donderdag 31 augustus 2006 13:00 schreef anneloeke het volgende:
@ pupil... ja hoor... ik heb nog lang lopen glimmen, maar heb daar van mijn derma een goede tip voor gekregen, een créme met matterende bestanddelen, die niet comedogeen is. Ik gebruik hem nu niet meer en weet niet meer zeker hoe hij heet. Ik zal de naam eens opzoeken en het je laten weten
Als je die naam zou willen opzoeken... graag!
"Success is a matter of a few simple disciplines, practiced every day."
"Failure is a few errors in judgment, repeated every day."
pi_41362678
Als je eens zou willen kijken!!

Maar moet je die dan als laatst gebruiken? Smeer namelijk ook nog elke dag een zonnefactor erover.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')