FOK!forum / Culinesse à gogo / Mexicaans feestje ?!?!
kievit19woensdag 21 juni 2006 @ 23:06
yo

ik heb hier binnenkort een "mexicaanse bbq"
maar mijn inspiratie is een beeje op :S

ik zoek nog wat versierings iedeeën en wat leuke hapjes enzo,


mvg kievit

btw. alle ideeën zijn welkom
matjaswoensdag 21 juni 2006 @ 23:08
tequila met worm mag niet ontbreken...
Marblewoensdag 21 juni 2006 @ 23:09
Een piñata mag natuurlijk niet ontbreken.
DonJuanDeMarcowoensdag 21 juni 2006 @ 23:26
niet te vergeten, die leuke hoedjes (sombrero) en goedkope hoertjes
Pundit_wannabewoensdag 21 juni 2006 @ 23:28
Mariachis!
kievit19woensdag 21 juni 2006 @ 23:28
tequila en sombreros zijn al geregeld (deur-regel is: zonder sombrero kom je er niet in )
matjaswoensdag 21 juni 2006 @ 23:34
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 23:28 schreef kievit19 het volgende:
tequila en sombreros zijn al geregeld (deur-regel is: zonder sombrero kom je er niet in )
en de ponchos dan?
Mirjamwoensdag 21 juni 2006 @ 23:39
ik neem deze even mee naar CUL
kievit19woensdag 21 juni 2006 @ 23:44
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 23:34 schreef matjas het volgende:

[..]

en de ponchos dan?
ik heb gezegd dat een sombrero verplicht is

maar je moet zo "mexicaans" mogelijk komen
( en ja ik loop waarschijnlijk de hele avond voor lul in mijn poncho)
Tourniquetdonderdag 22 juni 2006 @ 00:02
guacamole en tortillas
kievit19donderdag 22 juni 2006 @ 08:13
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 00:02 schreef Tourniquet het volgende:
guacamole en tortillas
dat gaat niet zo lekker op de bbq.....

maar ik zat sowieso al te denken aan een flinke hoeveelheid chili concarne....
MouseOverdonderdag 22 juni 2006 @ 08:15
Grote stukken vlees voor op de bbq?
En naast tequila kun je als variatie ook voor de wat luxere variant gaan, de rijkeluis tequila.. ik kom er alleen niet op hoe het spul ook alweer heet, het smaak wat minder anijs en wat meer houtachtig.
Coolfooldonderdag 22 juni 2006 @ 11:06
hier vind je een aantal ideeen

Tevens tvp want een mexicaanse bbq lijkt mij een goed idee!
Mirjamdonderdag 22 juni 2006 @ 11:12
quote:
Guacamole
Omschrijving:
Een van de bekentste gerechten van Mexico. Heerlijk als voorgerecht of als ingredient in andere recepten
Bereidingstijd:
De voorbereidingstijd is circa 25 minuten

Ingredienten:
1 middelgrote ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, geraspte schil en sap van een halve limoen, 3 grote rijpe avocado's, 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden, 5 eetlepels tacosaus (casa fiesta), zout en zwarte peper, Tortillachips.

Bereiding:


Meng in een grote kom de ui, knoflook, limoenschil, limoensap en de tacosaus.
Snijd de avocado's in de lengte doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting om ze van elkaar te halen. Haal de pit er uit en haal het vruchtvlees met een lepel van de schil af.
Hak de avocado grof en doe hem direct bij de ui en limoen in de kom.
Prak het vruchtvlees tot een vrij glad mengsel, kruid het en roer de fijngesneden koriander erdoor. Schep het in een schaal en garneer met korianderblaadjes.
Omring de schaal met tortillachips om te dippen.
quote:
Churro's
Omschrijving:
Deze hartige, zoete beignets zijn altijd een traktatie.
Bereidingstijd:
Voorbereidingstijd: 25-30 minuten.
kooktijd: ongeveer 6 minuten per stuk.

Ingredienten:
Basisdeeg: 2,25 deciliter water, 45 gram boter of magerine, snufje zout, 120 gram bloem, 60 gram maismeel, 2 eieren, olie om in te frituren.
Zoete ingredienten: 60 gram suiker, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 theelepel kaneel, poedersuiker naar keuze.
Hatige ingredienten: 2 eetlepels fijngeraspte kaas, 2 Spaanse pepers, ontdaan van zaad, fijngehakt, Parmezaanse kaas (naar keuze).

