abonnement Unibet Coolblue
pi_39159273
Hm, Babs is toch wel mijn favo Maar ze hebben allemaal hartstikke lieve snuitjes hoor! Maarja, ik kan echt geen langharige cavia meer weerstaan
I had a signature once. It was awful.
pi_39159368
Ja ik ook niet hoor,vind langharige cavia's geweldig om te zien Ze is ook heel lief maar kwa karakter is Annie toch mijn grootste schatje,das echt een knffelkont
01-08-2008
pi_39176394
Jippie! Wij hebben tegenwoordig ook 2 cavia's! Ik weet niet hoe ik hier foto's moet plaatsen.
We hebben 1 cavia bij een cavia-opvang gehaald. Een jonge cavia die Woody werd genoemd. En de andere cavia heb ik via Marktplaats bij iemand opgehaald. Een volwassen cavia, die Buzz heet. Twee meisjes. Heel leuk.
Woody is helemaal bruin met een wit snoetje. Buzz is zwart/bruin, borstelharig. Volgens mij een kruising met een peruviaan (dat heet toch zo?) want haar haren zijn wel errug zacht.
O ja, de namen... Mijn zoontje van 5 is helemaal gek van Toy Story dus daar komen de namen vandaan.
  zondag 25 juni 2006 @ 01:46:58 #29
136239 Spacehamster
You bastards!
pi_39197331
Ik heb ondertussen maar een youtube account opgestart voor mijn huisgenoten.
Eergisteren ging Worf zo uit zn dak dat Kahless er helemaal stil van werd.
Helaas echter was dat 's nachts en dan worden de filmpjes veel te donker....weeeh!
Maar vandaag ging Kahless ff goed uit zn dak en dat kreeg ik wel redelijk op de camera:
http://www.youtube.com/watch?v=4bKqeeqR2lU
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
pi_39202729
Hmm ik vind de website van fretten.nl zo verschrikkelijk!
Dat ik het bijna niet aandurf om er wat te bestellen.. echt zonde want ze hebben best leuke dingen op de site.
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
  zondag 25 juni 2006 @ 22:50:24 #31
146644 pertoef
tjief tjaf
pi_39225784
jinxy!!!


Goodnight, you princes of Maine, you kings of New England..
pi_39226375
zo schattig, ik word er bijna misselijk van
zou het liefst morgen nog cavias halen
Tap tap tap
pi_39239743
Mijn Iwi ligt nu op de operatietafel voor haar sterilisatie. Ik vind het vreselijk spannend. Rond 10 uur mag ik bellen hoe het gegaan is. Ik kan me amper concentreren op andere dingen, ik hoop zo dat het goed gaat... Zet 'm op lieve Iwi!!!
I had a signature once. It was awful.
pi_39241867
De operatie is goed gegaan! Iwi is nu net bijgekomen en ze bleek inderdaad aan 1 kant een cyste te hebben. Hopelijk mag ik Iwi snel weer ophalen en geneest het goed!!
I had a signature once. It was awful.
pi_39242368
ik hoop het ook.
fijn dat het goed gegaan is
Wie een kuil graaft voor een ander is in ieder geval geen egoïst
pi_39243356
Gelukkig maar zoeper.. misschien dat dr gedrag nu ook wat vriendelijker word
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_39251432
momenteel is zoeperzaske haar Iwi ophalen, ben er benieuwd naar...!!
pi_39251814
Ik ook!

Neem aan dat zoeper eerst even uitgebreid caafje gaat verwennen?
Voor ze het bij ons komt vertellen dan.
jobensaskia.nl
Oi to the punks! Oi to the skins! Oi to the world and everybody wins!
pi_39252486
Ik heb Iwi weer thuis. Ze zit een beetje suffig op haar snugglesafe (dat is een soort platte kruik die zo'n 10 uur warm blijft, die ze wel lijkt te waarderen). Ze reageert wel op ons. Haar mooie neus gaat niet echt in de lucht, maar ze keek me wel met een blik van herkenning aan toen ik haar aaide. Ze heeft ook al wat door de kooi gelopen (kleine kooi, 60x45).

Er is tijdens de operatie en kleine cyste aangetroffen op de rechtereierstok, staat op de brief die ik heb meegehad. Ik heb carprofen meegekregen waar ik haar vanaf morgen tweemaaldaags 1 ml van moet geven. Als het beter gaat moet ik het afbouwen.

Ik ben benieuwd hoe snel ze opknapt, ik hoop vlug, want het is best akelig om mijn felle, pittige, immer nieuwsgierige Iwi zo verslagen en suf op een Snugglesafe te zien zitten... maar ze heeft zich er goed doorheen geslagen tot nu toe, denk ik.


Overigens valt er niet veel te verwennen aan Iwi, ze is compleet suf, ik denk niet dat ze in iets anders zin heeft dan met rust te worden gelaten, of iig dat ze zich niet druk hoeft te maken en iets hoeft te doen
I had a signature once. It was awful.
pi_39255472
Het schijnt dat bij cavia's het risico heel groot is dat ze de narcose niet overleven. Nu Iwi dat al achter de rug heeft, zal het vast allemaal wel goed komen.

Vraagje: wat gebruiken jullie als nestmateriaal voor de cavia's? Ik gebruik nu stro, maar is er ook iets dat ze niet opeten?
pi_39258068
je bedoelt nestmateriaal voor kleintjes? Dat is niet nodig cavia's zijn nestvlieders en hun jongen worden dus compleet met vacht en oogjes open geboren. Ze maken dus geen nestje maar stro vinden ze idd wel lekker hoor
pi_39259385
Ja, een narcose is een van de gevaarlijkste aspecten van iedere caviaoperatie. Maar een gasnarcose is beter te doseren en lichter te verwerken en heeft altijd de voorkeur boven spuitnarcose. Iwi is dus ook met gas behandeld.

