abonnement Unibet Coolblue
pi_39276791
Iwi wordt op 9 september 2 jaar.

1360 is een flink gewicht voor een volwassen zeug! Niet extreem, maar wel flink. Is ze toevallig een rexcavia? (zie www.rexcavia.nl voor voorbeelden) rexen (en tessels ook, maar ik las hiervboven dat ze niet langharig was) zijn vaak wat flinker dan andere zeugen. Ook zeugen die al eens nestjes gehad hebben zijn vaan zwaarder: Mijn Jewel weegt nu 1210 gram, 20 gram minder dan haar vader die hier ook woont
Je weet wel zeker dat ze niet zwanger is?
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 10:38:40 #52
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39277297
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 09:52 schreef Lllaura het volgende:

[..]

Wat een poepies zeg, vooral de eerste foto is leuk!
Lukt het je echt niet om de nageltjes wat korter te knippen? Als je kijkt naar de lengte, zou er volgens mij nog wel een stukje vanaf kunnen voordat je in het leven zit.
De nageltjes zijn een tijdje terug geknipt, ik knip ze altijd zo kort mogelijk maar die kromming blijft erin zitten. Het blijft gewoon krom groeien en dat knipt vrij moeilijk. En Tinus heeft ook nog uit 1 vingertje 2 nageltjes groeien...die krullen dus ook nog om elkaar heen Maar goed, ze hebben er voor zover ik kan zien geen last van
To infinity…and beyond!
pi_39277382
Ik heb 1 keer redelijke krulnagels moeten knippen en dat is inderdaad erg lastig, omdat je niet ziet waar het leven precies eindigt. Maar een klein krulletje kan niet zoveel kwaad, zolang het maar niet dubbel groeit onder de voetzooltjes. Vooral rexen en tessels schijnen extra aanleg te hebben voor deze krulnagels.
Het enige dat je kunt proberen is erg dicht tegen het leven aanknippen (en een bakje bloem klaarzetten om bloedende nagels in te deppen) en dat iedere 3 weken bijhouden, in de hoop het daarmee een beetje teurg te dringen, maar het is vrij lastig om dat goed te doen.. De caafs die ik heb zitten hebben niet zulke aanleg voor krulnagels en ik knip ze ongeveer iedere 3 weken, vanaf hun geboorte, en de oudsten (bijna 2) hebben nog steeds nette nagels.
I had a signature once. It was awful.
pi_39277945
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 10:20 schreef zoeperzazke het volgende:
Iwi wordt op 9 september 2 jaar.

1360 is een flink gewicht voor een volwassen zeug! Niet extreem, maar wel flink. Is ze toevallig een rexcavia? (zie www.rexcavia.nl voor voorbeelden) rexen (en tessels ook, maar ik las hiervboven dat ze niet langharig was) zijn vaak wat flinker dan andere zeugen. Ook zeugen die al eens nestjes gehad hebben zijn vaan zwaarder: Mijn Jewel weegt nu 1210 gram, 20 gram minder dan haar vader die hier ook woont
Je weet wel zeker dat ze niet zwanger is?
Buzz is volgens mij een kruising tussen een borstelhaar en een peruviaan. Ze heeft echt zo'n peruviaan-snoetje! Ik weet voor bijna 100% zeker dat ze niet zwanger is, de mensen waar ik haar heb gehaald hadden alleen haar. Ze voelt ook absoluut niet zwanger aan. Ze is wel megagroot, echt niet normaal.
Ik vind, dat "afgedankte" cavia's ook een 2e kans verdienen, daarom heb ik Woody bij een opvang gehaald en Buzz bij particulieren. Ik snap nog steeds niet, waarom ze haar weg deden. Het is 1 van de mooiste cavia's die ik ooit gezien heb en ze is hartstikke tam! Ik doe haar iig nooit meer weg!! Ik heb trouwens geen flauw idee, hoe oud ze is.
pi_39278346
Nou, volwassen is ze in ieder geval met dat gewicht Wat mij verdre opgevallen is bij dieren met een roze neus is dat deze het eerste jaar mooi strak roze is, maar hoe ouder ze worden, hoe meer het wegvalt tussen de haren.