Bereiding:


Meng water, boter zout door elkaar in een pan met een dikke bodem. Voeg voor zoete churro's ook suiker toe. Verwarm ze op een matig vuur tot de boter smelt.
Roer onmiddelijk bloem en maismeel erdoor. Roer het mengsel tot het van de kanten van de pan wegtrekt en een bal vormt. Haal de pan van het vuur af en laat het mengsel een beetje afkoelen.
Voeg een voor een de eieren met cacao en kaneel, of kaas en Spaanse peper toe. Klop na elke toevoeging krachtig. Het is misschien niet nodig alle eieren te gebruiken. Klop totdat het mengsel glad is, glanst en dik genoeg is om met een spuitzak te verwerken.
Schep het mengsel in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
Verhit minstens 10 centimeter olie in een (frituur)pan Spuit het deeg in reepjes van 25 centimeter in de olie en frituur het circa 3 minuten per kant, of tot goudbruin. Laat de churro's op keukenpapier uitlekken en bestrooi indien gewenst de zoete churro's met suiker en de hartige met Parmezaanse kaas. Serveer ze warm.

TS, ben je specifiek naar iets op zoek? heb je zelf al ideeën?
LotjeSpiegdonderdag 22 juni 2006 @ 12:35
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 08:13 schreef kievit19 het volgende:

[..]

dat gaat niet zo lekker op de bbq.....

maar ik zat sowieso al te denken aan een flinke hoeveelheid chili concarne....
Chili Con Carne is toch ook niet echt iets voor op de BBQ?!!?

Maiskolf!
kievit19donderdag 22 juni 2006 @ 12:42
het eten zal nu wel goedkomen

nu zit ik alleen nog een beetje te kijken voor versiering enzo, zat al te denken om iig veel kleuren te gebruiken enzo
Mirjamdonderdag 22 juni 2006 @ 12:43
maak een leuke pinata
kievit19donderdag 22 juni 2006 @ 13:00
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 12:43 schreef MissyMirjaM het volgende:
maak een leuke pinata
alleen een pinata is ook zo kaal denk ik
Pietverdrietdonderdag 22 juni 2006 @ 13:20
En een Mexicaanse fuif is natuurlijk niets zonder de wraak van Montezuma!
piepsterdonderdag 22 juni 2006 @ 13:22
Verklaar u nader. Dat klinkt spannend namelijk.
kievit19donderdag 22 juni 2006 @ 13:29
- verkeerd begrepen
Pietverdrietdonderdag 22 juni 2006 @ 13:29
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 13:22 schreef piepster het volgende:
Verklaar u nader. Dat klinkt spannend namelijk.
De wraak van Montezuma, ofwel Montezuma´s Revenge is de verschrikkelijke diaree ( en overgeven ) die veel bezoekers uit het noorden oplopen bij een bezoek aan mexico..
kievit19donderdag 22 juni 2006 @ 13:37
Agenten onthoofd in Mexico
dit schijnt ook wel bij te horen
Ereshkigaldonderdag 22 juni 2006 @ 13:40
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 13:37 schreef kievit19 het volgende:
Agenten onthoofd in Mexico
dit schijnt ook wel bij te horen
zeg dat was maar een grapje van mij hoor !!!
Erosjuhhhdonderdag 22 juni 2006 @ 13:57
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De wraak van Montezuma, ofwel Montezuma´s Revenge is de verschrikkelijke diaree ( en overgeven ) die veel bezoekers uit het noorden oplopen bij een bezoek aan mexico..
sangerdonderdag 22 juni 2006 @ 14:04
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 08:15 schreef MouseOver het volgende:
Grote stukken vlees voor op de bbq?
En naast tequila kun je als variatie ook voor de wat luxere variant gaan, de rijkeluis tequila.. ik kom er alleen niet op hoe het spul ook alweer heet, het smaak wat minder anijs en wat meer houtachtig.
Jose Cuervo
dWc_RuffRyderdonderdag 22 juni 2006 @ 14:06
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De wraak van Montezuma, ofwel Montezuma´s Revenge is de verschrikkelijke diaree ( en overgeven ) die veel bezoekers uit het noorden oplopen bij een bezoek aan mexico..
Ben je nou serieus of wat .
piepsterdonderdag 22 juni 2006 @ 14:39
Godver. Ik dacht dat het een spannend gerecht was.
Pietverdrietdonderdag 22 juni 2006 @ 16:32
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 14:06 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

Ben je nou serieus of wat .
100% serieus, zo wordt dat genoemd
http://tinyurl.com/ep9bm
Scandalousdonderdag 22 juni 2006 @ 16:36
Maak nacho's en fajitas
Curiosityvrijdag 23 juni 2006 @ 11:22
Hier heb je alvast de saus.

Mexicaanse bbq-saus


3 el.uiensoep in droge vorm
2 el.suiker
1 el.mosterd
1/2 tl.peper en zout
3/4 kopje water
1/2 kopje tomatenketchup
1/4 kopje azijn
1 el.citroensap

Voor het gemak kun je voor dit recept uiensoep uit een pakje nemen.Meng alle ingrediënten in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat de saus gedurende 10 min.zachtjes doorkoken door af en toe te roeren.Voor een extra pikante saus te krijgen doe er nog een 1/2 tl.chilipoeder door heen.


Opmerking
De saus is lekker bij hamburgers,worstjes,varkens- en runderkarbonades
Voor grotere hoeveelheden zelf even de hoeveelheden aanpassen.