MoChe | dinsdag 27 juni 2006 @ 13:59 |
ik heb dus vandaag zo'n klein oventje gekocht (tefal prinicipio 12L) en wilde daar dus van die kleine pizzatjes in bakken... mag je daar onder stuk aluminiumfolie neerleggen zodat het oventje niet vies wordt? of mag dat alleen in "echte" ovens? | |
AudreyHepburn | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:00 |
Waarom zou het niet in zo'n klein oventje kunnen, denk je ? Ik zie niet waarom dat niet kan namelijk. | |
MoChe | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:02 |
quote:in de handleiding staat dat je geen aluminium folie tegen de binnenwanden en of de weerstand mag leggen... maar er staat dus niet bij dat je dat niet op het roostertje mag leggen... | |
BadAssBitchSmut | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:03 |
Waarom geloof je me niet gewoon als ik zeg dat dat best kan? Ik doe het zelf altijd al en er is nog nooit iets mis gegaan | |
Al_Capwn | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:05 |
nee dit kan niet. Er kan dan namelijk brand ontstaan. | |
SterkStaaltje | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:07 |
Neem bakfolie ipv aluminiumfolie. | |
spinnertje | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:07 |
aluminiumfolie op een bakplaat/rooster neerleggen veroorzaakt helemaal niks.. maja.. net als bij het neerleggen van een stukje zeep in een magnetron kan je hier ook kijken wat er gebeurt.. | |
Adfundum | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:08 |
Mag wel maar je hebt kans dat het folie vastplakt aan je pizza. Dan moet je al die stukjes eraf peuteren. Rol bakpapier kopen is handiger. | |
MoChe | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:10 |
quote:hmm.. wat is dan het verschil? ik ben een kookn00b ja | |
SocialDisorder | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:11 |
ik zou het gewoon doen en het resultaat filmen | |
erikkll | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:11 |
quote:bakpapier is een soort van papier, op een rol. kost weinig en plakt niet en scheurt niet. | |
Repeat | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:14 |
quote:joh | |
spinnertje | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:15 |
quote:ik zou haast zeggen dat het achterlijk is dat je dat niet weet, maar nu ik heb gezien dat er 'student' bij beroep staat in je profiel.... snap ik het helemaal | |
XpectorNL | dinsdag 27 juni 2006 @ 14:22 |
quote:Je bent dus verplicht om de hele rol in één keer te gebruiken, omdat je er geen stukje van af kan scheuren? | |
aidyl | dinsdag 27 juni 2006 @ 15:05 |
ik heb ook een klein oventje van Tefal, en heb altijd aluminiumfolie op de bodem liggen. Gaat perfect | |
reclamedoos | dinsdag 27 juni 2006 @ 15:36 |
En dat papier zou ik maar mee uitkijken. Toen ik nog studeerde haden we daar ook zo'n klein oventje om de chickenwings/pizza's/afbakbroodjes te bakken. En toen krulde op een gegeven moment het bakpapier iets om, naar beneden. En dat lag dus bijna tegen dat verwarmingselement aan. Het begon iets te roken, en ik trok met mn stomme kop gelijk het deurtje open. Ik heb nog nooit een stuk papier zo snel zien ontbranden. | |
MoChe | dinsdag 27 juni 2006 @ 15:45 |
quote:maar dat zorgt dus niet voor vlammen ofzo zoals bij een magnetron? | |
spinnertje | dinsdag 27 juni 2006 @ 16:49 |
ik had die pizza'tjes al tien keer opgegeten.. | |
thatsme | dinsdag 27 juni 2006 @ 16:54 |
quote:nee oven is warmte door hete lucht of iets dergelijk, magnetron zijn elektromagnetische golven. | |
aidyl | dinsdag 27 juni 2006 @ 17:42 |
quote:Nee joh, hoe zou je anders vis of zo in de oven moeten klaarmaken? Het is gewoon hete lucht, en aluminiumfolie brand niet zomaar. In een oven kun je juíst aluminiumfolie gebruiken, in een magnetron zou ik het maar laten. (wat thatsme zei dus) Ik leg het altijd op de bodem, tegen kruimels en andere zut wat door het rooster heen valt. Dat scheelt me weer veel schoonmaken en inbranden van etensresten aan de bodem | |
erikkll | dinsdag 27 juni 2006 @ 19:09 |
quote:een oven maakt toch geen gebruik vna microgolven | |
Martijn_77 | dinsdag 27 juni 2006 @ 22:19 |
quote:Dus dan kun de folie wel op het roostertje leggen volgens mij | |
Balthar | zondag 2 juli 2006 @ 09:49 |
Zowel aluminiumfolie als bakpapier is mogelijk. Wel alleen op het rooster en het mag de randen niet raken anders krijg je brand. | |
7th_wave | zondag 2 juli 2006 @ 10:08 |
het kan wel maar de bodem van je pizza's wordt er slof van. neem bakpapier | |
Lips | zondag 2 juli 2006 @ 10:14 |
Je oven wordt toch niet vies als je er gewoon een pizza in gooit?? Als ik er pizza in doe leg ik er nooit iets onder. Verder gebruik ik altijd bakpapier. Iets waar ik laatst achter kwam is dat ik perongeluk een andere rol bakpapier had, die maar tot 200 graden kon. Bij mijn aardappels die op 220 graden moesten werd het papier een beetje zwart |