En nee, van sommige mensen snap je inderdaad niet waarom cavia's weggaan. Ik koop tegenwoordig geen cavia's meer die niet bij een fokker vandaan komen, dat zeg ik eerlijk, maar mijn eerste cavia;s iwi en ibi komen uit de dierenwinkel en bijeen particulier. Ibi was een kleine inteeltcavia en vreselijk ratterig. Ibi was een dochter van een per ongeluk zwangere cavia, en deze cavia was ook weer per ongeluk zwanger geraakt en ook daarvoor zaten nog zeker 4 per ongelukke zwangerschappen.

De onderste cavia is Iwi (hier 7 weken), die nu dus die ritssluiting heeft, daaronder zit mini-ibi met haar rechtop staande oren en knalroze neus.


Nu is Ibi een volwassen, dikke dame die gek is op knuffelen en die ik echt nooit meer zou willen missen:


Ik snap echt niet waarom zulke mensen zo harteloos met hun caafjes waren (ze zaten op stro en konijnenbiks, dat was alles), ik ben dolblij dat ik Ibi daar heb weggehaald, want ze is echt de meest bijzondere cavia die ik heb...

Ohja, nog even over het gewicht: het is niks ernstigs verder, ik zou het lekker zou laten. Je moet haar niet op dieet gaan zetten ofzo hoor!
Zowel een borstel als een peruvian hebben rozetten. Een bosretlcavia heeft er 8 gelijkmatig over het lichaam verdeeld (een raszuivere dus he) en twee rondom de ogen. Een peruvian heeft twee kruinen rondom de ogen en 2 kruinen op de heupen. Door de achterste kruinen groeit het haar, als het langer wordt, naar voren. Zo ontstaat ook de karakteristieke pony (hieronder Owen, een van mn peruven)

I had a signature once. It was awful.
pi_39278486
Die Owen is wel een scheetje om te zien zeg! Mooi hoor, dat haar. Onze Buzz heeft op haar kontje een paar hele lange haren. Dat ziet er heel raar uit. De rest van haar haar is niet extreem lang, maar het voelt veel te zacht aan om gewoon borstel te zijn.
Woody heeft dezelfde kleur als Ibi & Iwi, met enkele witte haartjes op haar neus. Voor de rest is ze helemaal bruin/oranje.
pi_39278582
Als ze zwarte oogjes heeft, mag je dat oranjebruin gewoon rood noemen. Als ze rode oogjes heeft, heet de kleur officieel rood. Maar zoals je al in het verschil tussen ibi en iwi ziet op die peuterfoto, rood heb je in vele nuances. Het officiele rood is diep van kleur en de huid onder het rood is zeer donkerbruin tot zwart. Maar bij kruisingscaafs klopt daar vaak geen snars van (zoals bij ibi)

Op mijn site, www.zoeperzazke.nl, kun je bij het kopje cavia's foto's van al mn caafjes zien, ook mn andere peruven
I had a signature once. It was awful.
pi_39278844
Zoeperzazke, wat heb jij superleuke cavia's!! Jewel en Owen zijn mijn favorieten, ik hou van peruviaanse cavia's. Zijn de mannetjes allemaal geholpen? Zitten ze bij jou buiten of binnen?

Woody heeft zwarte oogjes, dus is ze rood.
pi_39279512
Ze wonen bij mij binnen, in een flat:



Op dit moment zit iwi in een kleine kooi naast de flat, en lopen de drie dames en Owen (castraat) op de bovenste twee verdiepingen (de foto is wat ouder). De twee heertjes Onyx en Ovide zijn nu uit logeren, die komen zaterdag weer terug, die wonen normaal onderin. Deze twee mannen zijn niet geholpen. Onyx gaat namelijk nog naar de show (zijn haar is al wat langer dan op de foto's die op mn site staan hoor), en daarvoor moet een beer nog volledig 'intact' zijn. Ook mag hij daarna nog wat zeugjes dekken bij de fokster van Jewel en Owen, en misschien dat ik dan weer een dochter van hem aanhoud.
Het is de bedoeling dat, als hij bij zeugjes gaat, Ovide weer verhuisd. Hij is hier tijdelijk gekomen, omdat ik Onyx niet alleen wilde zetten. Ik wilde hem eerst aan Owen koppelen, maar omdat Iwi dan weer alleen zat (die toen nog goed met owen omging) omdat ze niet bij de dames kon, moest ik Owen en Iwi samenhouden.
Ovide is hier via www.knoevel.nl gekomen en gaat over een paar maanden verhuizen als knuffelbeer naar www.caviastalredlabel.nl . Ik heb goede contacten met ze en weet dat ze super voor hun dieren zorgen, dus daar zit hij wel goed.