Stro is slecht voor cavia's en kun je beter niet gebruiken. Het is erg stug en kan daarom voornamelijk in de ogen prikken en lelijke beshcadigingen maken. Hooi is veel beter voor cavia's.

Een nestje maken ze inderdaad niet, maar ik had mijn Jewel tegen de bevalling aan hééééél veel hooi gegeven. Dat vond ze heel fijn, ze lag er wel kuiltjes in te maken met haar dikke buik. Maar het is zeker niet nodig.
I had a signature once. It was awful.
pi_39266708
Ik bedoel geen nestmateriaal voor kleintjes, maar gewoon iets waar ze lekker in weg kunnen kruipen. Het stro eten ze razendsnel op! Ze zitten buiten bij mij en ik wou iets in het binnenhok leggen om in te slapen.
pi_39268090
Toch raad ik je stro af, hooi is vele malen beter en veiliger. Het voldoet verder ook aan de behoeftes van cavia's, hooi is verplcihte kost om de darmen goed te houden. Ga maar een eindje googelen en je zult zien dat Stro overal wordt afgeraden
Als je het leuk vind kun je ook eens kruidenhooi kopen bij bijvoorbeeld de boerenbont/welkoop. Daar hebben ze voor 3 euro geloof ik zakjes kruidenhooi in rozebottel (goed voor vit. c) en kamille. Kost wat, maar het is gewoon een gezond extraatje, wat ze dubbel zo lekker vinden.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 26 juni 2006 @ 22:56:03 #45
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39268380
Ik gooi altijd een grote hoop hooi in de kooi bij het schoonmaken, en hooi in het ruifje. Google gaat altijd helemaal in het hooi zitten en begint er dan lekker van te eten Meestal is het na 3-4 dagen helemaal op en als het op is hebben ze pech gehad wat betreft het ergens onder kunnen kruipen. Het ruifje doe ik elke keer weer vol als ik de kooi schoonmaak en dan komt er ook weer een nieuwe hoop in de kooi te liggen.
To infinity…and beyond!
pi_39268695
Nog even een foto van Iwi, die net heerlijk lag te slapen met haar pootjes naar achteren:

(dit is natuurlijk niet haar normale kooi he, maar hierin heb ik haar na de da gebracht en om ervoor te zorgen dat ze niet teveel lichaamsbeweging krijgt waarmee ze de wond kapot zal maken blijft ze de eerste 2 a 3 dagen (afhankelijk van hoe Iwi zich gedraagt) in deze kooi)




Na de operatie is Iwi ondergespoten met een wondspray, die zilver van kleur is. Dit is ontsmettend en zorgt ervoor dat Iwi niet snel aan de wond gaat likken of knagen. Haar pootjes zitten ook onder. Hip he, caaf met nagellak?
I had a signature once. It was awful.
  maandag 26 juni 2006 @ 23:16:52 #47
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_39269203
Hier eindelijk net gemaakte foto's van mijn 2 schatjes

Tinus met Google erachter (let niet op de nageltjes van Tinus, groeien helaas helemaal krom en ik kan ze niet korter knippen door het "leven" in de nageltjes. Google heeft hetzelfde...geen idee hoe dat komt.)



Google met Tinus in het hokje :



Google op tafel :









Tinus op tafel :

*Snuffel*






En dit is mijn kooi. Beetje dirty maar morgen is het schoonmaakdag!! :

To infinity…and beyond!
pi_39275590
Vanochtend deed Iwi het tegen mijn verwachtingen in erg goed. Ik dacht ze wat down zou zijn van de uitwerkende pijnstilling, maar ze was heel vrolijk en ging met haar neus in de lucht voor vitamine C en witlof. Ze heeft er ook relatief gulzig van gegeten. Ik heb haar nu voor het eerst weer opgetild en bij mn vriend op schoot gezet, zodta ik haar pijnstilling kon geven. Bij deze foto's van haar ritssluiting, die er door ze zilverspray erg eh, spacy uitziet:





I had a signature once. It was awful.
pi_39275892
Zo, die Iwi. Indrukwekkend hoor. Hoe oud is ze eigenlijk?
Ik heb gisteren Buzz, onze volwassen cavia, op de weegschaal gezet: 1360 gram! Da's toch best veel voor een volwassen vrouwtje?
Gisteren had ik Woody gepakt en ik kon merken dat ze angstig was. Toen ik Buzz ook pakte, werd Woody helemaal rustig. Zo schattig! Ze zitten dus pas sinds afgelopen zaterdag samen.
Buzz is al hartstikke tam. De mensen wilden van haar af, omdat ze geen tijd voor haar hadden. Ze hadden 2 kleine kinderen, poezen en een hond. Nu zit ze hartstikke lekker bij mij!
Ik heb trouwens gisteren het stro al door hooi vervangen.
  dinsdag 27 juni 2006 @ 09:52:40 #50
84328 Lllaura
painting pictures
pi_39276140
quote:
Op maandag 26 juni 2006 23:16 schreef ivetje het volgende:
Hier eindelijk net gemaakte foto's van mijn 2 schatjes
Wat een poepies zeg, vooral de eerste foto is leuk!
Lukt het je echt niet om de nageltjes wat korter te knippen? Als je kijkt naar de lengte, zou er volgens mij nog wel een stukje vanaf kunnen voordat je in het leven zit.
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')