Onyx wordt voorlopig dus nog niet gecastreerd, en misschien wel helemaal niet, als er een klik is tussen hem en Iwi. Misschien is iwi tegen die tijd prima aan hem te koppelen en zwanger worden kan ze nu toch niet meer, dan kan ik Onyx mooi die operatie besparen... Maar dat zie ik dan verder nog wel
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 12:39:27 #60
12821 gateway
@ [DPC]Fokschaap
  dinsdag 27 juni 2006 @ 13:31:00 #61
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39282693
Als beertje gecastreerd worden, worden ze dan ook rustiger en misschien vriendelijker tegen andere beertjes ?? Google en Tinus zijn nl op dit moment niet de beste vriendjes zeg maar...ze zitten nogal eens achter elkaar aan en Tinus heeft er een handje van om Google te berijden...dit is daar dus niet echt van gediend en springt en rent rond in de kooi om Tinus te ontvluchten. Ze zitten heel vaak met de kopjes tegen elkaar op te "happen" en te klappertanden etc. Zou een castratie hier iets aan veranderen of moet ik het maar gewoon zo laten?
To infinity…and beyond!
pi_39286059
Je moet ze gewoon laten, tenzij je bijtwondjes ziet. In tegenstelling tot katten en honden doet een castratie bij een cavia waarschijnlijk niet veel in gedrag. Het kán wel zo zijn, maar je hebt geen garantie. Vooral beertjes die behoorlijk 'oversekst' zijn (en die dus echt constant opd e andere beer willen rijden en ook van die fijne spermaplekken achterlaten) kunnen sóms baat hebben bij een castratie, maar vríéndelijker worden ze niet.
Ook een nadeel is dat ze na de castratie een tijd alleen moeten en een heel nieuw geurtje hebben van de operatie (dat ruik ik nu wel bij iwi). Zeker oudere beren (daarmee bedoel ik eigenlijk vanaf een maand of 6) zullen elkaar beschouwen als nieuweling en zullen ook weer de rangorde opnieuw moeten bepalen. De castratie geeft het risico dat ze hier niet uitkomen en gaan vechten mét bijtwondjes. Het is dus in dit gevaal denk ik niet raadzaam om een cavia te laten castreren. Een gedragsverandering vindt niet of nauwelijks plaats, en je loopt veel risico's de rangorde definitief te verstoren.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 15:30:59 #63
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39286343
Ok...dan zal ik er maar mee moeten leven dat Tinus af en toe op Google zit en leuke vlekken op de grond achterlaat
To infinity…and beyond!
pi_39286954
Als ze niet vechten zou ik het inderdaad even zo laten. Hoe oud zijn ze nu? vanaf een a anderhalf jaar worden ze toch nog wat rustiger, dus misschien is het een periode en gaat het vanzelf weer over of wordt het in ieder geval weer wat minder...
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 16:10:47 #65
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39287668
Google wordt over geloof ik 2 maanden alweer 4 en Tinus is nu 3,5 ongeveer. Ze vechten niet echt, maar rennen wel vaak achter elkaar aan en klappertanden etc. Er komt soms een herrie uit de kooi, maar heb er nog nooit 1 echt horen "gillen" ofzo.
To infinity…and beyond!
pi_39288455

Cavia flat


Hoi bovenbuurvrouw!




Rust in de tent
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_39289117
Dat ziet er leuk uit zo! Leuk met die doos op het huisje, ze vinden het heerlijk, vooral om compleet op te eten
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 18:03:40 #68
93499 Nonneke
-= People Are Strange =-
pi_39291760
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 16:10 schreef ivetje het volgende:
Google wordt over geloof ik 2 maanden alweer 4 en Tinus is nu 3,5 ongeveer. Ze vechten niet echt, maar rennen wel vaak achter elkaar aan en klappertanden etc. Er komt soms een herrie uit de kooi, maar heb er nog nooit 1 echt horen "gillen" ofzo.
Misschien zou je ze niet meer door de kamer moeten gooien, of in hun 'nekvel' (cavia's hebben ook lekker nekvel om te pakken ) moeten grijpen, misschien is het wel gewoon stress
-= Een ongeluk zit in een klein hoekje... =-
;)
Lekker motor rijjuuuuhh
  dinsdag 27 juni 2006 @ 18:09:01 #69
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39291939
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 18:03 schreef Nonneke het volgende:

[..]

Misschien zou je ze niet meer door de kamer moeten gooien, of in hun 'nekvel' (cavia's hebben ook lekker nekvel om te pakken ) moeten grijpen, misschien is het wel gewoon stress
Het is zeker geen stress hoor, dat is 1 keer gebeurt en ik werd gewoon gek van Tinus. Hij moet ook maar luisteren. Een beest hoeft echt niet altijd maar vertroeteld te worden etc. Een hond richt je toch ook af?? Als ze zich niet gedragen en de hele dag al zitten te kutten kunnen ze een tik krijgen ja...nix mis mee naar mijn idee.
To infinity…and beyond!
pi_39292238
Een cavia snapt het nut van een tik niet. Als je het diertje iets wilt afleren zul je of een heel hard kort geluid moeten maken of in het oortje moeten knijpen (niet té hard natuurlijk). Dat werkt beter dat een tik verkopen. En honden zijn inderdaad af te richten, maar cavia's met honden vergelijken is toch wel errug vergaand, ze lijken in erg weinig op elkaar, ze krijgen hooguit soms dezelfde medicijnen in een lagere dosis toegediend maar dat is dan ook alles weer. Cavia's zijn niet af te richten, je kunt ze hooguit dingen aanleren.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 18:20:49 #71
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39292334
Hij krijgt een tikkie op z'n neus als ie iets doet wat van mij niet mag. Maar ok, zal voortaan in z'n oor knijpen Overigens wordt er ook vaak hard geroepen "kappen" of "hou op" ofzo. Dat helpt dus ook? (hoewel, volgens mij zijn onze caafs inmiddels doof voor dat soort dingen, maar eten horen ze des te beter)

Overigens is dat gooien van nonneke wel erg overdreven, hij hing niet aan de muur geplet ofzo Ik schoof em nogal hard over de laminaatvloer omdat tinus op google bleef rijden en die heel zielig in elkaar kroop en niet weg kon komen. Toen gleed tinus met z'n kont tegen de koelbox en ging ie daarna zielig onder tafel zitten. Hielp wel want hij durfde niet meer bij google te komen
To infinity…and beyond!
pi_39294375
een hard, kort geluid heeft de voorkeur, zoals een 'he!' of een 'eh!'. Als ze schrikken, dan begrijpen ze het. Schrikken ze niet heeft het weinig effect en zijn ze erg rebels. Dan kun je het combineren met een tikje of klein knijpje in de oren, maar een hard geluid dient altijd de voorkeur boven een tik.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 19:23:08 #73
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39294466
quote:
Op dinsdag 27 juni 2006 19:20 schreef zoeperzazke het volgende:
een hard, kort geluid heeft de voorkeur, zoals een 'he!' of een 'eh!'. Als ze schrikken, dan begrijpen ze het. Schrikken ze niet heeft het weinig effect en zijn ze erg rebels. Dan kun je het combineren met een tikje of klein knijpje in de oren, maar een hard geluid dient altijd de voorkeur boven een tik.
Meestal houden ze niet op...of ze schieten met z'n 2en het hokje in en google heeft dan altijd pech en wordt eruit gekockt door Tinus
hé en éh wordt trouwens ook wel vaak geroepen nu je het zegt. Maar het heeft lang niet altijd effect dus. Stelletje rebelse cavia's van me
To infinity…and beyond!
pi_39295216
Kan ik misschien foto's naar iemand mailen (modje of zo) die ze hier voor mij wil plaatsen?? Ik wil ook showen met mijn scheetjes.
pi_39295443
jahoor, mail @ zoeperzazke.nl zonder spaties
I had a signature once. It was awful.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')